Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ 6.5.2010

Το έκτακτο Συνέδριο της ΕΝΑΕ, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα, την Πέμπτη 6 Μαΐου 2010, μετά το πέρας των εργασιών του, λαμβάνοντας υπόψη έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της τέλεσης του, αποφασίζει τα ακόλουθα :

    1. Επιβεβαιώνει και εμμένει σταθερά στις αποφάσεις όλων των προηγούμενων Συνεδρίων του σχετικά με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας.

       2. Δεδομένων των διαφορετικών θέσεων που εξέφρασαν οι παρατάξεις, το Συνέδριο εξουσιοδοτεί το Δ.Σ της ΕΝΑΕ :

    α) Να καταγράψει, να επεξεργαστεί και να αξιοποιήσει μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Διαδικασίας όλες τις απόψεις και θέσεις που κατατέθηκαν στο παρόν Έκτακτο Συνέδριο της ΕΝΑΕ.

    β) Να προβεί σε κάθε ενέργεια που είναι αναγκαία για την τροποποίηση του Σχεδίου Νόμου «Καλλικράτης», με στόχο τη μέγιστη δυνατή βελτίωσή του.

    Τέλος, το Συνέδριο καλεί την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να κάνει αποδεκτές τις ομόφωνες αποφάσεις και τις προτάσεις των Συνεδρίων, που έχουν επανειλημμένα επισημανθεί στην Κυβέρνηση ως προϋποθέσεις για τη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

    Το Συνέδριό μας παραμένει ανοιχτό ως την ψήφιση του νομοσχεδίου και εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ να προσδιορίσει την επανασύγκλησή του.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα την 6η Μαΐου 2010, συνήλθε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλευτή κ. Ιωάννη Τραγάκη, κατόπιν του υπ’ αριθμ. 680/6.05.2010 εγγράφου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται στην Επιτροπή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας η Βουλευτής Α’ Αθηνών κα Θεοδώρα Μπακογιάννη.

    Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο του Προέδρου και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας περί κομματικής πειθαρχίας, η οποία τίθεται από τον Πρόεδρο του Κόμματος και στο άρθρο 6 παρ. γ και δ του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, περί απώλειας της ιδιότητας του μέλους, καθώς και μετά από τη δήλωση της κας Θεοδώρας Μπακογιάννη, που επακολούθησε της αποφάσεως του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

     Κατόπιν αυτών, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διαγραφή της Βουλευτού Α’ Αθήνας κας Θεοδώρας Μπακογιάννη από μέλος του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Παπουτσής, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή, προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

    Κύριε Πρόεδρε,

    Με την άδεια της Βουλής βρίσκομαι στο εξωτερικό για προγραμματισμένες, σοβαρές προσωπικές υποχρεώσεις.

    Ο κανονισμός της Βουλής δε μου επιτρέπει τη συμμετοχή δια επιστολικής ψήφου στην ονομαστική ψηφοφορία για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

    Ωστόσο, σε αυτές τις δύσκολες ώρες μεγάλης ιστορικής ευθύνης για το σύνολο του πολιτικού κόσμου, επιθυμώ να εκφράσω την υποστήριξη μου στον αγώνα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και στις επιλογές της Κυβέρνησης για τη σωτήρια της χώρας από την πτώχευση.

  Με τιμή
Χρήστος Παπουτσής

Σχετικά με το πρόβλημα στην καταβολή των αμοιβών των εργαζομένων στην ΚΕΠΑΔΑ

Σχετικά με το πρόβλημα στην καταβολή των αμοιβών των εργαζομένων στην ΚΕΠΑΔΑ, θα θέλαμε να παρέχουμε ορισμένες διευκρινίσεις, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την αποφυγή - σκόπιμων ή μη – παρεξηγήσεων:

H αλήθεια λοιπόν είναι πως για τη σημερινή κατάσταση, ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Διοίκηση του.

Κι αυτό γιατί με βάση το διετές πρόγραμμα που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2008, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, κατέβαλε το 2009 το ποσό των 1.120.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση των δράσεων της ΚΕΠΑΔΑ. Επίσης, για το έτος 2010, έχει ήδη εξασφαλίσει και προγραμματίσει το ποσό των 1.150.000 ευρώ.

Στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας καταργείται η Δημοκρατία ..

 Υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 172 ψήφους το Ν/Σ για τα νέα μέτρα .


Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ οι τρείς Βουλευτές ( Γιάννης Δημαράς - Σοφία Σακοράφα - Βασίλης Οικονόμου ) που ψήφισαν παρών επί του ν/σ για τα νέα μέτρα .


Στη μάχη υπάρχουν και απώλειες , δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου ερωτηθείς για τα τρία " παρών "

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.

What went wrong in Greece? Τι πήγε στραβά στην Ελλάδα; 
Με έξι εικόνες από το BBC

What went wrong in Greece?

An old drachma note and a euro note
Greece's economic reforms that led to it abandoning the drachma in favour of the euro in 2002 made it easier for the country to borrow money.
BACK 1 of 6 NEXT

What went wrong in Greece?

The opening ceremony at the Athens Olympics
Greece went on a debt-funded spending spree, including high-profile projects such as the 2004 Athens Olympics, which went well over budget.
BACK 2 of 6 NEXT

What went wrong in Greece?

A defunct restaurant for sale in central Athens
It was hit by the downturn, which meant it had to spend more on benefits and received less in taxes. There were also doubts about the accuracy of its economic statistics.

What went wrong in Greece?

A man with a bag of coins walks past the headquarters of the Bank 
of Greece
Greece's economic problems meant lenders started charging higher interest rates to lend it money and widespread tax evasion also hit the government's coffers.
BACK 4 of 6 NEXT

What went wrong in Greece?

Workers in a rally led by the PAME union in Athens on 22 April 
2010
There have been demonstrations against the government's austerity measures to deal with its 300bn euro (£267bn) debt, such as cuts to public sector pay.
BACK 5 of 6 NEXT

What went wrong in Greece?

Greek Prime Minister George Papandreou at an EU summit in Brussels
 on 26 March 2010
Now the government has announced that it needs to access the 30bn euros (£26bn) in emergency loans it has been offered by other EU countries.
BACK 6 of 6 NEXT


Διαδήλωση για την ατιμωρησία των πολιτικών

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ !!!!!

Σας καλούμε όλους τους εργαζόμενους 
στον ιδιωτικό, στο δημόσιο τομέα, συνταξιούχους 
και όλους τους πολίτες της Ελλάδας από όλη τη χώρα 
το Σάββατο στις 29 Μαϊου 2010 και ώρα 12:00 στην πλατεία Συντάγματος 
να υψώσουμε την φωνή και τα πανό μας ενάντια στην
ατιμωρησία των πολιτικών και των διαπλεκομένων που οδήγησαν 
την Ελλάδα στην σημερινή κατάσταση.
 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ

Κατέθεσε στην Εξεταστική για το σκάνδαλο Βατοπαιδίου ο Απ. Φωτιάδης.... Τι μας λές ;;;;


Ο πρώην υφυπουργος Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης κατέθεσε την Τρίτη ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.
O Eβρίτης πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στην κατάθεσή του «Καμία απολύτως πολιτική ευθύνη δεν πιστεύω ότι υπάρχει από πλευράς μου. Αντίθετα, η τήρηση της νομιμότητας είναι επιβεβλημένο καθήκον του κάθε υπουργού. Ο υπουργός, ακόμα και με τις προσωπικές του απόψεις για το ισχύον νομικό πλαίσιο, οφείλει να εφαρμόζει τους νόμους».

Βαρυνόμενος με την αποδοχή των αποφάσεων των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων του υπουργείου του, που στερούσαν από το Δημόσιο την περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας, έναντι της Μονής Βατοπαιδίου, ο κ. Φωτιάδης ανέφερε πως «ο ρόλος των Συμβουλίων αυτών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος και πως ο ίδιος σαν υπουργός, δεν θα ήταν δυνατόν να μην σεβαστεί την απόφασή τους, εφόσον τουλάχιστον δεν θα είχε υπόψη του κάποια άλλη επιχειρηματολογία προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι την ώρα που ήρθαν οι φορείς της Ξάνθης να διατυπώσουν διαφορετική άποψη, δεν μπορούσα να αντικρούσω την τεκμηριωμένη, αναλυτικά και νομικά απόφαση-γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων. Ούτε είχα και τη δυνατότητα, καθώς η κυριότητα είναι νομικό και όχι πολιτικό ζήτημα. Η θέση μου άλλαξε όταν πραγματικά ήρθαν οι φορείς και μου είπαν τα ζητήματα…»
«Τότε, ο ίδιος προχώρησα σε αναπομπή της υπόθεσης εκ νέου στο Συμβούλιο, και η αναπομπή αυτή, κατά την παγιωθείσα θέση της επιστήμης, αποτελεί αρχή ανακλήσεως».
Στο ερώτημα γιατί δεν προχώρησε σε απευθείας ανάκληση, ο κ. Φωτιάδης απάντησε πως «η ανάκληση χρειάζεται μια αντίστροφη διαδικασία. Αν κινείτο όπως κινήθηκε αργότερα ο Α. Μπέζας, η απόφασή του θα συναντούσε διοικητικά και νομικά εμπόδια»...»

Σε ερώτηση αν είχε ακούσει κάτι για τις κινήσεις και τις προθέσεις των μοναχών, ο κ. Φωτιάδης απάντησε αρνητικά.

Το όργιο της αστυνομοκρατίας

Δύο φωτογράφοι που απαθανάτιζαν αυτές τις εικόνες βρέθηκαν περικυκλωμένοι από αστυνομικούς που απαιτούσαν να σβηστούν οι φωτογραφίες τους. Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα αναφέρει πως «Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της χούντας των αγορών επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την εγκληματική ενέργεια στην τράπεζα για να επιβάλει καθεστώς τρόμου στη χώρα. Το όργιο της αστυνομοκρατίας με τον χημικό πόλεμο και τους μαζικούς ξυλοδαρμούς κορυφώθηκε σήμερα το απόγευμα στα Εξάρχεια». 

 
Σε κάθε δρόμο και πεζόδρομο που οδηγούσε στην πλατεία βρίσκονταν πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις που δεν άφηναν κανέναν να περάσει. Πάρα πολλοί κάδοι απορριμμάτων ακόμα φλέγονταν. Γύρω από κάθε ομάδα ΜΑΤ και αρκετοί πολίτες που τους φώναζαν -μεταξύ άλλων- «χούντα» και «SS». Ολη την ώρα, διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούονταν. Πότε λεκτικά και πότε με κλομπ και πέτρες. 

e-net

«Ποιο μέλλον;»

«Πώς βλέπετε το μέλλον σας στην Ελλάδα;» ρωτάει αυστριακός δημοσιογράφος μια ιδιωτική υπάλληλο σε εταιρεία πληροφορικής. «Ποιο μέλλον;» απαντάει εκείνη. «Το δικό σας μέλλον στην Ελλάδα» επαναλαμβάνει ο Αυστριακός, νομίζοντας ότι η γυναίκα δεν κατάλαβε τη βαριά αγγλική προφορά του. «Ποιο μέλλον;» ξαναρωτάει η γυναίκα, ακριβώς επειδή έχει καταλάβει πολύ καλά την ερώτηση. 

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια καταστροφική εξέγερση,χειρότερη ακόμη και από τα Δεκεμβριανά. Η Ελλάδα είναι ένα καζάνι που βράζει, μια αφορμή χρειάζεται και όλα θα τιναχθούν στον αέρα» αναφέρει σχεδόν προφητικά ένας υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων. «Χάνονται κεκτημένα δικαιώματα ολόκληρων δεκαετιών» λέει μια εργαζόμενη του Δήμου Εκάλης, «γιατί να πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι;Ας τα πάρουν από αυτούς που τα έκλεψαν!» προσθέτει. «Πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Ο κόσμος πιέζεται, χάνουμε τα εισοδήματά μας,δεν βλέπουμε διέξοδο» φωνάζει μια οργισμένη εκπαιδευτικός από το μπλοκ των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Λίγο πιο πέρα ένας διαδηλωτής περιφέρεται ανάμεσα στον κόσμο παρέα με τον σκύλο του, ο οποίος κρατάει ανάμεσα στα δόντια του ένα χερούλι συνδεδεμένο με πανό που γελοιοποιεί τους υπουργούς της κυβέρνησης. Οι γύρω του γελούν και τον χειροκροτούν.

«Υπάρχουν λύσεις που η κυβέρνηση ούτε καν δέχθηκε να τις αναλογιστεί. Γιατί δεν αυξάνουν τη φορολογία των τραπεζών;Γιατί δεν φορολογούν την Εκκλησία και τα πλούτη που συσσωρεύει; Οι πρώτοι που καλούνται πάντα να πληρώσουν είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Ποτέ αυτοί που πλούτισαν στις πλάτες μας» σχολιάζει ένας υπάλληλος εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

το Βήμα

Πως κατέγραψαν τα ξένα πρακτορεία την χθεσινή ημέρα ..


Πως κατέγραψαν τα ξένα πρακτορεία την χθεσινή ημέρα .. 
Δείτε από τους - The New York Times


Δείτε από τη - lemonde