Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Πραγματοποιήθηκε το έκτακτο Δ .Σ Σουφλίου

Με πλήθος πολιτών του Σουφλίου και των τοπικών του διαμερισμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Σουφλίου .

H Δήμαρχος Σουφλίου , κυρία Κακαλή  στην εισήγησή της τόνισε ότι ο Δήμος μας κινείται με γνώμονα το συμφέρον του τόπου , της αναπτυξιακής του πορείας και της καλύτερης διαχείρισης , όσων νέων αρμοδιοτήτων θα φέρει ο Καλλικράτης . Δεν μας επιτρέπεται , τόνισε σε τέτοιες σημαντικές αλλαγές στο χωροταξικό χάρτη της χώρας  να βάζουμε πιο πάνω το προσωπικό μας συμφέρον όπως κάνουν συνάδελφοι γειτονικών δήμων όπως ο Κύριος Τοκαμάνης . Εμείς εμμένουμε στο αρχικό μας ψήφισμα που θέλει τα όρια του Δήμου Σουφλίου στα όρια των παλιών περιφερειών συν τον Ορφέα .

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η εισήγηση  του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κυρίου Αλατζιά ,  τονίζοντας πως το ψήφισμα του Δήμου μας είναι το μόνο , ομόφωνο ψήφισμα . Διεκδικούμε είπε χαρακτηριστικά ότι μας χρωστάει ο Καποδίστριας και δεν θα αφήσουμε να μας χρωστάει και ο Καλλικράτης . Εμμένουμε στην αρχική μας θέση και διεκδικούμε για εμάς τα αυτονόητα .

Ο κύριος Χριστοδούλου συμφώνησε ότι ο Καποδίστριας πραγματικά μας χρωστάει αλλά όμως είπε δεν αντιδικούμε με κανέναν . Εμείς συνεργαζόμαστε , συμπορευόμαστε  με τους δήμους που θα συνενωθούμε και θα χαράξουμε κοινή αναπτυξιακή πορεία .

Στη συνέχεια υπήρξε διάλογος με τους πολίτες που παραβρέθηκαν και κλείνοντας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πασχάλης Κακαλής διάβασε σε όλους την απόφαση του Συμβουλίου την οποία και θα αποστείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών .

 πρώτη καταχώρηση - souflievros


Eπίλυση και επίσπευση των διαδικασιών για την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αντικείμενο την επίλυση και επίσπευση των διαδικασιών για την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη .

Στην  ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Το ζήτημα της ίδρυσης Λιμενικής Ακαδημίας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης έχει κλείσει πλέον μια δεκαετία κωλυσιεργίας και φρούδων ελπίδων, τόσο για την συμβολή της στην ανάπτυξη της περιοχής, όσο και για την διαδικασία ολοκληρωμένης-αποτελεσματικής οργάνωσης και συγκρότησης του Λιμενικού Σώματος μέσα από μια δομή σύγχρονη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της χώρας μας. Μετά από πλήθος προσπαθειών από τους τοπικούς φορείς, την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), το έργο της ίδρυσης Ακαδημίας Λ.Σ. φαίνεται σήμερα, να βρίσκεται σε αδιέξοδο, ειδικότερα σε μια εποχή που προκύπτουν συνεχώς θέματα, που άπτονται του αντικειμένου εφαρμογής του Λιμενικού Σώματος.

Σεμινάρια για τους επαγγελματίες του Σουφλίου

Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών , Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας 
σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΒΕ 

( Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος )
 
διοργανώνει σεμινάριο για επαγγελματίες και για στελέχη επιχειρήσεων με θέμα :

 " Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών " 

Διάρκεια προγράμματος 10 ημερών . Ημέρες υλοποίησης Δευτέρα και Τετάρτη .

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στα γραφεία της Ένωσης . 
Βας. Γεωργίου Β΄289 Σουφλί .

Τηλ : 2554022172
Ξεπαγώνουν οι μόνιμες προσλήψεις σε δήμους

«Ξεπαγώνουν» οι μόνιμες προσλήψεις σε δήμους και ΔΕΚΟ, μετά τη σχετική εγκύκλιο (ΔΙΠΠ/Φ.2.9/27/οικ.8179/13-04/2010) που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ και με την οποία διευκρινίζεται ότι οι δύο αυτές κατηγορίες ανήκουν πλέον στις εξαιρέσεις του Ν. 3812/2009 που όριζε ρητά την απαγόρευση οποιασδήποτε πρόσληψης στο Δημόσιο, με εξαίρεση το νοσηλευτικό-ιατρικό προσωπικό, τους δασκάλους-καθηγητές και τα σώματα ασφαλείας. Έτσι, στο εξής, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού θα δέχεται αιτήματα από όλους τους φορείς, των οποίων οι προκηρύξεις «πάγωσαν» στο παρά πέντε, ενώ μια σειρά από δήμους και δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν άμεση ανάγκη από προσωπικό, πρόκειται να διεκδικήσουν την έκδοση νέων διαγωνισμών πρόσληψης τακτικού προσωπικού έως το καλοκαίρι.

Στην εγκύκλιο αναφέρονται αναλυτικά οι εξαιρέσεις του νόμου περί «παγώματος» των προσλήψεων που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη –με ημερομηνία 9/11/2009- η οποία μιλούσε ρητά για αναστολή προσλήψεων στο Δημόσιο. Στο νέο έγγραφο, διευκρινίζεται ότι από την αναστολή προσλήψεων και διορισμών εξαιρείται «….το προσωπικό των ΟΤΑ α’ βαθμού, το προσωπικό των ανώνυμων εταιριών για τις οποίες εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κεφ. Β του Ν.3429/2005 κ.α. Οι προσλήψεις και οι διορισμοί των ανωτέρω κατηγοριών συνεχίζονται κανονικά».

Περί της βάσης του δέκα


 Του Χρήστου Χριστοδούλου 
Τον τελευταίο καιρό άρχισε νέος κύκλος συζητήσεων και προβληματισμών γύρω από την άρση ή μη της βάσης του δέκα.
Κάνοντας αναζήτηση σε διάφορα blog  και έχοντας μία καθημερινή συναναστροφή με νέους ανθρώπους, πιστεύω πως όλη αυτή η κουβέντα που γίνεται δεν πρέπει να επικεντρωθεί μόνο γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Είναι ένα θέμα που σχετίζεται με τις θεμελιώδεις αρχές του συστήματος της παιδείας μας.
Δεν μπορούμε να δούμε τη βάση του δέκα ως ένα μεμονωμένο πρόβλημα. Πρέπει να εξετάσουμε πολλά ζητήματα.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να καταργηθεί η βάση γιατί έτσι θα κάνουμε «εκπτώσεις» στο επίπεδο των πανεπιστημίων, των αποφοίτων και πως κρατώντας τη βάση του δέκα θα διακρίνονται αυτοί που στα μαθητικά τους χρόνια διάβαζαν και προσπαθούσαν, σε αντίθεση με τους άλλους.
Μία δεύτερη τάση λέει ότι πρέπει να φύγει η βάση ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση και να μπορούν να σπουδάσουν.
Αναρωτιέμαι τελικά αν πραγματικά υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού; Βάλτε στη θέση του θεού, τα χρήματα.
Και βέβαια όλοι πρέπει να έχουν τις ίσες ευκαιρίες… όλοι πρέπει να σπουδάσουν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος που έγραψε λίγο πάνω από το δέκα να μπορεί να σπουδάσει  και  ένας άλλος που ίσως είχε μια δυσκολία στη ζωή του, η μία άτυχη στιγμή στις εξετάσεις να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Αν είναι έτσι τότε να κατηγοριοποιήσουμε και να βάλουμε ταμπέλες στους ανθρώπους βάση του IQ  τους.
Με την ίδια λογική περνώντας σε μία σχολή υπάρχει αυτός που πέρασε πρώτος και αυτός που πέρασε τελευταίος έχοντας μεγάλη διαφορά μορίων από την κορυφή, εκεί δηλαδή δεν υπάρχει διαφορά στην προσπάθεια ή στην εξυπνάδα; Πως γίνεται ένας που έγραψε για παράδειγμα γύρω στο δεκαεφτά να είναι στην ίδια σχολή με έναν που έγραψε γύρω στο δώδεκα(και οι δύο πέρασαν το δέκα). Επομένως απομυθοποιείται όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται και αφορά στην διαφορά επιπέδου μόρφωσης που θέτει η βάση του δέκα. Το επίπεδο που θα έχει ένα πανεπιστήμιο δεν το καθορίζει καμία βάση του δέκα , το επίπεδο καθορίζεται από το φιλότιμο και την προσπάθεια που καταβάλλουν αυτοί που ανήκουν στα ΑΕΙ.
Άρα πρέπει να εξετάσουμε πρωτίστως άλλα θέματα. Πιστεύω ότι ένα αναβαθμισμένο Λύκειο, αποσυνδεμένο από τα φροντιστήρια, ένα λύκειο με αναβαθμισμένα προγράμματα ΠΔΣ και ενισχυτικής διδασκαλίας, θα έδινε τη δυνατότητα σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα να περάσουν σε ΑΕΙ.  Δεν υπάρχει κάποιος σήμερα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που να μην θέλει να διαβάσει , να μην προσπαθεί και να μην πετυχαίνει.
Αν θέλετε λοιπόν τα επίπεδα διαφοράς έξυπνου και μη ανθρώπου δε σχετίζονται μόνο από την προσπάθεια και την μελέτη. Όπως ανέφερα και παραπάνω κάποιος που δεν πρόκειται να σπουδάσει  δεν θα σπουδάσει είτε υπάρχει είτε όχι η βάση. Τα επίπεδα τα καθορίζουν κάποιες συγκυρίες , πολιτικές που δεν επιτρέπουν σε πολλούς να ακολουθήσουν το δρόμο τους.

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Δ .Σ Σουφλίου για Καλλικράτη

Σήμερα  Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 και ώρα 7 το απόγευμα
θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου 

στο Δημοτικό ξενοδοχείο «ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ» 
με θέμα «Συζήτηση – κατάθεση απόψεων και προτάσεων επί του προσχεδίου του χωροταξικού σχεδιασμού του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

Στη συνεδρίαση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι τοπικών φορέων και δημότες για να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις απόψεις τους επί του προσχεδίου.

Έκφραση

Ο Ιούδας τελικά  ούτε φιλούσε , ούτε πηδούσε υπέροχα .... 
ήταν απλά Ιούδας !!

Τάδε έφη το blog

Τα μέλη της πρωτοβουλίας κατά του αγωγού απαντούν στο νομάρχη

Δεν πείστηκαν τα μέλη της επιτροπής κατά του αγωγού Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη από τη στάση του νομάρχη στο πρόσφατο νομαρχιακό συμβούλιο περί αιφνιδιασμού του από την κυβέρνηση, μιλώντας για υποκρισία από την πλευρά του. Όπως τονίζουν τα μέλη της πρωτοβουλίας θα φθάσουν το θέμα μέχρι το συμβούλιο επικρατείας, ενώ θα εντείνουν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών. Εν τω μεταξύ ο αντινομάρχης Παναγιώτης Ατζανός με γραπτή δήλωση του διαψεύδει ότι έχει δηλώσει πως δόθηκαν για τις ανάγκες του προγράμματος των πρώην εργαζομένων της Θράκη Α.Ε., μέρος από τα χρήματα για τον αγωγό.

Αναφορικά με την ανακοίνωση – απάντηση που έστειλε η Πρωτοβουλία κατά του Αγωγού και δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, σας ενημερώνω ότι ουδέποτε δήλωσα σε τοπικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων ότι δόθηκε μέρος των χρημάτων για τον αγωγό στο πρόγραμμα των πρώην εργαζομένων της «ΘΡΑΚΗΣ» όπως ψευδώς αναφέρεται.
 

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Αντινομάρχης
Ατζανός Παναγιώτης

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ντόλιου

Δεν υπήρξε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση από τους τοπικούς φορείς για τον Καλλικράτη, δήλωσε μιλώντας στο ΘΡΑΚΗΝΕΤ, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Απαντώντας ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Έβρου Χρήστος Τοκαμάνης τόνισε ότι επειδή δεν υπήρξε απόφαση της ΤΕΔΚ, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι θέλει, αλλά πρέπει να προτάξει το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

θράκη.νετ 

Πλήρη αντίθεση στην προοπτική συνένωσης του δήμου Τριγώνου με το δήμο Ορεστιάδας εκφράζει ο Μανώλης Χατζηπαναγιώτου…

Την πλήρη αντίθεσή του στη συνένωση του δήμου Τριγώνου με το δήμο Ορεστιάδας, όπως προβλέπει ο χωροταξικός σχεδιασμός του προγράμματος «Καλλικράτης», εξέφρασε ο δήμαρχος Τριγώνου, Μανώλης Χατζηπαναγιώτου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της πρότασης για το χωροταξικό των νέων δήμων. Ο κ. Χατζηπαναγιώτου υποστηρίζει πως «εφόσον υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόταση τότε ο δήμος Τριγώνου θα οδηγηθεί σε αφανισμό», υπογραμμίζοντας πως δεν ελήφθη υπ’ όψιν κατά το σχεδιασμό η ιδιομορφία της περιοχής, η οποία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από το δήμο Ορεστιάδας, διαφορετικούς προσανατολισμούς, αναπτυξιακούς στόχους και κοινωνικές ανάγκες. Δηλώνει επίσης πως αποτελεί αμετακίνητη θέση η μη συνένωση με αστικό δήμο, όπως αυτός της Ορεστιάδας και προειδοποιεί για δυναμικές αντιδράσεις, με κάθε μορφής κινητοποιήσεις. Στις 6 αύριο το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο των Δικαίων, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με διευρυμένη σύνθεση και συμμετοχή φορέων- πολιτών, όπου θα συζητηθεί η πρόταση για το χωροταξικό σχεδιασμό του «Καλλικράτη».

Στη δήλωσή του ο κ. Χατζηπαναγιώτου αναφέρει:

Την άνοιξη του 2011 σταδιακά οι 13 σταθμοί διοδίων της Εγνατίας

Την άνοιξη του 2011 θα τοποθετηθούν οι κατά πάσα πιθανότητα 13 σταθμοί διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας οδού, από του Κήπους του Έβρου έως την Ηγουμενίτσα.
Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο αντιπρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ Γιάννης Τσακλίδης, ο οποίος και ανακοίνωσε τους 13 σταθμούς οι οποίοι είναι οι εξής: Σελλών, Παμβώτιδας, Μαλακασίου, Βενέτικου, Αλεξάνδου, Μαλγάρων, Νυμφόπετρας, Παγγαίου, Νέστου, Πολυσίτου, Λίσσου και Πυλαίας Αλεξανδρούπολης.
Τα διόδια θα είναι ηλεκτρονικά, θα μετρούν τα χιλιόμετρα που κάνει ο κάθε χρήστης και θα είναι φθηνότερα από τα άλλα διόδια. Ωστόσο το ύψος θα ανακοινωθεί σε ένα μήνα περίπου από τον υπουργό Οικονομικών.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσακλίδης τα διόδια επιβάλλονται για να αποπληρωθούν τα δάνεια μέσω των οποίων υλοποιήθηκε το έργο, αλλά και για να χρηματοδοτούνται και τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης, που απαιτούνται. «Το κόστος της συντήρησης είναι πολύ υψηλό και αγγίζει τα 60-70 εκ ευρώ, καθώς πρόκειται για έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο και εννοείται ότι θα πρέπει αυτό να το πληρώνουν οι χρήστες ντόπιοι και ξένοι».
Ο κ. Τσακλίδης αναφέρθηκε και στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), οι οποίοι θα είναι 12 τον αριθμό. Για την πΑΜ-Θ, έχουν επιλεγεί τα σημεία Καρβάλης, Σώστη, Μάκρης και Αρδανίου.
Σχετικά με τον κάθετο άξονα Κομοτηνής Νυμφαίας ο κ. Τσακλίδης υπογράμμισε ότι τα έργα προχωρούν με γοργό ρυθμό, -αν και αντιμετώπισε προβλήματα με κατολισθήσεις η συγκεκριμένη εργολαβία- και θα είναι έτοιμος στις αρχές του 2011.
Μάλιστα σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ειδικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί το κάθετο άξονα και μάλιστα στην αποστολή θα συμμετέχουν και δημοσιογράφοι.
Καταλήγοντας ο κ. Τσακλίδης δεσμεύθηκε να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα των ειδικών προσβάσεων που υπάρχουν επί της Εγνατίας οδού για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και πυρκαγιάς, προκειμένου να μην γίνεται ο κύκλος των οχημάτων προς τον πλησιέστερο κόμβο και να χάνεται πολύτιμος χρόνος για την αντιμετώπιση του περιστατικού.
 
ερτ

Ο Τίμοθι Κένεντι - Σράιβερ και η Νάντια Κομανέτσι στην Αλεξανδρούπολη

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics κ. Τίμοθι Κένεντι-Σράιβερ και η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής κ. Νάντια Κομανέτσι, θα επισκεφθούν την Αλεξανδρούπολη στις 2 Ιουνίου του 2010.
Ο Νομάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής για τους αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011 κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης-Πρέσβης Καλής Θελήσεως για τη Βόρεια Ελλάδα, χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Κένεντι-Σράιβερ και της κ. Κομανέτσι, που θα συνοδεύονται από την Πρόεδρο των Παγκόσμιων Αγώνων "Αθήνα 2011" κ. Ιωάννα Δεσποτοπούλου, ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τον Έβρο και την Θράκη.
"Ο Τίμοθι Κένεντι-Σράιβερ που η μητέρα του είχε ιδρύσει το 1968 τον οργανισμό αυτό - ανιψιός του Τζον Κένεντι- και η διεθνούς φήμης Ρουμάνα αθλήτρια Νάντια Κομανέτσι επισκέπτονται την Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι Πόλις-Αμφιτρύων για τους αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011, για να τιμήσουν την προσπάθεια που κάνουν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τους αθλητές με διανοητική αναπηρία, 225 από τους οποίους θα φιλοξενήσουμε για τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων" είπε ο κ. Ζαμπουνίδης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή για τους αγώνες Special Olympics σε συνεργασία με το ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
"Θέλω να πιστεύω ότι την αποστολή που έχουμε αναλάβει ο Έβρος, η Θράκη, θα τη φέρουμε εις πέρας με τα καλύτερα αποτελέσματα και η περιοχή μας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο αυτό ανθρωπιστικό και αθλητικό γεγονός" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης.
Στην εκδήλωση, που περιελάμβανε βραδιά πιάνου από τον πιανίστα Ηλία Φουλίδη και την Βαλεντίνα Φουλίδου και τα έσοδα της θα διατεθούν για το πρόγραμμα "Πόλις- Αμφιτρύων Αλεξανδρούπολης", παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ Γεώργιος Αλεξανδρής, ο Αντινομάρχης Υγείας-Πρόνοιας-Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Ιωαννάκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών και μέλη του ΚΕΠΑΚΥ.
Νωρίτερα συνεδρίασε η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή για τους αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011, για να καταρτίσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την επίσκεψη του Πρόεδρου του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics κ. Τίμοθι Κένεντι-Σράιβερ. Οι εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν μια εβδομάδα, θα περιλαμβάνουν προβολή ταινίας και συζήτηση με θέμα τη διανοητική αναπηρία, εκθέσεις πηλοπλαστικής, ανθοκομικής, ζωγραφικής και θεατρική παράσταση από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, πορεία μαθητών "προς τη ζωή, χέρι με χέρι", δρώμενα στην πλατεία του Φάρου και θα κορυφωθούν στο Εθνικό Στάδιο την ημέρα που θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Κένεντι-Σράιβερ και η κ. Κομανέτσι.

Σαν σήμερα :

  • 753 π.Χ: Ο Ρωμύλος και ο Ρώμος ιδρύουν τη Ρώμη.
  • 1912: Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τη Ρόδο από τους Οθωμανούς.
  • 1941: Τα βουλγαρικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, έπειτα από έγκριση των Γερμανών.
  • 1945: Ο Κόκκινος Στρατός εισέρχεται στα περίχωρα του Βερολίνου.
  • 1963: Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ξεκινάει την πρώτη μαραθώνια πορεία ειρήνης, κατά τη διάρκεια της οποίας συλλαμβάνεται και κακοποιείται.
  • 1967: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, υπό τον συνταγματάρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο. Οι πραξικοπηματίες ορίζουν ως πρωθυπουργό τον Αρεοπαγίτη Κωνσταντίνο Κόλλια.

1915:  Γεννιέται ο Άντονι Κουίν, Αμερικανομεξικάνος ηθοποιός. («Ζορμπάς ο Έλληνας»)
1947: Γεννιέται ο  Ίγκι Ποπ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Τζέιμς Τζιούελ Όστερμπεργκ τζούνιορ, Αμερικανός ρόκερ.