Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

 Αθήνα, 5 Μαΐου 2010

     Δυσκολεύομαι να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους δικούς τους ανθρώπους, που πονούν, ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο.

    Το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης.

    Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά.

   
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ντροπή και Αίσχος !

Αλλά όχι ....τη ντροπή και το αίσχος δε θα την επωμισθούν οι χιλιάδες ανθρώπων , εργατών , υπαλλήλων που διαδήλωναν ειρηνικά , ενάντια στα νέα μέτρα , στο ΔΝΤ και για όσα δικαιώματα έχουν δει να χάνουν τον τελευταίο διάστημα .
Ντροπή και αίσχος σε όσους θυσιάζουν υπαλλήλους για να ανέβουν μια μέρα γρηγορότερα τα σκαλιά της εξουσίας . Ντροπή και αίσχος σε όσους κατάφεραν και φτάσανε με μια απλή μολότοφ  , ακριβώς στον 4ο όροφο του Υπουργείου Οικονομικών . Ελεύθεροι σκοπευτές ...οι διαδηλωτές .. !!!!

Ντροπή και αίσχος σε όλες τις Κυβερνήσεις που ποτέ δεν κατάφεραν να τα βάλουν με τους γνωστούς υποκινητές τέτοιων πράξεων .


ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

    Είμαστε όλοι βαθιά συγκλονισμένοι από τον άδικο θάνατο τριών εργαζομένων, συμπολιτών μας. Συμπολίτες μας που έπεσαν θύματα μιας ωμής δολοφονικής ενέργειας. Εκεί οδηγεί η ανεξέλεγκτη βία, εκεί οδηγεί η πολιτική ανευθυνότητα.

    Ξέρετε ότι, είναι ώρες ευθύνης για όλους. Περνά δύσκολες ώρες η πατρίδα και εδώ πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Είναι ώρα ευθύνης για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος. Είναι ώρα ευθύνης για την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

    Είναι ώρα ευθύνης για την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής αυτής της χώρας και της ζωής των συμπολιτών μας. Είναι ώρα ευθύνης για την προάσπιση της αξιοπιστίας, της εικόνας της χώρας, της Ελλάδας, διεθνώς. Τώρα που δεχόμαστε απειλή, που δεχόμαστε επίθεση από τις διάφορες αγορές και κερδοσκόπους.

    Τις ευθύνες αυτές καλούμαστε να τις αναλάβουμε όλοι. Κανένας δεν μπορεί να κρύβεται αυτές τις στιγμές. Η Κυβέρνηση συμμερίζεται τα αισθήματα των συνανθρώπων μας, τα συναισθάνεται, συμπάσχει με την αντίδραση του κάθε συνταξιούχου που βλέπει να περικόπτεται η σύνταξή του, του κάθε εργαζόμενου που βλέπει να μειώνονται οι αποδοχές του.

    Για κανέναν δεν ήταν ευχάριστες αυτές οι αποφάσεις. Συμπάσχουμε με την κάθε οικογένεια που βλέπει να ανατρέπονται ακόμα και τα σχέδιά της για το μέλλον. Αλλά αυτό το κάναμε για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον που πιθανώς να μην υπήρχε, αν δεν παίρναμε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

     Χαιρετίζουμε την πρωτοφανή και μεγαλειώδη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, καθώς και τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις που ήταν οι μεγαλύτερες σε όγκο που έγιναν στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

     Εκφράζουμε την ειλικρινή και βαθιά μας θλίψη για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την απερίφραστη καταδίκη μας απέναντι σε αυτούς που ευθύνονται για τον άδικο χαμό τους και απαιτούμαι την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων.

     Οι σημερινές κινητοποιήσεις αποτελούν την αφετηρία νέων πιο μαζικών αγώνων των εργαζομένων ενάντια στα πιο βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα που έχουν ληφθεί όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

      Η κυβέρνηση, με τη βαθιά αντικοινωνική της πολιτική και την προσφυγή στον μηχανισμό των ΔΝΤ-Ε.Ε. πυροδοτεί την κοινωνική σύγκρουση.

   

    5/5/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

    ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

   

    Οι μηχανισμοί του συστήματος και όλοι οι υποστηρικτές της άγριας επίθεσης της πλουτοκρατίας κατά του λαού τρόμαξαν από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες του ΠΑΜΕ που μαζί με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, γυναικείες και άλλες οργανώσεις συντάραξαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Τρόμαξαν, γι’ αυτό έβαλαν εμπρός τον μηχανισμό της προβοκάτσιας με στόχο να ανακόψουν τη λαϊκή αντεπίθεση.

    Η πυρπόληση της τράπεζας στη Σταδίου με τρεις νεκρούς και των κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας είναι έγκλημα με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση του αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτές οι ενέργειες είναι χρήσιμες σε αυτούς που επιχειρούν με το ψέμα και τη συκοφαντία να υποτάξουν το λαό.

Ενός Λεπτού σιγή στη Βουλή

Ενός λεπτού σιγή , κράτησε η ολομέλεια στη Βουλή πριν από λίγο για τον άδικο χαμό των τριών ανθρώπων . Δυο γυναίκες και ένας άντρας έχασαν τη ζωή τους , εγκλωβισμένοι μέσα στην τράπεζα Marfin επί της οδού Σταδίου 23 .
Στους 8 ανέβηκε ο αριθμός των τραυματισμένων και όσων αντιμετωπίζουν αναπνευστικό πρόβλημα .
Επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα έχει τυλιχτεί στις φλόγες και ένα βαν ξένου δικτύου .
 Oι διαδηλωτές που συμμετέχουν στις πορείες αριθμούν πάνω από 100.000 .

Πεδίο Μάχης το Σύνταγμα

Τρία άτομα νεκρά μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε τράπεζα της Σταδίου

Τραγωδία στην οδό Σταδίου. Τρία άτομα, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, εντοπίστηκαν νεκρά μέσα στο υποκατάστημα της Marfin, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 23, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε από ρίψη μολότοφ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις βρίσκονταν στον τρίτο όροφο του κτιρίου και βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία.

Από το ίδιο κτίριο απεγκλωβίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν βγει στο μπαλκόνι, για να αναπνεύσουν. Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές που έκαναν πορεία από το Μουσείο προς το Σύνταγμα προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη μολότοφ κατά της τράπεζας. Αμέσως, ξέσπασε φωτιά και το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και τους καπνούς.

Επί τόπου έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έσβησαν την πυρκαγιά και απεγκλώβισαν τους τέσσερις εργαζομένους.
zougla.gr
Στο Σύνταγμα ...

απο : επικαιρότητα 24

Στις πορείες αυτη τη στιγμή

Σε πανελλήνιας έκτασης διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκεται σήμερα ολόκληρη η Ελλάδα. Διαμαρτυρίες παντού. Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κατάσταση έχει κλιμακωθεί. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και η αστυνομία απάντησε με σκληρότητα. Έκανε χρήση δακρυγόνων και γίνεται ένας χαμός αυτή τη στιγμή. Έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η Ελλάδα εναντίον των μέτρων λιτότητας  της ελληνικής κυβέρνησης και η κατάσταση έχει ξεφύγει. Νεαροί διαδηλωτές στην Αθήνα προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας με βία και η αστυνομία έκανε χρήση των αποτρεπτικών μέσων (κροτίδες  λάμψης, δακρυγόνα κτλ.). Προς το παρόν δημιουργήθηκε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, η οποία συνεχίζεται με πάθος και ένταση.
kapistri με πληροφορίες από Ν24

Ο Πάντα αδικημένος Έβρος δεν στέλνει ποτέ το "ηχηρό μήνυμα "

Μαζί με τους εργαζόμενους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι ελεύθεροι επαγγελματίες δίνουν το δικό τους παρών στις κινητοποιήσεις . Κλείνουν τα καταστήματα και βγαίνουν στους δρόμους . Σαφώς και οι εξελίξεις , οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις και οι αποφάσεις , διαδραματίζονται στις μεγαλύτερες πόλεις και φυσικά στην Αθήνα . Τα νέα οικονομικά μέτρα , οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις , η αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α αλλά και οι έκτακτες εισφορές που θα καλεστούν να πληρώσουν οι επαγγελματίες δεν θα είναι μόνο από τις μεγάλες πόλεις , ούτε μόνο από την Αθήνα . Αγγίζουν όλη τη χώρα και όλους τους πολίτες της .Κύκλος είναι η αγορά και το δυναμικό της . Όσο ζορίζουν τα πράγματα τόσο η επαρχία θα βαρυγκωμά και θα συρρικνώνεται .

Που είναι το δυναμικό παρών λοιπόν του Έβρου ;  

 Τα καταστήματα τουλάχιστον στον Έβρο θα κλείσουν δυο ώρες στην Αλεξανδρούπολη και μία ώρα στην Ορεστιάδα . Κι αυτό , μισή λύση  είναι , λειψή αντίδραση , αλλά τουλάχιστον είναι κάτι .

Οι επαγγελματίες στις υπόλοιπες πόλεις του νομού ή δεν έχουν σωματεία για να αποφασίσουν , ή δεν τους αγγίζει η κατάσταση . Προτιμούν να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια , μπροστά στις πόρτες των καταστημάτων τους και να χαζεύουν τους περαστικούς .. 

 Πότε θα καταλάβουμε ότι μπορούμε να είμαστε κι εμείς πρωταγωνιστές στις εξελίξεις  και στις διεκδικήσεις ;
Όσο δεν στέλνουμε ηχηρό μήνυμα , όσο δεν δηλώνουμε παρών τόσο δεν θα ακουγόμαστε , τόσο δεν θα έχουμε , όσα κατά τα άλλα , διεκδικούμε .

souflievros

«Παγώνουν» ιδιωτικός και δημόσιος τομέας - Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη τη " χώρα "

Το πρώτο κρίσιμο «κρας-τεστ» για τα επώδυνα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση ως αντάλλαγμα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, αποτελεί το σημερινό γενικό απεργιακό «μπλακ άουτ» στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι ενώσεις και τα συνδικάτα εργαζομένων διοργανώνουν δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
Στην Αθήνα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, απ' όπου και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Την ίδια ώρα, σε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας καλεί το ΠΑΜΕ.
Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα.

  • ► Τα νοσοκομεία θα δέχονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά
  • ► Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία
  • ► Οι υπηρεσίες των Δήμων και των Νομαρχιών θα υπολειτουργούν
  • ► Κλειστές θα παραμείνουν οι εφορίες και τα τελωνεία
  • ► Κλειστές θα είναι τα Ταμεία και οι υπηρεσίες του Δημοσίου
  • ► Στάση εργασίας από τις 11:00-15:00 θα πραγματοποιήσουν και οι υπάλληλοι της Βουλής
  • ► Οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργούν, ενώ θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι
  • ► Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα, αλλά και οι τράπεζες.
Τα καταστήματα όχι όλης της χώρας . Τα καταστήματα τουλάχιστον στον Έβρο θα κλείσουν δυο ώρες στην Αλεξανδρούπολη και μία ώρα στην Ορεστιάδα . Οι επαγγελματίες στις υπόλοιπες πόλεις του νομού ή δεν έχουν σωματεία για να αποφασίσουν , ή δεν τους αγγίζει η κατάσταση . Προτιμούν να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια , μπροστά στις πόρτες των καταστημάτων τους και να χαζεύουν τους περαστικούς ..

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία


Ορθή σκέψη , ορθή λογική , ορθή μετακίνηση 
Περιορισμός του Ι.Χ ..

Κυριακή 9 Μαϊου 2010 Αλεξανδρούπολη / Πλατεία του φάρου
στις 12 το μεσημέρι  

Α. Διαμαντοπούλου: "Θεμέλια για δικαιοσύνη"

Την κατάργηση των διακρίσεων και της υπέρμετρης παρέμβασης του υπουργού στον πίνακα πολυτέκνων, αναπήρων ή αποσπάσεων, αλλά και την καθιέρωση ενός τρόπου εισαγωγής, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, όπως δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επί της αρχής του νομοσχεδίου, στην ολομέλεια της Βουλής.
Επίσης η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων:

"Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας έρχεται σε μια στιγμή που υπήρχε το δίλημμα χρεωκοπία ή δημοσιονομική κάθαρση. Η λύση που προωθείται είναι αυτονόητη αλλά πολύ σκληρή όμως έχει κοινωνική στόχευση στους πραγματικά αδύναμους. Τα σκληρά μέτρα και η ευθύνη πέφτει στο πολιτικό σύστημα αλλά οι πολιτικοί δεν πρέπει να είμαστε φοβισμένες σκιές. Δεν έχει σημασία αν θα ξαναβγούμε βουλευτές είπε η υπουργός αλλά να βάλουμε τα θεμέλια για δικαιοσύνη διαφάνεια και αλληλεγγύη".

Καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων προς τους αγρότες καταγγέλλει η Αχτιδική Επιτροπή β. Έβρου του Κ. Κ. Ε…

Τις καθυστερήσεις στην καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2008 και 2009 αλλά και της επιστροφής του Φ. Π. Α., προς δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή βορείου Έβρου του Κ. Κ. Ε., κρίνοντας «απολύτως δικαιολογημένη την αγανάκτηση των αγροτών», καθώς, όπως υπογραμμίζει, τα ποσά αυτά τους είναι απαραίτητα στην έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου για την αγορά των εφοδίων που χρειάζονται. Καταλήγοντας, η κομματική οργάνωση καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής να αντιδράσουν δυναμικά και να διεκδικήσουν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και να συμμετέχουν στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Π. Α. ΜΕ., στις 11.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας.

«Τουρισμός για όλους» έτους 2010-2011

Υπογράφτηκε η απόφαση υλοποίησης του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για το έτος 2010-2011, με ισχύ από 9 Ιουλίου 2010 έως 31 Μαρτίου 2011. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του Προγράμματος, ανέρχεται περίπου στο ποσό των 8.000.000 € και θα καλυφθεί από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΕΟΤ ετών 2010-2011 και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΕΟΤ.

Το Πρόγραμμα ''Τουρισμός για όλους 2010-2011" διακρίνεται σε δύο υποπρογράμματα μέσω των οποίων διατίθενται συνολικά, μέσω ΚΕΠ, 110.000 ατομικά δελτία τουρισμού σε αντίστοιχους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, για το Υποπρόγραμμα που αφορά εξαήμερες διακοπές (πέντε διανυκτερεύσεων), θα διατεθούν συνολικά 100.000 ατομικά δελτία. Το προϋπολογιζόμενο κόστος του υποπρογράμματος ανέρχεται στο ποσό των 6.800.000 € περίπου. Στο υποπρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν υπάλληλοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (εφόσον δεν είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας), ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., του ΝΑΤ, της Πρόνοιας, αυτοασφαλιζόμενοι του ΙΚΑ, άτομα με αναπηρία 67% και άνω, πολύτεκνοι κλπ,.

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό ή το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων, με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., ώστε να μην υπερβαίνει τα παρακάτω ποσά :