Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

O Γ. Πεταλωτής απαντάει για τα Blog στο ρ/σ «ΘΕΜΑ 9,89»

Συνέντευξη του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 9,89» και στο δημοσιογράφο Μπ. Παπαπαναγιώτου
"  Απόσπασμα "

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Να καλημερίσω τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, τον κ. Γιώργο Πεταλωτή. Καλημέρα, κ. Πεταλωτή.
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καλημέρα, κ. Παπαπαναγιώτου.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Θα ήθελα λίγο να ξεκινήσουμε, απ’ αυτή την ιστορία με τις φημολογίες κ.τ.λ. στις οποίες αντιδράσατε κι εσείς χθες και δόθηκε η υπόσχεση σε κάποιους, ότι σκέφτεστε να πάρετε μέτρα κατά των μπλοκς κ.τ.λ…
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ναι. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως προέκυψε και το είδα και σε μπλογκ.  Είδα βέβαια και μία ατυχέστατη δήλωση του κ. Καμμένου, ο οποίος και χθες το βράδυ, σ’ ένα τηλεοπτικό κανάλι, ο οποίος μάλλον ή δεν άκουσε αυτά που είπα ή δεν τα διάβασε ή δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί αυτά που διαβάζει ή ακούει.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τι εννοείτε τώρα ακριβώς. Δηλαδή, τι παρεξηγήθηκε κατά τη γνώμη σας, απ’ αυτά τα οποία είπατε;
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κατ’ αρχάς για τα μπλογκς δεν είπα τίποτα. Είπα ότι κάποιοι κρύβονται από την ανωνυμία, εκμεταλλευόμενοι τα σύγχρονα μέσα, για να λασπολογήσουν και για να βάλλουν την κυβέρνηση. Αλλά εγώ, δεν μίλησα για τα μπλόγκς και για τις ιστοσελίδες. Βεβαίως, κάποιοι, όπως θα μπορούσαν και μέσα από εφημερίδες, επέλεξαν τα μπλόγκς που είναι και ένας σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας, που είναι πάρα πολύ σημαντικός. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί όλα αυτά τα μέσα, ίσα-ίσα έχουν αλλάξει και τον τρόπο επικοινωνίας των πολιτών. Τώρα το πώς αυτό ερμηνεύθηκε ότι θα πάρουμε μέτρα κατά των μπλόγκς, κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί. Και μάλιστα όποιος διαβάσει τη χθεσινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών  θα δει ότι συνάδελφός σας δημοσιογράφος με ρώτησε διευκρινιστικά τι εννοώ και εξήγησα ότι θ’ αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο κι αυτό είναι μια ξεκάθαρη απάντηση.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Άρα λοιπόν δεν σκέφτεστε κάποια μέτρα;
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Όχι, το διευκρινίζουμε σε επίπεδο φραγκοδίφραγκου, για να μην υπάρχει παρεξήγηση.
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε να διευκρινιστεί αυτό.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μάλιστα.
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ έχω συγκεκριμένη άποψη. Επί  κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας  είχε έρθει σε μια συζήτηση στη Βουλή το θέμα των μπλογκς, όπου είχα σαφή θέση. Κανείς δεν μιλάει για κατάργηση των μπλόγκς ή οτιδήποτε άλλο.

Περί blog " ο λόγος "


 Τα blog σήμερα έχουν καταφέρει να κάνουν πράξη τις έννοιες " ελευθερία της έκφρασης " , " ακούγεται η φωνή μας " και αυτό γιατί έχουν  το βήμα να το κάνουν και μάλιστα άμεσα , γρήγορα . Επίσης έχουν πρόσβαση σε 1, 5 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και από όλο τον κόσμο , με ανταλλαγή
εμπειριών , ιδεών , εικόνων , απόψεων ειδήσεων και πολλά άλλα . 

Έχουν  καταφέρει με την αμφίδρομη επικοινωνία μια άλλη δυναμική και εξέλιξη στο χώρο πράγμα δύσκολο για τα παραδοσιακά στατικά websites .  Και όλα αυτά χωρίς κόστος .

Κάποια blog έχουν καταφέρει εκτός των άλλων , να αποσπάσουν και κομμάτι της διαφημιστικής πίτας της αγοράς και αυτό ειδικά ενοχλεί αρκετά . 

Έτσι κάποιοι πιέζουν ή οδηγούν τα πράγματα ,ώστε να υπάρξει , λογοκρισία , επωνυμία και στέρηση της ελευθερίας της έκφρασης .
Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι και όλα τα blog δεν είναι ίδια ! 

Ίσως κάποια blog να έχουν ξεφύγει από αυτό που αρχικά ασπάστηκαν και να εξυπηρετούν συμφέροντα και να δημιουργούν ψευδείς ειδήσεις .Αυτά όμως ,ως εξαιρέσεις !  Θα τους απομονώσει το ίδιο το σύστημα , ο αναγνώστης , ο ίδιος τους ο εαυτός . 

Για κανέναν που σέβεται τον εαυτό του και τις απόψεις του , που τις εκθέτει δημόσια , δεν είναι δύσκολο να αποκαλύψει την ταυτότητά του , το θέμα όμως και η ουσία δεν είναι αυτή  !!!! souflievros 

εικόνα απο  - http://blogs.worldbank.org

Και το άρθρο της εφημ: Τα Νέα - Θέλουν επώνυμα μπλογκ μετά το όργιο των φημών

Προτάσεις για την εφαρμογή και στην Ελλάδα του πρόσφατου νόμου Μπερλουσκόνι για την ανωνυμία των μπλογκ εξετάζει η κυβέρνηση. Η δήθεν «παραίτηση» της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου εξαιτίας υποτιθέμενου σκανδάλου που «αποκαλύφθηκε» από μπλογκ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης. 
 
Ετσι επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της ανωνυμίας των μπλογκ και των δεκάδων μηνύσεων που έχουν καταθέσει εις βάρος τους πολιτικοί, κυβερνητικά στελέχη και επιχειρημα τίες.Πάντως το ιταλικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στις 10 Μαΐου από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο, στην παράγραφο 28 εξισώνει τα μπλογκ με τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το ιταλικό σχέδιο, οι ιδιοκτήτες των μπλογκ θα πρέπει να προσκομίζουν στο υπουργείο Τύπου στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείνουν.

Τη συγκεκριμένη πρόταση επανέφεραν χθες σε συζητήσεις τους ανώτερα κυβερνητικά στελέχη που επεσήμαναν με νόημα πως «πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο συνεχιζόμενο καθεστώς ανομίας στον χώρο των μπλογκ».

Τα δύο τελευταία χρόνια μόνο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έχουν κατατεθεί περισσότερες από 600 μηνύσεις από πολίτες, οι οποίοι συκοφαντήθηκαν μέσα από ανώνυμα μπλογκ. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έγινε δυνατό να βρεθεί ο συντάκτης των ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων για τα οποία έχει γίνει μήνυση.

Οπως προέκυψε από σχετική έρευνα των διωκτικών αρχών, στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί 132.000 μπλογκ από τα οποία τα 3.500 έχουν καθημερινή ανανέωση.

Αυστηρότερες ποινές


Από την άλλη πλευρά, κυβερνητικά στελέχη που αντιτίθενται στην υποχρεωτική αναφορά του ονόματος των ιδιοκτητών ανώνυμων μπλογκ προωθούν μία αυστηροποίηση των ποινών. Οπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» δικαστικές πηγές, υπάρχει το προηγούμενο της γνωμοδότησης του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ιούνιο του 2009, κατά την οποία στα μπλογκ δεν ισχύει το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, όπως ορίζεται στο άρθρο 19 του Συντάγματος. Στη γνωμοδότηση, που είχε ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων, μεταξύ άλλων προβλέπεται πως δεν θα απαιτείται άδεια οποιασδήποτε αρχής (συγκεκριμένα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, όπως ρητά αναφέρει η γνωμοδότηση) για να μπορούν προανακριτικές, ανακριτικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές να ζητούν «ηλεκτρονικά ίχνη» εγκληματικής πράξης, όπως υβριστικών ή απειλητικών δημοσιευμάτων στο Διαδίκτυο ή φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας.

Όταν ο Πεταλωτής ανακάλυψε την Κίνα και τον Μάο!
Του Σωτήρη Κούκιου

Όπως θα θυμάστε στην Κίνα πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση έκοψε την πρόσβαση σε site και σε μηχανές αναζήτησης ώστε να μην προσβάλλεται η πολιτική “συνείδηση” των κινέζων. Αυτό έκανε την ίδια την Google να αποχωρήσει από την χώρα, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.
Σήμερα λοιπόν ήρθε και η ώρα μας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, η κυβέρνηση σκέπτεται να νομοθετήσει για τα blogs. Αλλιώς λέει θα τα “κλείνει”. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης από ότι έμαθα διέψευσε το άρθρο live σε εκπομπή ραδιοφωνική σήμερα το πρωϊ. Αλλά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά συνήθως.
Εγώ απλώς θα θυμήσω σε όλους και ειδικά τους bloggers ότι στην συνέντευξη τύπου του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου με τους bloggers λίγες μέρες προ των εκλογών (δες τε την εδώ) . Επίσης αν διαψεύδεται ο κύριος Χιώτης που δημοσιεύει το συγκεκριμένο άρθρο, τότε ποιος πραγματικά πρέπει να ελεγχθεί : τα blogs ή η παραπληροφόρηση των “επίσημων” ΜΜΕ;
Επίσης κάτι που δεν διαψεύστηκε είναι ότι η μελέτη των blogs δεν γίνεται από την κυβέρνηση αλλά από την αστυνομία και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Για την λεπτομέρεια αυτή διαβάστε το κείμενο στις εξομολογήσει καννιβάλων με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.
Τέλος για να το ξεκαθαρίσουμε : η ειδική νομοθέτηση των blogs αποτελεί σαφέστατα παραβίαση και άρνηση της σύγχρονης πραγματικότητας στην ελευθερία της έκφρασης. Και αυτό έχω την αίσθηση ότι θα μας βρει όλους απέναντι!

Tempel or Rebel ;Ερευνούν για μένα οι διωκτικές αρχές…

Όπως προέκυψε από σχετική έρευνα των διωκτικών αρχών, στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί 132.000 μπλογκ από τα οποία τα 3.500 έχουν καθημερινή ανανέωση.
Αυτό διαβάζει κάποιος στη μέση περίπου του ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για το θέμα που ξανά μανά έρχεται στην επικαιρότητα για την ανωνυμία των bloggers.


Καίτοι τα χουν πει παλαιότερα πολλοί και τα έχουν γράψει καλύτερα από εμένα, δεν θα ασχοληθώ με το κυρίως θέμα που άπτεται της ελευθερίας του λόγου. Κι ούτε θα ασχοληθώ με την βάσιμη κατά πως φαίνετε καφρίλα κάποιων που ονομάζονται bloggers αλλά χρησιμοποιούν τα νέα μέσα για αλλότριους σκοπούς.
Θα ασχοληθώ με αυτή την μικρή παράγραφο η οποία λέει πως την έρευνα για τα μπλογκ δεν την έκανε κάποια επιστημονική ομάδα, δεν την έκανε ένα πανεπιστήμιο, δεν την έκανε μια εμπορική εταιρία, αλλά την έκαναν οι διωκτικές αρχές.
ΟΙ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. Οι διωκτικές αρχές κάνουν έρευνα για εμένα για εσένα και βλέπουν πότε και αν ανανεώνω το μπλόγκ μου.
Αδυνατώ να κάνω πνευματώδες σχόλιο. Αλλά στην χώρα που μια έρευνα για τα νέα μέσα γίνεται από τις διωκτικές αρχές δείχνει το βαθιά κομπλεξικό κι ανόητο χαρακτήρα όχι μόνο της εξουσίας αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.
Έχουμε μια εξουσία και μια εκπαιδευόμενη κοινωνία που ανόητα φερόμενη δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι άλλο η ανωνυμία κι άλλο η ψευδωνυμία. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στο αξιακό φορτίο που κουβαλάει η ανάρτηση ενός ψευδώνυμου blogger με την ανάρτηση ενός ανώνυμου τέτοιου.
Φοβάμαι. Φοβάμαι τις έρευνες που κάνουν για εμένα οι διωκτικές αρχές. Φοβάμαι γιατί η δημόσια παρουσία τους δείχνει ανθρώπους χωρίς καμία αρετή διάκρισης, χωρίς καμία γνώση της κουλτούρας και της κοινωνίας του διαδικτύου.
Πως ένας εντελώς άσχετος με το τι ακριβώς συμβαίνει εδώ κάνει έρευνα για μενα;
Ο Τσιπρόπουλος ακόμη πληρώνει και θα πληρώνει για πολύ καιρό την ανοησία των διωκτικών και τελευταία των δικαστικών αρχών. «Η δίκη του αναβλήθηκε γιατί οι δικαστές αδυνατούσαν να καταλάβουν τι είναι ένας aggregator»
Θα μου πεις, έχεις την αξίωση να μπορεί να το καταλάβει; Έχω την αξίωση αν δεν μπορεί να το καταλάβει να παύσει την δίωξη. Και να την επαναλάβει όταν πια μπορεί να το καταλάβει.
Update μετά από σχόλια στο twitter: O τελευταίος που θα υπερασπιστεί την καφρίλα troktiko είμαι εγώ. Στην πλάτη την δική μου δεν θα παίζει μπάλα ούτε η εξουσία ούτε οι κάφροι.

Μιχάλης Τρεμόπουλος: Επικίνδυνο το τελικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κοζλοντούι…

Για « επικίνδυνη ανατροπή της φιλοσοφίας της Έκθεσης Χαρμς για το Κοζλοντούι που οδήγησε τελικά η στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου» κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος . Όπως υποστηρίζει « ήδη από τη συζήτηση στην επιτροπή Βιομηχανίας του ευρωκοινοβουλίου, Δεξιοί και Σοσιαλιστές επέβαλαν άλλες προτεραιότητες στο αρχικό Σχέδιο Έκθεσης της Γερμανίδας Πράσινης Rebecca Harms, ενώ καταψηφίστηκαν στην ολομέλεια τροπολογίες των Πράσινων που ζητούσαν περισσότερες εγγυήσεις για τη δημόσια υγεία και ένα βιώσιμο ενεργειακό μοντέλο για τη Βουλγαρία». Σύμφωνα με τον κ. Τρεμόπουλο η κεντρική διαφορά είχε να κάνει με το για ποιο σκοπό θα διατεθούν τα 120 εκατομμύρια ευρώ από το συνολικό (δεύτερο) πακέτο βοήθειας 300 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Βουλγαρία, ενώ οι Πράσινοι ζητούσαν οι πόροι της ΕΕ προς τη Βουλγαρία να μην χρηματοδοτήσουν την αναβάθμιση ή εξαρχής κατασκευή νέων λιγνιτικών ή άλλων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με ορυκτά καύσιμα και να δοθούν πόροι για επενδύσεις και υποδομές που θα εξασφαλίζουν την ασφαλέστερη δυνατή διαχείριση των πυρηνικών αποβλήτων που θα προέλθουν από την αποξήλωση των μονάδων. «Το ψήφισμα που υιοθέτησε τελικά το Ευρωκοινοβούλιο κινείται σε απαράδεκτη κατεύθυνση. Όχι μόνο δεν εξασφαλίζονται όροι ή έστω επαρκείς μελέτες για την κατά το δυνατόν ασφαλή διαχείριση των ραδιενεργών αποβλήτων, αλλά ευρωπαϊκοί πόροι θα ενισχύσουν χωρίς λόγο την κατασκευή ρυπογόνων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Όλα αυτά,παρόλο που η Βουλγαρία εξακολουθεί και μετά το κλείσιμο των παλιών μονάδων του Κοζλοντούι να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια» δήλωσε σχετικά ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

ερτ

Ερώτηση Δερμεντζόπουλου για ενδεχόμενο διακρατικής συμφωνίας αντιμετώπισης πλημμυρών του Έβρου…

Εάν τέθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Τουρκίας, ή έστω Υπουργών, κατά την επίσκεψη Ερντογάν, το ζήτημα της διακρατικής συνεργασίας και συμφωνίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρών του ποταμού Έβρου, σε ποιο επίπεδο και που κατέληξαν οι συζητήσεις αλλά και πότε εκτιμά η Κυβέρνηση ότι θα υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να θέσει επιτέλους το ζήτημα, ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή. Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του ο κ. Δερμεντζόπουλος «ο νομός Έβρου επί σειρά ετών δοκιμάζεται από τις πλημμύρες του ποταμού Έβρου, προκαλώντας τεράστιες ζημίες οικονομικές και υλικές τόσο στους πολίτες, όσο και στο Ελληνικό Δημόσιο. Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή ότι η εξάλειψη του φαινομένου εξαρτάται κατά μεγάλο μέρος από μια κοινή Συμφωνία μεταξύ των χωρών που διέρχεται ο ποταμός και οι παραπόταμοι του, δηλαδή την Ελλάδα, την Τουρκία και την Βουλγαρία».

Μείωση ως 70% στις δόσεις των δανείων

«Κάλεσμα» στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή των δόσεών τους για ρύθμιση των οφειλών τους απευθύνουν οι τράπεζες, με στόχο να αμβλύνουν τις επιπτώσεις της ύφεσης και των μέτρων της κυβέρνησης για μείωση των ελλειμμάτων. Πρόκειται για μια συντονισμένη κίνηση του τραπεζικού συστήματος για τον επανακαθορισμό των όρων εξόφλησης των δανείων, στεγαστικών και καταναλωτικών, που έλαβαν στο παρελθόν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέστησαν περικοπές ως και 25% στα ετήσια εισοδήματά τους.

Χθες η Εθνική Τράπεζα άνοιξε τον «χορό» των σχετικών ανακοινώσεων, προχωρώντας στη λήψη ευνοϊκών μέτρων, για τη διευκόλυνση των πελατών της που ανήκουν στις δύο προαναφερθείσες κατηγορίες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα. Πρόκειται για μια πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και αρκετό καιρό για το σύνολο των δανειοληπτών, είτε προέρχονται από τον δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα. Η διαφορά σήμερα είναι ότι τυποποιούνται οι σχετικές διαδικασίες. Βασικές επιδιώξεις των τραπεζών αποτελούν αφενός η ανακούφιση ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αφετέρου η συγκράτηση των καθυστερήσεων, οι οποίες συνεχίζουν και τους πρώτους μήνες της εφετινής χρονιάς την ανοδική πορεία τους. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην καταναλωτική πίστη, όπου τα «κόκκινα» δάνεια εκτιμώνται στο 14% επί του συνολικού τους χαρτοφυλακίου, ενώ ανάλογες τάσεις καταγράφονται και στις υπόλοιπες κατηγορίες χορηγήσεων. Μέσα από τη ρύθμιση μπορεί να επιτευχθεί μείωση της μηνιαίας δόσης, η οποία στα στεγαστικά μπορεί να φθάσει ως και το 40% και στα καταναλωτικά και στις κάρτες ακόμη και το 70%.

Κλειστά τα καταστήματα τη Δευτέρα

Μετά απο απόφαση της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σουφλίου και Περιφέρειας τα καταστήματα του  Σουφλίου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 Μαϊου  " Αγίου Πνεύματος ".

Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σε όλο το νομό μετά από απόφαση , των κατά τόπους Ενώσεων Επαγγελματιών .

Υποψήφιοι πρόεδροι ΝΟΔΕ Έβρου και Δημ. ΤΟ Αλεξανδρούπολης

Δυο Υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ  Έβρου και για Δημ.ΤΟ Αλεξανδρούπολης .

Η μία υποψηφιότητα είναι του κυρίου Σταύρου Σταυράκογλου για Πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Έβρου και η δεύτερη του κυρίου Δημήτρη Μερκούρη για πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ Αλεξανδρούπολης .

 

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ
Υπ. Πρόεδρος ΔΗΜ. Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης της Ν. Δημοκρατίας

 Φίλες και Φίλοι της Μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης

Είναι ιστορική υποχρέωση όλων μας να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Προέδρου μας, έτσι, ώστε να δημιουργήσουμε μια νέα, σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη χωρίς μηχανισμούς και προσωπικές στρατηγικές, που θα ανταποκρίνεται στο πνεύμα και τις ανάγκες των καιρών, αλλά κυρίως, θα εκφράζει τις προσδοκίες της βάσης και της κοινωνίας.
Και κάτι ακόμα - το πιο σημαντικό:
Ενότητα.
Ενότητα στην κορυφή.
Ενότητα στη βάση.
Ξέρω ότι αυτές τις σκέψεις τις συμμερίζονται πολλοί. Οι περισσότεροι…
Καταθέτω σήμερα ενώπιον Σας την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης.
Καταθέτω την υποψηφιότητα μου για να δημιουργήσουμε μια Νέα Νέα Δημοκρατία, να την κάνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη και λόγο στα οργανωμένα μέλη.
Συμμετέχω σ΄ αυτή την διαδικασία με αυτοπεποίθηση, η οποία πηγάζει από Σας.
Δεν με ενδιαφέρουν οι «λεπτές ισορροπίες» και οι «συσχετισμοί», αλλά ούτε και οι «μηχανισμοί».
Δύναμη μου είστε εσείς όπου από εκεί προέρχομαι.
Ζητώ από όλες και όλους σας να με στηρίξετε στη διεκδίκηση της προεδρίας της ΔΗΜ Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης.
Για να προχωρήσουμε μαζί στις μεγάλες αλλαγές.
Μερκούρης Δημήτρης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΗΜ. Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης

Στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη, ο «Καλλικράτης»

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή. 
 
Εισάγεται την Τρίτη στην Ολομέλεια και ολοκληρώνεται σε πέντε συνεδριάσεις το βράδυ της Πέμπτης, 27 Μαΐου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης με την γνωστή επωνυμία «Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Κατά την αποψινή τελευταία συνεδρίαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και στα άρθρα, κατά πλειοψηφία, με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση να επιφέρει αλλαγές με βάση παρατηρήσεις όλων των πτερύγων της Βουλής και των ενδιαφερόμενων φορέων - τους οποίους ακροάστηκε η Επιτροπή (Τζανακούλης - αντιπρόεδρος ΚΕΔΚΕ, Σπ. Παπασπύρου - ΑΔΕΔΥ, Θ. Μπαλασόπουλος - ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ. Πετράκος - ΠΟΣΥΠ, Χρ. Ντάης, Ιω. Σωτηρίου - ΟΚΕ).

Εκλάπησαν πίνακες των Πικάσο και Ματίς

                                         The Pigeon with Peas, 1911-1912, by Pablo Picasso

Πέντε έργα μεγάλων σύγχρονων ζωγράφων
συμπεριλαμβανομένου ενός έργου του Πάμπλο Πικάσο, εκλάπησαν από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη γαλλική πρωτεύουσα, δήλωσε ο δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ.

    Η διοίκηση του Μουσείου, δήλωσε ότι τα κλεμμένα έργα είναι αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ (123 εκατ. δολάρια).

    Σύμφωνα με τις κάμερες παρακολούθησης, η ληστεία έγινε από ένα άτομο, που προφανώς μπήκε στο μουσείο από ένα παράθυρο.

    Το έργο του Πικάσο που εκλάπη τιτλοφορείται "Το περιστέρι με τα μπιζέλια" δήλωσε ένας εκπρόσωπος του μουσείου.

    Τα άλλα κλεμμένα έργα είναι "Το βουκολικό" του Ανρί Ματίς, "Η ελιά κοντά στην Εστάκ" του Ζόρζ Μπράκ, "η γυναίκα με την Βεντάλια" του Αμεντέο Μοντιλιάνι, και η "Νεκρή φύση με πολυελαίους" του Φερνάν Λεζέ.

    Η ταξιαρχία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος (BRB) ανέλαβε την έρευνα για την ληστεία αυτή.

απε
  

Συμφωνία για ταχύτερη εφαρμογή του ΠΕΠ ΑΜ-Θ…

Συμφωνία για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία - Θράκη» συνυπέγραψαν το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό εκχωρήθηκαν στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας συνολικά 1.220.269.794 ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε στη συμφωνία, που υπέγραψαν η υπουργός, Λούκα Κατσέλη και η γενική γραμματέας της περιφέρειας, Μαρία Λιονή, προβλέπεται η εξειδίκευση των δράσεων και μεθόδων για την αποτελεσματική υλοποίηση του ΠΕΠ κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013. «Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και να αξιοποιήσουμε γρήγορα και συνάμα ορθολογικά και με απόλυτη διαφάνεια τα σημαντικά κονδύλια που μας διατίθενται. Η εξειδίκευση έγινε, τα κονδύλια είναι συγκεκριμένα και ήδη μια σειρά από προσκλήσεις είναι ανοιχτές», δήλωσε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας της περιφέρειας Μαρία Λιονή.

ert