Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Δεν αλλάζει το 4 +1 στον Έβρο

Μετά από τις συναντήσεις που είχαν οι Βουλευτές Έβρου με τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Ραγκούση το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο .  Τέσσερις Δήμοι συν τη νήσο Σαμοθράκη .
Δεν το συζητά το υπουργείο για 7 Δήμους ούτε καν για 6 για το Νομό Έβρου . Δεν θέλουν μικρούς και αποδυναμωμένους δήμους χωρίς καμιά προοπτική ανάπτυξης .
Έτσι το χωροταξικό στον Έβρο παραμένει ως έχει με τη μόνη ίσως διαφορά κι αν το θέλουν οι τοπικοί φορείς και έλθουν σε συνεννόηση να γίνουν  ένας Δήμος  , οι Δήμοι Τυχερού - Φερών - Σουφλίου . 

21 Μαΐου απέχουν από την εργασία Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

Μια ομάδα από (κάποιους )  των Ενόπλων  Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας , δημιουργήθηκε στο facebook με στόχο να ξεπεράσουν τα 10.000 μέλη ώστε να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν  την αποχή από την εργασία τους στις 21 Μαϊου . Όλη αυτή η κινητοποίηση είναι για να δείξουν την αντίδρασή τους , στα νέα μέτρα , στη μείωση του μισθού τους ,για την ατιμωρησία όσων έφεραν τη χώρα στη κατάσταση αυτή .

Διαβάστε παρακάτω πως περιγράφεται η ομάδα και οι σκοποί τους και τι γλώσσα χρησιμοποιούν . 


Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική και όλοι οι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, απέχουμε από την εργασία.

Ενημερώστε τους Διοικητές ή Διευθυντές σας και πείτε τους ότι δεν θα παρουσιαστείτε τη συγκεκριμένη μέρα.
Αν ο Διοικητής σας είναι στόκος και δεν έχει καταλάβει που πάει το πράγμα, πείτε του τη συγκεκριμένη μέρα ότι είστε άρρωστος. Το πιο πιθανό όμως είναι να είναι κι αυτός άρρωστος.

Τη μέρα εκείνη θα παρουσιαστεί κανονικά το προσωπικό ασφαλείας.

ΣΚΟΠΟΣ
Ο σκοπός μας είναι προφανής αλλά επειδή κάθε ενέργεια έχει ένα σκοπό γράφουμε εδώ 5-6 πρόχειρους λόγους της κίνησης αυτής.
Ο σκοπός μας δεν είναι να παίρνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας λεφτά και ο Λαός να πεινάει, όπως διατυμπανίζει ο χοντρομπαλάς υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Θέλουμε η κρίση να εξαργυρωθεί από τους πολιτικούς και τα υπόλοιπα λαμόγια που αλληλοστηρίζονται και αλληλοροκανίζουν τα έσοδα του Κράτους έχοντας εξασφαλίσει τεράστιους λογαριασμούς στο εξωτερικό.
- Θέλουμε τα λαμόγια να μάθουν τι σημαίνει η κρίση για τον μέσο Έλληνα μειώνοντας τους μισθούς τους.
- Θέλουμε τα σκάνδαλα να τιμωρηθούν.
- Θέλουμε οι πολιτικοί μας υποχρεωτικά να κατοικούν στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, για να έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
- Θέλουμε να μην απαξιώνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Να μην προσβάλλονται από άτομα που ούτε να τα φτύσεις δεν αξίζουν. Τους πολιτικούς εννοούμε.


Αν και δεν έχουν άδικο σε πολλά σημεία , δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο . 

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου


Απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας τα βραβεία της νεοσύστατης Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, των ελληνικών «Όσκαρ», όπως πολλοί τα αποκαλούν.

Η λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την παρουσία συντελεστών από τον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ηθοποιών, σκηνοθετών και ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο κινηματογραφικό «πανί».

And the winner is…

Συνολικά διαγωνίστηκαν 19 ταινίες, 13 ντοκιμαντέρ και 22 ταινίες μικρού μήκους. Βροχή υποψηφιοτήτων κέρδισαν παραγωγές κυρίως νέων δημιουργών, όπως η «Στρέλλα» με 12 υποψηφιότητες, η «Ψυχή βαθιά» με 10, ο «Κυνόδοντας» με 9, η «Ακαδημία Πλάτωνος» με 5 και οι ταινίες «Μαύρο Λιβάδι» και «Ricordi Mi» με 4 υποψηφιότητες.
Με μια αγκαλιά γεμάτη βραβεία αποχώρησε από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Γιώργος Λάνθιμος με τον «Κυνόδοντα», που απέσπασε συνολικά 5 βραβεία, ενώ εξαιρετικά καλά πήγε και η τολμηρή «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα με 4 βραβεία. Με δύο βραβεία έφυγε και ο Παντελής Βούλγαρης με την ταινία «Ψυχή Βαθιά» που αγγίζει το «ευαίσθητο» θέμα του εμφυλίου πολέμου στη χώρα μας.

Αναλυτικά, τα βραβεία απονεμήθηκαν στις ακόλουθες ταινίες/δημιουργούς:
-Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας: «Κυνόδοντας»- Γιώργος Λάνθιμος, Γιώργος Τσούργιαννης και Ηρακλής Μαυροειδής
-Πρόταση της Ακαδημίας για τα Οscar: «Κυνόδοντας»
-Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ: «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε» του Σταύρου Ψυλλάκη
-Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους: «Κι εγώ για μένα» του Τζώρτζη Γρηγοράκη
-Βραβείο Σκηνοθεσίας: «Κυνόδοντας» στο Γιώργο Λάνθιμο
-Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη: «Βank Βang» στον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο
-Βραβείο Σεναρίου: «Κυνόδοντας» στους Γιώργο Λάνθιμο και Ευθύμη Φιλίππου
-Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου: «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου στον Αντώνη Καφετζόπουλο
-Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου: «Στρέλλα» στη Μίνα Ορφανού

Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό


O υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη σημερινή  συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε τα εξής σημεία:

    -Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό αξιολογήθηκαν από την "τρόικα" όπως είχε εισηγηθεί το υπουργείο Εργασίας.
    -Διατηρήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.
    -Εγινε κατορθωτό να διατηρηθεί τμήμα της 13ης και 14ης σύνταξης
    -Αποφεύχθηκε η συνταξιοδότηση όλων όσων θα έβγαιναν από την εργασία από την 1.1.2010 με το νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα ισχύσει από το 2018.
    -Δεν άλλαξε το 65ο ως γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
    -Υπήρξαν μέτρα υποχρεωτικής παραμονής στην εργασία κατά τη δύση του εργασιακού βίου, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις ηλικιωμένων εργαζομένων.

    Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για υπονόμευση ακόμη και για συνθήκες διωγμού της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

    Σχετικά με το θέμα της εξόδου προς τη σύνταξη, ιδιαίτερα από γυναίκες στο δημόσιο, ο κ. Λοβέρδος, ανακοίνωσε μια κυβερνητική πρωτοβουλία που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών και θα προβλέπει: όσοι εργαζόμενοι (από τους ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ και το δημόσιο) φοβήθηκαν και βγήκαν στη σύνταξη έχουν τη δυνατότητα να ανακαλέσουν την παραίτησή τους, ενώ ταυτόχρονα, θα επιβεβαιώνεται ότι όσα ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί μέχρι σήμερα ή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους διατηρούνται όποτε και αν βγει στη σύνταξη ο ασφαλισμένος.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εξηγεί γιατί " Η Βελανιδιά " ως μνημείο στον κόμβο .


Η Αλεξανδρούπολη θεωρείται ότι κτίστηκε σ’ ένα τόπο που ήταν αραιό βελανιδοδάσος. Το τελευταίο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη «Αλεξανδρούπολη Σαν παραμύθι…σαν ιστορία» αναφέρεται σε αυτό. Ακόμη και σήμερα το αραιό αυτό δάσος παραμένει από το Παλιό Νοσοκομείο έως τα ορεινά υψώματα με τις θαλερότερες βελανιδιές μέσα στα στρατόπεδα της περιοχής. Στο παραλιακό της επίσης μέτωπο εξακολουθούν κάποιες να υπάρχουν, αλλά κυρίως η μνήμη και η πρώτη της ονομασία συνδέονται με τη βελανιδιά σαν το ιερό δέντρο που σκέπει τον τόπο ενός αγίου ανθρώπου, δέντρο που υπήρχε ως την αρχή του 20ου αιώνα στην παραλία κοντά στο φάρο. Τόσο στην χριστιανική όσο και στη μουσουλμανική θρησκεία με απαρχή βέβαια την αρχαία Ελλάδα όπου η Δρυς το δέντρο του Δία αποτελεί το ιερό δέντρο στη Δωδώνη αλλά και αλλού, η βελανιδιά εκφράζει τη δύναμη, την αντοχή στο χρόνο και στους καιρούς. Στα δάση του ζουν οι δρυάδες νύμφες που τα προστατεύουν. Σε αυτό το έμβιο ον που οι επιτακτικότερες ανάγκες των ανθρώπων και της ύπαρξής τους, το εκτόπισαν απ’ τον βιότοπο του για να δημιουργήσουν τον δικό τους τόπο, οφείλουμε ένα ελάχιστο ευχαριστώ, μια μνήμη, ένα μνημείο.

Ο κυκλικός κόμβος στο Παλιό Νοσοκομείο, το σημείο όπου ορίζει το όριο της πόλης με το εναπομείναν δάσος κρίθηκε ότι είναι ο ιδανικός χώρος για το μνημείο της βελανιδιάς. Ένα αναλόγιο με ποίημα του Τίτου Πατρίκιου που αναφέρεται στη βελανιδιά και φυσικά δέντρα βελανιδιάς στις νησίδες της όλης διαμόρφωσης θα συμπληρώνουν την περιοχή. Το μέταλλο θα οξειδώνεται με τον καιρό και θα αλλάζει όπως και στο ίδιο το δέντρο συμβαίνει, ώσπου να πάρει την τελική του μορφή και το κοκκινόμαυρο χρώμα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αλεξανδρούπολης

Αυτη την ώρα συνάντηση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Έβρου με Γ. Ραγούση για το χωροταξικό Δηλώσεις Ρενταρή - Τσιαούση

Σήμερα οι βουλευτές του Έβρου θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση .

Η κυρία Τσιαούση δήλωσε και εχθές ότι θα στηρίξει τη θέση Φέρες - Τυχερό και τον Παρ΄Άρδιο δήμο .

Η κυρία Ρενταρή δήλωσε ότι : Είμαι εκπρόσωπος του Νομού και θα μεταφέρω όλα τα ψηφίσματα και τις απόψεις των πολιτών .Δεν θα εκφράσω την προσωπική μου άποψη αλλά αυτό που θέλω να τονίσω και να καταλάβουν οι πολίτες είναι ότι , πρέπει οι δήμοι να είναι μεγάλοι και ισχυροί . Να έχουν καλύτερες αναπτυξιακές δυνατότητες και να μην ανησυχούν για το αν θα μεταφερθεί η έδρα του δήμου κτλ . Σε αυτό έχουμε ευθύνες και εμείς που δεν εξηγήσαμε καλύτερα στον κόσμο τι σημαίνει αυτή η καινοτόμα ρύθμιση που φέρνει ο Καλλικράτης .
Ουσιαστικά η κυρία Ρενταρή , δεν συμφωνεί με τον κατακερματισμό των Δήμων γιατί όπως τονίζει είναι ενάντια στη φιλοσοφία του Καλλικράτη . Και κλείνει  λέγοντας ξανά ότι :  Εγώ θα μεταφέρω τις απόψεις και τις θέσεις των πολιτών του νομού και τι αυτοί θεωρούν καλύτερο στην πλειονότητά τους , δεν θα αποφασίσω εγώ τι τελικά θα επικρατήσει στο χωροταξικό της περιοχής . 


Απλήρωτοι ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εξήντα εργαζόμενοι στην ΕΑΣ ΕΒΡΟΥ, καθώς, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δέκα μήνες , και ορισμένοι μέχρι και ένα χρόνο. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται «δύσκολη», και το κλίμα που διαμορφώνεται είναι «ιδιαίτερα βαρύ», καθώς δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας., αλλά και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμέτωπίζει η ΕΑΣ.
Οι συναντήσεις με το προεδρείο και τη διοίκηση φαίνεται πως δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Λάζαρος Κιτσικίδης μιλώντας στη «Telegramm» τονίζει πως η κατάσταση «είναι δραματική, και πρέπει και οι εργαζόμενοι να δείξουν κατανόηση και να δεχτούν περικοπές».
Εξηγώντας τα αίτία που οδήγησαν στην παραπάνω κατάσταση λέει: « Είναι γνωστό πως δεν υπάρχουν παραγωγές οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές ενώ το σιτάρι για παράδειγμα είναι απούλητο. Οι παραγωγοί για το προϊόν αυτό έχουν πληρωθεί με 20 λεπτά και αυτή τη στιγμή η τιμή δεν είναι ούτε 12 λεπτά. Με τους τζίρους που κάνουμε πρέπει να δουλεύουμε με 70% κέρδος για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αναγκαίες της μισθοδοσίας. Εδώ που φτάσαμε ή πρέπει να φύγουν οι εργαζόμενοι και να γίνουν απολύσεις ή πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα» λέει ο πρόεδρος και προσθέτει: « Οι μισθοδοσίες των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα υψηλές, αφού αρκεί να σας πως ο μέσος όρος μισθού ετησίως για κάποιο εργαζόμενο αγγίζει τις 30-40.000. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε γιατί δώσαμε γύρω στα 3εκατ.ευρώ αποζημιώσεις, με την εξυγίανση που κάναμε σε σχέση με όσους έφυγαν και αυτό έχει αποδυναμώσει οικονομικά την ένωση»
Στην ερώτηση για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα προσθέτει: «Υπήρξε μία συζήτηση με τους εργαζόμενους, και έγινε μία πρόταση από την πλευρά μου προκειμένου να εργάζονται έξι ώρες για να έχουμε έτσι μια μείωση στο κόστος, αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Τώρα, θα πάμε μάλλον σε Γενική Συνέλευση για να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως είμαστε σε δύσκολη περίοδο γι’ αυτό απαιτείται κατανόηση και συνεργασία προκειμένου να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση» καταλήγει.

telegramm

Συμμετοχή της Νομαρχίας Έβρου στη διεθνή τουριστική έκθεση TAXIDI 2010

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την τουριστική προβολή του νομού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, η Νομαρχία Έβρου συμμετείχε από τις 23-4-2010 έως τις 25-4-2010 στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση "TAXIDI 2010" στην Λευκωσία της Κύπρου, θέλοντας έτσι για μια ακόμη φορά να διαφημίσει και να κάνει ακόμα πιο γνωστή στο ευρύ κοινό της Κύπρου την περιοχή μας, εντείνοντας την προσπάθεια για προσέλκυση Κυπρίων τουριστών αυτό το καλοκαίρι.
Στην έκθεση αυτή παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Τουρισμού της Νομαρχίας Έβρου, οι οποίοι διένειμαν έντυπο και ηλεκτρονικό διαφημιστικό τουριστικό υλικό στους πολυάριθμους επισκέπτες του περιπτέρου της Νομαρχίας Έβρου, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον ιδιαίτερα για την παραλιακή ζώνη και την ξενοδοχειακή υποδομή της Αλεξανδρούπολης, όπως και για το νησί της Σαμοθράκης.
Επίσης, κατά την διάρκεια της έκθεσης στην Κύπρο παραβρέθηκαν ιδιοκτήτες ξενοδοχείων από τον Έβρο, που κατά την διαμονή τους εκεί είχαν συναντήσεις με ντόπιους επαγγελματίες του Τουρισμού, και συζήτησαν θέματα διαφόρων μορφών συνεργασιών.
Στην έκθεση παρευρέθηκε πλήθος δημοσιογράφων του Κυπριακού έντυπου τύπου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, τουριστικοί πράκτορες από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία, που υποσχέθηκαν ότι ο Έβρος, θα διαφημιστεί και θα προωθηθεί από αυτούς, έτσι ώστε να γίνει στο μέλλον ο καινούργιος αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Κυπρίων .

Απόσπασμα της συνέντευξης του Γιάννη Ραγκούση απο την Εφημερίδα Real News για Καλλικράτη και Δημόσιο Τομέα


Ο Αντ. Σαμαράς δηλώνει πως κάνατε τον «Καλλικράτη» για να έχετε κομματικά οφέλη στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση…

   Δεν θα μπορέσει να τεκμηριώσει την άποψη αυτή. Όπως δεν μπόρεσε στον νόμο για τις αξιοκρατικές προσλήψεις, στον νόμο για την ιθαγένεια, στον νόμο για τις αξιοκρατικές προαγωγές. Στον «Καλλικράτη», μέσα στις εκατοντάδες σελίδες του, δεν θα βρείτε μία γραμμή που να διευκολύνει τον ένα ή τον άλλον. Το ίδιο ισχύει με τη χωροθεσία των δήμων. Τα κριτήρια που εφαρμόσαμε είναι διάφανα, τηρήθηκαν απαρέγκλιτα και ανεξαίρετα. Και οφείλω να θυμίσω ότι ο Α. Σαμαράς ήταν μέλος μιας κυβέρνησης που δεν άφησε μετά από 6 χρόνια διακυβέρνησης ούτε μία κόλλα χαρτί γι’ αυτή τη μεγάλη τομή.

 Δήμαρχοι, επίσης, εκτιμούν πως δεν είναι επαρκής η χρηματοδότηση…

Στον «Καλλικράτη» τηρήθηκε για πρώτη φορά απολύτως η συνταγματική επιταγή που επιβάλλει κάθε μεταφορά αρμοδιοτήτων να συνοδεύεται από τους αντίστοιχους πόρους. Αυτό επιβεβαιώνεται χωρίς κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Είναι εύλογη η ανησυχία των δημάρχων από την εμπειρία του παρελθόντος, αλλά ο «Καλλικράτης» και σε αυτό είναι ακριβοδίκαιος. Τώρα, ότι όλοι θα επιμεριστούμε την οικονομική πίεση είναι αυτονόητο. Εμείς το οφείλουμε, πριν από κάθε πολίτη, να σηκώσουμε το βάρος.

 Υπάρχουν, πάντως, αντιδράσεις από τοπικές κοινωνίες. Θα προχωρήσετε σε διορθωτικές κινήσεις;

 Υπάρχει, νομίζω, η σχεδόν καθολική εκτίμηση ότι οι επιλογές του «Καλλικράτη» είναι εύλογες, μετρημένες. Αλλά κανένα προσχέδιο νόμου, 500 σελίδων και 300 άρθρων, όσο μελετημένο κι αν είναι -και ο «Καλλικράτης» είναι ίσως το πιο άρτια προετοιμασμένο- δεν μπορεί από τη φύση του να είναι αλάνθαστο. Γι’ αυτό εμείς αποδίδουμε στη διαβούλευση τέτοια σημασία. Θα υπάρξουν, είμαι βέβαιος, προτάσεις που το βελτιώνουν, τις οποίες και θα ενσωματώσουμε, εφόσον βέβαια κινούνται στο πλαίσιο των αρχών του. Σε ένα, όμως, δεν θα υποχωρήσουμε: στην απαρέγκλιτη τήρηση των αντικειμενικών και ενιαίων κριτηρίων που θέσαμε.

  Τι εξοικονόμηση χρημάτων θα υπάρξει από τον «Καλλικράτη»;

"Διευκρινήσεις και ερμηνευτική εγκύκλιος για το Νόμο 3843/2010 περί διατήρησης αυθαίρετων χώρων και τροποποίησης του Γ.Ο.Κ.

Υπεγράφη σήμερα η ερμηνευτική και διευκρινιστική εγκύκλιος για την εφαρμογή του Νόμου 3843/2010 "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις", του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Μαζί με την Εγκύκλιο, για την εξειδίκευση και κατανόησή της, αποστέλλονται στις πολεοδομικές υπηρεσίες της χώρας και όλα τα απαιτούμενα συνοδευτικά έντυπα και πιο συγκεκριμένα :
1. Η περιγραφή της διαδικασίας. Περιγράφεται αναλυτικά βήμα προς βήμα η διαδικασία η οποία ακολουθείται.

    2. Η αίτηση και το φύλλο καταγραφής ελλείψεων. Είναι το βασικό έγγραφο που κατατίθεται στις πολεοδομίες, στο οποίο αποτυπώνεται η εξέλιξη της όλης διαδικασίας.

    3. Η υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 του ν. 1599/86) του ιδιοκτήτη που περιγράφει το ακίνητο καθώς και τους δηλούμενους χώρους εφαρμογής του Νόμου.

Οι νέες αυξήσεις κι απο πότε θα ισχύσουν

Ισχύουν από χθες οι αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στα ποτά και τα τσιγάρα καθώς και στους φόρους πολυτελείας. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή ενώ σε ότι αφορά την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ προβλέπει ότι θα ισχύσει από την 1 Ιουλίου.

    Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο οι αυξήσεις που ισχύουν από σήμερα είναι: 7,38 λεπτά το λίτρο στην αμόλυβδη, 3,69 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, 0,06 - 0,08 ευρώ λεπτά το πακέτο στα τσιγάρα, 2,14 ευρώ ανά φιάλη σε ποτά όπως ουίσκι, βότκα κλπ, 1,7 ευρώ το μπουκάλι σε ούζο, τσίπουρο, τσικουδιά και 5,2 λεπτά στη φιάλη μπίρας. Στο ίδιο νομοσχέδιο διευκρινίζεται ότι η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου (με εξαίρεση το ΦΠΑ επί των καπνικών προϊόντων που ισχύει από σήμερα).

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

Γιορτή μεταξοσκώληκα στο Σουφλί


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί με τίτλο «Οι περιπέτειες του μεταξοσκώληκα στην πόλη του μεταξιού», διοργανώνει τη «Γιορτή του Μεταξοσκώληκα».
Η «Γιορτή του Μεταξοσκώληκα» είναι μια πειραματική εκτροφή μεταξοσκώληκα που γίνεται στο Κ.Π.Ε. Σουφλίου η οποία φέτος εμπλουτίζεται με νέες μεθόδους και δραστηριότητες και θα διαρκέσει από 15 Μαΐου μέχρι και 5 Ιουνίου 2010.
Στο διάστημα αυτό τα σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης επισκέπτονται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την υλοποίηση ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία - παρουσίαση του μεταξοσκώληκα και των διάφορων σταδίων εκτροφής του, ενημέρωση για τη σηροτροφία, τις προοπτικές και τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω απ' αυτήν και συμμετοχή στη διαδικασία του ταΐσματος.
Στο τελικό στάδιο του προγράμματος οι μαθητές συμμετέχουν σε εργασίες δημιουργικής έκφρασης όπως ζωγραφική και άλλες δραστηριότητες. Επίσης θα μπορούν να παίρνουν μεταξοσκώληκες μαζί τους για να συνεχίσουν την εκτροφή στο σχολείο ή στο σπίτι τους.

Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το Κ.Π.Ε. Σουφλίου και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα .25540-24383 .          

EVROS ADVENTURE TROPHY 2010


Γκάζια, χώματα, σκόνη, λάσπες και θηριώδεις μηχανές, τερατώδη προφίλ ελαστικών κ.α.

Όλα αυτά στο.. 4Χ4 EVROS ADVENTURE TROPHY 2010 

Σε μια ειδική δοκιμασία στα Βρυσικά
Απονομές στο χώρο αναψυχής Βρυσικών
 
Tην  Κυριακή 9 Μαΐου 2010.
Όσοι πιστοί των  τετρακίνητων μπορείτε να προσέλθετε ...