Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Περί Δημοτικών Εκλογών και Υποψηφίων


Και ενώ η κοινή επιτροπή αγώνα των Δήμων Τυχερού και Φερών συνεχίζουν μαχητικά και με νέες επιστολές προς του Βουλευτές του νομού και τους προτρέπουν σχεδόν προστακτικά να καταψηφίσουν τον " Καλλικράτη ", πληροφορίες ..θέλουν τον Δήμαρχο Τυχερού κύριο Δημούτση να τα έχει βρει και συμφωνήσει για κοινό ψηφοδέλτιο με τη Δήμαρχο Σουφλίου κυρία Κακαλή .

Γεγονός είναι ότι μέχρι σήμερα η κυρία Κακαλή δεν τοποθετήθηκε ανοιχτά για τις προθέσεις της , στις ερχόμενες Δημ. Εκλογές . Ακόμα και σύμβουλοί της δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει ή δεν θέλουν απλά να το γνωστοποιήσουν .

Απο την άλλη πλευρά αλλά και πάλι απο τον Δήμο Τυχερού ο κύριος Άγγελος Κουσίδης άρχισε να κάνει ήδη τις επαφές του στο Σουφλί και να δηλώνει σε αυτές ότι θέλει να ηγηθεί σε σχηματισμό που θα προκύψει ..

Ο Δήμαρχος Ορφέα κύριος Πουλιλιός είναι γνωστό εξ' αρχής ότι θα διεκδικήσει το Δήμο Σουφλίου με λευκή ανεξάρτητη σημαία , που μέσα όμως έχει ένα βαθύ πράσινο χρώμα και ακόμα πιο μέσα ένα βαθύ άγριο μπλε ..

Λίγο καιρό πριν , είχαμε την δήλωση του κυρίου Χρήστου Μουστακίδη να θέλει να ηγείται ανεξάρτητης επίσης κίνησης μετά από προτροπή συμπολιτών του .

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πως θα κινηθεί ο κύριος Χριστοδούλου και σε πιο βαθμό αυτοδιοίκησης .


Ο κύριος Αλατζιάς , επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Σουφλίου πριν λίγο καιρό δήλωσε " Παρών " στις εξελίξεις του τόπου αλλά επίσης δεν γνωρίζουμε τη συνέχεια αν αυτή υπάρξει και από ποια θέση .

Μια κίνηση  που εργάζεται πυρετωδώς εδώ και αρκετό καιρό ώστε να συγκεντρώσει ανθρώπινο δυναμικό για να στελεχώσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο είναι αυτή του κύριου Δημήτριου ( Μίμη)  Τσιακίρη .

*  Έντονα κινείται και ακούγεται τελευταία και το όνομα του νομ.Σύμβουλου κυρίου Δελησταμάτη .

Κοινή εποτροπή αγώνα Δήμων Φερών - Τυχερού


 Η Επιστολή της κοινής επιτροπής αγώνα Δήμων Τυχερού και Φερών προς τους βουλευτές του νομού .

"Οι κοινωνίες των δύο δήμων νιώθουν απογοήτευση και οργή για τον εμπαιγμό που υπέστησαν από το υπουργείο εσωτερικών.δημόσιας διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Είναι γνωστό και σε εσάς όπως και στο υπουργείο ότι οι δύο δήμοι πληρούν όλα εκείνα τα κριτήρια που βάζει ο ίδιος ο "Καλλικράτης"για να αποτελέσουν ένα ενιαίο σχήμα.
Σε πολλές περιοχές της χώρας βουλευτές και της κυβέρνησης που ενδεχομένως αδικήθηκαν όπως και εδώ τοπικές κοινωνίες της περιοχής τους έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν το χωροταξικό του "Καλλικράτη"
Ζητούμε και από εσάς να μην συναινέσετε στην αδικία αυτή που γίνεται σε βάρος μας και εάν δεν αλλάξει το χωροταξικό στον Έβρο να το καταψηφίσετε".

Κοινή επιτροπή αγώνα

Ιεραί Απολογίαι

Το μήνυμα της ημέρας μετά από κλήρωση, είναι: «έλα Mν στον τόπο σου»

ο Άγιος γέρων Εφραίμ σε πολυτελή λιμουζίνα, και η… συμβολική αντανάκλαση του ειδώλου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη (της ενδόξου Ελλάδος) κ. Χρυσοχοΐδη
 

 

Μνήμες Σουφλίου..Μνήμες Μεταξιού..

Αν και δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας χρόνος από την έκδοση του ιστορικού-φωτογραφικού λευκώματος Μνήμες Σουφλίου (Σεπτέμβριος 2009), ωστόσο οι εντυπώσεις αλλά και τα σχόλια που δημιουργήθηκαν από την έκδοση του μέχρι και σήμερα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, και γι' αυτό άλλωστε ο δημιουργός του εν λόγο εγχειρήματος πρόκειται άμεσα να προχωρήσει στην 2η ανανεωμένη έκδοση του σε συνεργασία με φορέα της Θράκης.


Τόσο οι σύλλογοι των Σουφλιωτών καθώς και όσοι δείχνουν ενδιαφέρον για την ιστορία και την παράδοση του μεταξιού, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες, το έλαβαν, το έκριναν, το αξιολόγησαν. 

Όπως γράφει άλλωστε και η Ελευθεροτυπία στην στήλη των πολιτιστικών που είχε ως κεντρικό θέμα το λεύκωμα «Μνήμες Σουφλίου» στην έκδοση της 18 Ιανουαρίου 2010, «Με την τρυφερή, προς την πόλη του αγάπη που τον χαρακτηρίζει, ο ανήσυχος Ζήσης Φυλλαρίδης ανέλαβε και έφερε σε αίσιο πέρας ένα έργο που αν τουλάχιστον δεν αποτελεί σταθμό για την ιστορία του Σουφλίου, ορίζει όμως την παραπέρα πορεία της έρευνας και της τεκμηρίωσης της συλλογικής και της ιστορικής μνήμης για τη δική του μικρή πατρίδα.»

 
Το άρθρο της Ελευθεροτυπίας

Η νέα αυτή έκδοση (που σχεδόν έχει ετοιμαστεί) θα κυκλοφορήσει άμεσα στην Θράκη, και πρόκειται να περιέχει, εκτός από το φωτογραφικό υλικό, και κείμενα που θα μας μεταφέρουν σημαντικές και σπάνιες πληροφορίες για τα όσα συνδέονται με την πόλη του μεταξιού. Μένει λοιπόν να περιμένουμε και να υποδεχτούμε άλλο ένα λιθαράκι στο κτίσιμο της νέας πολιτιστικής φυσιογνωμίας της πόλης του μεταξιού.του Σουφλίου.
«Ειν' του Σουφλί τρανό χουριό, τρανό κι πινημένου..»

Η Πρώτη Έκδοση του Λευκώματος , πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία  με τον " Σύλλογο Φίλων της Μετάξης η Χρυσαλλίδα " όπου και φιλοξενήθηκε μικρό αλλά σημαντικό μέρος της σπάνιας συλλογής υλικού που διαθέτει , υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Έβρου .


Έκθεση για το φιλί στο Αριστοτέλειο
Φιλιά εθελοντών με πραγματικούς δεσμούς απαθανατίστηκαν στο φακό για να μεταδώσουν το μήνυμα της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας
 
   
Το φιλί υποδηλώνει την ανθρώπινη επαφή, τη ζωή, την υγεία, την επικοινωνία, το είδος της σχέσης των ανθρώπων που ενδίδουν σε αυτό. Το συμβολισμό της πράξης αυτής, μέσα από μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας, επέλεξε το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ) του ΑΠΘ για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα σεξουαλικής υγείας.


Η έκθεση «Φιλιά» εκτίθεται στον περίβολο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, επί της οδού Εθν. Αμύνης, από σήμερα και για περίπου ένα μήνα, ενώ προορίζεται να ταξιδέψει μεταφέροντας το μήνυμά της και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Ο φωτογράφος, καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργος Κατσάγγελος, συνέλαβε στο φακό του φιλιά καθημερινών ανθρώπων που έχουν υπαρκτούς δεσμούς (ζευγάρια, οικογένειες) και θέλησαν να ποζάρουν εθελοντικά για να απαθανατίσουν την πράξη τους, με σκοπό την εκστρατεία ενημέρωσης του ΚΕΣΑΥ.
Πρόκειται για φιλιά μητρικά, πατρικά, αδελφικά, ερωτευμένων, που παρουσιάζονται σε 30 φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων (2.00 Χ 1.40), οι οποίες επελέγησαν για να δείξουν μία έκφραση της υγιούς ανθρώπινης σχέσης που σχετίζεται με τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία.

«Όλοι έχουμε προκύψει επειδή δύο άνθρωποι αποφάσισαν να γίνουν ζευγάρι. Δύο άνθρωποι λειτούργησαν σεξουαλικά και αποφάσισαν να αναπαραχθούνε... μία, δύο, ίσως περισσότερες φορές. Όλοι έχουμε προκύψει επειδή δύο άνθρωποι ενώσανε τα χείλη τους… και έτσι ήρθανε πιο κοντά», δηλώνει ο υπεύθυνος ενημέρωσης του Κέντρου, Σταμάτης Παπαχαρίτος.
Και εάν τα φιλιά της έκθεσης έρχονται να δώσουν ένα μήνυμα υγείας, η ηθοποιός Ίγκριντ Μπέργκμαν έχει δηλώσει πως «Το φιλί είναι ένα αισθησιακό κόλπο, σχεδιασμένο από τη φύση, για να σταματά το λόγο, όταν πλέον οι λέξεις γίνονται περιττές».
Το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ) ιδρύθηκε το 1998, με σκοπό να προάγει τα συναισθηματικά φορτισμένα θέματα της σεξουαλικότητας και των προβλημάτων αναπαραγωγής. Εκτός από το εκτεταμένο εκπαιδευτικό έργο και την ερευνητική του δράση, σκοπό έχει να ενημερώνει το κοινό μέσω της ανοιχτής γραμμής που διαθέτει   τηλ: 2310 99 90 99    , αλλά και να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη.

απε

Αποσπάσματα από την απολογία της κυρίας Μαντέλη για την υπόθεση Βατοπεδίου

Αποσπάσματα από την απολογία της κυρίας Μαντέλη στην εξεταστική για την υπόθεση Βατοπεδίου που δείχνει  Ρουσόπουλο, Αγγέλου και Κοντό  

Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα προς την ανακρίτρια η κυρία Μαντέλη υποστηρίζει ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, για την εφαρμογή της οποίας γίνονταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών.

«...Μου λέχθηκε προσωπικά από τον κ. Μπασιάκο να χειριστώ προσωπικά το θέμα χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, γιατί αποτελεί κυβερνητική επιλογή αποφασισμένη σε ανώτατο επίπεδο...».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η κ. Μαντέλη αναφέρει ότι ο κ. Μπασιάκος επικοινωνούσε μαζί της τηλεφωνικά και την πίεζε ώστε να διεκπεραιώνονται με μεγάλη ταχύτητα τα αιτήματα της μονής, ενώ επιπλέον πιέσεις υποστήριζε ότι δεχόταν για την εξυπηρέτηση οποιουδήποτε αιτήματος των μοναχών.
«...Δεχόμουν τηλεφωνήματα από τον υπουργό ή την αδελφή του να συμμορφωθώ γιατί θα υπήρχε δυσφορία από το Μαξίμου...Είχα εντολή να δέχομαι οποιαδήποτε κατάσταση συνέτασσαν οι μοναχοί...».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι κατηγορίες για τον Αλέξανδρο Κοντό τον οποίο η κ. Μαντέλη κατηγορεί ότι της έδωσε εντολή να αναζητήσει εκτάσεις που είχαν τουριστική αξία χωρίς να της εξηγήσει τον λόγο πριν εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για την ανταλλαγή ακινήτων.
Όσο για τους μοναχούς, η κ. Μαντέλη υποστηρίζει ότι επιδείκνυαν οικειότητα πέραν των ορίων κάθε φορά που της τηλεφωνούσαν. «Καλημέρα τέκνον Τίνα...» ήταν η προσφώνηση του Αρσένιου.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η κ. Μαντέλη καιγια τον ρόλο συντονισμού που -όπως είπε- διαδραμάτισε στην υπόθεση ο τότε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου. Σύμφωνα με την ίδια, πολλές φορές ο Αρσένιος τηλεφωνούσε μπροστά της στον κ. Αγγέλου ή στον κ. Ρουσόπουλο για να ξεπεραστούν δυσκολίες και προβλήματα στην διαδικασία των ανταλλαγών.

«...Γιάννη καλημέρα, έχουμε κατέβει με τον γέροντα στην Αθήνα Είμαι στο γραφείο της κ. Μαντέλη. Πρέπει να συνεννοηθούμε για να βρεθούμε το βράδυ στου Θοδωρή για να σου πω ότι υπάρχει πρόβλημα στην Ουρανόυπολη και γι αυτό πρέπει να πάρεις άμεσα τον Μπασιάκο τηλέφωνο...».
Τηλέφωνο τον υπουργό έπαιρναν, σύμφωνα με την κατάθεση της Μαντέλη, τόσο ο κ. Ρουσόπουλος όσο και ο κ. Αγγέλου
«Απ' ό,τι είχα αντιληφθεί και όπως μου είχε πει ο Αρσένιος, όταν ο Αγγέλου και ο Ρουσόπουλος έπαιρναν στο τηλέφωνο το Μπασιάκο, αυτός κατουριόταν πάνω του...».
Με τα τηλεφωνήματα αυτά -υποστηρίζει η κ. Μαντέλη- οι μοναχοί έκαναν επίδειξη δύναμης και διασυνδέσεων.
«Γιάννη θα φάμε το βράδυ στου Θοδωρή ή θα έρθω αύριο το πρωί στο Μαξίμου για καφέ;».
Η πρώην διευθύντρια του υπουργείου εξηγεί γιατί όσα κατέθεσε τώρα στην δικαιοσύνη δεν τα είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή.
«Πριν καταθέσω στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής με κάλεσε στο γραφείο του ο τότε υπουργός Κοντός και μου είπε: 'Αν θέλεις να γλιτώσεις από τα δικαστήρια πρόσεξε τι θα πεις στην εξεταστική' και μου υπέδειξε τι πρέπει να πω».
Μάλιστα καταθέτει ότι για δημοσίευμα του τύπου που της αποδόθηκε, ο κ. Κοντός την επέπληξε και τηλεφώνησε μπροστά στης στον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
«...Έχω εδώ μπροστά μου την Μαντέλη που υπέγραψε διάψευση του δημοσιεύματος Κοίταξε να την διαβάσεις στην εξεταστική και να μην κληθεί η Μαντέλη να ξανακαταθέσει γιατί μπορεί να γίνει το 'έλα να δεις' και να έρθουν τα πάνω-κάτω».

απε - καθημερινή