Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Να, γιατί θέλουν να βάλουν στο χέρι την Ελλάδα!

Από τον κ. Στέφανο Ληναίο και το περιοδικό Ρεσάλτο
Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ελλάδα: Λεία πολλών αρπακτικών

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στο στόχαστρο του διεθνούς ιμπεριαλιστικού κανιβαλισμού γιατί συνθέτει πολύτιμα και σπάνια «υλικά»: Γρανιτένια ιστορικά βάθρα, συσσωρεύσεις αγωνιστικών παραδόσεων, ακατάλυτους πολιτισμικούς ιστούς, ισχυρότατες αρθρώσεις Ορθοδοξίας, καθώς και σπάνιο οικονομικό πλούτο.
Σχετικά με αυτόν τον οικονομικό πλούτο παραθέτουμε ένα αποκαλυπτικό κείμενο το οποίο πήραμε από τον «Αμέθυστο»:


"Nα γιατί θέλουν να βάλουν στο χέρι τη χώρα μας..."

"Χρυσός: Μπορεί να αποφέρει κρατικά έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως και να εξασφαλίσει πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας.

Γεωθερμικά πεδία: Αν αξιοποιούνταν η ενέργεια που θα προέκυπτε, θα ισοδυναμούσε με 160.000 τόνους πετρελαίου ετησίως.

Πετρέλαιο: Ένα δισ. βαρέλια είναι τα πιθανά απολήψιμα αποθέματα αργού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ουράνιο: 10.000 τόνοι στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας.

Να γιατί "διεκδικούν" οι Αλβανοί εθνικιστές την Ήπειρο, οι Σκοπιανοί τη Μακεδονία, οι Τούρκοι τη Θράκη και το Αιγαίο! (γιατί από πίσω τους βρίσκονται οι Αμερικάνοι που θέλουν να λεηλατήσουν και να ληστέψουν τον εθνικό μας πλούτο)

Απο τη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ

Ντόλιος για χωροταξικό στον Έβρο και για Δήμο Ορφέα

Ο κύριος Ντόλιος μιλώντας για το χωροταξικό και τον Κάλλικράτη για το νομό Έβρου δήλωσε : Κάναμε ότι πιο λογικό , ότι πιο φυσιολογικό για τον νομό μας . Όλοι οι Εβρίτες μέσα τους ξέρουν ότι έτσι έπρεπε να γίνει .Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει τον Έβρο με τους νέους δήμους είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών .
Επίσης είπε ,στη διαβούλευση θα συζητήσουμε και το θέμα του νομού , αλλά περιμένουμε μια λογική , ομόφωνη πρόταση απο τους φορείς . Μη δημιουργείται ένας δήμος και χαλάει κάποιον άλλο , δηλαδή ξεκαθαρίζει δεν μπορεί να σταθεί απο μόνος του και να λειτουργήσει σύμφωνα με τους όρους του Καλλικράτη .
Χαρακτήρισε τον Δήμο Φερών " παράδειγμα προς μίμηση " καθώς επίσης και για τον Δήμο Ορφέα δήλωσε ότι : ήταν μια κατασκευή , δεν ήταν φυσιολογικός δήμος γιαυτό δεν μπορεί να σταθεί μόνος του .

" Ευτυχώς " που επιλέξατε να " σώσετε " τη χώρα .!!!!
   Ενα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 36,4 δισ. ευρώ για μία τριετία, προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να δανείζεται απρόσκοπτα και να λάβει τη χρηματοδοτική στήριξη απο την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
   Τόνισε δε ότι στο δίλημμα κατάρρευση ή χρεοκοπία της χώρας, επιλέξαμε να σώσουμε τη χώρα.
   Το πρόγραμμα προβλέπει μεταξύ άλλων:
   Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ απο 21% σε 23%, απο 10% σε 11% και απο 5% σε 5,5%, αύξηση κατά 10% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, αύξηση των φόρων πολυτελείας κατά 10%, έκτακτη εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, αύξηση αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και φορολόγηση των αυθαιρέτων και τέλος διατήρησης ημιυπαίθριων χώρων.
   Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης η δραστική περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
   Ειδικότερα, για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, το δώρο του Πάσχα θα είναι 250 ευρώ, το επίδομα της αδείας 250 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ και θα χορηγούνται σε μικτές αποδοχές που δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ το μήνα.
   Παράλληλα περικόπτονται περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και κατά 3% οι μισθοί των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ που δεν έχουν επιδόματα.
   Για τις συντάξεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το επίδομα Πάσχα θα είναι 200 ευρώ, το επίδομα άδειας 200 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων 400 ευρώ και θα χορηγούνται σε συντάξεις που δεν ξεπερνούν τις 2.500 ευρώ το μήνα.
   Επίσης, μειώνονται οι υψηλές συντάξεις με την επιβολή εισφοράς ΛΑΦΚΑ, ενώ αναστέλλεται η χορήγηση της 2ης δόσης του επιδόματος αλληλεγγύης και παγώνουν οι μισθοί και οι συντάξεις για την 3ετή περίοδο του προγράμματος.
   Οπως είπε ο υπουργός, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης νέο ασφαλιστικό νόμο, αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς με την αύξηση του ορίου απολύσεων και τη μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση της ελάχιστης περιόδου εισφορών απο τα 37 στα 40 έτη έως το 2015, περιορισμό της πρόωρης συνταξιοδότησης και αύξησης του ελάχιστου ορίου στα 60 έτη, μείωση των ασφαλιστικών ταμείων σε 3 και εφαρμογή της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο τομέα στα 65 χρόνια απο το 2011 και έως το 2013.
   Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η Ελλάδα θα έχει φέτος ύφεση 4% και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα επανέλθουν απο το 2011.
   Οπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου με τις δύσκολες αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και οι οποίες είναι επίπονες για τους πολίτες, η χώρα θα μπορέσει να εξασφαλίσει τον απρόσκοπτο δανεισμό και την επιβίωσή της, ενώ τίθενται και οι βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές.

απε

Νέα οικονομικά μέτρα αναμένονται σήμερα :

...Και μη  ξεγελαστείται  αν σας πουν ότι  σώσανε τον 13ο και 14ο μισθό ...Τότε σίγουρα θα βάλουν χέρι στους υπόλοιπους 12 ..

Εν αναμονή των νέων μέτρων λοιπόν ...

Αφιέρωμα : Λαογραφικό Μουσείο " Τα Γνάφαλα "

Λαογραφικό Μουσείο  Μπουρουλίτη 
" Τα Γνάφαλα "


Με προσωπική δουλειά όλης της οικογένειας καταφέραμε μετά από πολλά χρόνια να ολοκληρώσουμε την ανακαίνιση του καταστήματός μας. Μαζί με το μαγαζί που φιλοξενεί το μουσείο στο πατάρι του ανακαινίστηκε και η συλλογή του Μουσείου μας. Καταφέραμε να ξεκαθαρίσουμε την συλλογή μας και να παρουσιάσουμε νέα αντικείμενα με ξεχωριστή σημασία.


Προσπαθήσαμε να δώσουμε μια καινούρια πνοή στο χώρο του μουσείου και να αξιοποιήσουμε κάθε γωνιά όσο το δυνατό καλύτερα.
Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου "Τα Γνάφαλα" λειτουργεί και πάλι κανονικά, καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Σας περιμένει όλους να σας δείξει τα νέα του εκθέματα, να σας περιηγήσει στον όμορφο και πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του.

Γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις, όπως και ειδικές ξεναγήσεις για μαθητές και όλων των ειδών τους φορείς, ομάδες, συλλόγους.
Για πληροφορίες καλέστε στο 25540 24168 begin_of_the_skype_highlighting              25540 24168      end_of_the_skype_highlighting.
 Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Μουσείου για το 2010
Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» ανακαινίσθηκε και προετοιμάζει για μια ακόμη χρονιά τις καλοκαιρινές πολιτιστικές του εκδηλώσεις. Ο μη κερδοσκοπικός φορέας του μουσείου με σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, διοργανώνει τα τελευταία 4 έτη εκδηλώσεις εμπνευσμένες από την παράδοση του νομού μας και όχι μόνο. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες παραδοσιακής και μοντέρνας μουσικής, έκθεσης σύγχρονης και παραδοσιακής τέχνης, παιδικές δραστηριότητες και κινηματογραφικές προβολές.
Ως κριτήριο τις προηγούμενες επιτυχημένες χρονιές των εκδηλώσεων προετοιμάζουμε την διοργάνωση των φετινών μας εκδηλώσεων «Γνάφαλα 2010». Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούλιο του 2010 και θα συμπεριλαμβάνουν μια θεατρική παράσταση (Θεατρική Ομάδα Διόνυσος), συναυλίες παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής (Balkanatolia), ένα τριήμερο κινηματογράφου με τις ταινίες του Φεστιβάλ Ανεξαρτήτου Κινηματογράφου Πάτρας, και ένα τριήμερο αφιερωμένο στα παιδιά με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ζωγραφική και κουκλοθέατρο.
         Επίσης αναγγέλλουμε την έναρξη ανοιχτής συμμετοχής για όλους για το διαγωνισμό τέχνης «Περίπατος- Ένας περίπατος στα μέσα και στα έξω μας τοπία» και «Μύθοι και Παραδόσεις- Δημιουργώντας ιστορίες, χτίζονται πολιτισμούς». Με τα έργα που θα αποσταλούν θα πραγματοποιηθεί έκθεση στον χώρο του Κουκουλόσπιτου. Επιπρόσθετα, το τιμώμενο πρόσωπο των φετινών μας καλλιτεχνικών εκθέσεων είναι ο Αρτινός σκηνοθέτης και ζωγράφος Στράτος Στασινός. Ένας από τους πρωτοπόρους του ελληνικού animation, ταινιών φτιαγμένων με κούκλες. Στον χώρο θα φιλοξενείται το μεγαλύτερο μέρος των έργων του, ζωγραφική, πολιτικές και σατιρικές γελοιογραφίες, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ θέλοντας να παρουσιάσουμε στον τόπο μας έναν καλλιτέχνη ο οποίος εμπνεύστηκε από τον τόπο που γεννήθηκε και έμεινε συνδεδεμένος με αυτόν μέσα από το έργο του σε όλη του τη ζωή. Ακόμη θα  παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Ζήση Φυλλαρίδη.
Οι φετινές εκδηλώσεις έχουμε την χαρά και την τιμή να συνδιοργανωθούν και να χρηματοδοτηθούν από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης Έβρου. Μια κίνηση που εκτιμούμε βαθύτατα μιας και μέχρι σήμερα η βοήθεια που λάβαμε ήταν περιορισμένη.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων ΓΝΑΦΑΛΑ 2010 έως έχει μέχρι στιγμής. Για ενδεχόμενες αλλαγές θα υπάρξει ενημέρωση.
-   Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΓΝΑΦΑΛΑ 2010  
-   Θεατρική Παράσταση
Τετάρτη 07 Ιουλίου 2010, ώρα 21:30
Χώρος- Θεατράκι Τράπεζας Πειραιώς
Θεατρική Ομάδα Ορεστιάδας Διόνυσος
-   Τριήμερο Κινηματογράφου
Παρασκευή 9- Σάββατο 10- Κυριακή 11 Ιουλίου 2010, ώρα 21-00:00
Χώρος- Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Σουφλίου
3ήμερο Φεστιβάλ Ανεξαρτήτου Κινηματογράφου Πάτρας
-   Μουσική Βραδιά
Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010, ώρα 21:30
Χώρος- Πλατεία Σουφλίου
Συγκρότημα Βαλκανατόλια
-   Εκθέσεις Καλλιτεχνών
Δευτέρα 19 Ιουλίου -Κυριακή 1 Αυγούστου 2010, καθημερινή λειτουργία
Χώρος- Κουκουλόσπιτο
Έκθεση Αφιερωμένη στον σκηνοθέτη και ζωγράφο Στράτο Στασινό.
Έκθεση Φωτογραφίας «Φωτογραφίζοντας σα Σινεμά» του Φεστιβάλ Ανεξαρτήτου κινηματογράφου Πάτρας
Έκθεση έργων τέχνης (ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο, ποίηση, κατασκευή, κ.λ.π)  απ’ όλη την Ελλάδα που θα λάβουν συμμετοχή στο διαγωνισμό με θέμα «Περίπατος- Ένας περίπατος στα μέσα και στα έξω μας τοπία και  « Μύθοι και Παραδόσεις- Τα μασάλια του τόπου μας».  
-   Παρουσίαση Βιβλίου
Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010, ώρα 21:00
Χώρος- στον Χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου «Τα Γνάφαλα»
Ζήσης Φυλλαρίδης
-   Εγκαίνια Εκθέσεων
Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010, ώρα 21:00
-   Μουσική Βραδιά
Σάββατο 24 Ιουλίου 2010, ώρα 21:30
Χώρος- έξω Κατάστημα (2ο χιλιόμετρο Σουφλίου- Αλεξανδρούπολης)
Συγκροτήματα Ροκ και Χιπ-Χοπ 
-   Παιδικές Δραστηριότητες
Δευτέρα 26, Τρίτη 27, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010, ώρα 18:00-21:00
Χώρος- Κουκουλόσπιτο
3ήμερες δραστηριότητες και μαθήματα για παιδιά. Περιήγηση στην έκθεση, συζήτηση για τα εκθέματα, διήγηση μασαλιών του τόπου μας, περίπατος στο βουνό και εξωτερικές δραστηριότητες, γαϊτανάκι. Μαθήματα κατασκευής κούκλας και δημιουργίας  χαρακτήρων.
-   Κουκλοθέατρο
Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010, ώρα 20:30
Χώρος- Κουκουλόσπιτο
Γενοβέφα Κτενίδου
- Σύντομα θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Αναμένουμε να σας δούμε όλους κοντά μας. 
Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» με κριτήριο τις προηγούμενες επιτυχημένες χρονιές των πολιτιστικών της καλοκαιρινών εκδηλώσεων θα ήθελε να σας ανακοινώσει το θέμα των φετινών πολιτιστικών της εκδηλώσεων «ΓΝΑΦΑΛΑ 2010». Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο του 2010 με την συνδιοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης Έβρου στο Σουφλί του Έβρου.


Σας περιμένουμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας και να λάβετε όλοι συμμετοχή στα παρακάτω θέματα με όποιο μέσο επιθυμείτε (ζωγραφική, ποίηση, φωτογραφία, βίντεο, κ. α):


1ο θέμα- Περίπατος
Ένας περίπατος στα μέσα και στα έξω μας τοπία

2ο θέμα- Μύθοι και Παραδόσεις
Δημιουργώντας ιστορίες, χτίζοντας πολιτισμούς


-
Προθεσμία Συμμετοχών: 20 Ιουνίου 2010
-


Ζωγραφική (Μπορείτε να συμμετάσχετε με οποιοδήποτε μέγεθος και τεχνική)
Φωτογραφία (Μπορείτε να συμμετάσχετε με οποιοδήποτε μέγεθος και τεχνική)
Δεκτά και τα Τρίπτυχα, ή σειρές έργων σε μια θεματική.
Ποίηση (μπορεί να’ ναι ελεύθερο κείμενο, ποίημα ή ότι άλλο επιθυμείτε αρκεί να είναι τυπωμένο σε 3 αντίτυπα και καδραρισμένο)
Βίντεο (Τα βίντεο πρέπει να σταλούν σε 2 αντίτυπα. Το ένα σε μορφή avi σε Data DVD ή Data CD με τίτλους αρχής και το δεύτερο σε DVD-Pal)

Μπορείτε να λάβετε συμμετοχή και στα δύο θέματα. Θα σας παρακαλούσαμε να στείλετε τα έργα σας έτοιμα για στήσιμο, δηλαδή σε κάδρο ή να μας ενημερώσετε με οδηγίες στο φάκελο πως θα θέλατε να παρουσιαστούν.
Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν μαζί με το έργο τους και ένα βιογραφικό τους σημείωμα με τα προσωπικά τους στοιχεία (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, website) όπως και μια συνοδευτική παράγραφο για το έργο τους αν αυτή υπάρχει.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.
Αναμένουμε με χαρά τις συμμετοχές σας.

Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου
«ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ»


Για πληροφορίες
Μπουρουλίτη Δήμητρα
κιν. 6976767318 begin_of_the_skype_highlighting              6976767318      end_of_the_skype_highlighting
nusthlia@gmail.com

Σαν σήμερα :

  • 1885: Εκδίδεται στις ΗΠΑ το γυναικείο περιοδικό «Good Housekeeping», που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα.
  • 1893: Διοργανώνεται στην Αθήνα το πρώτο συλλαλητήριο των Ελλήνων σοσιαλιστών στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στο πλήθος απευθύνεται ο ιδρυτής του κινήματος στην Ελλάδα Πλάτων Δρακούλης.
  • 1919: Η 1η μεραρχία του ελληνικού στρατού αποβιβάζεται στη Σμύρνη με εντολή του συμμαχικού συμβουλίου και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της πόλης. Αρχή της Μικρασιατικής Εκστρατείας.
  • 1940: Ματαιώνονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω των πολεμικών γεγονότων. Αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Τόκιο και στη συνέχεια στο Ελσίνκι.
  • 1949: Ο Άρθουρ Μίλερ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό έργο του «Ο Θάνατος του Εμποράκου».
  • 1995: O πάπας Ιωάννης Παύλος Β', με επιστολή του προς τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, αναφέρει ότι το σχίσμα είναι λάθος και καλεί τους πιστούς σε συναδέλφωση.
  • 1519: Πεθαίνει ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης, επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, η προσωποποίηση δηλαδή του αναγεννησιακού ανθρώπου. ,
  • 1854: Πεθαίνει η Σοφία ντε Μαρμπουά - Λεμπρέν, γνωστή ως Δούκισσα της Πλακεντίας.
  • 1972: Πεθαίνει ο Έντγκαρ Χούβερ, ο μακροβιότερος διευθυντής του FBI.