Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Στατιστικά στοιχεία απο τον ΟΑΕΔ για το μήνα Μάρτιο


Στατιστικά στοιχεία  ανέργων και νέων εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Μάρτιο . 


  •   Το σύνολο των ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας για τον μήνα Μάρτιο 2010 ανήλθε σε 601.739 άτομα.  Από αυτά 183.455   (ποσοστό 30,49% ) είναι μακροχρόνια άνεργοι και οι 418.284 (ποσοστό 69,51%)  είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
  •   Το σύνολο των εγγεγραμμένων μη αναζητούντων εργασία για τον μήνα Μάρτιο 2010 ανήλθε σε 132.770 άτομα όπου 21.249 είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών,  και 111.521 εγγεγραμμένα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
  • Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 296.245 άτομα από τα οποία οι 216.298 (ποσοστό 73,01%)  είναι κοινοί επιδοτούμενοι και οι 79.947 (ποσοστό 26,99%) είναι  εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. 
  • Το σύνολο του αριθμού των δικαιούχων που πληρώθηκαν και στο τέλος του μήνα  συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα επιδότησης  που ανέρχεται σε  229.949 άτομα.
  •   Το σύνολο των νέων  εγγραφών ανέργων που έχουν δικαίωμα επιδότησης αλλά δεν έχουν πληρωθεί εντός του μήνα  Μαρτίου  που ανέρχεται σε 17.809 άτομα.

Περισσότερα και αναλυτικότερα στοιχεία με πίνακες και συγκρίσεις ανά μήνα στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ . www.oaed.gr 

Δημοψήφισμα στο Αμόριο του Δ. Ορφέα

Βάζουμε ξανά το θέμα , για να διαβαστούν και τα σχόλια .

Άνοιξαν και πάλι οι εκλογικοί κατάλογοι στο Αμόριο του Δήμου Ορφέα. Οι κάτοικοι συμμετείχαν σε διαδικασία ψηφοφορίας για να αποφασίσουν με ποιο δήμο θέλουν να συνενωθούν αν τελικά δεν θα υπάρχει ο Δήμος Ορφέα.
Συνολικά 175 κάτοικοι ψήφισαν υπέρ της συνένωσης με το Δήμο Διδυμοτείχου, 4 υπέρ της ενσωμάτωσης με το Δήμο Σουφλίου, 77 κάτοικοι δεν επέλεξαν δήμο, ενώ βρέθηκαν και 7 άκυρα ψηφοδέλτια.


Σχόλια :


Ανώνυμος είπε...
Μονο 4? χαχα μα γιατι να μην θελει κανεις με το Σουφλί?
Ανώνυμος είπε...
και σωστό θα ήταν για το Αμόριο να πάει στο Διδυμότειχο . Είναι σαν να πάει η Κορνοφωλιά σε άλλο δήμο π.χ στο Τυχερό ...
Ανώνυμος είπε...
H ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΜΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΞΕΝΟΙ ΘΑ ΤΗΣ ΣΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΗΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ...

Ανώνυμος είπε..
Πολύ λογικό θα ήταν αυτό ..Η θέση του Αμοριου είναι στο Διδυμότειχο . Ας το φροντίσει και ο Πουλιλιός όμως αυτό και όλοι μαζι να κάνουν την προσπάθεια .
27 Απριλίου 2010 2:25 μ.μ.

Κρίση, Κριτική & Συγκεκριμένη Ουτοπία

«Κρίση, Κριτική & Συγκεκριμένη Ουτοπία: το παράδειγμα της κοινωνικής οικονομίας»,

είναι ο τίτλος του θέματος που θα αναπτύξει ο κ. Σκεύος Παπαϊωάννου, Καθηγητής & Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο του Β΄Κύκλου μαθημάτων του Α.Λ.Π. με τον γενικό τίτλο,
«Σύγχρονα Κοινωνικά Προβλήματα».
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Απριλίου και ώρα 18:00΄στην αίθουσα 
θεάτρου του Δήμου Φερών.

Πληροφορίες: 6932414063 -6932414063  κ. Ελένη Βουγιούκαλου

Έτσι μας βλέπουν κάποιοι σήμερα και έτσι το καταγράφουν : Σαν ένα καλό western ..


Επισκεπτόμενος τελευταία το Σουφλί ένιωσα όπως ο ξένος στις ταινίες γουέστερν όπου επικρατεί νεκρική σιγή, κανείς δεν κυκλοφορεί στους δρόμους, κλειστά παντζούρια,  ο φόβος κυριαρχεί στον επισκέπτη (μόνο που δεν πέφτουν πυροβολισμοί)


Έχει μείνει μια ιστορία,έτσι λένε, δεν μας λένε ποιά είναι όμως αυτή η ιστορία που πρέπει να σεβόμαστε .


Χάθηκαν και τα γκατζόλια τίποτα δεν έμεινε μόνο κτίρια που θυμίζουν άλλες εποχές πολύ παλιές.((ευτυχώς υπάρχει το γκατζόλι στο διαδίκτυο)


Κανένα ίχνος ανάπτυξης και καμιά προοπτική φυσικά. *Αναρτήθηκε απο gatzoli.blogspot.com  

Έτσι εκφράζονται σήμερα οι πολίτες Τυχερού και Φερών

Νεκροθάφτη των Δήμων Τυχερού και Φερών αποκαλούν τον Υφυπουργό Εσωτερικών κύριο Γιώργο Ντόλιο , οι πολίτες των δυο δήμων . Θεωρούν και Πιστεύουν ότι προδόθηκαν από τον Εβρίτη υπουργό , από τον άνθρωπο που γεννήθηκε και αναδείχθηκε από τις Φέρες . Με χιουμοριστικό , καυστικό τρόπο που εκφράζει όμως την  πίκρα  και οργή τους,  εκφράζονται κάπως έτσι :


Στα 5 χρόνια η θητεία των αιρετών

Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης διευκρίνισαν ότι από εδώ και στο εξής οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι οι μεθεπόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2014. Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης "μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του σχεδίου νόμου είναι η πρόταση για πενταετή θητεία από την επόμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση, δηλαδή από τις εκλογές του 2014 αυτές θα διεξάγονται μαζί με τις ευρωεκλογές (το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου) προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας", πρόσθεσε ο υπουργός.

Έκτακτη γενική συνέλευση του δ. σ. της Τ. Ε. Δ. Κ. Έβρου για τη «διαμόρφωση θέσεων για το πρόγραμμα Καλλικράτης»…

«Διαμόρφωση θέσεων για το πρόγραμμα Καλλικράτης» είναι το θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης που συγκαλεί το διοικητικό συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Έβρου, στις 10 σήμερα το πρωί Πέμπτη, 29 Απριλίου, στο ξενοδοχείο «Πλωτίνη» στο Διδυμότειχο. Η συνέλευση συγκαλείται εν μέσω έντονων αντιδράσεων από την πλειοψηφία των δήμων, που εκφράζουν διαφωνίες επί του χωροταξικού προσχεδίου του «Καλλικράτη» και ενώ αύριο παρουσιάζεται το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης και ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης. Στο πλαίσιο των αντιδράσεων που εκφράζονται, στις Φέρες θα κλείσουν για δύο ώρες σήμερα, από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, τα εμπορικά καταστήματα, μετά από απόφαση του Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Φερών, που τάσσεται κατά της συνένωσης του δήμου Φερών με αυτόν της Αλεξανδρούπολης. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θα επιδώσει και ψήφισμα διαμαρτυρίας στον δήμαρχο των Φερών, Γιώργο Ούστογλου.

Καζάνι που βράζει ο νομός Έβρου , Τυχερό - Φέρες βάλλονται κατά Ντόλιου .

Καζάνι που βράζει στην κυριολεξία είναι ο νομός Έβρου, οι δήμοι και οι δημότες με το νέο χωροταξικό χάρτη. Η κατάσταση δεν είναι καλή και οι αντιδράσεις θα είναι έντονες διαμηνύουν δημότες που θίγονται απο την απόφαση του "Καλλικράτη"!! Ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε και τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον Φεριώτη υφυπουργό, αφού συντοπίτες του αλλά και Τυχεριώτες, θα αντιδράσουν δυναμικά! Ο "Καλλικράτης" βάζει κηδεία στα συμφέροντά τους και όπως είναι φυσικό αντιδρούν οι άνθρωποι!
....."Δεν θα περάσει" λένε οι θιγόμενοι!
Ες αύριον όμως τα σπουδαία, μετά τη συνεδρίαση της
ΤΕΔΚ ......
Διαβάστε τα σχόλια των αναγνωστών ...
Ανώνυμος είπε...
Είναι φυσικό οι κάτοικοι των δήμων Φερών-Τυχερού να μην δεχθούν την "κηδεία"τους και είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα!!!!
Ένα είναι βέβαιο σ'αυτόν τον λάκκο που άνοιξε δεν θα μπουν αυτοί που δεν φταίνε αλλά οι υπαίτιοι.
(αυτοί που τον άνοιξαν)
Ανώνυμος είπε...
Όποιος ανοίγει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει μέσα ο ίδιος!!!
Ανώνυμος είπε...
Ανεπιθύμητος ο Ντόλιος σε Τυχερό Φέρες μην τολμήσει να πατήσει το πόδι του.
Τέλος