Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Πάμε Θέατρο : “Μόνοι μαζί” ,στη Νέα Ορεστιάδα για 2 παραστάσεις

“Μόνοι μαζί” | στη Νέα Ορεστιάδα για 2 παραστάσεις

...μια τρυφερή κι αστεία ιστορία για την ελευθερία.

Το Θέατρο Σοφούλη, σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, παρουσιάζει στη Νέα Ορεστιάδα για δύο μόνο παραστάσεις μία τρυφερή και αστεία ιστορία για την ελευθερία, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ingvar Ambjornsen «Brodre i blodet».Δύο διασκεδαστικοί και καθ’ όλα συμπαθητικοί τύποι, πρώην έγκλειστοι, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι ικανοί να ζήσουν ανεξάρτητοι πολεμώντας τις φοβίες και τις εμμονές τους. Μπορούν όμως; Ένα Παράξενο Ζευγάρι, σε νέες περιπέτειες.
Ποιος θα πάει για ψώνια; Ποιος θα σηκώσει το τηλέφωνο; Ποιος κρύβεται στη ντουλάπα; Πολλά «υπαρξιακά» ερωτήματα που αναζητούν λύση. Ο ένας μαμμόθρεφτος... ο άλλος άξεστος, αλλά και οι δύο αποφασισμένοι να τα καταφέρουν. Πολλά ευτράπελα και γκάφες τούς περιμένουν.
Όταν η αθωότητα συναντά την προσπάθεια για ανεξαρτησία ο συνδυασμός είναι γέλιο... μέχρι να μπει ανάμεσά τους μια γυναίκα και όλα να ανατραπούν. Ένας ύμνος για τη δύναμη της φιλίας.
 
Πληροφορίες παράστασης:
Συγγραφέας: Ingvar Ambjornsen
Μετάφραση - Διασκευή: Λευτέρης Γιοβανίδης - Φώτης Σπύρος
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Βαλεντίνο Βλάσης Βαλάσης
Φωτισμοί: Θωμάς Χαρέλας
Παίζουν:
Φώτης Σπύρος, Ιούλιος Τζιάτας, Μαίρη Ανδρέου
και ο Δημήτρης Παλαιοχωρίτης.


Ταυτότητα Παράστασης:
Ημερομηνίες παραστάσεων: Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Απριλίου 2010
Ώρες παραστάσεων: 21:15
Χώρος: Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ορεστιάδας
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2552028280 begin_of_the_skype_highlighting              2552028280      end_of_the_skype_highlighting (ΔΙΟΝΥΣΟΣ)

Ένταξη των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2010 στο Νομό Έβρου σε ειδική κατηγορία επιδότησης στα πλαίσια των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του ΤΕΜΠΜΕ

Σε απάντηση της αναφοράς που είχε καταθέσει η Βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση προς την Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με αντικείμενο την ένταξη των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2010 στο Νομό Έβρου σε ειδική κατηγορία επιδότησης στα πλαίσια των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του ΤΕΜΠΜΕ, αναφέρεται:


«Στο πλαίσιο της προώθησης λύσεων για την αποκατάσταση των ζημιών και την ενίσχυση των άμεσα ή έμμεσα πληγέντων από τις πλημμύρες στο Νομό Έβρου, εξετάζεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υ.Π.ΟΙ.Α.Ν. η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ σχεδίου στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν, με την εφαρμογή χρηματοπιστωτικών διευθετήσεων, στα μέτρα των δυνατοτήτων του Κρατικού Προϋπολογισμού, καθώς και άλλων διοικητικών και διαδικαστικών διευκολύνσεων.
Η νέα διοίκηση της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο, σε αγαστή συνεργασία με το Υ.Π.ΟΙ.Α.Ν., την ενδυνάμωση του συστήματος εγγυήσεων με τη δημιουργία νέων και εξειδικευμένων εγγυοδοτικών προγραμμάτων και προϊόντων, όπου θα έχουν ως προτεραιότητα τη στήριξη των επιχειρήσεων και κυρίως εκείνων που επλήγησαν από τις πλημμύρες στο Ν. Έβρου.
Ειδικότερα θα δημιουργηθούν εγγυοδοτικά προϊόντα και προγράμματα που θα καλύπτουν τόσο τις βραχυπρόθεσμες και άμεσες χρηματοοικονομικές ανάγκες όσο και τις ανάγκες επενδυτικού χαρακτήρα όλων των μορφών επιχειρήσεων (ατομικές, ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κλπ) οιασδήποτε ηλικίας και συνεπώς τις υπό ίδρυση, νεοσύστατες και νέες επιχειρήσεις/επιχειρηματίες, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τόσο τις οικονομικές συνθήκες της χώρας όσο και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών που έχουν κυρίως πληγεί από τις πλημμύρες».

Την έναρξη υλοποίησης του τέταρτου προγράμματος προώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια της πρώτης δέσμης μέτρων για το 2010 ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα αφορά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
 
Οι όροι υλοποίησης περιλαμβάνονται στις σχετικές προκηρύξεις που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ σήμερα, Δευτέρα, οπότε και θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του οργανισμού www.oaed.gr.

H Απάντηση της Εθνικής Τράπεζας προς όλους τους πελάτες


 Άμεση η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας που προειδοποιεί τους πελάτες :


Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνει το κοινό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη
αποστολή πλαστών ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω e-mail με σκοπό την υποκλοπή
προσωπικών δεδομένων.
 
Τα μηνύματα προέρχονται από κακόβουλους τρίτους (hackers) και ζητούν από
τους χρήστες του διαδικτύου, μέσω συνδέσεως με ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν
έχει καμία σχέση με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, να  καταχωρήσουν
προσωπικά δεδομένα (κωδικούς, αριθμούς καρτών, προσωπικά στοιχεία).
 
Σε περίπτωση που πελάτες της Τράπεζας λάβουν το μήνυμα, παρακαλούνται να το
διαγράψουν αμέσως.
 
Σας διαβεβαιώνουμε ότι η Τράπεζα φροντίζει διαρκώς για την ασφάλεια των
Συστημάτων της και των Υπηρεσιών που προσφέρει.
 

 
Με εκτίμηση,
 
 
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Εργασίων & Εναλλακτικών Δικτύων (021)
Υποδιεύθυνση Υποστήριξης Contact Center (021-52-Γ)
Τηλ. επικοινωνίας : 210 4806750           210 4806750     
Φαξ : 210 4806865 (διεπ. 76865)
  
πρώτη καταχώρηση souflievros

Ποιος παίζει εις βάρος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδoς ;Ποιος παίζει εις βάρος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος ;

Πριν λίγα λεπτά δεχτήκαμε στο mail μας ένα μήνυμα που υποτίθεται ότι ήταν απο την Εθνική Τράπεζα .
Με δυσκολία καταλάβαμε ακριβώς τι έλεγε γιατί εκτός  ότι είναι γραμμένο σε greeklish είναι κακογραμμένο γενικά .
Με λίγα λόγια λέει : επειδή είστε πιστός πελάτης η Εθνική Τράπεζα σας δίνει αμοιβή 99 ευρώ .
Παραθέτει μια φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων για να παραλάβει ο εν λόγω τυχερός την αμοιβή του .
Και φυσικά λέει ότι η αμοιβή θα κατατεθεί στο λογαριασμό αυτόματα μετά τη συμπλήρωση της φόρμας . 
Συνοδεύεται όλο αυτό κι από ένα επισυναπτόμενο έγγραφο με το όνομα της Εθνικής το οποίο βέβαια δεν παραπέμπει πουθενά .
Προσοχή λοιπόν στα μηνύματα απο τρίτους και μη συμπληρώνεται ή δίνεται στοιχεία σε οτιδήποτε μη πιστοποιημένο .
Σας παραθέτουμε το mail :

Etnichi trapeza tis Elada
Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2010, 8:06
Από:
Etnichi trapeza agapite pelati,

Ia atiti itan pistos pelatis tu instituto mas epilegode ia tin amivi ton 99,- evro.

Pernete andamivi sas siblironotas ti forma (nbg.gr.epilegode) pu episinaptete se avto to email.
Mete tin plirosi, i diadicasia adamivi ta hriastun 3-4 imeres, meta tin 99,- evro ta prosteti sto logariasmo sas ipa me ti morfi pu episinaptete se avto to email.
Paracalume, simioste oti avto epivraveni lighi se 5 imeres meta tin paralavi tis en logo kinopisis.
Sas efaristume ia tin afosiosi sas, Etnichi trapeza tis Elada.


© 2010 Etnichi trapeza tis Elada


πρώτη καταχώρηση : souflievros

Ο Στέλιος Βραχιόλογλου live στο Σουφλί

Την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο " Όνειρα " 
θα παρουσιάσει ο Στέλιος Βραχιόλογλου 
το Σάββατο 8 Μαϊου 2010 και ώρα 11:00 το βράδυ 
στο Club Notorious στο Σουφλί . 17ος Διαγωνισμός Μαθητικών Εντύπων Νεανική τόλμη και κριτικήΤα... ψέλνουν στο υπουργείο Παιδείας για τις ελλείψεις στα σχολεία. Τολμούν να κριτικάρουν τη συμπεριφορά των καθηγητών τους, όταν τους ενοχλεί. Κάνουν ρεπορτάζ, έρευνες και συνεντεύξεις με επαγγελματισμό αντίστοιχο των ενήλικων δημοσιογράφων. Και μάλιστα για θέματα όπως η παραχώρηση ιθαγένειας στους μετανάστες, η προσφυγιά, η σχολική βία. 
 
Και φέτος, στον 17ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων των «ΝΕΩΝ», οι μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων αποδεικνύουν ότι αυτό που χρειάζονται είναι έμπνευση και βήμα για να εκφραστούν, τα οποία τους προσφέρουν τα σχολικά έντυπα. Μολονότι ο διαγωνισμός είναι για έντυπα περιοδικά και εφημερίδες, πολλά σχολεία διαθέτουν τις εκδόσεις και σε ηλεκτρονική μορφή. «Διαβάστε μας και σε pdf», γράφουν. Πρόκειται φυσικά για παιδιά που έχουν μεγαλώσει με τους υπολογιστές, τα λάπτοπ και τις νέες τεχνολογίες... Από του χρόνου πάντως θα υπάρχει και ειδικό βραβείο για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις.

Αρκετά έντυπα έχουν αφιερώματα για τους πρόσφυγες, αλλά και ειδικά για τα παιδιά πρόσφυγες, αφού φέτος ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός περιλαμβάνει το ειδικό βραβείο «Παιδιά πρόσφυγες» σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οι τρεις καλύτερες εφημερίδες λυκείου, γυμνασίου και δημοτικού κερδίζουν από 1.500 ευρώ, προσφορά της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», από ένα λάπτοπ και στυλογράφους. Δώρα θα δοθούν και στις εφημερίδες που διακρίθηκαν στις υπόλοιπες κατηγορίες. Οι μαθητές και τα σχολεία τους θα πάρουν εκτυπωτές και ηχοσυστήματα. Χορηγοί του διαγωνισμού είναι η Cosmote και η εταιρεία Cross (Ψαρρός).

Επίσης, ειδικό βραβείο θα απονεμηθεί, σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για τα ρεπορτάζ και τα αφιερώματα με θέμα «Παιδιά πρόσφυγες». Τα σχολεία που διακρίθηκαν θα πάρουν από ένα λάπτοπ.

Τα βραβεία σε έντυπα του λυκείου
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Προκήρυξη 2.080 θέσεων εποχικών για τα ΕΛΤΑ

Με διαδικασίες εξπρές θα προχωρήσει η προκήρυξη 2.080 θέσεων για την κάλυψη εποχικών αναγκών στα ΕΛΤΑ και ήδη η επιχείρηση βρίσκεται σε συνεννόηση με το ΑΣΕΠ για να εγκριθεί η διαδικασία και η κατανομή.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (στο ειδικό ένθετο «προσλήψεις») στην τελική ευθεία βρίσκεται η καταγραφή των αναγκών ανά περιφερειακή διεύθυνση των ΕΛΤΑ και ήδη για τις 2.028 θέσεις έχει υπάρξει μία πρώτη κατανομή ανά περιοχή.
Στόχος είναι μέσα στον επόμενο μήνα να έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις.

Η κάλυψη των θέσεων θα γίνει με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν για διάστημα 8 μηνών. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει, όπως κάθε φορά, στις κατά τόπους υπηρεσίες μέσα στην προθεσμία που θα οριστεί με την προκήρυξη.

Οι περισσότερες θέσεις αφορούν την ειδικότητα των διανομέων, καθώς λόγω της έλλειψης προσωπικού του συγκεκριμένου κλάδου δεν πραγματοποιούνταν περισσότερα από 500 δρομολόγια την ημέρα. Ακολουθούν ειδικότητες όπως οδηγοί, διαμετακομιστές και εσωτερικής εκμετάλλευσης (για τις θυρίδες, την ταξινόμηση κ.ά.).

Οσον αφορά την κατανομή των θέσεων ανά περιφέρεια, οι περισσότερες θα προκηρυχθούν στην Αττική. Συγκεκριμένα έχουν προβλεφθεί 859 θέσεις για τις υπηρεσίες Αθήνας και Πειραιά, 178 για το Κέντρο Διαλογής και 39 θέσεις για το Κέντρο Αεροπορικού Ταχυδρομείου. Αντιστοίχως στη Βόρεια Ελλάδα 247 θέσεις θα καλύψουν ανάγκες του Κέντρου Διαλογής και 102 των υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης.

Τα Νέα 

Δημοψήφισμα στο Αμόριο του Δ. Ορφέα

Άνοιξαν και πάλι οι εκλογικοί κατάλογοι στο Αμόριο του Δήμου Ορφέα. Οι κάτοικοι συμμετείχαν σε διαδικασία ψηφοφορίας για να αποφασίσουν με ποιο δήμο θέλουν να συνενωθούν αν τελικά δεν θα υπάρχει ο Δήμος Ορφέα.
Συνολικά 175 κάτοικοι ψήφισαν υπέρ της συνένωσης με το Δήμο Διδυμοτείχου, 4 υπέρ της ενσωμάτωσης με το Δήμο Σουφλίου, 77 κάτοικοι δεν επέλεξαν δήμο, ενώ βρέθηκαν και 7 άκυρα ψηφοδέλτια.

tomadakis

Ο Δαρβίνος και ο Νικόλας Άσιμος

του Δημήτρη Καμπουράκη
Προμηθείς και επιμηθείς...

Την ιστορία τη γράφουν οι νικητές. Η ιστορία των νικητών δεν είναι συμπαγής. Μέσα από τις αόρατες ρωγμές της, αναδύονται στην επιφάνεια οι οιμωγές των ηττημένων. Τα κλαψουρίσματα των χαμένων δεν είναι ιστορία. Είναι η ιστορία των προσχημάτων τους.

Στο διάβα των αιώνων, νικητές αναδεικνύονται οι προμηθείς. Οι επιμηθείς είναι καταδικασμένοι να εφευρίσκουν εκ’ των υστέρων δικαιολογίες. Η ιστορία παρασημοφορεί τους νικητές και χλευάζει τους αλχημιστές προσχημάτων. Μερικοί σκεπτικιστές νικητές και νικημένοι, αναρωτιούνται αν έχει πραγματική αξία το δίλημμα «ιστορική επιβράβευση ή ιστορικός εξοβελισμός». Η ιστορία αδιαφορεί για τούς βαθύτερους προβληματισμούς των ανθρώπων και των κοινωνιών τους. Δεν έχει χρόνο για ψυχανάλυση. Έθνη συνωθούνται στην εξώπορτα της. Άλλα τής ζητούν μια ευκαιρία να εισβάλλουν στο παλάτι της κι άλλα την εκλιπαρούν να τους επιτρέψει την παραμονή τους σ’ αυτό. Ένα έθνος (που οι πρόγονοι του φρόντισαν να νοικιάσουν διαμέρισμα μέσα στο μέγαρο), μπορεί κάλλιστα να μεταβληθεί από κοινωνία προμηθέων σε άθυρμα επιμηθέων.

Έκφραση

Ανήκομεν εις τη Δύση. Κατά κυριολεξία...Είμαστε ιδιοκτησία τους...
19:11 25/04/10
Πάμε να κλείσουμε και με το «Βόρεια Μακεδονία» αφού, μη ξεχνιόμαστε, γίναμε η Δανία του Νότου...
19:10 25/04/10
Αν ανησυχούσατε σας ενημερώνουμε ότι ο μηχανισμός χρηματοδότησης θα ανταποκριθεί γρήγορα. Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να αργήσει;
19:09 25/04/10
 text: protagon

Σαν σήμερα :

  • 1821: Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τον Δήμο Αντωνίου, καταλαμβάνουν την Αθήνα, έπειτα από 366 χρόνια σκλαβιάς.
  • 1831: Δημοσιεύεται ο πρώτος νόμος περί τύπου στην Ελλάδα, που εγείρει θύελλα διαμαρτυριών κατά του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
  • 1877: Ανακαλύπτεται στην Ολυμπία από Γερμανούς αρχαιολόγους ο Ερμής του Πραξιτέλη.
  • 1937: Η γερμανική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει και καταστρέφει τη βασκική πόλη της Γκουέρνικα (Γκερνίκα) στην Ισπανία. Από αυτό το τραγικό γεγονός, ο Πάμπλο Πικάσο εμπνέεται τον πίνακά του «Η καταστροφή της Γκουέρνικα».
  • 1944: Έλληνες αντάρτες και Βρετανοί κομάντος απαγάγουν στην Κρήτη το διοικητή της φρουράς του νησιού, Γερμανό στρατηγό Κράιπε, και τον μεταφέρουν στη Μέση Ανατολή.
  • 1986: Πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης (Ουκρανία), το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
  •  
  • 1798: Γεννιέται ο Ευγένιος Ντελακρουά, Γάλλος ρομαντικός ζωγράφος. Το αριστούργημά του θεωρείται ο πίνακας «Η σφαγή της Χίου», εμπνευσμένο από τους αγώνες των Ελλήνων κατά των Τούρκων. [
  • 1889: Γεννιέται ο Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν, αυστριακός φιλόσοφος, με σπουδαίο έργο στους τομείς της λογικής και της φιλοσοφίας της γλώσσας. («Tractatus logico philosophicus»)