Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Για τους λάτρεις της Μεγάλης Οθόνης και όχι μόνο "artpost.gr "

Ένα καινούριο site για τους κινηματογραφόφιλους παίρνει σάρκα και οστά ! 


Το artpost.gr είναι μια καινούρια προσπάθεια , προς ενημέρωση των φίλων του κινηματογράφου αλλά και για όσους προτιμούν να μένουν σπίτι τους . 
Φιλοξενεί όλες τις νέες κυκλοφορίες ταινιών , τις ταινίες προσεχώς , αλλά διαθέτει πληροφόρηση και για τις ταινίες που κυκλοφορούν σε DVD . 


Μοντέρνος με απλές γραμμές και ωραία χρώματα σχεδιασμός , με ένα εύχρηστο , εύκολο μενού , μπορεί κανείς γρήγορα και άμεσα να διαβάσει την υπόθεση της κάθε ταινίας αλλά να δει και βίντεο/τρέιλερ .


Εμείς το αγαπήσαμε ήδη !!! 

Επισκεφτείτε το εδώ  : http://artpost.gr/

Κρατικά Βραβεία Θεατρικών Έργων έτους 2009.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνει ότι στους διαγωνισμούς Κρατικών Βραβείων Θεατρικών Έργων έτους 2009, απονέμονται τα εξής βραβεία:

   

    1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
 

Η Επιτροπή που συνεδρίασε με παρόντες τους κ.κ. Γιώργο Χριστοφιλάκη, Πρόεδρο, Κοραή Δαμάτη, Αντιπρόεδρο, Κώστα Παπαπέτρο, Άννα (Αννέτα) Μολύβα και Κατερίνα Αποστόλου μέλη, αξιολόγησε τα 49 έργα που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό και απένειμε τα εξής βραβεία:

    Το Α΄ Βραβείο στον Σωτήρη Σαμπάνη

    Για το έργο του : "Ευγενείς αγωνίες" που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο "Αλέξανδρος Απολλωνάτος"

    Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου αυτού είναι εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000 €)

    Το Β΄ Βραβείο στον Μιχάλη Κόκκορη

    Για το έργο του: "Στάχτη και Burberry" που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο "Άγγελος Ιγνατίου"

    Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου αυτού είναι πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000 €)

    Το Γ΄ Βραβείο στον Μιχαήλ Άνθη

    Για το έργο του: "88" που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο "Ιάκωβος Ρώσος"

    Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου αυτού είναι τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000 €)

    2. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων σε Ορμένιο και Φέρες για τον «Καλλικράτη»…

Σε αποκλεισμό του τελωνειακού σταθμού του Ορμενίου, προχώρησαν στις 11 σήμερα το πρωϊ κάτοικοι από τους δήμους Τριγώνου, Βύσσας και Κυπρίνου, διαμαρτυρόμενοι για την συνένωση των τριών αυτών δήμων με τον δήμο Ορεστιάδας, σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης». «Οι κάτοικοι φοβούνται ότι θα αφανιστεί η περιοχή τους και ότι η εξυπηρέτηση τους από την έδρα ενός δήμου 70 χιλιόμετρα μακριά τους θα είναι αδύνατη», σημείωσε ο δήμαρχος Τριγώνου, Μανώλης Χατζηπαναγιώτου. 
Σημειώνεται ότι περίπου την ίδια  ώρα (12:00) οι κάτοικοι των δήμου Φερών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά από το δημοτικό κατάστημα.

Δέλτα Έβρου : Ψεύτες

«Τρέχω για το περιβάλλον»
Έτσι γράφανε τα μπλουζάκια που μοίρασε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε όσους συμμετείχαν στο μαραθώνιο που διοργάνωσε την Κυριακή 16-5-2010.
   Μία πολύ όμορφη και πετυχημένη διοργάνωση. 
Πήρε ο κόσμος τα παιδάκια του, φορέσανε τα καπελάκια τους και τρέξανε στην παραλία της Αλεξανδρούπολης. 
Γέμισε ο τόπος μαραθωνοδρόμους. Είπανε και στις κάμερες πόσο καλό είναι το τρέξιμο για την υγεία, πόσο βοηθάει το περιβάλλον(!) και άλλα όμορφα που λέγονται σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ομορφιά…

   Τη ίδια στιγμή, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, ήταν σε εξέλιξη μια άλλη όμορφη εκδήλωση.
 Το «Αινήσιο Δέλτα»,  ο σύλλογος των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου, είχε από καιρό απευθύνει έκκληση για βοήθεια, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος από τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες πλημμύρες.
Χρόνια τώρα, εμείς που ζούμε στο Δέλτα, καθαρίζουμε το μέρος μόνοι μας, χωρίς καμιά βοήθεια, μα φέτος είναι αλλιώς. Το σκουπίδι είναι πολύ, δεν παλεύεται χωρίς ενισχύσεις.
Ζητήσαμε λοιπόν βοήθεια. Σκεφτήκαμε πως έχει ο Νομός πολλές και πλούσιες σε μέλη οργανώσεις, σωματεία, εταιρείες «εξωραϊστικές», «οικολογικές», «περιβαλλοντικές» κ.λ.π. από δέκα ανθρώπους να στείλει το κάθε σωματείο, μαζευόμαστε και κάνουμε δουλειά.
   Έτσι σκεφτήκαμε, αλλά δεν τα λογαριάσαμε καλά. Βλέπετε εμείς δεν είχαμε τηλεοπτικές κάμερες, δεν είχαμε μπλουζάκια και καπελάκια, ο σύλλογος είναι φτωχός, που λεφτά για τέτοια. Τα γάντια και τις σκουπιδοσακούλες από την τσέπη μας τα πληρώσαμε…
   Ξέρετε πόσοι από τους πολυπληθείς και επιχορηγούμενους συλλόγους που «σώζουν τη φύση» μέσα απ΄το facebook, το καφενείο ή το σαλόνι του σπιτιού τους  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα; 
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
   Ο κυνηγετικός σύλλογος της Αλεξανδρούπολης έστειλε προσωπικό και οχήματα, όπως μας είχε υποσχεθεί. 
Τα παιδιά της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ ήταν εκεί, παρ΄όλο που δεν το είχαν υποσχεθεί. Τους ευχαριστούμε.
.
Οι «σωτήρες» απουσίαζαν. Σώζανε το περιβάλλον τρέχοντας σ΄ένα μαραθώνιο τεσσάρων χιλιομέτρων!
Αιδώς αχρείοι… ή μήπως θα ταίριαζε καλύτερα το: «φαρισαίοι υποκριταί»;
Σίγουρα όμως, «ουαί» στο περιβάλλον μας, αν βασιστούμε σε σας…
ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΙ...

http://evrodelta.blogspot.com/

Χωρίς επεισόδια η πορεία σήμερα !

Ειρηνική η πορεία όλων των φορέων και συνδικάτων .Πολύς ο κόσμος που συμμετείχε, όχι όμως τόσος όσο την προηγούμενη φορά  .
Όταν τόλμησε μια ομάδα κουκουλοφόρων να δημιουργήσει φασαρία ο κόσμος τους απομόνωσε και αργότερα μπροστά απο τη μεγάλη Βρετανία τους μάζεψε η αστυνομία .

Σύνταγμα και Προπύλαια 


Σύνταγμα τώρα : Οι πορείες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα

Με συνθήματα : 
- Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή
- Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι , με τα συνδικάτα ενότητα και πάλη 
- Αφήστε τα λόγια και πιάστε τα λαμόγια 
- Εργάτη θυμήσου , τελειώνει η σύμβασή σου 
- Ο Λαός απαιτεί τα λαμόγια φυλακή ...
- Kλέφτες ...κλέφτες 

Συγκεντρώνονται  στο Σύνταγμα όλες οι πορείες ..

Τραγουδώντας ..Πότε  ... θα κάνει ξαστεριά ...

Εκόνες τώρα απο την συγκέντρωση της ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας

Το ΠΑΜΕ κατευθύνεται προς το Θησείο και όχι στη Βουλή προς το παρόν .
Ήδη έχουν γίνει τουλάχιστον 4 προσαγωγές στην περιοχή των Εξαρχείων .  

Εποχικοί πυροσβέστες έξω απο τη Βουλή .. " Μας τάξατε , μας κάψα τε , τους θάψαμε " γράφει το πανό τους .

Άννα Διαμαντοπούλου «Περί δήθεν παραιτήσεώς μου»

H "παραίτηση" της Άννας Διαμαντοπούλου βρίσκεται σήμερα σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων οι οποίες περιγράφουν ένα σκηνικό χάους για την κυβέρνηση.

Κανείς δεν λέει όμως ότι καμία κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να αποδεικνύει καθημερινά τα αυτονόητα.

Είναι αστείο να μιλούν οι δημοσιογράφοι για "ταραχή στην κυβέρνηση" όταν οι ίδιοι την προκάλεσαν!

Το Troktiko για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κιτρινισμό και την παραπληροφόρηση. Στον τομέα αυτό, κατάφεραν να διαδεχθούν τον Μάκη που τόσο μισούν .


Η απάντηση της κυρίας Διαμαντοπούλου : 

«Περί δήθεν παραιτήσεώς μου»

     Φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των «…μη ειδήσεων» περί δήθεν παραίτησής μου.

    Μέχρις εδώ!

    Όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων όπου διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών. Η διασπορά αυτών των φημών ανήκει στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας .

    Η επιχείρηση «αίμα στο κοινό» είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας. Ως πολιτικός αρνούμαι τις απόπειρες εκφοβισμού απ’ όπου και αν προέρχονται. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους.

     Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

    Άννα Διαμαντοπούλου

parapolitiki-ape-souflievros

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 29ης Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Μοτοσικλετιστών


Πανελλαδική απεργία

Υπολειτουργεί ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό, ενώ προαναγγέλουν νέα απεργία την ημέρα που θα ψηφίζεται στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

    Στο Πεδίον του Αρεως η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και πορεία προς τη Βουλή. Στην Πλατεία Ομονοίας η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Συλλαλητήρια θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

    "Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως έχει. Θα δώσουμε τον αγώνα εναντίον αυτής της μεταρρύθμισης", ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Αναφερόμενος γενικότερα στο ασφαλιστικό ο κ.Παναγόπουλος είπε ότι "επιχειρήθηκε μετά τα σενάρια φόβου και τρομοκρατίας να εμφανιστεί μια 'light" εκδοχή που όμως επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην δομή και στην εσωτερική λειτουργία του συστήματος. Με τον πιο ακραίο και αντικοινωνικό τρόπο πλήττει χαμολοσυνταξιούχους και νέους, το θέμα είναι το σύστημα να μην είναι μόνον οικονομικά βιώσιμο, αλλά να έχει και κοινωνική αποτελεσματικότητα".

    "Έχουμε μεγάλη ευθύνη να ενδιαφερθούμε για τις μελλοντικές γενιές. Το σύστημα αρχίζει να λειτουργεί με βαμπίρ και κανίβαλους. Υπάρχουν δραστικές περικοπές σε όσους πλησιάζουν στην συνταξιοδότηση, ενώ το σύστημα λειτουργεί παράλληλα ώστε οι νεότερες γενιές να μην βρίσκουν τίποτα, αλλά να πληρώνουν μόνο για τους παλαιούς ", σημείωσε ο κ.Παναγόπουλος και ανέφερε ότι η ΓΣΕΕ είναι "έτοιμη να επαναλάβει την απεργιακή κινητοποίηση όταν το νομοσχέδιο πάρει το δρόμο ψήφισης του στη Βουλή".

    Ποιοι απεργούν

Κόβουν 253 «καθημερινά» φάρμακα


Αναλγητικά, αντιπυρετικά, σιρόπια κ.ά. δεν θα συνταγογραφούνται ώστε να εξοικονομήσουν 300 εκατ. ευρώ τα Ταμεία 

Ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν από σήμερα ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι προκειμένου να προμηθευτούν «καθημερινά» φάρμακα, δηλαδή αναλγητικά, αντιπυρετικά, σιρόπια και αλοιφές. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην περικοπή τουλάχιστον 253 φαρμάκων και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων προκειμένου να εξοικονομήσει 300 εκατ. ευρώ, που φαίνεται ότι κατέβαλαν το 2009 τα ασφαλιστικά ταμεία για την κάλυψή τους. Πρόκειται για γνωστά φάρμακα όπως η Ασπιρίνη, το Depon, το Ρanadol, το Salospir, το Αpotel, το σιρόπι Βisolvon, το αντιισταμινικό Fenistil, το Lonarid, τα αντιόξινα (χορηγούνται σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος) Μaalox και Simeco κ.ά. Στο εξής θα πρέπει οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι να αγοράζουν το φάρμακο ακόμη και αν έχουν συνταγή γιατρού. Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα καλύπτουν δαπάνες που αφορούν φαρμακευτικά προϊόντα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, επισημαίνεται σε επιστολή της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρίας Αθηνάς Δρέττα προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα: «Σας κάνουμε γνωστό ότι τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που φέρουν ταινία γνησιότητας “καφέ” χρώματος, ως ανήκοντα στην κατηγορία των φαρμάκων για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή (ΜΥΣΥΦΑ), σύμφωνα με την αριθμ. 0-502/10η/17.6.08 απόφαση ΔΣ ΕΟΦ και την αρ. 46986/14.7.08 εγκύκλιο του ίδιου οργανισμού, από 20.5.2010 δεν θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Κατόπιν τούτου, συνταγές στις οποίες περιέχονται φάρμακα της ανωτέρω κατηγορίας δεν θα εξοφλούνται στους φαρμακοποιούς από τους φορείς σας».

Μολονότι η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ισχύει από σήμερα, εν τούτοις ο κατάλογος με τις ονομασίες των σκευασμάτων δεν είναι διαθέσιμος αφού βρίσκεται... καθ΄ οδόν προς το υπουργείο Υγείας για έγκριση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατάλογος θα βασίζεται σε έναν παλαιότερο ο οποίος συντάχθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το 2006 και επικαιροποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009.

Η ΚΕΔΚΕ καταψήφισε επί της αρχής τον Καλλικράτη

Στην καταψήφιση επί της αρχής του «Καλλικράτη» προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, χωρίς όμως τη συμμετοχή των μελών του ΔΣ που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αποχώρησαν.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι η Ένωση δεν μπορεί να συναινέσει στην ψήφιση του «Καλλικράτη». Κατά του σχεδίου τάχθηκαν και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι και από την ΕΝΑΕ

Hχηρό «όχι» στο νομοσχέδιο του «Καλλικράτη» είπε νωρίτερα και το ΔΣ της ΕΝΑΕ, επιμένοντας στη διεκδίκηση μιας μεταρρύθμισης συνολικής που θα υπηρετεί την περιφερειακή ανάπτυξη και τον πολίτη.
Το ΔΣ της ΕΝΑΕ αποφάσισε:
«- Εμμένει στις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων του που αφορούν τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και επιμένει στους όρους και τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από τα συνέδρια αυτά για το κορυφαίο αυτό ζήτημα, το οποίο αφορά το μέλλον της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη μετεξέλιξή της σε ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
- Διαπιστώνει ότι, δυστυχώς, το αρμόδιο Υπουργείο αγνόησε το σύνολο των βασικών θέσεων και προτάσεών μας, οι οποίες και γραπτώς δόθηκαν και εκτεταμένα αναπτύχθηκαν, όποτε κληθήκαμε στην αρμόδια επιτροπή, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου.
- Και όλα αυτά παρά τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις του κ. Υπουργού Εσωτερικών για συνδιαμόρφωση του 'Καλλικράτη', η οποία θα στηριζόταν και σε βασικές προτάσεις της ΕΝΑΕ. Και ενώ αναμέναμε συνάντηση με τον κ. Υπουργό για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, ο Υπουργός, αγνοώντας μας, προχώρησε σε αιφνιδιαστική κατάθεσή του στη Βουλή.
- Κατόπιν τούτων, διακηρύσσει, για μια ακόμη φορά, ότι η ΕΝΑΕ παραμένει σταθερή στο όραμά της για συνολική διοικητική μεταρρύθμιση με ενίσχυση των αυτοδιοικητικών αρχών και της περιφερειακής δημοκρατίας.
- Τέλος, το ΔΣ της ΕΝΑΕ, προκειμένου να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συμβολής του στην προσπάθεια για συνολική και ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση, αποφασίζει τη συμμετοχή δια του Πρόεδρου της στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προκειμένου να προβάλει τις αποφάσεις των συνεδρίων μας και να καταθέσει τις προτάσεις όλων των παρατάξεων».

απε

Απαγωγή 13χρονης στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Μια περίεργη υπόθεση αρπαγής ανηλίκου απασχολεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις άνδρες, που κατηγορούνται ότι απήγαγαν μια ανήλικη, η οποία στη συνέχεια κατάφερε να δραπετεύσει.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις άνδρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο επιβίβασαν χωρίς τη θέληση της μια 13χρονη μαθήτρια και την μετέφεραν σε κοντινό πάρκο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, όπου περίμεναν άλλοι τρεις άνδρες ηλικίας 20 με 30 ετών. Μετά από μία ώρα, η ανήλικη, αφού ξέφυγε της προσοχής των απαγωγέων, κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της και μαζί με τους γονείς της κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.
Η κοπέλα αναγνώρισε τον έναν εκ των δραστών ο οποίος είναι σεσημασμένος και συνελήφθη, καθώς και άλλους δύο δράστες που προσήλθαν και παραδόθηκαν, εκ των οποίων, ο ένας ήταν ο οδηγός του οχήματος της απαγωγής. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν αρμοδίως, ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε. Πάντως οι έρευνες συνεχίζονται καθώς ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα των απαγωγέων.

απε

Οικολογική Εταιρεία Έβρου «ο πετρελαιαγωγός άπτεται του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος»…

Την αντίθεσή τους στην υλοποίηση του σχεδιαζόμενου έργου, θεωρώντας ότι ο αγωγός δεν έχει να προσφέρει κανένα οικονομικό ή άλλο όφελος στη χώρα μας, εξέφρασαν οι εισηγητές –επιστήμονες- μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε για τον πετρελαιαγωγό στην Αθήνα, η Οικολογική Εταιρεία Έβρου σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας και το Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου. Στη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκε και αναλύθηκε με λεπτομέρεια «το τεράστιο περιβαλλοντικό ρίσκο», όπως ειπώθηκε, που επιφυλάσσεται για το Αιγαίο και τις τοπικές κοινωνίες από ενδεχόμενη κατασκευή του αγωγού, ακυρώνοντας και το τελευταίο επιχείρημα που συνδέει τη λειτουργία του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη με την προώθηση εθνικών συμφερόντων και την ανάπτυξη της περιοχής. Τέλος, έγινε κοινά αποδεκτό ότι το ζήτημα του πετρελαιαγωγού άπτεται του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος καθώς οι επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία του θα εκτείνονται σε όλη τη Μεσόγειο Θάλασσα, επηρεάζοντας τα παράκτια κράτη. «Η παρουσία στην ημερίδα των τοπικών κοινωνιών, συλλόγων & φορέων από τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου απέδειξε ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται πλέον την πραγματική διάσταση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και αγωνίζονται στην πράξη για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς» αναφέρει σε γραπτό της κείμενο η Οικολογική Εταιρεία Έβρου .

Ψηφίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, θα πληρωθούν ΙΚΑ και εργαζόμενοι στις δομές της ΚΔΕΠΑΟ…

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2010, από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, η οποία έγινε παρουσία των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές της κοινωφελούς επιχείρησης πολιτιστικής ανάπτυξης (ΚΔΕΠΑΟ), καθώς στην αναμόρφωση συμπεριλαμβανόταν το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ προς την ΚΔΕΠΑΟ, χρήματα με τα οποία η επιχείρηση σχεδιάζει να καλύψει εισφορές των εργαζομένων προς το ΙΚΑ αλλά και μέρος της μισθοδοσίας τους αφού παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο του 2009. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι ανάγκασε τους εργαζομένους να παρευρεθούν στη συνεδρίαση ώστε το θέμα να ψηφιστεί ακόμη και από τους συμβούλους που είχαν αντιρρήσεις, καταγγέλλοντας ότι έπρεπε να είχε βρει λύση νωρίτερα και πως αυτό την ενδιαφέρει είναι να μπορέσει να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα η ΚΔΕΠΑΟ. «Λέγονται ανακρίβειες, ο δήμος δεν φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των δομών, αφού τα προγράμματα είναι στην αρμοδιότητα της εργατικής εστίας. Οι βουλευτικές εκλογές μπλόκαραν τις διαδικασίες τις χρηματοδότησης» απάντησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς. Επίσης εγκρίθηκε και η πρόσληψης έξι εργατών καθαριότητας για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχιακών ή πρόσκαιρων αναγκών, δίμηνης χρονικής διάρκειας μέσα σε συνολικό χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών.

Ερώτηση Τσιαούση σχετικά με καθορισμό ανώτατου αριθμού χορηγούμενων υλικών σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, από ΟΑΕΕ…


Ποια μέτρα προτίθετε να λάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να τροποποιηθεί εγκύκλιος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ώστε ο ανώτατος αριθμός χορηγούμενων αναλώσιμων υγειονομικών υλικών και ειδικών θεραπειών καθώς και η διαδικασία χορήγησης – διενέργειας αυτών, να προσαρμοστεί λειτουργικά στις πραγματικές ανάγκες των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη, ζητά να πληροφορηθεί η βουλευτής Έβρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ελένη Τσιαούση με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή. Παράλληλα προτείνει η ίδια επτά μέτρα, μεταξύ αυτών, τη χορήγηση 200 ταινιών μέτρησης σακχάρου και σκαρφιστήρων το μήνα στα άτομα με ινσουλινοεξαρτώμενο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι, αλλά και στους τύπου ΙΙ, την παροχή συστήματος συνεχούς καταγραφής γλυκόζης για ινσουλινοεξαρτώμενα άτομα και σε εντατική ινσουλινοθεραπεία ή χρήστες αντλιών και τη δωρεάν παροχή ειδικών θεραπευτικών υποδημάτων ή ένθετων εξατομικευμένων πελμάτων, σε ασθενείς με διαβητικό πόδι μετά από συνταγογράφηση από ιατρούς των Διαβητολογικών Ιατρείων και Κέντρων, προλαμβάνοντας έτσι τα έλκη του διαβητικού ποδιού και τους ακρωτηριασμούς του, ενώ παράλληλα εξοικονομούνται πόροι για το Σύστημα Υγείας από τη σωστή πρόληψη. «Η προσπάθειά σας στον εξορθολογισμό του Ασφαλιστικού Συστήματος αποτελεί μια καίρια συνισταμένη του συνολικού προγράμματος οργάνωσης και αναδιάρθρωσης αφενός της οικονομικής κατάστασης της και αφετέρου του κοινωνικού ιστού της χώρας μας, που ανεπίτρεπτα είχε παρασυρθεί και διαβληθεί από τις αναθεωρητικές και πλασματικές κατευθύνσεις της απελθούσας κυβέρνησης» αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής της η κα Τσιαούση.