Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Να θυμηθούμε λίγο τι γράψαμε στις 13 Μαρτίου για τον Κύριο ΖαμπουνίδηΑπο την κεντρική πολιτική σκηνή στην τοπική ;

Έχουμε και λέμε όσα ακούγονται :

Για τον Δήμο Ορεστιάδας ο νυν Νομάρχης , Νικόλαος Ζαμπουνίδης . Για την υποψηφιότητα του κυρίου Ζαμπουνίδη μάλιστα , μαθαίνουμε ότι οι κάτοικοι της Ορεστιάδας  την περιμένουν πως και πως . Απο δημοσιογραφικούς κύκλους ακούσαμε να λένε πως οι κάτοικοι εκφράζονται σαν να είναι σίγουρα
ο " αυριανός " Δήμαρχος .

Το είχαμε γράψει και το είχαμε τονίσει απο τις 13 Μαρτίου ...
Καιρός να το θυμηθούμε ξανά γιατί θα έχουμε να συζητάμε το επόμενο διάστημα ..
Σύντομα λέγεται ότι θα ανακοινωθεί και επίσημα  ... 

Greek Designers React | Crisis

Η ιδέα αρχίζει να γίνεται πράξη. Οι πρώτες αφίσες ξεκίνησαν να έρχονται. Καλό θα ήταν να μη μείνουν μόνο εδώ. Πάρε αυτή που θέλεις (ή και όλες) και ανέβασέ τες στο blog σου, στείλε το link παντού να τις δουν όσοι περισσότεροι γίνεται. Οσες αφίσες συγκεντρωθούν να αναρτώνται στο παρακάτω Link .
Με αφορμή τις αφίσες εμφανίστηκε και μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση: Το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC) πρότεινε να φιλοξενήσει τις αφίσες που θα σχεδιαστούν για την περίσταση και να τις εκθέσουμε στο Συνέδριο. Καλό θα ήταν να υπάρχουν πάνω από 20 ενώ δυστυχώς θα πρέπει να είναι έτοιμες κάπου στις 20 Μαϊου, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό ούτε να σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε. Εχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση μνήμης στους 3 ανθρώπους της Marfin

Η Ντόρα Μπακογιάννη συνομιλεί με μια κοπέλα by karpidis

Η Ντόρα Μπακογιάννη συνομιλεί με μια κοπέλα

Στην εκδήλωση μνήμης των θυμάτων πολλοί ήταν αυτοί που ενοχλήθηκαν από την παρουσία πολιτικών εξουσίας. Αμύνθηκε τον εαυτό της αν και πολλοί ζήτησαν να τιμηθεί απλώς η μνήμη χωρίς καυγάδες.

Διαβάζοντας τα ονόματα των Νεκρών by karpidis

Διαβάζοντας τα ονόματα των Νεκρών

  http://www.flickr.com/photos/karpidis/ 

 

 

 


Πρόταση για μείωση των εξοπλισμών απο τον Τούρκο Υπουργό

Με επιτελείο 10 υπουργών θα επισκεφτεί την ερχόμενη Παρασκευή ο Πρωθυπουργός της γείτονος  χώρας κ Ερντογάν . Στην ατζέντα τα θέματα είναι πολλά που θα συζητηθούν , όμως το μειονοτικό και το θέμα των εξοπλισμών και των δυο χωρών θα είναι δυο από τα βασικότερα θέματα .
Ο Υπουργός επικρατείας της Τουρκίας κάνει πρόταση για μείωση εξοπλισμών και των δύο χωρών παράλληλα , γιατί είναι καιρός να ξυπνήσουμε και οι δύο χώρες και να περιοριστούμε σε εξοπλισμούς όσο και η σύμμαχοι του ΝΑΤΟ .
Χαρακτηριστικά δήλωσε :
«Οι σύμμαχοι δεν πρέπει να φοβούνται αλλήλους. Πρέπει να ξοδεύουμε στους εξοπλισμούς όσα και οι άλλοι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ και να μην εξοπλιζόμαστε εναντίον αλλήλων. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αμοιβαία μείωση και πιστεύω πως μπορούμε», λέει στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς.

Είναι πλέον καιρός να καταλάβουν και οι δύο χώρες πως μόνο να κερδίσουν έχουν απο κοινή πολιτική γραμμή / συνεργασία σε πολλά ζητήματα . Οι επεκτατικές πολιτικές δεν αρμόζουν και δεν θα έπρεπε να εκφράζουν σήμερα κανέναν .Μόνο με πνεύμα συνεργασίας αλλά και γνώμονα το συμφέρον των λαών μπορούν τα πράγματα να πάνε καλύτερα και για τις δυο χώρες . Ο λαός , ο απλός κόσμος είναι το μόνο που θέλει σήμερα , άλλωστε τα παιχνίδια των τρίτων δεν τα κατάλαβε ποτέ , κι αν υποτίθεται ότι τα κατάλαβε , μόνο φανατισμό δημιούργησαν με αποτέλεσμα τη στασιμότητα σε ανθρώπους και χώρες .


souflievros - Νεα .

Αποφάσεις έκτακτου Eco/Fin

Στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης, προϋπολογισμού 700 δισ. ευρώ θα συμμετάσχει και το ΔΝΤ όπως αποφάσισαν αργά χθες το βράδυ οι 27 υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ. Το σχέδιο περιλαμβάνει 60 δισ ευρώ δάνειο από την Ευρωπαική Επιτροπή καθώς και 440 δισ. ευρώ, εάν χρειαστεί από τις χώρες του ευρώ υπό μορφή διμερών δανείων καθώς και 220  δισ. ευρώ που μπορεί να δοθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Στο μεταξύ τηλεφωνική συνομιλία είχαν αργά το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, για το συντονισμό της δράσης τους με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, αντικείμενο και μαραθώνιας συνεδρίασης του Ecofin. Εν τω μεταξύ, η Κομισιόν είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση κερδοσκοπικών πιέσων κατά του ευρώ που αναμένεται να ενταθούν από  σήμερα τα ξημερώματα ...
Οι δύο ηγέτες κατά τη συνομιλία τους «διαπίστωσαν την πλήρη συμφωνία τους για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν» κατά την έκτακτη σύνοδο του Ecofin στις Βρυξέλλες.
Πληροφορίες από τη σύνοδο αναφέρουν ότι οι 27 υπουργοί εξετάζουν όλες τις δυνατές πτυχές λειτουργίας του μηχανισμού που θα στηρίξει, αν χρειαστεί, τις χώρες του ευρώ που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αναχρηματοδότησης του χρέους τους.