Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Ας είναι το τελευταίο θανατηφόρο ...

Δυο νεαροί , δυο παιδιά με ηλικίες 15 και 17 αντίστοιχα έχασαν τη ζωή τους σήμερα το απόγευμα στο Πραγγί , Διδυμοτείχου .

Έχασαν τη ζωή τους ,όταν το μηχανάκι που επέβαιναν έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο κοντά στην περιοχή που βρίσκονται τα νεκροταφεία του χωριού . 

Μια απροσεξία ...στοίχισε δυο ζωές ... 
Ας μη ξανασυμβεί .. 
Ας μη χάνονται άδικα άλλες πολύτιμες ζωές .. 
Ας φοράμε κράνος ... 
Ας αγαπήσουμε περισσότερο τη ζωή μας ... 


πληροφορίες : tomadakis


Δηλώσεις Α. Λοβέρδου μετά τη σημερινή συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς για το φάρμακο.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει μια σύγχυση τελικά για το πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα για το Aσφαλιστικό το 2015 ή το 2013; Υπάρχει σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν που λέει αυτά που περιγράφονται στην επιστολή είναι ρητώς και στο μνημόνιο δεν ζητάνε κάτι περισσότερο από αυτό που υπογράψανε στην χώρα μας…
   

    Υπουργός Εργασίας: Επανειλημμένα έχω πει ότι υπάρχουν ανοιχτές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού. Ο αδιάψευστος μάρτυρας για την προσδοκώμενη επιτυχία κάθε πολιτικής, είναι οι αναλογιστικές μελέτες που στηρίζουν τις προτάσεις μας. Τις αναλογιστικές αυτές μελέτες θα τις έχουμε έτοιμες την Παρασκευή. Κάθε επιχείρημα για την Α ή Β ρύθμιση έχει τη βάση του, τα επιχειρήματα υπέρ του εγχειρήματος βρίσκουν τη βάση του, όλη η συζήτηση γίνετε με κριτήριο τους αριθμούς που προκύπτουν από τις αναλογιστικές μελέτες. Άρα, λοιπόν, από την Παρασκευή και μετά, όταν θα μιλάμε με βάση τους αριθμούς που θα αποδεικνύουν την βιωσιμότητα του συστήματος, θα μπορούμε να έχουμε πάρα πολύ ευκολότερη συνεννόηση και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό, μου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι υπάρχουν θέματα τα οποία είναι ανοιχτά και πρέπει να κλείσουν και οι επόμενες μέρες είναι οι μέρες που για όλα αυτά τα πράγματα θα υπάρχουν συμφωνίες, βάσει, ξαναλέω, της αναλογιστικής μελέτης.

   

    Δημοσιογράφος: Απογοητευμένος από τις απαντήσεις που πήρατε και από την συνάντηση που είχατε κυρίως από τους εκπροσώπους των βιομηχάνων του χώρου του φαρμάκου, των χονδρεμπόρων αλλά και από των φαρμακοποιών και με τον τρόπον των οποίων λειτουργούν…
   

    Υπουργός Εργασίας: Προσπαθούμε ως υπουργείο και ως Κυβέρνηση να μειώσουμε τη δαπάνη στο χώρο του φαρμάκου, όχι στερώντας τους ασθενείς από τα φάρμακα τους, αλλά μειώνοντας τη σπάταλη, το όργιο συναλλαγής. Έχουμε κάνει κάποια πρώτα βήματα και χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα μέσα στους επόμενους μήνες. Η λύση που προτείναμε είναι να κάνουμε αυτήν την ανοιχτή σύσκεψη σήμερα, ούτως ώστε να ακουστούν προτάσεις, προτάσεις από τις οποίες θα προκύψει κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση στο συγκεκριμένο τομέα μέχρι το τέλος του 2010.

Νέο πρόγραμμα της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ - Εγγύηση δανεισμού για κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων - Οδηγός και Εφαρμογή

Σε εφαρμογή τίθεται το πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) για την παροχή εγγυήσεων δανεισμού σε Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις (ΜΕ/ΠΜΕ), ώστε να καλύψουν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

    Το Ταμείο Εγγυοδοσίας εγγυάται ένα μεγάλο μέρος των δανείων που συνάπτουν οι ΜΕ και ΠΜΕ με τους χρηματοπιστωτικούς φορείς, διασφαλίζοντας παράλληλα χαμηλό σχετικά επιτόκιο, ελάχιστες εξασφαλίσεις ή μηδενικές για τις ΜΕ και ΠΜΕ και εύκολο τρόπο αποπληρωμής των δανείων.

    Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες ΜΕ/ΠΜΕ (που έχουν ημερομηνία έναρξης εργασιών έως 31-12-2009) οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν έδρα σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδος, απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους - ΕΜΕ και εμφανίζουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. € (βλέπετε αναλυτικότερα την ενότητα «Επιλέξιμες Επιχειρήσεις»).

    Η διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος ορίζεται έως την 31-12-2010, εκτός αν η εξάντληση του προϋπολογισμού πραγματοποιηθεί νωρίτερα. Ειδικότερα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης από τις ενδιαφερόμενες ΜΕ/ΠΜΕ προς τις τράπεζες είναι η 31-10-2010 και παραλαβής των αιτήσεων αυτών από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ η 20-11-2010.

    Επιλέξιμες θεωρούνται οι νέες δανειακές συμβάσεις για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση από την ΜΕ/ΠΜΕ στη δανειοδοτούσα τράπεζα, μετά την ημερομηνία έγκρισης του Προγράμματος.

    Ο αρχικός Προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 700 εκ. € εγγυήσεις, καλύπτοντας δάνεια συνολικού ύψους 875 εκ. €. Ο τελικός Προϋπολογισμός του Προγράμματος προβλέπεται με νεότερη απόφαση να ανέλθει στο ποσό του 1 δις.€ εγγυήσεων καλύπτοντας δάνεια συνολικού ύψους 1,25 δις.€.

    Το ανώτατο ποσό του δανείου ανά ΜΕ/ΠΜΕ προσδιορίζεται ανάλογα με τον αριθμό απασχολούμενων στην επιχείρηση και διαμορφώνεται από 40.000 έως 100.000€. Η διάρκεια του δανείου και της εγγύησης είναι έξι (6) έτη με διετή περίοδο χάριτος κατά την οποία καταβάλλεται μόνο ο αναλογούν τόκος του δανείου.

    Για δάνεια έως 40.000€ δεν θα παρέχονται εξασφαλίσεις από την πλευρά των ΜΕ/ ΠΜΕ, ενώ για δάνεια άνω των 40.000€ η επιχείρηση, εφόσον ζητηθεί από την Τράπεζα, θα παρέχει εξασφαλίσεις. Στην περίπτωση που παρέχονται εμπράγματες εξασφαλίσεις αυτές δεν μπορούν να ξεπερνούν το 10% του αρχικού δανείου.

    Το επιτόκιο του δανείου καθορίζεται σε EURIBOR 6 μηνών + 600 μονάδες βάσης (6%) κατ’ ανώτατο όριο.

    Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτεται ο οδηγός του προγράμματος.

Εδώ ο οδηγός και εφαρμογή ΤΕΜΠΕ

απε

Δύο ακόμα βραβεία για το θεατρικό εργαστήρι "Διόνυσος" της Ορεστιάδας.

Με δύο βραβεία ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας και Σάτιρας της Βουλγαρίας (Δήμος Τοπόλοφγκραντ). 

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ συμμετείχε με την πολιτική σάτιρα του Γιώργου Σουρή «Η Περιφέρεια» και απέσπασε το Α΄ Βραβείο Αντρικού Ρόλου (Τόλης Τσακιρίδης για το ρόλο του Δημάρχου «Απλοχέρη») και Β΄ Βραβείο Αντρικού Ρόλου (Αντώνης Στρατηγάκης για το ρόλο του Βουλευτή «Τενεκέ»). 
Επίσης, η παράσταση ήταν υποψήφια μέχρι τέλους για τη Χρυσή Καμήλα (1ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης).
Η παράσταση με το έργο «Η Περιφέρεια» παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βουλγαρίας την Τετάρτη 12 Μαΐου σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη, σκηνικά και κοστούμια Νίκου Πατούνα και Άκη Τσονίδη και έλαβαν μέρος οι: Χρήστος Βενετίδης, Φωτεινή Γεωργιτσοπούλου, Σοφία Δημούδη, Γιώτα Κυρμάνη, Χρυσή Λυμπερίδου, Κώστας Μερετάκης, Σαράντης Σαραντίδης, Αντώνης Στρατηγάκης, Τόλης Τσακιρίδης.
Με τις δύο νέες επιτυχίες του, ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ανεβάζει τον αριθμό των βραβείων του από πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις σε τριάντα έξη .

Απο φίλη/ φίλo αναγνώστη " ΜΑΤΑ ΜΑΗ "

Το δημοσιεύουμε γιατί το βρήκαμε χαριτωμένο με την επιτροπή ανάγνωσης ποιητικών ανθολογιών του blog .Υποψήφιοι  στο  Σουφλί
αχ κυρά Σούλα Κακαλή
που θελες δήμαρχος να γίνεις
για το ξανθό μόνο μαλλί
στην ιστορία συ θα μείνεις

και συ βρε Βάγγο Πουλιλιέ

που στο Σουφλί προσβλέπεις
δε φτάνουνε οι προσευχές
το δήμο για να έχεις

εσένα πάλι δάσκαλε

σου δώσαμε την ψήφο
μα γρήγορα την πέταξες
και πάλι θες τον τίτλο?

για σας καλέ κυρ Χρήστο μας

εκτός απ' τ' όνομά σας
δεν ξέρουμε το ήθος σας
ούτε το όραμά σας

και συ βρε Μπάμπη βρε γιατρέ

που πας γυμνός στ' αγκάθια?
οι ''σύντροφοι'' το λάκκο σου
τον σκάβουν στα παζάρια

Κι  εσύ κτηνίατρε καλέ
Που τα πολλά γνωρίζεις
Θαρρείς  απ’ τους συγχωριανούς
κι άλλους πως θα ορίζεις?

Δημουτση, Μίμη και λοιποί
τα όνειρα δεν κοστίζουν
η φαντασία σας πολλή
μα λίγοι τη στηρίζουν
«ΜΑΤΑ ΜΑΗ»


O Τύπος του Έβρου 1890 - 2010

Ο Πρόεδρος Ν.Α.Ρ.Ε κύριος Γεώργιος Μηνόπουλος
έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση 
παρουσίασης του λευκώματος των " Ολυμπίας & Μιχάλη Πατέλη " 

 Ο Τύπος του Έβρου 
1890 - 2010  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαϊου 2010 και ώρα 21.00
στο ξενοδοχείο Egnatia Grant (πάρκο Εγνατία , Αλεξανδρούπολη )

Για το λεύκωμα θα μιλήσουν 
Ο κ Σεραφείμ Φυντανίδης - Δημοσιογράφος

Ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης - Αρθρογράφος της εφημερίδας " Καθημερινή " 

Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Δημοσθένης Δούκας  -Δημοσιογράφος , Οικονομολόγος 
Προκήρυξη για την εισαγωγή 1.000 σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων

Προκήρυξη για την εισαγωγή 1.000 σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως και τις 11 Ιουνίου, ενώ ώς τις 23 Ιουλίου μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα προξενεία των χωρών στις οποίες διαμένουν ή στα Αστυνομικά Τμήματα της κατοικίας τους στην Ελλάδα τα τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού.
Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν άνδρες και γυναίκες, έλληνες πολίτες ή ομογενείς από τη Βόρεια Ηπειρο, την Κύπρο και την Τουρκία που επιθυμούν να καταταγούν στην Ελληνική Αστυνομία ως Δόκιμοι Αστυφύλακες ή Υπαστυνόμοι.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 1-1-1985 και μεταγενέστερα, να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας.
Επίσης θα πρέπει να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Οι άνδρες και γυναίκες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 χωρίς υποδήματα.

Σύσταση μεικτής ελληνο-ρωσικής εταιρείας για το τμήμα του αγωγού

Στη σύσταση μεικτής ελληνο-ρωσικής εταιρείας για το τμήμα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream που θα περνά από ελληνικό έδαφος προχωρούν σύντομα η Gazprom και ο ΔΕΣΦΑ. Απο το υπ . Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  ανέφεραν ότι στις 7 Ιουνίου θα υπογραφεί στη Μόσχα το σχετικό συμφωνητικό από τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών.

Με συμμετοχή 50-50
Την περασμένη Πέμπτη είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Μανιάτη με τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, η οποία φαίνεται ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διευθέτηση της εκκρεμότητας, δεδομένου ότι η υπογραφή της συμφωνίας καθυστερεί εδώ και μήνες, δημιουργώντας εύλογες αμφιβολίες για την εξέλιξη του έργου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική και η ρωσική συμμετοχή στη νέα εταιρεία θα είναι 50-50. Ανάλογες συμφωνίες η Gazprom έχει υπογράψει με τις περισσότερες εταιρείες αερίου των χωρών απ΄ όπου πρόκειται να διέλθει ο αγωγός.
Πώληση μεριδίου

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Gazprom και η ιταλική Eni, που είναι οι δύο βασικοί εταίροι στον South Stream συμφώνησαν να πουλήσουν μερίδιο 10% η κάθε μία στη γαλλική Electricite de France (EdF), που γίνεται ο τρίτος μέτοχος στο πρότζεκτ. Ο αγωγός South Stream έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας την Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η κατασκευή υποβρύχιου αγωγού από τη Μαύρη Θάλασσα που θα καταλήγει στη Βουλγαρία. Από εκεί ένας κλάδος θα συνδεθεί με την Αυστρία και ένας δεύτερος θα κατευθυνθεί στην Ελλάδα με τελικό στόχο τη σύνδεση με την Ιταλία.

Ημερησία 

Γ. Ντόλιος : 325 θα μπούμε , 325 θα βγούμε

Αν υπάρξουν αλλαγές θα υπάρξουν στο νομοθετικό κομμάτι τονίζει ο Υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος στην ολομέλεια της Βουλής . Δεν θα προκύψουν άλλα ζητήματα και αλλαγές .
325 δήμοι θα μπούμε , 325 θα βγούμε , λέει χαρακτηριστικά .
Υπάρχουν καλοπροαίρετες εντάσεις  που έγιναν για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και κάποια ίσως λάθη του Καλλικράτη ,υπάρχει και η δεύτερη περίπτωση με εντάσεις  με τοπικιστικά κριτήρια που εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν κάποια πολιτικά πρόσωπα γιατί θέλουν να διασφαλίσουν τις καρέκλες τους , το μέλλον τους  .
Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία   συνεχίζει ο κύριος Ντόλιος , που τη δημιούργησαν μόνο πολιτικά πρόσωπα .
Πρόσωπα που δεν έχουν ασχοληθεί ούτε με τα κριτήρια , ούτε με τη λογική του Καλλικράτη , δεν έχουν παρακολουθήσει τη συζήτηση και νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες τους .
Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στην ουσία της διαδικασίας , που είναι μια πλούσια ρύθμιση και θα πρέπει να μιλήσουμε όλοι μας για αυτήν , για να γίνει κατανοητή από τους πολίτες .
Ο κύριος Ντόλιος κλείνοντας τονίζει την ικανοποίηση τους για την πορεία του Καλλικράτη και τις μεταρρυθμίσεις που θα φέρει γιατί ικανοποιούν και είναι αποδεκτές στο μεγαλύτερο σύνολο της χώρας .

Σύνταξη στα 40 χρόνια ζητά η Τρόικα

Ασφυκτικές πιέσεις ασκούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην ελληνική κυβέρνηση για δυσμενέστερες αλλαγές στο ασφαλιστικό, ενόψει της αξιολόγησης το Σεπτέμβριο για τη δεύτερη δόση του δανείου. Η Τρόικα ζητά επίσπευση της εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού συστήματος από το 2015 αντί του 2018, πλήρη σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας και περικοπή των συντάξεων χηρείας στις γυναίκες κάτω των 50 ετών. Την ίδια ώρα, από κοινού με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα επιχειρεί ο υπουργός Εργασίας να συνδιαμορφώσει το νέο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, όπως προσδιορίζεται στο μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Αξιολόγηση της προόδου των μεταρρυθμίσεων

Οπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας τη Δευτέρα, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, από την εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού τα ταμεία μειώνονται σε τρία.
Παράλληλα, η Τρόικα ζητά να δίνεται πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας, και να επιβάλλεται ποινή 6% για κάθε έτος, σε όποιον εργαζόμενο επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα.
Ζητείται επίσης από την ελληνική κυβέρνηση να μειώσει τις συντάξεις σε διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων, ενώ "ψαλίδι" μπαίνει και στις συντάξεις χηρείας οι οποίες δεν θα πρέπει να δίνονται κάτω από τα 50 έτη και με εισοδηματικά κριτήρια κάτω από τα 65.
Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να μην περάσουν οι αλλαγές αυτές, ιδίως σε ό,τι αφόρα το "ψαλίδισμα" των συντάξεων.
Σε ό,τι αφορά την εισφοροδιαφυγή, τόνισε πως αγγίζει τα 8 δισ. ευρώ, ενώ δήλωσε πως -αν του ζητηθεί στη Βουλή- τότε θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα όσων χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης, προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για όσες επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα στην καταβολή των εισφορών στα ταμεία.

ert