Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Ανακοινώνεται ότι το Σάββατο, 15 Μαΐου 2010, Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τις βασικές αρχές του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypoian.

 Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος εντάσσεται σε μια νέα στρατηγική για την ανάπτυξη της οικονομίας και την προώθηση ενός νέου επιχειρηματικού προτύπου. Στοχεύει σε μια δυναμική και βιώσιμη οικονομία με αιχμή την Πράσινη Ανάπτυξη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, τον παραγωγικό μετασχηματισμό, την απασχόληση και την περιφερειακή σύγκλιση.

      Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος εισάγει τρεις βασικές μεταρρυθμίσεις:

    1. Διαγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων βάσει μιας σειράς ποιοτικών χαρακτηριστικών.

    2. Ένταξη όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων, με εξαίρεση αυτές που ρητά απαγορεύονται είτε από το νόμο είτε από αποφάσεις ή κανονισμούς της Εθνικής ή Κοινοτικής Νομοθεσίας.

    3. Σύσταση επενδυτικού συμβουλίου, το οποίο θα εποπτεύει την εφαρμογή του νόμου και θα εισηγείται βελτιώσεις και αλλαγές για προσαρμογή στις εκάστοτε νέες προκλήσεις.

     Η δημόσια διαβούλευση για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο λήγει την Τρίτη, 25 Μαΐου 2010.

Ω, ΝΑΙ... LIVE Στο διαχρονικό....Το LIVE που όλοι περιμένατε είναι γεγονός...
Τα Μαύρα Πρόβατα ζωντανά για ακόμη μια φορά....
Στο απόλυτο Rock Bar Στο Σουφλί....
Το αφεντικό τρελάθηκε και σας περιμένουμε...
Για να σπάσουμε ακόμα μια φορά το μαγαζί........

Τα Μαύρα Πρόβατα, Τώρα και με νέα κομμάτια, φιλικά προς το περιβάλλον...

Την Τρίτη, 18-05-2010
Είπαμε που...
Στο διαχρονικό....
σι γιου δερ....

Ο Ντόλιος απαντά για Καλλικράτη ..στη Θράκη νετ .

Μουσείο Τέχνης Μεταξιού - Εκδηλώσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΑΙΝΤΑΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥΤο σημερινό πρόγραμμα της εκδήλωσης .. 

ΚΥΡΙΑΚΗ

• 07:00-11:00 πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία προεξέχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Διδ/χου Ορεστιάδος και Σουφλίου κκ Δαμασκηνού.
• Λιτάνευση Αγίων εικόνων
• 12:00 Παρέλαση Γκαιντατζήδων εντός του κάστρου του Διδυμοτείχου
• 12:30 Ομιλίες –Χαιρετισμοί στην κεντρική σκηνή εντός του κάστρου Διδ/χου
• 13:00 Παρουσίαση φιλοξενούμενων μουσικών από Κυκλάδες, Πόντο και Δράμα συνοδευόμενων από χορευτικά σχήματα.

Πρόταση : Κινηματογράφος - Ρομπέν των Δασών

Την είδαμε , μας άρεσε και σας την προτείνουμε ...

Από το σημείο που ολοκληρώνεται αυτό το φιλμ, ξεκινούν όλες οι μέχρι σήμερα παραγωγές - κινηματογραφικές και τηλεοπτικές υπολογίζονται συνολικά στις τριάντα - με θέμα τον ήρωα των λαϊκών θρύλων Ρομπέν των Δασών, που παραμένει ιστορικά αναπόδεικτο αν είναι ή όχι υπαρκτό πρόσωπο.

Η ταινία αυτή ανασυνθέτει τα στοιχεία - κάνοντας χρήση ιστορικών κλειδιών - της ιστορίας του δεξιοτέχνη τοξότη στην υπηρεσία του βασιλιά Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου που μετεξελίχθηκε σε κεντρική φιγούρα της βρετανικής λαϊκής παράδοσης. Μετά το θάνατο του βασιλιά Ριχάρδου και την πολιορκία του πύργου Chalus Chabrol, ο Ρομπέν πηγαίνει στην πόλη Νότινχαμ όπου ερωτεύεται την Λαίδη Μάριον αλλά και αντιστέκεται μαχόμενος κατά της απάνθρωπης κοινωνικής αδικίας σε βάρος του λαού, αδικία που εκφράζεται μέσα από μια επιβεβλημένη από τους βαρόνους, ληστρική φορολογία - καλή ώρα! Ο ταπεινής λοιπόν καταγωγής Ρομπέν με την τόλμη, το θάρρος και τον αγώνα του, επάξια διακρίθηκε στη λαϊκή συνείδηση και μεταβλήθηκε σε αιώνιο σύμβολο δικαιοσύνης των απανταχού αδικημένων.
Η βασική διαφορά της εν έτει 2010 κινηματογραφικής μεταφοράς του θρύλου, που έχει γυριστεί σε Αγγλία και Ουαλία και καλύπτει την περίοδο από το θάνατο του βασιλιά Ριχάρδου του 1ου το 1199, μέχρι και την υπογραφή της Magna Carta το 1215, είναι πως τόσο ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ όσο και ο πρωταγωνιστής Ράσελ Κρόου ήθελαν να φωτίσουν - μέσα από την αφήγηση, τις απαρχές του θρύλου του Ρομπέν των Δασών. Με άλλα λόγια, και οι δύο θέλησαν να αποτυπώσουν κινηματογραφικά το ιστορικό της «μεταμόρφωσης» ενός απλού τοξότη στη στρατιά του βασιλιά Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, στον πασίγνωστο λαϊκό θρύλο «Ρομπέν των Δασών», αποτυπώνοντας ανάγλυφα το κοινωνικό, ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της Αγγλίας εκείνης της εποχής. Η Αγγλία έχει πτωχεύσει, απειλείται τόσο από το ξέσπασμα εμφύλιας σύρραξης όσο και από τη Γαλλία, ενώ στην εξουσία βρίσκεται ένας ανεπαρκής βασιλιάς ο Ιωάννης, αναφέρει το δελτίο Τύπου της ταινίας.
Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Κέιτ Μπλάνσετ, Βανέσα Ρέντγρεϊβ, Γουίλιαμ Χαρτ, κ.ά.