Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση απο τη ΜΟΤΟΕ και τη ΛΕΜΟ Σουφλίου για την 29 Πανελλήνια συγκέντρωση μοτ/στων .

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:74/2010 Π Ρ Ο Σ
ΛΕΣΧΕΣ ΜΕΛΗ


ΘΕΜΑ: ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ 29 Π.Σ.Μ.
Σας γνωρίζουμε ότι οι τιμές εισόδου για την 29η Πανελλήνια συγκέντρωση μοτ/στών ,όπως αποφασίστηκε στην εαρινή Γενική Συνέλευση θα είναι κατά μηχανή και όχι κατά άτομο όπως την προηγούμενη χρονιά.
Έτσι για αυτή τη χρονιά οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΜΟΤΟΕ ( ενεργοποιημένη)
Μηχανή και Οδηγός 40 Ε
Συνοδηγός 10 Ε
Ανεξάρτητα ποιος από τους δύο έχει κάρτα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν η κάρτα ΜΟΤΟΕ δεν έχει ενεργοποιηθεί για το 2010 το άτομο θεωρείται ότι δεν έχει κάρτα.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΤΑ ΜΟΤΟΕ
Μηχανή και Οδηγός 60 Ε
Συνοδηγός 30 Ε
Στις τιμές περιλαμβάνεται η παραμονή εντός του κάμπινγκ ( στήσιμο σκηνής), εισιτήριο συναυλιών και αναμνηστικό μπλουζάκι.


Για την ΜΟΤΟΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Κορέλης Γιάννης Ντουλμπέρης

* Λέσχη Μοτοσικλετιστών Σουφλίου
Όσοι ενδιαφέρονται να βγάλουν κάρτα , πρέπει να είναι μέλη της Λέσχης . Όποιος ενδιαφέρεται πληροφορίες στο   (diahroniko@hotmail.com) Στείλτε τα στοιχεία σας και μία φωτογραφία .
Η τιμή της κάρτας μέλους για τη ΜΟΤΟΕ είναι 10 ευρώ και η ανανέωση 5 ευρώ .


Δήλωση του Γιώργου Πεταλωτή για τον Καλλικράτη

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, χθες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ξένων Ανταποκριτών έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:
«Γνωρίζουμε όλοι ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Αυτή η κρίση ανέδειξε χρόνιες παθογένειες στο δημόσιο τομέα, στρεβλώσεις που ταλάνιζαν επί δεκαετίες τη χώρα μας, που εξέθρεψαν και διόγκωσαν την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία και τη διαφθορά, που παρέλυσαν την ανταγωνιστικότητα και αποδυνάμωσαν το λεγόμενο «ελληνικό δαιμόνιο».
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό για τις μεγάλες ριζικές αλλαγές, ώστε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια νέα διαφορετική χώρα, με βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη για όλους μας.
Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Ο νόμος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, η ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η νέα διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης μέσα από τη Βουλή, το νέο πλαίσιο για την εξέλιξη των διευθυντικών στελεχών του Δημοσίου, η υποχρέωση ανάρτησης όλων των διοικητικών πράξεων στο διαδίκτυο, το νέο δικαιότερο φορολογικό πλαίσιο, είναι μερικά από αυτά.
Στο πλαίσιο του προεκλογικού μας προγράμματος και με συνέπεια, παρουσιάσαμε το νέο σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». 

Υποβάθμιση εννέα ελληνικών τραπεζών

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε χθες ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα εννέα ελληνικών τραπεζών λόγω των πιέσεων που ασκούνται στον τραπεζικό τομέα εξαιτίας της κρίσης στην ελληνική οικονομία.
   Ο οίκος Moody's ανέφερε ότι υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση αυτών των τραπεζών.
   Πρόκειται για τις τράπεζες Εθνική, η EFG Eurobank, η Alpha Bank, η Πειραιώς, η Emporiki, η Αγροτική Τράπεζα, η Geniki Bank, η Marfin Egnatia και η Attica Bank.
   Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου Moody's η υποβάθμιση αφορά στις αξιολογήσεις για τις καταθέσεις, την χρηματοοικονομική ισχύ και το χρέος των τραπεζών.
   "Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή χρηματοδότησης για τις τράπεζες μέχρι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές. Ωστόσο, η υποστήριξη της ΕΚΤ, δεν είναι απεριόριστη" ανέφερε ο οίκος Moody's.

Δηλώσεις του προέδρου της ΕΝΑΕ για Καλλικράτη

Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος  δήλωσε ότι "Ο "Καλλικράτης" που παρουσιάστηκε ως προς τα ζητήματα τουλάχιστον του Β΄Βαθμού Αυτοδιοίκησης δε δίνει τη λύση. Και θα φέρει παράλυση, καθώς η οικονομική προίκα του νέου θεσμού των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων είναι όχι μόνο ανεπαρκής αλλά και αβέβαιη ως προς την είσπραξή της. Διότι δεν υπάρχει καμιά δέσμευση, καμία εγγύηση, για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων.Η κατάργηση του διοικητικού κέντρου στα περιφερειακά διαμερίσματα, ο μη σαφής σε πολλές περιπτώσεις προσδιορισμός των αρμοδιοτήτων και η μετάθεση στο μέλλον εφαρμογής και υλοποίησης πολλών εξ’αυτών θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στην περιφερειακή ανάπτυξη.

    Επίσης η μη ενσωμάτωση των θέσεων μας για τα ζητήματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α’ και Β’ Βαθμού, οι ασάφειες και οι γενικότητες του «Καλλικράτη», στο θέμα αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη Επιχειρησιακού σχεδίου εφαρμογής, καλλιεργούν ανασφάλεια στο προσωπικό της Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα επιπτώσεις στη λειτουργία, γραφειοκρατία και αναποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, με κίνδυνο απώλειας σημαντικών πόρων.

    Το προτεινόμενο σχέδιο «Καλλικράτης» είναι αποτέλεσμα επιτροπών και διαβουλεύσεων, που έχουν λάβει ελάχιστα υπόψιν τις εισηγήσεις και τις παρατηρήσεις των συλλογικών μας οργάνων. Τόσο καιρό περιμέναμε να δούμε τον "Καλλικράτη" να παίρνει σάρκα και οστά. Σήμερα είδαμε μόνο τα οστά. Η σάρκα έλειπε…"

Καλή Πρωτομαγιά


Σαν σήμερα :

  • 1886: Ταραχές ξεσπούν στο Σικάγο, εξαιτίας της γενικής απεργίας των εργατών που ζητούν οκτάωρο. Σε ανάμνηση της εξέγερσης του Σικάγου, καθιερώνεται ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

  • 1976:Πεθαίνει ο  Αλέκος Παναγούλης, ήρωας της αντίστασης κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.