Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Απονομή Βραβείων Λογοτεχνίας

Στο κατάμεστο, από συγγραφείς, δημιουργούς και φίλους των γραμμάτων, αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάστηκαν τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2009 .

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Παύλος Γερουλάνος κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας 2009, όπου απένειμε το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας στον κ. Νάνο Βαλαωρίτη ,  τόνισε : ότι το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων, με τη θέσπιση νέων βραβείων, που θα ενισχύσουν και θα αναδείξουν νέες, παραγωγικές δυνάμεις του ελληνικού βιβλίου.

Η Απονομές Βραβείων Λογοτεχνίας είναι  ένας  θεσμός που κλείνει φέτος πενήντα δύο χρόνια ζωής. 

Με το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας τιμήθηκε ο Νάνος Βαλαωρίτης για το σύνολο του έργου του, ενώ παράλληλα ο Λευτέρης Πούλιος κέρδισε το βραβείο Ποίησης για το έργο του «Η κρυφή συλλογή».
Τα υπόλοιπα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2009, είναι τα ακόλουθα:


- Το Βραβείο Περιοδικού απονέμεται κατά πλειοψηφία εξ ημισείας στα περιοδικά «πόρφυρας» και «Εντευκτήριο» για την συμβολή τους στην προβολή και διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας.
- Το Βραβείο Διηγήματος απονέμεται ομόφωνα εξ ημισείας στους : Τόλη Νικηφόρου για το έργο του με τίτλο «Ο δρόμος για την Ουρανούπολη», εκδόσεις Νεφέλη και Αργύρη Χιόνη για το έργο του «Το οριζόντιο ύψος και άλλες αφύσικες ιστορίες», εκδόσεις Κίχλη.
- Το βραβείο Μυθιστορήματος απονέμεται ομόφωνα στον Γιάννη Ατζακά για το έργο του «θολός βυθός», εκδόσεις Άγρα.
- Το βραβείο Δοκιμίου - Κριτικής απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Χρίστο Ρουμελιωτάκη για το έργο του «Ασκήσεις αυτογνωσίας», εκδόσεις Τυπωθήτω.
-Το βραβείο Χρονικού - Μαρτυρίας απονέμεται ομόφωνα στην Αλεξάνδρα Δ. Ιωαννίδου για το έργο της «Υπόθεση Γκράνιν : Η λογοτεχνική κριτική στο εδώλιο - : Η δίκη της “Επιθεώρησης τέχνης” το 1959 και η απολογία του Κώστα Κουλουφάκου», εκδόσεις Καστανιώτης.

- Βραβείο Μετάφρασης έργου ελληνικής λογοτεχνίας σε ξένη γλώσσα, έλαβε ο Λεωνίδας Λίου για το έργο του Οδυσσέα Ελύτη «Το άξιον εστί», στην κινεζική γλώσσα.
- Βραβείο Μετάφρασης έργου ξένης λογοτεχνίας στην ελληνική γλώσσα έλαβε η Άννα Παπασταύρου για το βιβλίο «Ιστορία σαν παραμύθι» του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο από την ιταλική γλώσσα, των εκδόσεων Πατάκη
- Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου έλαβαν, η Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου για το βιβλίο «Η προφητεία του κόκκινου κρασιού» και η Φωτεινή Φραγκούλη για το βιβλίο «Εφτά ορφανά μολύβια ...εφτά ιστορίες», των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα.
- Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου έλαβαν η Κατερίνα Βερούτσου για το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων «Νεράιδα πάνω στο έλατο» και ο Θανάσης Δήμου για το έργο του «Μια χειμωνιάτικη ιστορία».
- Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά έλαβε ο Σάκης Σερέφας για το βιβλίο «Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου».

Ο Νάνος Βαλαωρίτης

Ο Νάνος Βαλαωρίτης θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σύγχρονους ποιητές με διεθνή αναγνώριση, μια από τις πιο αυθεντικές φωνές και ένας από τους πιο πρωτότυπους ποιητές της σύγχρονης Ελλάδας αλλά και "επαναστάτης" που δεν συμβιβάστηκε. Από το 1939, οπότε εμφανίζεται στο χώρο της ποίησης και της λογοτεχνίας, μέχρι σήμερα βρίσκεται σε πνευματική εγρήγορση και έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο ποιητικό, πεζογραφικό και δοκιμιακό έργο. Γεννήθηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας το 1921. Σπούδασε Φιλολογία και Νομικά στα πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου, Σορβόνης. Γνώρισε όλα τα μεγάλα πρωτοποριακά πνευματικά κινήματα στην Ευρώπη και την Αμερική, γεγονός που συνετέλεσε στη διεύρυνση της θεματικής του έργου του και έδωσε μια ευρύτητα στην

Αγγελική Γκερεκου : Δήλωση παραίτησης από τη θέση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ

   ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 


     Σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρονται σε υπόθεση φορολογικών ζητημάτων του συζύγου μου, η οποία εκκρεμεί δικαστικά από χρόνο πολύ πρότερο της προσωπικής μας γνωριμίας, έως και σήμερα. Δεν θα επιθυμούσα να προχωρήσω σε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση αυτή, για την οποία άλλωστε έχουν ήδη γίνει δημόσιες ανακοινώσεις από το σύζυγό μου και τους νομικούς του εκπροσώπους, στις οποίες και παραπέμπω.

   

    Στη μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική, ποτέ δεν διεκδίκησα την κατοχή του «αλάθητου». Ενδεχομένως να μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με τις πολιτικές μου κρίσεις. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν και για τον οποιοδήποτε λόγο, να μου καταλογίσει ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω, ειδικά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, η υπόθεση αυτή του συζύγου μου, να αποτελέσει τη βάση για γενικευμένες κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Για το λόγο αυτό, υπέβαλα άμεσα την παραίτησή μου.

   

    Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για τις θέσεις ευθύνης που μου ανέθεσε και επιθυμώ να διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίζω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο της Κυβέρνησης αυτή την κρίσιμη στιγμή. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, οι οποίοι ξεπερνώντας κάθε μέρα τους εαυτούς τους, με στήριξαν στο δύσκολο έργο της θέσης μου ως Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.

    Άντζελα Γκερέκου

Λαογραφικό Μουσείο " Τα Γνάφαλα "


Ελένη Τσιαούση για Καλλικράτη

Κλείδωσε το χωροταξικό για όλη τη χώρα και στον Έβρο κλείδωσε με το 4+1 .
Ομολογουμένως καθυστέρησε  η ΤΕΔΚ Έβρου να κατεβάσει και να πάρει απόφαση , αν και δεν ήταν μια απλή απόφαση ενός διοικητικού αλλά γενική συνέλευση . Τη στήριξα την πρόταση αυτή ,  γιατί θεώρησα ότι  τέτοιες μεγάλες μεταρρυθμιστικές αποφάσεις για τη χώρα , πρέπει να έχουν την κοινωνική συναίνεση για να είναι επιτυχημένες .

Γκαγκαβούζικα στον Καναδά

Οι χοροί και τα τραγούδια μας στον Καναδά

page0_2(του Άγγελου Νικολαϊδη)

Μέσα στην πολυετή προσπάθεια προβολής της παράδοσης των Γκαγκαβούζηδων της Οινόης , τόσο σε τοπικό και πανελλαδικο επίπεδο ,όσο και σε παγκόσμιο, το σεμινάριο “KLIRONOMIA 2010 ” θα φιλοξενήσει τους χορούς και τα τραγούδια μας.  Θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο από 21 εώς 24 Μαϊου στο Τορόντο του Καναδά στις εγκαταστάσεις του Scarborough University.
Παράλληλα με τους χορούς των Γκαγκαβούζηδων της Οινόης θα διδαχθούν και τα παρακάτω:
Χοροι της Πάρου από τον κ. Γιώργο Λιάρο   
Χοροί του Μεσολογγίου από τον κ. Δημήτρη Καραβασίλη 
Χοροί της Εύβοιας απο τον κ. Δημήτρη Λιανοστάθη
και Χοροί των Μεταξάδων από τον κ. Άγγελο Νικολαϊδη

Το σεμινάριο “KLIRONOMIA” γίνεται κάθε δύο χρόνια και φιλοξενεί δασκάλους από όλη την Ελλάδα , οι οποίοι παρουσιάζουν την αυθεντική μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου τους και στα χρόνια που προηγήθηκαν φιλοξενήθηκαν οι παρακάτω:
page0_1KLIRONOMIA INSTRUCTOR ALUMNI SINCE 1993:

1993 (Ottawa):
John Lulias
Dimitrios Tzotzis (Montreal)


Αρχίζει νέο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ

Το πρόγραμμα αφορά τις δαπάνες για την αγορά πρώτων υλών εμπορευμάτων και υπηρεσιών για επιχειρήσεις

Σε εφαρμογή τίθεται από τη Δευτέρα ένα από τα δύο νέα προγράμματα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

Το πρόγραμμα αφορά τις δαπάνες για την αγορά πρώτων υλών εμπορευμάτων και υπηρεσιών για επιχειρήσεις που δεν είχαν συμμετάσχει στις δύο προηγούμενες φάσεις του Ταμείου Εγγυοδοσίας.

Το δεύτερο για την κάλυψη των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων.

Συνέντευξη Γιάννη Ραγκούση για Καλλικράτη


- Κύριε υπουργέ, πριν από δύο εβδομάδες ανακοινώσατε το οριστικοποιημένο σχέδιο «Καλλικράτης», το οποίο με μικρές αλλαγές καταθέσατε την Παρασκευή στη Βουλή. Αν και δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι θετική, ακούσαμε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Δευτέρα να ζητά από τον πρωθυπουργό να το αποσύρετε. Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι η ΝΔ επιλέγει τη «σκληρή» γραμμή απέναντι στον «Καλλικράτη»;

Η ΝΔ με την ίδια ανευθυνότητα που κυβέρνησε τη χώρα, οδηγώντας τη στο χείλος της χρεοκοπίας, εναντιώνεται σε κάθε βαθιά αλλαγή που μεταβάλει τα δεδομένα στην Ελλάδα. Καταψήφισε την υπαγωγή όλων ανεξαιρέτως των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ και αποχώρησε από τη Βουλή από την ψηφοφορία για τη σύσταση του ΕΙΣΕΠ για την αξιοκρατική επιλογή των Γενικών Διευθυντών του Δημοσίου. Τώρα ετοιμάζεται να καταψηφίσει μια απαραίτητη πραγματικά ιστορική αλλαγή στο κράτος, απαραίτητη για τη δημοσιονομική ανάταξη της χώρας, επείγουσα για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, αποφασιστική για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Δυστυχώς, κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και πιο έντονα ότι ο κ. Σαμαράς εκπροσωπεί με τον πιο αμετανόητο τρόπο τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις ενός πελατειακού κράτους αυθαιρεσίας, σπατάλης και αδιαφάνειας. Αυτές τις πρακτικές της εξαετούς δήθεν "επανίδρυσης" του κράτους υπερασπίζεται ο κος Σαμαράς. Σε αυτές βάζει τέλος ο Καλλικράτης.
- Με την κατάθεση του ν/σ στη Βουλή η ΝΔ είπε και επίσημα «όχι» και στο τελικό σχέδιο. Μάλιστα, ο αρμόδιος τομεάρχης Χρ. Ζώης αναρωτιέται πως προκύπτει η εξοικονόμηση των 1,8 ή 1,2 δις για την οποία κάνετε λόγο. Αλήθεια πως προκύπτει;

Όταν περιορίζονται οι δήμοι σε λιγότερο από το 1/3. Όταν οι δημοτικές επιχειρήσεις και ΝΠΔΔ από 6.000 περιορίζονται σε λιγότερες από 2.000. Όταν καταργούνται δεκάδες χιλιάδες θέσεις πολιτικού προσωπικού και δεκάδες χιλιάδες θέσεις μελών διοικητικών συμβουλίων οργανισμών, όταν από 54 Νομαρχίες, 3 Υπερνομαρχίες και 19 Επαρχεία πάμε σε 13 Περιφέρειες, είναι προφανές στον καθένα τι εξοικονομήσεις λειτουργικών δαπανών προκύπτουν. Αλλά οι σημαντικότερες εξοικονομήσεις θα προκύψουν από τη συνολική διαρθρωτική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της αυτοδιοίκησης: ούτε μια πρόσληψη πλέον χωρίς ΑΣΕΠ, ούτε μια ψευδεπίγραφη σύμβαση έργου, ούτε ένα ευρώ δαπάνη χωρίς προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ούτε μια απόφαση χωρίς διαφάνεια. Πρόκειται για ένα εκ θεμελίων νέο τρόπο λειτουργίας που θα διασφαλίζει στα όρια του ανθρωπίνως δυνατού και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. Και όλα αυτά είναι αποφασιστικά όχι μόνο λόγω της κρισιμότητας των δημοσιονομικών της χώρας αλλά και διότι θα οδηγήσουν στην ηθική επαναθεμελίωση της αυτοδιοίκησης στη συνείδηση των πολιτών, θα απαντήσουν στη συχνά άδικη απαξίωση του πολιτικού της προσωπικού και θα οδηγήσουν σε μια νέα αξιοπιστία και μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Είναι αδιανόητο ότι η ΝΔ επέλεξε να κάνει κριτική στον Καλλικράτη στην αποφασιστικότερη συμβολή του στη συγκυρία που περνάει η πατρίδα μας. Και είναι απαράδεκτο αν αναλογιστεί κανείς τις ευθύνες που έχει για τη σημερινή κατάσταση του κράτους και της αυτοδιοίκησης.

- Ένα άλλο σημείο κριτικής της ΝΔ είναι ότι δεν κάνατε διάλογο με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, με αποτέλεσμα να μην γίνουν δεκτές οι παρατηρήσεις τους. Τι απαντάτε σε αυτό; Μπορείτε να μας πείτε ποιες από τις παρατηρήσεις δημάρχων και νομαρχών έγιναν δεκτές;

Η πίστη που έχουμε στη διαβούλευση, ως συστατικό κομμάτι διαμόρφωσης πολιτικών και όχι απλό μηχανισμό επίλυσης διαφωνιών είναι δεδομένη. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του “Καλλικράτη” οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης μπορούν, σε μια καλόπιστη ανάγνωση, να αναγνωρίσουν δικές τους προτάσεις και διεκδικήσεις ετών. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι στον “Καλλικράτη” δεν συναντά κανείς κάποιες παρατηρήσεις της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ αλλά το σύνολο σχεδόν των προτάσεών τους τα τελευταία δέκα χρόνια. Αλλά και στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που είχαμε με τις επιτροπές παρακολούθησης της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ που συνεδρίασαν επανειλημμένα ενσωματώθηκαν κατά τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου πολύτιμες ιδέες και παρατηρήσεις των φορέων της αυτοδιοίκησης. Προφανώς δε συμπέσαμε σε όλα αλλά για την αυτοδιοίκηση ο Καλλικράτης συνιστά την πραγμάτωση ενός οράματος αλλά και μιας προετοιμασίας σχεδόν 10 ετών. Άλλωστε, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου έχουμε αναγνωρίσει δημόσια τη σημασία που είχε η προεργασία αυτή και η αξιοποίησή της για την έγκαιρη ολοκλήρωση ενός τόσο σύνθετου νομοθετήματος.
- Διαβάζοντας το νομοσχέδιο παρατήρησα ότι δεν κάνετε πίσω σε θέματα που θέτει η ΚΕΔΚΕ όπως το ασυμβίβαστο, τα δημοτικά διαμερίσματα στους δήμους άνω των 100.000 κατοίκων, του ΕΣΔΚΝΑ, της διάκρισης αρμοδιοτήτων μεταξύ δήμων και περιφερειών σε ορισμένους τομείς κλπ. Υπάρχει περίπτωση να γίνουν κάποια από αυτά δεκτά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή;

Κλείνουν καταστήματα και Τελωνείο Κήπων οι Φεριώτες

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εσωτερικών κ Ραγκόυση για την μη ικανοποίηση του αιτήματος των κατοίκων του Δήμου Φερών οι οποίοι ζητούσαν να παραμείνει ο Δήμος τους και να μην ενσωματωθεί με την Αλεξανδρούπολη ,αποφάσισε να αποστείλει τις επόμενες ημέρες η Συντονιστική επιτροπή αγώνα,η οποία συνεδρίασε στις Φέρες.Παράλληλα, αποφασίστηκε την Πέμπτη 20 Μαίου οι κάτοικοι να προβούν και σε άλλες μορφές κινητοπόιησης, κλείνοντας τα καταστήματα τους και αποκλέιοντας για δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο από δέκα ημέρες το τελωνείο των Κήπων. ΄΄Δεν βρίσκει σύμφωνους την τοπική κοινωνία το σχέδιο του Καλλικράτη το οποίο κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη βουλή ‘’σχολίασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Φερών Γιώργος Ουστογλου,υπογραμμίζοντας ότι,
΄΄ στον κόσμο υπάρχει διάχυτη εντύπωση ότι δεν τηρήθηκαν αυτά που εξαγγέλθηκαν από τον υπουργό.’’

telegramm

Συναυλία Λιδάκη - Διδυμότειχο


Η Συναυλία του Μανώλη Λιδάκη , λόγω κακών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε χθες βράδυ και θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο Διδυμοτείχου στις 8:30 μ.μ .

Ταξιδιωτική Φωτογραφία


Θεσσαλονίκη - Σουφλί ...Μία διαδρομή ..χιλιάδες εικόνες ...

Φωτο: souflievros.blogspot

Διεθνής Έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης

Διεθνής έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, με τίτλο «Αιών Παις Εστί Παίζων», διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ) στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης, με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η έκθεση εγκαινιάζεται τη Τρίτη 18 Μαΐου 2010, Διεθνή Ημέρα Μουσείων και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Αυγούστου δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες και τους επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης να θαυμάσουν τα έργα 44 καλλιτεχνών από 15 χώρες και συγκεκριμένα από την Ιταλία, την Αγγλία, τη Ρουμανία, το Λίβανο, την Ινδία, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Λετονία, το Ιράν, τις ΗΠΑ, την Κολομβία, το Πουέρτο Ρίκο και την Ελλάδα.
Την έκθεση, επιμελούνται, ως καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΠΟΦΕ, η Πολυξένη Κασδά, εικαστικός ΙΑΑ UNESCO, η οποία εισηγήθηκε το σκεπτικό της πρότασης, επιμελήτρια των διεθνών εκδηλώσεων artooth και uraniasgardens, Ελλάδα, η Dores Sacquegna, διευθύντρια και Επιμελήτρια της Primo Piano Livingallery, Lecce, Ιταλίαs, ο Pierre Chirouze, Πρόεδρος και επιμελητής της καλλιτεχνικής οργάνωσης K-Droz, Παρίσι και οργανώνει η Κατερίνα Κάλτσου, εφημερίδα «Ο Πολίτης της Θράκης».

ΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ( ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 10 ΠΜ.... ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΞΕΝΟ ΚΟΣΜΟ !!!)

Αυτή είναι η εικόνα μας σήμερα ;
Μας την έστειλαν χθες , αλλά  λόγω απουσίας μας δεν τη δημοσιεύσαμε έγκαιρα . Για τα κακώς κείμενα όμως ποτέ δεν είναι αργά .

Χρησιμοποιούμε τον τίτλο του αναγνώστη.

Η φωτογραφία είναι απο το κέντρο ενημέρωσης του Δήμου , έκει όπου υποτίθεται ότι απευθύνεται ο επισκέπτης για να αντλήσει πληροφορίες για το Σουφλί και την ευρύτερη περιοχή . 
Είναι στο κέντρο της πόλης , γύρω από τα καταστήματα μεταξωτών ειδών , εκει κοντά βρίσκεται το ένα απο τα Μουσεία της πόλης και άλλα καταστήματα .

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα εμείς είναι ότι στον Δήμο , έχει γίνει πολλές φορές η σύσταση και η επισήμανση για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο ...... αλλά ..αποτέλεσμα και λύση δεν δόθηκε για ακόμα μια φορά ... 


.Α.Σ Έβρος Σουφλίου

Ισόπαλος ο Έβρος με την ομάδα των Σαπών με σκόρ 1-1 .

Οι Σάπες κατάφεραν με την ισοπαλία αυτή να παραμείνουν στη Δ κατηγορία όπως και η ομάδα του Σουφλίου .

Ο αντίπαλός μας , της προηγούμενης εβδομάδας  " Μ. Αλέξανδρος " Ηράκλειας κέρδισε με 3-0 το Καλαμπάκι της Δράμας και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της , η Ομάδα ανεβαίνει στην Γ κατηγορία .