Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Live στην 29η Πανελλήνια Συγκέντρωση ΜοτοσικλετιστώνΤα Συγκροτήματα που θα ακούσουν οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες  στην 29η Πανελλήνια Συγκέντρωση μοτοσικλετιστών θα είναι τα παρακάτω :

GODS DESIRE - EXPOST
STOP - MIKRO
ILI AND FRIENS ROCK BAND - THE BASEMENT BLUES BAND
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ - BAD BURBON BLUES BAND
ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ
ΤΑΝΙΑ ΚΙΚΙΔΗ & DICKENS’ ZOO

Μουσείο Τέχνης Μεταξιού - Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων


«Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα»… ...παραστάσεις στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην ΑΘΗΝΑ

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα για να παρουσιάσει την κωμωδία του Eric Idle «Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα», σε μετάφραση - διασκευή Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δημοτικό Θέατρο
Ευόσμου (Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Εύοσμος, τηλ. 2310706668 begin_of_the_skype_highlighting              2310706668      end_of_the_skype_highlighting)
Σάββατο 15 Μαΐου 2010 - 9:30μ.μ

ΑΘΗΝΑ
Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη»
(Αγ. Μελετίου 61Α, Κυψέλη, τηλ. 2108640414 begin_of_the_skype_highlighting              2108640414      end_of_the_skype_highlighting)
Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Μαΐου 2010 - 9:00 μ.μ

Βγαλ΄τον υπουργό απ' την πρίζα
.
Σε μία κρίσιμη πολιτική καμπή της Αγγλίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παθαίνει ένα… μικροατύχημα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική… Τόσο, που οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και η κυβέρνηση γίνεται έρμαιο δολοπλόκων γυναικών, φιλόδοξων πολιτικών και… αλλοπρόσαλλων ερωτικών δεσμών! Με μοναδικό κωμικό τρόπο, το έργο «Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα» τρυπώνει στα… απόκρυφα της πολιτικής και ξετρυπώνει αλήθειες που όλοι υποψιαζόμαστε αλλά κανείς δεν τολμά να πει…

Σκηνοθεσία
: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά
: Νίκος Πατούνας
Κοστούμια
: η Ομάδα
Παίζουν
(αλφαβητικά): Ιορδάνης Βροχίδης, Αργυρώ Καραβά, Κώστας Μερετάκης, Ιωάννα Μουτουσίδου, Άννα Πατούνα, Νίκος Πατούνας, Σαράντης Σαραντίδης, Αντώνης Στρατηγάκης, Τόλης Τσακιρίδης και ο Άκης Τσονίδης.

Έκθεση και Διαγωνισμό Φωτογραφίας διοργανώνει το ΤΕΕ Θράκης

Aksveer 
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ - Θράκης, ύστερα από εισήγηση της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικής Προστασίας του Τμήματος, στα πλαίσια εορτασμού της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ που έχει καθιερωθεί η 6η Ιουνίου εκάστου έτους, αποφάσισε την διοργάνωση: Έκθεσης και Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα: «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Οι όροι συμμετοχής στην Έκθεση και τον Διαγωνισμό είναι οι εξής:
1. Θέμα φωτογραφίας: Περιβάλλον-Υγρό Στοιχείο και Ανθρώπινη Παρέμβαση
2. Περιοχή λήψης Φωτογραφίας: Θράκη
3. Διαστάσεις Φωτογραφίας: Α4
4. Μέγιστος αριθμός φωτογραφιών για τον διαγωνισμό: 2
5. Σε περίπτωση αποστολής από διαγωνιζόμενο περισσοτέρων των δύο φωτογραφιών θα πρέπει να υποδεικνύονται με σαφήνεια οι διαγωνιζόμενες. Οι υπόλοιπες δεν θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό αλλά δύνανται να αναρτηθούν στην Έκθεση.
6. Σε κάθε φωτογραφία που θα αποσταλεί θα υπάρχει τυπωμένο υπόμνημα με τον τίτλο και την τοποθεσία λήψης της (κατά προτίμηση γραμματοσειρά Arial μεγέθους γραμμάτων 20).
7. Η υποβολή των φωτογραφιών θα συνοδεύεται και με την ψηφιακή τους μορφή
8. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή σε όλους (όχι μόνο στα μέλη του ΤΕΕ) εκτός από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, τα οποία δύνανται να συμμετέχουν εκτός συναγωνισμού.
Τριμελής Κριτική Επιτροπή θα αξιολογήσει τις φωτογραφίες που θα αποσταλούν, από τις οποίες οι εκατό καλλίτερες θα αποτελέσουν το περιεχόμενο της Έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί την φετινή ημέρα του Περιβάλλοντος στο Κτίριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Κομοτηνή.
Την ημέρα της Έκθεσης, στις τρεις καλλίτερες φωτογραφίες που θα καταλήξει η αξιολόγηση της Επιτροπής θα δοθούν τα παρακάτω βραβεία:


1ο Βραβείο 300 ευρώ
2ο Βραβείο 200 ευρώ
3ο Βραβείο 100 ευρώ
4ο – 5ο – 6ο Βραβείο 50 ευρώ

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, στα Γραφεία του ΤΕΕ-Θράκης στην Κομοτηνή - Παρνασσού 6 (τηλ. 25310-35313 begin_of_the_skype_highlighting              25310-35313      end_of_the_skype_highlighting και 25310-35314 begin_of_the_skype_highlighting              25310-35314      end_of_the_skype_highlighting). Ο Φάκελος συμμετοχής τους εκτός από τις Φωτογραφίες θα πρέπει να περιλαμβάνει αίτηση με τα στοιχεία επικοινωνίας τους (διεύθυνση, τηλέφωνο, ΦΑΧ κλ).
Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Παρνασσού της Κομοτηνής (μπροστά από το Κτίριο του ΤΕΕ-Θράκης), την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010.

Χθές πραγματοποιήθηκαν τα εγαίνια της έκθεσης " Αποκάλυψη " του Εβρίτη Γλύπτη στην Αθήνα , Απόστολου Φανακίδη


Τριάντα αντιπροσωπευτικά έργα της τελευταίας δουλειάς του σπουδαίου Εβρίτη γλύπτη (από τα Βρυσικά) Απόστολου Φανακίδη που φανερώνουν τη συνέχεια του οραματικού του κόσμου, ορίζοντας τη νέα τομή της δουλειάς του, θα εκτεθούν , στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Ο γλύπτης με τις γνώριμες εξπρεσιονιστικές του φιγούρες δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα που βασίζεται στη συνύπαρξη ετερόκλητων υλικών, όπως το κάρβουνο με το φως του νέον.
Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστούν σαράντα και πλέον σημαντικά έργα του αείμνηστου Καθηγητή Γλυπτικής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Ε.Μ.Π., Λάζαρου Λαμέρα, τα οποία αποκαλύπτουν τον ευρύ κόσμο των εικαστικών του κατακτήσεων από το 1947 έως το 1995.
Ο Λάζαρος Λαμέρας και ο Απόστολος Φανακίδης ανήκουν στους πρωταγωνιστές της μοντέρνας και σύγχρονης γλυπτικής. Στο σύνολο των έργων τους αποτυπώνονται αφαιρετικές, εξπρεσιονιστικές και συμβολικές τάσεις, οι οποίες διακρίνονται για την υπαινικτική και ταυτόχρονα εκρηκτική διατύπωσή τους. Στόχος αυτής της συνεύρεσης είναι η σκιαγράφηση της καλλιτεχνικής διαδρομής των δύο σπουδαίων γλυπτών μέσα από μία σειρά εμβληματικών τους έργων.
Τα εγκαίνια της σημαντικής αυτής έκθεσης των δύο διακεκριμένων καλλιτεχνών, θα γίνουν από την Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κυρία Άντζελα Γκερέκου, την Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 και ώρα 20:00

Επιμέλεια εκθέσεων: Τάκης Μαυρωτάς

Εγκαίνια: Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 στις 20:00
Διάρκεια εκθέσεων: 12 Μαΐου - 12 Σεπτεμβρίου 2010
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71, Αθήνα
T: 210-3611206 begin_of_the_skype_highlighting              210-3611206      end_of_the_skype_highlighting
F: 210-3611349
E: info@theocharakis-foundation.gr

Παραδόθηκε η δωρεά του δήμου Τριγώνου στο Κέντρο Υγείας των Δικαίων…

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του ιατρικού εξοπλισμού, των εργαλείων και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού που εξασφάλισε ο δήμος Τριγώνου για το Κέντρο Υγείας των Δικαίων, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες  στο χώρο της πρωτοβάθμιας μονάδας Υγείας. Το οικονομικό ύψος της δωρεάς, που έγινε με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ξεπερνά τις 45.000 ευρώ. Η δωρεά του δήμου περιλαμβάνει καρδιογράφο, απινιδωτή, μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων, παλμικό οξύμετρο δακτύλου, πιεσόμετρα αλλά και κλιματιστικά, είδη επίπλωσης γραφείων και χώρων αναμονής. «Ξέρουμε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του δήμου και της αυτοδιοίκησης γενικότερα η δωρεά του εξοπλισμού αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε, κι εμείς, τα μάτια στις ανάγκες του Κέντρου Υγείας, δεν μπορούμε να αδιαφορούμε και να μην επιζητούμε την καλύτερη παροχή υπηρεσιών Υγείας και εξυπηρέτησης των δημοτών», δήλωσε ο δήμαρχος Τριγώνου, Μανώλης Χατζηπαναγιώτου.

ερτ

Περαιτέρω περικοπές στους 300 και πλέον της Βουλής ...Περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές των βουλευτών, ύψους 1500 ευρώ περίπου, αλλά και στις απολαβές των υπαλλήλων της Βουλής, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβε χθες η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, υιοθετώντας πρότασή του.

    Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές, διακόπτεται η παροχή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του δώρου διακοπών, μειώνεται κατά 8% επιπλέον το προβλεπόμενο επίδομα δαπανών οργανώσεως και λειτουργίας του πολιτικού τους γραφείου (είχε ήδη περικοπεί τον Μάρτιο κατά 12%) - ενώ περιορίζεται και κατά 8% επιπλέον και το επίδομα εξόδων κινήσεως (έναντι του 12% που είχε περικοπεί τον Μάρτιο).

    «Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές περικοπές στις αποδοχές των Βουλευτών ετησίως θα είναι τουλάχιστον στις 18.000 ευρώ, δηλαδή οι μηνιαίες περικοπές για τους Βουλευτές φθάνουν τουλάχιστον στα 1.500 ευρώ. Κι αν θέλει κανείς ποσοστιαία να υπολογίσει, είναι κατά τι πάνω από 20%» παρατήρησε ο κος Πετσάλνικος.

    Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής, περικόπτεται το επίδομα υπερωριακής απασχόλησης, καθώς και το επίδομα δαπανών κίνησης κατά 8% (πέραν της μείωσης κατά 12%, που είχε αποφασιστεί τον περασμένο Μάρτιο).

    «Σε ό,τι αφορά το ειδικό επίδομα που καταβάλλεται στους υπαλλήλους της Βουλής από το 1929 ως έκτακτη αποζημίωση και το οποίο τον περασμένο Μάρτιο είχαμε περικόψει κατά 12% για ποσό