Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Το τέλος του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης;

Του Σωτήρη Κούκιου 
Την είδηση έγραψε πρώτο το defencenet.gr και μετά ψάχνοντας βρήκα τις ακριβείς δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας που συνοδεύει τον Πρόεδρο Μεντβέντεφ στην επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία από χθες 11 Μαϊου. 

Ο ρώσος Υπουργός Σεργκέι Σμάτκο λοιπόν δήλωσε :

Ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας


Ότι το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να καλέσει σύσκεψη στη Μόσχα για την συγχώνευση των 2 αγωγών Σαμσούντα- Τζειχάν και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη αφού το δεύτερο έργο έχει πρακτικά σταματήσει λόγω της θέσης της Βουλγαρίας για καλύτερους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς όρους του έργου“.

Αυτή λοιπόν η συγχώνευση σύμφωνα με τους αναλυτές σημαίνει πρακτικά και τον τερματισμό του έργου, αν ληφθούν υπόψη οι αντιρρήσεις της Βουλγαρικής κυβέρνησης που προέκυψε από εκλογές το 2009 και την αδημονία των τραπεζών που χρηματοδοτούσαν το έργο.

Για αρκετά χρόνια είναι ένα έργο που έτσι κι αλλιώς διαφωνούσα για την περιβαλλοντική και οικονομική του διάσταση για την περιοχή του Έβρου. Παρέμενε πεποίθησή μου ότι έθιγε ευαίσθητες οικολογικά περιοχές και ποτέ δεν είδα μια σοβαρή μελέτη (εκτός αυτής της κοινοπραξίας) που να έλεγε το αντίθετο!
Γεωπολιτικά βέβαια το θέμα έχει άλλη διάσταση, αλλά οι αντιδράσεις της κυβέρνησης της Βουλγαρίας ήταν δεδομένη. Άραγε το θέμα θα συζητηθεί και στην επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα;

Tempel or Rebel 

Παραχώρηση προπλάσματος στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγειονομική ενημέρωση του πληθυσμού του Β. Έβρου»

Την Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, στις 13:00, στο χώρο του Επαρχείου, θα παραχωρηθεί από τον Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη στον Πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Βορείου Έβρου κ. Παπανδρούδη Ανδρέα, οφθαλμίατρο, για λογαριασμό της Ενώσεως ένα πρόπλασμα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ΚΑΡΠΑ.
Η παραχώρηση γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Νομαρχίας Έβρου με τα μέλη της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Βορείου Έβρου για το πρόγραμμα "Υγειονομική ενημέρωση του πληθυσμού του Β. Έβρου" που υλοποιεί η Ν.Ε.Λ.Ε. Έβρου. Για όσους δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα εδώ και τέσσερα χρόνια οι γιατροί της Ένωσης προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους πραγματοποιώντας ομιλίες υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Βορείου Έβρου.

Και ο Πολυχρόνης Αντωνιάδης για την Ορεστιάδα ;

 Μεγάλος είναι , ακόμα πιο μεγάλος θα γίνει ο δήμος Ορεστιάδας μετά τον Καλλικράτη και οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που σκέφτονται να διεκδικήσουν , αρκετοί .


Ένα άλλο σενάριο  θέλει τον κύριο Πολυχρόνη Αντωνιάδη και σημερινό Έπαρχο να διεκδικεί το δήμο Ορεστιάδας και τον κύριο Ζαμπουνίδη να αποσύρεται τελείως από την πολιτική σκηνή και να δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως νομικός . Ως νομικός , θα ανοίξει ένα δικό του συμβουλευτικό γραφείο που θα αναλαμβάνει επιχειρήσεις και εταιρίες .
Ο καιρός και οι επόμενες μέρες θα απαντήσουν σε όλα αυτά σύντομα ..

Πρόταση από 48 Βουλευτές να τιμωρηθούν οι κλέφτες

Στο μεταξύ επιστολή με την οποία ζητούν τον αυστηρό έλεγχο του πόθεν έσχες, όλων όσων διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια απέστειλαν στον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, 48 βουλευτές της πλειοψηφίας, με επικεφαλής τον βουλευτή Κιλκίς, Θ. Παραστατίδη.
Στην επιστολή τους, οι βουλευτές αναφέρουν: «Καθημερινά δεχόμαστε από την ίδια την κοινωνία, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, τη χλεύη και την πλήρη απαξίωση. Είναι κοινωνική απαίτηση, αλλά και απαίτηση σύσσωμης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, να επέλθει κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό μας σύστημα, για να διασώσουμε το πολιτικό μας ήθος και να αποκαταστήσουμε τη βουλευτική μας υπόσταση».
Σύμφωνα με τους 48 υπογράφοντες την επιστολή, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από την περιφέρεια, η έρευνα πρέπει να καλύψει όλους εκείνους που διατέλεσαν πρώην και νυν υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, γενικοί γραμματείς περιφερειών, διοικητές, πρόεδροι, και διευθυντές οργανισμών και λοιπών φορέων του Δημοσίου.
«Όπου και για όποιους διαπιστωθεί απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να δρομολογείται η κατάσχεσή τους και να αποδίδονται στο κράτος», καταλήγει η επιστολή.
Σημείωση Ιστολόγου: Την επιστολή υπογράφουν οι: Παραστατίδης, Θεοδωρίδης, Στασινός, Γιουμαντζίδης, Κεγκέρογλου, Παρασύρης, Ρεντάρη-Τέντε,  Εμινίδης, Αμοιρίδης, Κουρουμπλής, Κωνσταντινόπουλος, Λαφαζάνης, Τιμοσίδης, Οικονόμου, Παπαχρήστος, Τζελέπης, Τόλκας, Παπαγεωργίου, Δημαράς, Τριανταφυλλόπουλος, Κατσούρας, Μανωλάκης, Βαρβαρήγος, Βούρος, Τσώνης, Θεοχάρη, Ζούνη, Βλατής, Αθανασιάδης, Τσόκλη, Μαγκούφης, Μερεντίτη, Καρτάλης, Μόσιαλος, Καρανίκας, Ρήγας, Ζωίδης, Δημητρουλόπουλος, Αηδόνης, Αρβανιτίδης, Γιαννακοπούλου, Φαρμάκη-Γκέκη, Αράπογλου, Σαλαγιάννης, Παντούλας, Χαραλαμπόπουλος, Τσιαούση, ΜοσχόπουλοςΤμήμα ειδήσεων defencenet.gr και http://edo-makedonia.pblogs.g

LIVE ΜΕ ΤΟΥΣ STOP ROCK BAND


ΟΙ STOP rock band 

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 
ΣΤΟΝ ΑΡΔΑ ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΕΒΡΟΥ 

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ 
29ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ 2010

ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ROCK POP BLUES KAΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΡAΓΟΥΔΙΑ.

High Speed Photography


http://www.pxleyes.com/blog/2009/06/100-stunning-examples-of-high-speed-photography/

19η Εμπορική Έκθεση «Θράκη 2010»


Με στόχο την προβολή και προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων της Ανατολικής

Μακεδονίας και Θράκης η ΔΕΘ ΑΕ διοργανώνει για 19η χρονιά την έκθεση «ΘΡΑΚΗ 2010»


από 27 έως 30 Μαΐου στο Διεθνές εκθεσιακό κέντρο ΑΜ-Θ στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Πέμπτη - Παρασκευή 17.00-22.30, Σάββατο - Κυριακή 11.00-22.30
Τα εκθέματα: Βιομηχανικά και βιοτεχνικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης, γεωργικά μηχανήματα, αγροτικά προϊόντα, χαρτοποιία, τρόφιμα - ποτά, είδη και υλικά συσκευασίας, συσκευές και σκεύη οικιακής χρήσεως, έπιπλα, ενδύματα, αξεσουάρ ενδυμάτων, δερμάτινα είδη, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μηχανοργάνωση, ταμειακές μηχανές, εκδόσεις.


ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: Για το κοινό 3 €

Ο Βορέας πάει Ιανό

Το περιοδικό "ΒΟΡΕΑΣ" και ο IANOS 
σας καλούν σε μια εκδήλωση με θέμα
"Από το Σπήλαιο Τριγώνου Έβρου στο τριεθνές σημείο συνάντησης Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας".
Το Σάββατο 22 Μαϊου 2010 στις 12
στον ΙΑΝΟ Σταδίου 24 .


Θα μιλήσουν:
Γιάννης Ξανθούλης, Νεοκλής Σαρρής, Μόσχος Πολυσίου, Δημήτρης Αγανίδης, Σταυρούλα Αρβανιτίδου, Μαρία Ράλλη-Υδραίου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αποστολία Παπαδαμάκη, Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, Νίκος Πετρίδης, Σταύρος Παπαθανάκης, Σακης Τσιλίκης και ο Βασίλης Χατζηιακώβου.
Παρουσιάζει η Ξανθή Μόρφη.

Γ.Ντόλιος: Δεν είμαι υπουργός των Φερών αλλά όλης της Ελλάδας


Η διαμαρτυρία των κατοίκων στην γενέτειρά του τις Φέρες δεν είναι και ότι ευχάριστο, αφού ο υφυπουργός των Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη και την συνένωση του δήμου που υπηρέτησε και ως δήμαρχος με την Αλεξανδρούπολη κάτι που βρήκε την καθολική αντίδρασή τους και δέχθηκε τα πυρά τους. Ο υφυπουργός μίλησε για τον Καλλικράτη στον «Χρόνο», σχολίασε την επίσκεψη Ερντογάν και φάνηκε αποφασισμένος να προχωρήσεις στα επόμενα βήματα που θα επιφέρουν συρρίκνωση προσωπικού και ένα άλλο τοπίο αυτοδιοικητικό.

Υφυπουργέ είστε στο στόχαστρο, βρίσκεστε στο μάτι του κυκλώνα γιατί ο Καλλικράτης έπεσε πάνω σας και μάλιστα υπήρξε και σφοδρή επίθεση και από τον χώρο που προέρχεστε τις Φέρες όπου κι έγινε διαμαρτυρία…
-Καταρχήν θέλω να σας πω ότι εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε λογικά πράγματα σε όλη την Ελλάδα και στον Έβρο, την Ροδόπη και στην Ξάνθη. Νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει καλά. Εγώ έχω ένα πρόβλημα με τον Δήμο στον οποίο ήμουν δήμαρχος, εκεί που γεννήθηκα, εκεί που μεγάλωσα, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι εγώ δεν είμαι υπουργός των Φερών, δεν είμαι υπουργός του Έβρου αλλά υπουργός όλης της Ελλάδας. Με παρακολουθεί όλη η χώρα και θα πρέπει με τον ίδιο τρόπο που λειτουργώ σε όλη την Ελλάδα να λειτουργήσω και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και αν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσω κάπως διαφορετικά, μου αφαιρέθηκε αυτή η δυνατότητα γιατί αυτή την διαφωνία την δημοσιοποίησαν σε όλη την χώρα, το ξέρει όλη η χώρα πλέον ότι δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό.
Όλη η νησιωτική Ελλάδα όμως διασώθηκε…
-Διασώθηκαν τα μικρά νησιά. Ας μην ξεχνάμε ότι στα μεγάλα νησιά κάναμε τις πιο τολμηρές αλλαγές. Η Λέσβος είναι ένας δήμος. Η Κέρκυρα είναι ένας δήμος παρά τις αντιρρήσεις, η Ρόδος είναι ένας δήμος, η Σάμος, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά βλέπετε έγιναν τα πιο τολμηρά και γενναία βήματα στην νησιωτική Ελλάδα.
Πιστεύετε ότι ο Καλλικράτης τώρα θα προχωρήσει; Έχει δύο χρόνια μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως.
-Θα σας πω ότι μόλις ψηφιστεί και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα τον έχουμε ψηφίσει, αμέσως έχουμε έτοιμα «17 βήματα» όπως τα έχουμε ονομάσει, προετοιμασίας για την εφαρμογή του Καλλικράτη. Στόχος να υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας της χώρας, της τοπικής αυτοδιοίκησης από 1-1-2011. Σε αυτά τα «17 βήματα» περιλαμβάνεται η εκπόνηση 13 Οργανισμών για κάθε μια από τις 13 αιρετές Περιφέρειες, περιλαμβάνονται 6-7-8 πιλοτικοί οργανισμοί για τους δήμους ανάλογα με το μέγεθος τους, έτσι ώστε από 1 Ιανουαρίου όλες οι αιρετές αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης να ξέρουν πως θα τοποθετήσουν το προσωπικό τους. Αυτοί οι οργανισμοί μπορούν να αλλάξουν αποφάσεις των δημοτικών ή περιφερειακών συμβουλίων, αλλά επειδή στηρίζονται σε υπαρκτά δεδομένα οι όποιες αλλαγές θα είναι εντελώς περιορισμένες.
Ένα άλλο πολύ σημαντικό βήμα είναι ότι γίνεται μια μελέτη που βλέπει πως θα γίνουν αυτές οι συγχωνεύσεις και τι θα γίνει με το προσωπικό των συγχωνευόμενων υπηρεσιών των δήμων, των νομαρχιών αλλά και των νομικών τους προσώπων είτε ιδιωτικού είτε δημόσιου τομέα και βεβαίως εκείνο που θα ξεκινήσουμε άμεσα είναι η εκπαίδευση του προσωπικού, αμέσως μετά τον Καλλικράτη έτσι ώστε μέχρι τέλος της χρονιάς θα έχουν εκλεγεί και οι αιρε

Τεκμήριο και η πρώτη κατοικία

Πλήγμα στην αγορά κατοικίας αλλά και ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το «μαύρο χρήμα» που κυκλοφορεί στην κτηματαγορά εκτιμάται ότι θα επιφέρει η εφαρμογή των διατάξεων του φορολογικού νομοσχεδίου με τις οποίες καταργείται η εξαίρεση από το «πόθεν έσχες» για την απόκτηση πρώτης κατοικίας ανεξαρτήτως εμβαδού και αξίας, ενώ το ίδιο ισχύει και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2010 για το σύνολο των δόσεων των στεγαστικών δανείων. Το μέτρο αυτό ενεργοποιήθηκε ουσιαστικά από χθες μετά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Πάντως αυτή την περίοδο η αγορά ακινήτων χαρακτηρίζεται από «πάγωμα» πράξεων και τιμών, ενώ αντίθετα αρκετοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον στα ενοίκια.

Πάμε Θέατρο : Δεμένοι στο Όνειρο


Απο τη διοργάνωση της παράστασης 
"Δεμένοι στο όνειρο "

Ανακοινώνεται ότι : 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 9.30...
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ...http://souflievros.blogspot.com/2010/05/blog-post_9097.html

Την κατάργηση της βίζας ζητούν απο την Ομοσπονδία Επαγγελματιών του 'Εβρου

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου ζητούν απο τον Πρωθυπουργό την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες .
Αναλυτικότερα η επιστολή :

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ
Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην πανεθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού, εμπορίου και μεταποίησης. Ειδικά για την ακριτική περιοχή μας, η εν λόγω ανάπτυξη αποτελεί σημαντική παράμετρο της συνολικής αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλεται από επιχειρήσεις και τοπικούς φορείς.
Στο πλαίσιο αυτό, η αξιοποίηση της ροής επισκεπτών από τη γειτονική Τουρκία προς την περιοχή μας, αποκτά ουσιαστική σημασία. Ωστόσο, η υποχρέωση έκδοσης τουριστικής βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες λειτουργεί αποτρεπτικά στην πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων, στερώντας τελικά από την περιοχή μας έναν πολύτιμο πόρο τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης.
Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για το συγκεκριμένο θέμα, θα παρακαλούσα στο πλαίσιο επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας στη χώρα μας, να εξετάσετε το ενδεχόμενο κατάργησης της τουριστικής βίζας για επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία τουλάχιστον, σε πρώτη φάση, για τις αυθημερόν επισκέψεις.
Ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τουριστικής και εμπορικής κίνησης της περιοχής μας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.
Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε τη σημασία του θέματος και ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».