Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Φέρες : Αντιδράσεις για Καλλικράτη στο Δήμο Φερών

Καλώς ήλθατε στον κόσμο των ψευδαισθήσεων..

Ψευδαίσθηση...Σαν να λέμε οικονομική κρίση στην Ελλάδα... Είμαστε το πιο πλούσιο φτωχό κράτος του κόσμου...Το γιατί; Ψάξτε την απάντηση στην ανεκμετάλλευτη ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου (300 δις Ε), στο ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ και στην ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΜΑΣ... Είμαστε το κράτος με τον πιο πλούσιο ορυκτό πλούτο (αυτά τα λέει το ΙΓΜΕ και καθηγητές πανεπιστημίων) χωρίς βαριά βιομηχανία κι αυτό διότι πρέπει να είμαστε τα "γκαρσόνια" των Ευρωπαίων, για να τους μαγειρεύουμε greek tzatziki kai musaka whit dance sirtaki... and souvlaki... (η βαριά μας λέει βιομηχανία είναι ο τουρισμός-μακακίες)
Για να μην πω για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ "ΜΥΑΛΑ" τα οποία αφήνουμε να φεύγουν - σχεδόν τα διώχνουμε - και να διαπρέπουν στο εξωτερικό... Όλα αυτά είναι ο πλούτος μας και άλλα πολλά, τα οποία οι πολιτικοί και η πολιτική μας δεν ανακάλυψε ποτέ. Σχεδόν κάλυψε και συγκάλυψε βουτηγμένη σε μια ένοχη σιωπή... Σιωπή της λαμογιάς, της γρήγορης μπάζας και των ατιμώρητων εγκλημάτων στις πλάτες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Ο γρίφος της ψευδαίσθησης ακόμη και τώρα, που ίσως είναι αργά, μπορεί να λυθεί... Πόρτες υπάρχουν... κάποιοι καλούνται να τις ανακαλύψουν και να τις ανοίξουν.

 
Χαράλαμπος Γ. Αλατζιάς

Μ. Θεοδωράκης: "Προμήνυμα μεγάλων συμφορών"


"Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας...

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;

Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.

Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.

Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.

Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.

Μακάρι να έχω άδικο."


Αθήνα, 27.4.2010

Μίκης Θεοδωράκης

Με πλοίο το Δ.Ν.Τ στον πηγαιμό για την Ιθάκη .

Επειδή η συγκεκριμένη φράση του Πρωθυπουργού από το Καστελόριζο μας έκανε εντύπωση και πιστεύουμε πως εννοούσε πολλά άλλα ... κάνουμε μια αντιπαραβολή με την Ιθάκη του Καβάφη , θέλοντας να καταλάβουμε τι εννοεί τελικά ο Παπανδρέου .

 Όμως πλέον ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά..." 

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,

τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους,
να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ' έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά,
σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί ειν' ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει
και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.

Συμπέρασμα ; 
Η Χώρα αυτή και οι τόσες κυβερνήσεις μας χαρίζουν ένα ταξίδι , γεμάτο εμπειρίες . Τίποτα άλλο να μη καρτερούμε πια .. εκτός από απολύσεις , οικονομική στενότητα , λουκέτο καταστημάτων, μείωση  συντάξεων και μισθών , ανεργία , αύξηση της εγκληματικότητας ...Αλλά η σοφία που θα μας χαρίσουν θα είναι ανεκτίμητης αξίας ..και στο μέλλον ..θα ξέρουμε"  Έλληνες πολιτικοί " τι σημαίνουν.

Επαναθεμελίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με "Καλλικράτη"

Το νομοσχέδιο για τον "Καλλικράτη" που θα περιλαμβάνει και τον χάρτη των νέων δήμων και περιφερειών θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Μιλώντας τη Δευτέρα στην εκπομπή της ΝΕΤ "Προσκήνιο" και στον Γιάννη Πολίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για επαναθεμελίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη δημιουργία ισχυρών και βιώσιμων δήμων, η λειτουργία των οποίων θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες. Συγχωνεύσεις και αυστηρός έλεγχος Λιγότερους από 370 δήμους περιλαμβάνει ο χάρτης του Καλλικράτη, που αναμένεται να πάρει αύριο το "πράσινο φως" από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο "Καλλικράτης" εκτός από τις συνενώσεις των δήμων, θα επιφέρει συγχωνεύσεις χιλιάδων νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων: * Οι 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα θα μειωθούν στις 2.000. * Κατά 50% μειώνεται το αιρετό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης. * Από τις 50.000 θέσεις δημάρχων, νομαρχών, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων, από τις οποίες το 80% είναι αμειβόμενες, θα μείνουν 25.000. Η εξοικονόμηση υπολογίζεται να ξεπεράσει το 1 δισ. 800 εκατ. ευρώ. Έσοδα και δαπάνες των δήμων θα υπόκεινται σε αυστηρό προληπτικό και κατασταλτικό έλεγχο, ενώ προβλέπεται ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης για τους υπερχρεωμένους δήμους.

Νετ 

Σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου των εκπροσώπων των Τοπικών Ενώσεων στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδας.


 • Σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου των εκπροσώπων
  των Τοπικών Ενώσεων

  στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδας.

  Αθήνα 3 Μαΐου 2010

 •  Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Βασ. Αλεξάνδρου 2 - ΑΘΗΝΑ)
 • Αφού λάβαμε υπόψη τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 
 • 197/78 "περί κωδικοποιήσεως εις ενιαίον κείμενον νόμου των ισχυουσών 
 • διατάξεων περί Τοπικών Ενώσεων και Κεντρικής Ενώσεως των Δήμων 
 • και Κοινοτήτων Ελλάδος", όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα  
 • με το Π.Δ. 48/99, το άρθρο 3    του Κανονισμού Εργασιών 
 • και Καθηκόντων του Διοικητικού Συμβουλίου, την απόφαση του 
 • Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ (18-20 Ιανουαρίου 2010), καθώς  
 • και την υπ’ αριθμ. 29/812/3.3.2010 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου


Σ Υ Γ Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε


Τους εκπροσώπους των Τοπικών Ενώσεων στην ΚΕΔΚΕ 
στο Έκτακτο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 3 Μαΐου 2010. 
Παρακαλούμε τις Τοπικές Ενώσεις των Δήμων και Κοινοτήτων να ειδοποιήσουν 
ΑΜΕΣΑ τους εκπροσώπους τους στην ΚΕΔΚΕ για να πάρουν μέρος στο Έκτακτο Συνέδριο.

.

«Ναι» στον «Καλλικράτη» λέει, σύμφωνα με “κρυφή” δημοσκόπηση, το 55%-60% των δημάρχων…

Στα συρτάρια του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και δημάρχου Αθηναίων μένουν πάνω από 10 ημέρες τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της “ΚΑΠΑ Research” για τον «Καλλικράτη», η διεξαγωγή του οποίας έγινε μετά από εντολή του Νικήτα Κακλαμάνη, μέσω του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «αυτοδιοίκηση. gr», ο λόγος που η συγκεκριμένη έρευνα δεν δημοσιοποιείται, είναι ότι τα αποτελέσματά της είναι ιδιαίτερα θετικά για τον «Καλλικράτη». Συγκεκριμένα από τους 800 δημάρχους που συμμετείχαν σε αυτήν, οι 440-480, ποσοστό 55% έως 60%, λένε «ναι» στον «Καλλικράτη», και αυτό, σύμφωνα πάντα με την «αυτοδιοίκηση. gr», σημαίνει ότι και δήμαρχοι που εξελέγησαν με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζουν το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης, δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές του 2006 ο χάρτης της Αυτοδιοίκησης ήταν «γαλάζιος», καθώς το ποσοστό των δημάρχων που είχαν εκλεγεί ως στηριζόμενοι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεπερνούσε το 50%.

«Η διασυνοριακή και διαπεριφερειακή συνεργασία αποτελούν πλέον ένα αναγνωρισμένο αναπτυξιακό εργαλείο…»

Έμφαση στη σημασία της διασυνοριακής συνεργασίας και στην ανάδειξή της ως συγκριτικού πλεονεκτήματος για την ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιφερειών, έδωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα, στην ημερίδα με θέμα «Διασυνοριακή Συνεργασία, Αγορά Εργασίας και Ασφάλεια», που διοργανώθηκε, στην Ξάνθη, από τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και την ΤΕΔΚ Ξάνθης. Στη διάρκεια της ημερίδας καταγράφηκε η βούληση των δυο πλευρών (Ελλάδας-Βουλγαρίας) για την καθιέρωση και περαιτέρω διεύρυνση ενός διαρκούς πλαισίου για τη μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με την παράλληλη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών μέσων και με στόχο την εδραίωση της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής στην ευρύτερη περιοχή. «Στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιούμε το κάθε διαθέσιμο οικονομικό εργαλείο, προσδιορίζοντας από κοινού έργα, παρεμβάσεις και συνεργασίες που μπορούν να ωφελήσουν τους πολίτες και των δύο χωρών», δήλωσε η γενική γραμματέας, Θεοδώρα Κόκλα, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η διασυνοριακή και διαπεριφερειακή συνεργασία αποτελούν πλέον ένα αναγνωρισμένο αναπτυξιακό εργαλείο, απολύτως απαραίτητο για την πρόοδο και την εξωστρέφεια περιοχών όπως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη». Στη ημερίδα συμμετείχαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές κ. Συλβάνα Ράπτη και κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, οι Βούλγαροι Ευρωβουλευτές κ. Βλαντιμίρι Ουρούτσεβ και κ. Ιβαϊλο Κάλφιν, η Δήμαρχος του Σμόλιαν, κ. Ντόρα Γιάνκοβα, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, καθώς και άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και Ενώσεων, στελέχη επιχειρήσεων και μαθητές από τις δύο χώρες. 

ερτ

Ο Ο.Α.Ε.Δ θα συμπεριλάβει και τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει ότι, το ειδικό πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα διευρυνθεί ώστε, να συμπεριλάβει και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δωδεκάμηνης λειτουργίας.

   

    Η έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ξεκίνησε ήδη την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010, ενώ για τις επιχειρήσεις δωδεκάμηνης λειτουργίας θα αρχίσει αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

   

    Η ακριβής ημερομηνία έναρξης υποβολής θα ανακοινωθεί με νεώτερο δελτίο τύπου του Οργανισμού.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ (ΠΣΕΑ)

" Σήμερα, 27 Απριλίου 2010 καταβάλλονται αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1.267.524 Ευρώ σε 1.287 κτηνοτρόφους όλης της χώρας των οποίων το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα ζημιογόνα αίτια το διάστημα Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2009.

      " Έως τις 28 Απριλίου 2010 καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 4.376.929 Ευρώ σε 2.861 παραγωγούς όλης της χώρας των οποίων οι ζημιές στο φυτικό και πάγιο κεφάλαιο εντάχθηκαν σε Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ). Αναλυτικά :

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΟΣΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

    ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2003-2005 14 2.854,27 20/4/2010

    ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2006 34 101.507,68 21/4/2010

    ΕΤΗΣΙΟ 2006 87 129.583,67 22/4/2010

    ΕΤΗΣΙΟ 2007 1.275 300.337,64 23/4/2010

    Α' ΤΡΙΜΗΝΟ 2008 751 1.215.468,54 26/4/2010

    ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2007 700 2.627.177,25 27/4/2010

    ΖΕΥΣ- ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 3 50.184,38 28/4/2010

      " Προηγήθηκε, στις 23 Απριλίου 2010, η καταβολή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 35.148.919 Ευρώ σε 20.961 παραγωγούς των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Καβάλας, Καρδίτσας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Πέλλας, Πρέβεζας, Σερρών, Φθιώτιδας των οποίων η φυτική παραγωγή (κυρίως αμπέλια, κηπευτικά, πατάτες, βαμβάκι κλπ.) ζημιώθηκε από φθινοπωρινές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις.

Το site της Βουλής των Ελλήνων στοίχισε 1.000.000 ευρω ....

 
Ύστερα από ερώτηση που υπέβαλλε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, με αριθμό πρωτοκόλλου 6944, 3/3/2010, σχετικά με το κόστος του "site" της Βουλής http://yeep.parliament.gr, για το υψηλό κόστος της ιστοσελίδας, δώθηκε η ακόλουθη επίσημη απάντηση, με αριθμό πρωτοκόλλου 1592, 20/4/2010. Παρακαλούμε κάντε κλικ πάνω στα έγγραφα: 
Αδέσμευτος λόγος

Συστηματική η παρακολούθηση της ποιότητας των νερών των ποταμών Άρδα και Έβρου…

Η ποιότητα των υδάτων των ποταμών Άρδα και Έβρου παρακολουθείται συστηματικά με δειγματοληψίες και αναλύσεις ανά τρίμηνο για μία πλήρη σειρά παραμέτρων συμπεριλαμβανομένων των τοξικών ουσιών», απαντά το υπουργείο Περιβάλλοντος σε ερώτηση του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, σχετικά με την ανίχνευση ποσοτήτων Ατραζίνης στα νερά των ποταμών. Η ερώτηση είχε κατατεθεί μετά το θόρυβο που είχαν προκαλέσει δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι παρά την προ εξαετίας απαγόρευση χρήσης φυτοφαρμάκων με τη συγκεκριμένη ουσία, η ατραζίνη, έως και το 2003, ανιχνεύτηκε σε τέσσερα σημεία της παραποτάμιας ζώνης του Άρδα, (Ρίζια, Πλάτη, Φυλάκιο και Κέραμο), σε συγκεντρώσεις κατά 50 φορές υψηλότερες από το επιτρεπτό όριο. Στην απάντηση διευκρινίζεται πάντως ότι σε μετρήσεις που έγιναν το 2008 και 2009, στις θέσεις Δίκαια, Κόμαρα, και Κήποι, οι συγκεντρώσεις Ατραζίνης που ανιχνεύτηκαν ήταν μικρότερες ή ίσες με το όριο ποιοτικού προσδιορισμού και χαμηλότερες από το όριο ετήσιας μέσης τιμής αλλά και από τη μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση. Το υπουργείο παραδέχεται ωστόσο ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων δείχνουν ότι «ο ποταμός Έβρος και Άρδας βρίσκονται σε μέτρια οικολογική κατάσταση» και σημειώνει ότι ο χαρακτηρισμός αυτός «θα ληφθεί υπ’όψιν κατά την εκπόνηση του Σχεδίου Διαχείρισης του Υδατικού Διαμερίσματος της Θράκης», εν όψει της διαδικασίας προκήρυξης έργων που αφορούν την κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης όλων των λεκανών απορροής της χώρας». Στο πλαίσιο αυτό, το παλαιό δίκτυο και τα προγράμματα παρακολούθησης των επιφανειακών υδάτων θα επικαιροποιηθεί και θα αναμορφωθεί, με έργα που προωθούνται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Σαν σήμερα :

 • 1805: Η μάχη της Ντέρνα στη σημερινή Λιβύη, μεταξύ αμερικανών πεζοναυτών υπό τον Γουίλιαμ Ίτον και πειρατών υπό τον Γιουσούφ Καραμανλή, που λυμαίνονταν τις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Υπήρξε η πρώτη χερσαία επιχείρηση των ΗΠΑ σε ξένο έδαφος. (Α' Βερβερικός Πόλεμος)
 • 1810: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική του σύνθεση «Fur Elise».
 • 1875: Τη διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει για πρώτη φορά ο Χαρίλαος Τρικούπης.
 • 1908: Τελετή έναρξης των 4ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Διαρκούν 6 μήνες έως τις 31 Οκτωβρίου και κατέχουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης διάρκειας. Συμμετέχουν 1999 αθλητές και 36 αθλήτριες.
 • 1941: Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα.
 • 1981: Η αμερικανική εταιρεία XeroxPARC παρουσιάζει το πρώτο ποντίκι προσωπικού υπολογιστή, που είχε ανακαλύψει 17 χρόνια πριν ο δρ Ντάγκλας Ένγκελμπαρτ.
 •  
 • 1737: Γεννιέται ο Έντουαρντ Γκίμπον, γνωστός στην Ελλάδα και ως Γίββων, βρετανός ιστορικός, συγγραφέας του μνημειώδους έργου «Η Ιστορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας».
 • 1791:Γεννιέται ο  Σάμιουελ Μορς, Αμερικανός εφευρέτης και ζωγράφος, δημιουργός του τηλέγραφου και των σημάτων Μορς.
 • 1906: Γεννιέται ο Γιώργος Θεοτοκάς, συγγραφέας. 
 •  
 • 1864: Πεθαίνει ο Γιάννης Μακρυγιάννης, ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης.
 • 1941: Πεθαίνει η Πηνελόπη Δέλτα, συγγραφέας. Αυτοκτόνησε με δηλητήριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάληψη της Αθήνας από τους Γερμανούς.
 •