Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Εκδηλώσεις στο Δήμο Τυχερού για τον Άγιο Γεώργιο

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου 
Παρασκευή 23 Απριλίου 2010
στον οικισμό της Ταύρης 
θα τελεσθεί στις 11:00 δοξολογία στον Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου 
και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι 
με μεζέδες, κρασί, ορχήστρα και λαχειοφόρο αγορά με κλήρωση πέντε αρνιών.

-Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με τη συνεργασία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ταύρης και του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Προβατώνα.

Τρίτη 27 Απριλίου η ανακοίνωση του " Καλλικράτη "

Για την Τρίτη 27 Απριλίου «κλείδωσε» κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η παρουσίαση του οριστικοποιημένου προσχεδίου και του χωροταξικού του «Καλλικράτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο (οριστικός) χάρτης, ο οποίος κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό στο υπουργείο Εσωτερικών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Πάντως, όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών «οι εκπλήξεις του "Καλλικράτη" δεν τελείωσαν ακόμη».
 
Απο τις συναντήσεις της πολιτική ηγεσίας με τους βουλευτές προκύπτει στην Περιφέρεια Α.Μ και Θράκης.

- Στον Εβρο 4+1 (Σαμοθράκη) από 13
- Στην Ροδόπη 4 από 9 δήμους και 3 κοινότητες
- Στην Ξάνθη 4 από 7 δήμους και 3 κοινότητες
- Στην Δράμα 3 ή 4 από 8 δήμους και 1 κοινότητα
- Στην Καβάλα 3 ή 4 +1 (Θάσος) από 11 δήμους

Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα Δήμου Σουφλίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 

(βάσει της υπ’ αριθμό 77/21.04.2010 ομόφωνης απόφασης
 
του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου)

ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«Κατά την έκτακτη συνεδρίασή του της 21.04.2010 το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου ομόφωνα επαναλαμβάνει την άποψη – απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου της 14.01.2010 περί των ορίων του δημιουργούμενου με το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» Δήμου Σουφλίου, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα που εν τω μεταξύ προέκυψαν και πρέπει να περιλαμβάνει τους σημερινούς Δήμους Σουφλίου, Τυχερού και Ορφέα με έδρα το ΣΟΥΦΛΙ.

Με την πρότασή μας αυτή ικανοποιούνται πλήρως οι προϋποθέσεις της νέας αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Έχουμε ακόμη τη γνώμη ότι αποκαθίσταται πλήρως η αδικία που έγινε με την προηγούμενη διοικητική αναδιάρθρωση «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» εις βάρος του Δήμου μας και αποκαθίσταται η ιστορία και η κοινωνική και γεωγραφική συνοχή του τόπου.

Έντονες απορίες μας δημιουργεί η τακτική ορισμένων παραγόντων γειτονικών Δήμων που για διάφορα ιδιοτελή συμφέροντα ορισμένων προσώπων, καταφέρονται έντονα εναντίον του Δήμου Σουφλίου και των διανοιγομένων προοπτικών ανάπτυξής του, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο Δήμος μας είναι από τους παλαιότερους, αν όχι ο παλαιότερος Δήμος του Νομού. Την τακτική και συμπεριφορά αυτή καταγγέλλουμε δημόσια.

Τέλος, στον αγώνα επιβίωσης που δίνει ο Δήμος Σουφλίου και η περιοχή μας, ζητούμε από όλες τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας να σταθούν αλληλέγγυες».

Απάντηση της Νομαρχίας Έβρου σε δημοσιεύματα για το ΕΣΠΑ

Πρόσφατα ήρθαν στη δημοσιότητα δημοσιεύματα που προέρχονται από τη Νομαρχία Καβάλας σύμφωνα με τα οποία η Νομαρχία Έβρου δεν είχε ετοιμότητα για τα έργα του ΕΣΠΑ και ότι βρίσκεται τελευταία στη σχετική λίστα από τις Νομαρχίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ είναι τελευταία και στη λίστα απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
"Αδυνατώντας να καταλάβουμε τη σκοπιμότητα των δημοσιευμάτων αυτών και χωρίς να θέλουμε να έχουμε καμία αντιδικία με τη Νομαρχία της Καβάλας και τον συνάδελφο Νομάρχη, εξάλλου κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη των νομών μας και κατά συνέπεια και της περιφέρειας μας, παραθέτουμε τα στοιχεία που ζητήσαμε και μας έστειλε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου αποτυπώνεται η πραγματικότητα, η οποία είναι τελείως διαφορετική από αυτή των δημοσιευμάτων. Και από τα σχετικά στοιχεία φαίνεται ότι έχουμε υποβάλλει σαν Νομαρχία προτάσεις για έργα σε προσκλήσεις του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, γεγονός που φανερώνει την ετοιμότητα μας, και περιμένουμε την ένταξή τους" αναφέρει σε δήλωση του ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης.
Σύμφωνα με τα επίσημα αυτά στοιχεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από τη Νομαρχία Έβρου υλοποιήθηκαν συνολικά στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ, του Ταμείου Αλληλεγγύης και του ΕΣΠΑ έργα προϋπολογισμού 45,2 εκατ. ευρώ, παράλληλα υπέβαλε προτάσεις σε προσκλήσεις του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 80,2 εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχα η Νομαρχία Καβάλας υλοποίησε στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ έργα προϋπολογισμού 51 εκατ. ευρώ, παράλληλα υπέβαλε προτάσεις σε προσκλήσεις του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 71 εκατ. ευρώ.
Σας επισυνάπτουμε για ενημέρωσή σας και τον σχετικό πίνακα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Έργα της νομαρχίας .

Ανακοίνωση σχετικά με την σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης στις χώρες της Ευρωζώνης για το 2009:

Ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Eurostat τα στοιχεία για το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης στις χώρες της Ευρωζώνης για το 2009, σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα της Ελλάδας σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης εκτιμάται σε 13,6% του ΑΕΠ.
Η ανακοίνωση αυτή της Eurostat δεν αλλάζει τον στόχο για τη μείωση του ελλείμματος το 2010 κατά τουλάχιστον 4% του ΑΕΠ όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας. Η Κυβέρνηση έχει ήδη υιοθετήσει όλα τα αναγκαία και πρόσθετα μέτρα, που συνολικά ξεπερνούν το 6% του ΑΕΠ, για την εξασφάλιση αυτού του στόχου και προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην εξειδίκευση και υλοποίηση όλων των πολιτικών και διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, την ανάταξη της οικονομίας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία μιας νέας πορείας βιώσιμης ανάπτυξης.

     Η νέα εκτίμηση του ελλείμματος από τη Eurostat βασίζεται στην κοινοποίηση, που έστειλε η Ελλάδα στη Eurostat την 1η Απριλίου 2010. Η κοινοποίηση των στοιχείων του ελλείμματος (EDP Notification) προς τη Eurostat, που αποτελεί υποχρέωση όλων των χωρών της Ευρωζώνης, έγινε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) και έλαβε υπόψη τις συστάσεις που προέκυψαν από την τριήμερη τεχνική επίσκεψη κλιμακίου της Eurostat στην Ελλάδα.

Παρασκήνιο : Γιατί άλλαξε πλεύση ο Δήμαρχος Τυχερού ;

Όπως θυμόμαστε όλοι πολύ καλά . ο Δήμαρχος Τυχερού κύριος Δημούτσης , κατέβηκε σε κοινό δημοτικό συμβούλιο με το Δήμο Φερών . Αρχικά αυτό , αφού πίστευαν και οι δύο ότι θα αποτελούσαν ένα Δήμο Τυχερό - Φέρες , οπότε και θα διεκδικούσαν εκ νέου και οι δύο τα αξιώματα που ήδη έχουν .  

Όταν ανακοινώθηκε απο τα μέσα το επικρατέστερο σενάριο για τη συνένωση Τυχερού - Σουφλίου - Ορφέα , ο κύριος Δημούτσης τα μάζεψε και άρχισε να μιλάει για την προοπτική αυτή και μάλιστα δήλωσε παρών στις εξελίξεις και έθεσε εαυτόν σε υποψηφιότητα .

Βρήκε μπροστά του όμως το όνομα του κυρίου Πουλιλιού και ένα  " έτοιμο "συνδυασμό από την πλευρά του , αφού του έχουν " έτοιμη" την καρέκλα αρκετοί από Δήμο Σουφλίου που ανήκουν στη ΝΔ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ . Εκτός ότι βρήκε μπροστά του τον Πουλιλιό , οι δυο άντρες δεν τα βρήκαν . Ο Πουλιλιός του ξεκαθάρισε ότι δεν θα τον έχει καν στον συνδυασμό του .

Έτσι λοιπόν εξηγείται και γίνεται κατανοητή η στροφή του κυρίου Δημούτση για άλλη μια φορά στο σενάριο που τους Θέλουν με τις Φέρες . Τώρα ξαφνικά γίνονται συμβούλια επί συμβουλίων αλλά γιατί ; Για το καλό του τόπου και των Δήμων μας ή για τις καρέκλες μας ;

Όσο για τον κύριο Πουλιλιό που δηλώνει ότι δεν συνεννοήθηκε με κανέναν , ξέρει ότι πατάει σε στρωμένο χαλί , γιαυτό και η τόση φασαρία να μείνει ο Ορφέας μόνος του . Εκ του ασφαλούς όλοι.

Τα χαλιά όμως όσο εύκολα στρώνονται άλλο τόσο εύκολα τραβιούνται .....

souflievros


Αθανασία Κακαλή - " Η ΤΕΔΚ Έβρου λειτουργεί με νωθρότητα

Φωτιές άναψε η δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών , Εβρίτη πολιτικού , Γιώργου Ντόλιου σχετικά με τις ευθύνες που όπως είπε δεν ανέλαβε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Έβρου , καταθέτοντας στην ουσία μηδενική πρόταση για τα όρια των νέων Δήμων. Την άποψη του κ. Ντόλιου συμμερίζεται απόλυτα και η Δήμαρχος Σουφλίου Αθανασία Κακαλή η οποία μέσα από τον STATUS τόνισε πως τα τελευταία δύο χρόνια η ΤΕΔΚ Έβρου ενεργεί με νωθρότητα και απραξία. Η κ. Κακαλή συμπλήρωσε πως σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο η Τοπική Ένωση δεν έλαβε ουσιαστικές αποφάσεις.

status

Ημέρα της Γής

Ερώτηση Δερμεντζόπουλου για τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Ανέργων Γυναικών»…

Την τροποποίηση των προϋποθέσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Ανέργων Γυναικών Ηλικίας 22-64 ετών» ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. Ο κ. Δερμεντζόπουλος σημειώνει ότι με τις ισχύουσες προϋποθέσεις που τίθενται, αποκλείονται όλες εκείνες οι γυναίκες που υποαπασχολούνταν ή απασχολήθηκαν για κάποιο διάστημα την τελευταία 10ετία με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και σύμβαση ορισμένου χρόνου. Καταλήγοντας, ο βουλευτής ερωτά εάν το αρμόδιο υπουργείο θα προβεί σε ενέργειες για την τροποποίηση των προϋποθέσεων του προγράμματος, ώστε να έχει τη δυνατότητα ένταξης σε αυτό και η κατηγορία των “Εργαζομένων Ανέργων” και να αρθεί η αδικία που δημιουργείται, «εν όψει και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Διχασμένοι στον Ορφέα για τον "Καλλικράτη"

Την έκρηξη του Δημάρχου Ορφέα Ευάγγελου Πουλιλιού προκάλεσε η πρόταση της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου για την κατάργηση του Δήμου Ορφέα ενόψει του σχεδίου Καλλικράτης. Την έκτακτη συνεδρίαση προκάλεσε η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Χρήστο Τοκαμάνη για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση. Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Πουλιλιό, η αντιπολίτευση ζήτησε την κατάργηση του Δήμου, γεγονός που προκάλεσε και την άμεση αντίδραση και το ξέσπασμα του Δημάρχου. Η αυτονομία του Δήμου Ορφέα είναι ο στόχος πλέον για τον Βαγγέλη Πουλιλιό που βρίσκεται σε αναμονή και για την έγκριση του δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση.Θράκη νετ

Σαν σήμερα :

  • 1500: Ο πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Αδράλες Καμπράλ γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που φτάνει στη Βραζιλία.
  • 1827: Τραυματίζεται από σφαίρα στο Φάληρο ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, από τις ηγετικές μορφές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Υπόνοιες για δολοφονική απόπειρα από τους πολιτικούς αντιπάλους του.
  • 1912: Η «Πράβδα», το επίσημο όργανο του ΚΚΣΕ, αρχίζει να εκδίδεται στην Αγία Πετρούπολη.
  • 1915: Χημικά όπλα χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης. Στη Μάχη του Υπρ, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, γερμανικές δυνάμεις εκτοξεύουν κυλίνδρους με αέρια χλωρίου, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 5.000 γάλλοι στρατιώτες.
  • 1928: Σφοδρότατος σεισμός σημειώνεται στις 8:15 μ.μ. στην Κορινθία, με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 3000 σπίτια να καταστραφούν. Στη Νέα Κόρινθο καταρρέει το κτίριο των φυλακών, με αποτέλεσμα πολλοί κρατούμενοι να δραπετεύσουν.
  • 1978: Διοργανώνεται το One Love Peace Concert στην Τζαμάικα, με πρωτοβουλία του Μπομπ Μάρλεϊ, για την καταλλαγή των πολιτικών παθών στη χώρα.