Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Από ανθρώπινο λάθος έκοψε ο ΟΤΕ το τηλέφωνο του Πρωθυπουργού

· Η βλάβη της τηλεφωνικής σύνδεσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

    · Πρακτικά, αντί να διακοπεί η κίνηση στην τηλεφωνική σύνδεση 210 ΧΧ ΧΧ 5ΧΧ λόγω οφειλής, από λάθος διεκόπη η κίνηση στην τηλεφωνική σύνδεση 210 ΧΧ ΧΧ 1ΧΧ, που λειτουργεί στην οικία του Πρωθυπουργού.

    · Η διαδικασία της φραγής γίνεται χειροκίνητα γιατί αφορά σε γραμμή που ανήκει σε πελάτη με συνοπτική σύνδεση (ένας αριθμός με πολλές γραμμές).

    · Η λανθασμένη διακοπή πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2010. Το λάθος δεν έγινε άμεσα αντιληπτό, καθώς στον χώρο λειτουργούν και άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις. Μόλις ο ΟΤΕ ενημερώθηκε (στις 21 Μαΐου, 15:00), συνεργείο μετέβη άμεσα στην οικία του Πρωθυπουργού και αποκατέστησε τη βλάβη (18:45). Παράλληλα ενημερώθηκε ο υπεύθυνος του γραφείου του Πρωθυπουργού.

    · Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σήμερα με επιστολή από τον Πρόεδρο του ΟΤΕ.

Τη πράξη την ονόμασαν βλάβη ... !!!! 

Τι θα γίνει στις 6 Ιουνίου ;

Την έξοδο των φυλακών πιθανόν να δουν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης σε περίπτωση που δεν εκδοθεί δικαστική απόφαση μέχρι τον Ιούνιο. Αυτό, ενδέχεται να συμβεί καθώς τον Ιούνιο συμπληρώνεται το χρονικό όριο των 18 μηνών που σύμφωνα με το νόμο είναι το ανώτατο χρονικό όριο προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.
Η διαδικασία συνεχίζει να προχωράει με ρυθμούς χελώνας, με μόλις 3 μάρτυρες να έχουν εξεταστεί στις τελευταίες 4 συνεδριάσεις, τη στιγμή που εκκρεμεί η κατάθεση άλλων 15 μαρτύρων.
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, οι τόνοι διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα με την μητέρα του άτυχου Αλέξανδρου, Τζίνα Τσαλικιάν, να επεμβαίνει κατά την κατάθεση του αστυνομικού του Α.Τ. Εξαρχείων κ. Γιώργου Παπαποστόλου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008. Η μητέρα του Αλέξανδρου τότε παρενέβη λέγοντας πως « Μα αφού δεν έγινε τίποτα. Τον σκότωσε χωρίς λόγο». Τότε ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, παρενέβη επίσης λέγοντας πως η παρέμβαση της κ. Τσαλικιάν υπάγεται σε οργανωμένο σχέδιο ώστε να το γράψουν οι εφημερίδες.
Ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου Αλέξανδρου καταλόγισε τότε στον Αλέξη Κούγια «συμπεριφορές που έχει καταδικάσει με αποφάσεις του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών» σχολιάζοντας την αντίδραση του, και τότε ο δεύτερος ανακοίνωσε την πρόθεση του να υποβάλλει μήνυση κατά του κ. Ν. Κωνσταντόπουλου, πράγμα το οποίο δεν έπραξε τελικά.

http://tvxs.gr

Κοινωνική Σύγκρουση στην Ελλάδα στην μεταΔΝΤ εποχή…

Του Σωτήρη Κούκιου

Τον τελευταίο μήνα λοιπόν η χώρα μας ζει στον ρυθμό των συμφωνιών της κυβέρνησης και του ΔΝΤ (μέσω ΕΕ). Οι περικοπές που θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές από την 1η Ιουνίου, αναμένεται να φέρουν ύφεση στην αγορά. Οι επερχόμενες δε αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα φέρνουν νέα αναταραχή και προβληματισμό σε κόμματα, συνδικαλιστικές ηγεσίες και πολίτες. Οι απεργίες συνεχίζονται και οι πορείες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Μια σειρά από κινητοποιήσεις αναμένονται κατά την διάρκεια της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Υπάρχουν όμως τελικά άλλες προτάσεις; Υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια εξόδου από την κρίση; Η δήλωση σε πολλές κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, ότι παίρνουμε μέτρα αντίθετα ιδεολογικά στο κόμμα για την σωτηρία της χώρας, είναι όπως άκουσα από έναν παλιό -αριστερό ΠΑΣΟΚο ένα παράδοξο. Γιατί είναι σαν να παραδέχεται ότι ο σοσιαλισμός είναι ένα σύστημα a la carte, που ανασύρεται μόνο όταν βολεύει τους τραπεζίτες και τις αγορές. Αν είναι όμως έτσι η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετη στην σωτηρία της χώρας; Υπάρχει μεγαλύτερη παραδοχή για τον νεοφιλελευθερισμό;

O πρόεδρος της ΓΣΕΕ
Η ΓΣΕΕ, δια του στόματος του προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου σε πρόσφατη συνέντευξή του, διατυπώνει φόβους για οξείες κοινωνικές συγκρούσεις. Όπως λέει χαρακτηριστικά : ” Το ΔΝΤ έχει τεχνογνωσία μόνο για περικοπές και όχι για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους”.
Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΝ, σε πρόσφατη ομιλία του κάνει προτάσεις εναλλακτικές για την αποφυγή των περικοπών κοινωνικού χαρακτήρα. Επί της ουσίας όμως δεν είναι και τόσο εναλακτικές. Πέρα από την γενικότερη διατύπωση -ευχή ενός πιο κοινωνικού κράτους.
Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ένα κείμενό του παλιό διατυπώνει τις θέσεις του. Αλλά και αυτό δεν απαντάει στο ερώτημα πως θα πληρωθούν όλα αυτά που διεκδικεί. Ή να το πω αλλιώς δεν προτάσσει ολοκληρωμένα ένα μοντέλο κοινωνικό που να αναιρεί τις ανισότητες της σημερινής κατάστασης και που να διασφαλίζει τις δυνάμεις που “μάχονται” ώστε να μην πεθάνουν από την πείνα πριν την τελική νίκη!
Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, αμφισβητούν εξ ολοκλήρου το μοντέλο κρατικής διοίκησης και κρατικής οργάνωσης. Η λύση είναι η κρατικοποίηση όλων των παραγωγικών πηγών και του εθνικού πλούτου. Πιστεύουν ότι έτσι οι άνθρωποι θα ζουν περισσότερο ευτυχισμένοι;
Το ΛΑΟΣ μαζί με την ΝΔ, δεν τους σχολιάζω καν. Οι μεν σπεκουλάρουν στην ανάγκη και την κοινωνική σύγκρουση για να φτιάξουν ένα προφίλ λαΪκής δεξιάς και να αφαιμάξουν τη ΝΔ, οι δε υποκρίνονται ότι δεν έχουν ιδέα για την κοινωνική καταστροφή.
Και αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο. Όταν η σύγκρουση δεν έχει στόχο και ιδεολογικό περιεχόμενο, είναι ανεξέλεγκτη. Είναι άνευ προοπτικής. Και όσο κι αν οι λαϊκές αντιδράσεις κατ εμέ είναι και αναγκαίες και επιβάλλονται από τις συνθήκες, πολύ φοβάμαι ότι πάνε στο κενό. Και σύντομα τις διαδέχεται μια ωμή βία.

Ανακολουθίες στο Ασφαλιστικό και αντικρουόμενες δηλώσεις
Επίσης το ΠΑΣΟΚ μένοντας μόνο με την ευθύνη και την διαχείριση έχει μια σειρά από κινδύνους να αντιμετωπίσει :
1. Την αλαζονεία της εξουσίας που έτσι κι αλλιώς διαφαίνεται να έρχεται, μέσα από μικρά καθημερινά περιστατικά.
2. Από την γνωστή παλαιοκομματική του νοοτροπία που αρχίζει και επιβιώνει μέσω των δήθεν ανανεούμενων προσώπων.
3. Από την μοναχική διαπραγμάτευση, που είναι και μονοδιάστατη, με το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και πιέσεων αντικειμενικών σε χρηματιστήρια και τράπεζες. Πολύ φοβάμαι ότι αυτή η έλλειψη δημοκρατικού mood από όλες τις πλευρές και ειδικά από αυτούς που κρατούν την “απόλυτη” αλήθεια στις θέσεις τους, θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση. Και κάτι παλινωδίες και διπλή γλώσσα σε θέματα σαν το ασφαλιστικό, επιτείνουν την ανασφάλεια και την κρίση.
Μην ξεχνάμε δε ότι στις 6 Ιουνίου έρχεται μια πρώτη σύγκρουση που θα δοκιμάσει την συνολική μας κοινωνική αφύπνιση.

http://koukios.wordpress.com/2010/05/26/conflictsociety/


11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας


Ανακοίνωση | Πρόσκληση ΣυμμετοχήςΟ Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ | ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, διοργανώνει για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, έναν καταξιωμένο θεσμό που προάγει την πανελλήνια ερασιτεχνική δημιουργία και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας στην ακριτική περιοχή του Έβρου.

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα (θεατρικές ομάδες ενηλίκων από δήμους, συλλόγους, πανεπιστήμια και κάθε πολιτιστικό φορέα της χώρας).
  • Θα διεξαχθεί από 29 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2010 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας.
  • Για το διαγωνιστικό μέρος επιλέγονται έξι (6) θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.
  • Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται και φέτος από έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του Θεάτρου.
  • Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία (1ο , 2ο , 3ο Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ & Β΄ Αντρικού Ρόλου, Α΄ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Μουσικής, Φωτισμών, Βραβεία Κοινού).
  • Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν:
  1. Αίτηση Συμμετοχής (όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου και τηλέφωνα επικοινωνίας).
  2. Ιστορικό Θεατρικού Σχήματος.
  3. Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
  4. Φωτογραφίες (και σε ψηφιακή μορφή), Πρόγραμμα, Αφίσα, της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης.
  5. DVD της παράστασης.
Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010 στη διεύθυνση: Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ | ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, Κωνσταντινουπόλεως 234, Τ.Θ. 34, Τ.Κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2552028280 begin_of_the_skype_highlighting              2552028280      end_of_the_skype_highlighting και 6932324944 begin_of_the_skype_highlighting              6932324944      end_of_the_skype_highlighting (κ. Άκης Τσονίδης) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@dionysos-net.gr

Απάντηση του ΥΠ.Α.Α.Τ. στις κατατεθείσες αναφορές με θέμα τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου Κοινοποίηση

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) απέστειλε τις απαντήσεις του σε δύο αναφορές της κας. Ρενταρή – Τέντε σχετικά με τις ζημιές που υπέστη η αγροτική παραγωγή του νομού εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών του Φεβρουαρίου 2010. Στις αναφορές είχαν επισυναφθεί οι σχετικές επιστολές των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου αντίστοιχα.
Στην απάντησή του το ΥΠ.Α.Α.Τ. αναφέρει ότι για τις καλυπτόμενες από τον Ε.Λ.Γ.Α. ζημιές που προξενήθηκαν σε καλλιέργειες χειμερινών σιτηρών, σπαραγγιών και μηδικής του νομού μας, διενεργήθηκαν από τον Ε.Λ.Γ.Α. οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν συνολικά 3.316 δηλώσεις. Ήδη ξεκίνησε το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων και οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους, το συντομότερο δυνατόν. Το ίδιο ισχύει και για τις ενεργειακές και βιολογικές καλλιέργειες.
Η κα Ρενταρή – Τέντε λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας του τόπου, θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα καθώς οι αγρότες, οι οποίοι επλήγησαν στις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου χρήζουν άμεσης στήριξης.

Γ. Παπανδρέου Ούτε βήμα πίσω στον «Καλλικράτη»

«Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω» υπογράμμισε χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας το σχέδιο «Καλλικράτης» «θεμέλιο λίθο» της νέας Ελλάδας για τη νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης. Παρεμβαίνοντας στη χθεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις συνενώσεις των δήμων- ο αριθμός των οποίων μειώνεται σε 325 από 1.034 που είναι τώρα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί από την απόφασή της για «βαθιές αλλαγές» και «ριζικές ανατροπές» στο κράτος, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετές περιοχές της χώρας. «Η κύρια αιτία της δημοσιονομικής κατάρρευσης της χώρας είναι το πελατειακό κράτος της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι το συγκεντρωτικό ελληνικό κράτος, «πιο συγκεντρωτικό ακόμη και από τα κράτη του πρώην ανατολικούσυνασπισμού» , όπως είπε, συνιστά το μεγάλο εμπόδιο για την αναγκαία ανάκαμψη της χώρας.

«Το μοντέλο αυτό έχει ξοφλήσει» σχολίασε, συμπληρώνοντας ότι ο «Καλλικράτης» αποτελεί «προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση» και επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τη μεγάλη εξοικονόμηση πόρων που θα προέλθει και θα ξεπεράσει το ποσό των 1,185 δισ. ευρώ ετησίως, όπως υπολογίζεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το νομοσχέδιο.

«Τώρα είναι η ώρα για τις μεγάλες ανατροπές. Χρειάζονται συνολικές σαρωτικές αλλαγές» συνέχισε ο Πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι «κάποιους τους τρομάζει, γιατί είχαν συνηθίσει αλλιώς, αλλά το “αλλιώς” έχει τελειώσει» .

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, την κάλεσε να κατανοήσει ότι «οι καιροί έχουν αλλάξει», υποστηρίζοντας ότι το «όχι» της ΝΔ στον «Καλλικράτη» είναι «μια ακατανόητη μάχη κατά της κοινής λογικής», που έρχεται όμως σε συνέχεια της άρνησής της να δεχθεί και άλλα κυβερνητικά νομοσχέδια που επιφέρουν αλλαγές.

«Δεν σας έγιναν μάθημα τα έξι χρόνια απραξίας;» αναρωτήθηκε. «Φοβόσαστε το λεγόμενο “πολιτικόκόστος”, αν και δεν διστάσατε όλα αυτά τα χρόνια να φορτώσετε ένα δυσβάστακτο κόστος στην ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας ότι και στα εκσυγχρονιστικά βήματα που είχαν κάνει παλαιότερες κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ, όπως το σχέδιο «Καποδίστριας», η ΝΔ είχε και τότε τηρήσει αρνητική στάση, αλλά, παρά ταύτα, όχι μόνο δεν τόλμησε να τα καταργήσει, όπως έλεγε, αλλά υπουργοί της αναγνώριζαν την ανάγκη για ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Κατά τον Πρωθυπουργό ο «Καλλικράτης» αποτελεί μόνο την αρχή για τις σημαντικές μεταφορές αρμοδιοτήτων προς την περιφέρεια που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα. «Πολύ σύντομα θα ψηφιστεί ο νόμος που θα επιβάλει την απόλυτη διαφάνεια στη διάθεση και του τελευταίου ευρώ, με την υποχρέωση δημοσίευσης όλων των αποφάσεων των οργάνων του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης που θαχτυπήσει στη ρίζα του το κακό της Μεταπολίτευσης» ανέφερε, ενώ εξήγγειλε ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα προταθεί η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τις περιφέρειες στις οποίες εδρεύουν τα ιδρύματα.

Στον κ. Παπανδρέου αναμένεται να απαντήσει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς και η απάντησή του θα είναι αρνητική, όπως διεφάνη από την πρωτοβουλία του κόμματός του να εγείρει με την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου. Αρνητικά εξάλλου τοποθετήθηκε και ο εισηγητής της ΝΔ κ. Χρ. Ζώης, ο οποίος επέμεινε στην απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο καταψηφίζεται επίσης και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν.Δ Σουφλίου : Υποψηφιότητες

Δύο είναι οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου στην τοπική οργάνωση Σουφλίου της Νέας Δημοκρατίας .
Την Κυριακή 30 Μαϊου θα ζητήσουν τη στήριξη , και τη ψήφο των φίλων της Ν .Δ

ο κύριος Δημήτριος Δελαφέτης 

και ο κύριος Μουστακίδης ΧρήστοςΤα Εκλογικά Κέντρα στο Νομό Έβρου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Ξενοδοχείο «CLASSICAL EGNATIA GRAND»
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: Δημοτικό Θέατρο
ΔΙΚΑΙΑ: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Τριγώνου
ΚΥΠΡΙΝΟΣ: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Κυπρίνου
ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ: Πνευματικό Κέντρο
ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ: Πνευματικό Κέντρο
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Εργατικό Κέντρο
ΛΑΒΑΡΑ: ΚΕΠ Δήμου Ορφέα
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: Ξενοδοχείο «NIKI BEACH» - Καμαριώτισσα
ΣΟΥΦΛΙ: Δημοτικό Θέατρο
ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗ: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου - Άνθεια
ΤΥΧΕΡΟ: Πολύκεντρο Δήμου Τυχερού
ΦΕΡΕΣ: Γραφεία Τοπικής Ν.Δ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου

Αποτελέσματα Συνεδρίου ΣΕΒΕ με θέμα: Συστήματα Στήριξης Εξωστρέφειας» - Αναγκαία η αλλαγή νοοτροπίας και η δημιουργία κουλτούρας εξωστρέφειας.


Σε συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε σήμερα, 25 Μαίου 2010, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) στα γραφεία του, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Συνεδρίου που διοργάνωσε ο ΣΕΒΕ, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 με θέμα: «Συστήματα Στήριξης Εξωστρέφειας».

Το συνέδριο ουσιαστικά αποτέλεσε μια ημέρα αφιερωμένη στις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για τη στήριξη της εξωστρέφειας επιχειρήσεων, που εφαρμόζουν 9 ιδιαίτερα ανταγωνιστικές οικονομίες σε διεθνές επίπεδο και κλήθηκαν από τον ΣΕΒΕ να τις παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό και συγκεκριμένα:

η Αυστρία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Βασίλης Θωμαϊδης αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διοργάνωση του Συνεδρίου, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε: «η ημερίδα ήταν πολύ σημαντική καθώς διαπιστώνουμε πως εννέα από τις δέκα δράσεις που μας παρουσιάστηκαν σήμερα, τις γνωρίζαμε ήδη, και δεν τις εφαρμόζουμε. Η μία από τις δέκα δράσεις που γνωρίζουμε και εφαρμόζουμε, δηλαδή δράσεις προβολής-προώθησης, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας σήμερα, δεν εφαρμόζονται σωστά».

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, έτσι όπως καταγράφηκαν από τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ, κ. Βασίλη Θωμαϊδη και από τον Ειδικό Γραμματέα Ανταγωνιστικότητας, κ. Μανώλη Πατεράκη στην τελευταία ενότητα του Συνεδρίου, συνοψίζονται στα παρακάτω δέκα βασικά σημεία:

Έκφραση

Η Βλακεία ήξερε πάντα να κάνει φασαρία για να τραβάει την προσοχή , 
δεν φταίει όμως που συνεχίζει να  " υπάρχει "  ...

Οι χώρες που περνάνε στον τελικό της Eurovision


 Οι χώρες που περνάνε στον τελικό του Σαββάτου της Eurovision είναι : 

Βοσνία Ερζεγοβίνη
Μολδαβία
Ρωσία
Ελλάδα
Πορτογαλία
Λευκορωσία
Σερβία 
Βέλγιο
Αλβανία
Ισλανδία