Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Χιλιάδες θέσεις εργασίας προβλέπεται να δημιουργηθούν στη Θράκη από τρία εμπορικά πάρκα

Χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργήσουν τα επόμενα χρόνια στη Θράκη τα τρία εμπορικά πάρκα που έχουν μπει στα σκαριά από ισάριθμες επιχειρήσεις, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευάστριες. Τα πάρκα, συνολικού εμβαδού άνω των 95.000 τετραγωνικών, δίνουν παράλληλα αντικείμενο σε τοπικές κατασκευαστικές εταιρίες, σε μια περιοχή όπου η οικοδομική δραστηριότητα έχει σχεδόν μηδενιστεί και τα ποσοστά ανεργίας στον κλάδο της οικοδομής χτυπούν κόκκινο.

Οι επιχειρηματίες που αναπτύσσουν τα πάρκα δεν προσβλέπουν μόνο στη «στενή» τοπική αγορά, αλλά σε μια ευρύτερη ζώνη επιρροής, που περιλαμβάνει 1 εκατ. κατοίκους, σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και, γιατί όχι, σε Νότια Βουλγαρία, καθώς οι νέες οδικές υποδομές δημιουργούν προϋποθέσεις αυξημένων ροών από Βαλκάνια.

Χρυσόμαλλο «Δέρας» για 800 συν 650 εργαζομένους

Περισσότερες από 650 θέσεις εργασίας στο στάδιο της κατασκευής, συν άλλες 600 άμεσες και 200 έμμεσες κατά τη λειτουργία του, προβλέπεται να «ανοίξει» το εμπορικό πάρκο, ύψους επένδυσης 35 εκατ. ευρώ, που πρόκειται να δημιουργήσει στην περιοχή «Δέρας» της Ξάνθης η «Αθωνική Τεχνική Α.Ε.».

Αυτό υποστηρίζει ο υπεύθυνος ανάπτυξης της εταιρίας, Κώστας Κετίπης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Το πάρκο, επιφάνειας 20.000 τ.μ, προβλέπεται να δημιουργηθεί σε ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων.

'Εχει ήδη εξασφαλίσει εγκρίσεις του νομαρχιακού συμβουλίου Ξάνθης, περιβαλλοντικών όρων και κυκλοφοριακής μελέτης, ενώ προσεχώς ολοκληρώνεται και η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας. Μετά το ξεκίνημα της κατασκευής και αναλόγως και των συμβάσεων εκμίσθωσης καταστημάτων που θα υπογραφούν, ο χρόνος έναρξης λειτουργίας του πάρκου προσδιορίζεται κατά τον κ.Κετίπη στους 18 έως 24 μήνες.

Tι λέει το ψήφισμα του Τυχερού για ΚαλλικράτηΤο Δημοτικό Συμβούλιο ΤΥΧΕΡΟΥ, με αφορμή την επικείμενη επίσημη ανακοίνωση του Αυτοδιοικητικού Χάρτη της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στα πλαίσια του Προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και επί της διαφαινόμενης πρόθεσης της Κυβέρνησης, όπως αυτή έχει ανακοινωθεί από τους κυβερνητικούς παράγοντες, συνεδρίασε κατεπειγόντως στις 18-4-2010 και στην κατεπείγουσα αυτή συνεδρίασή του, στην οποία παρευρισκόταν οι φορείς και πολίτες του Δήμου, αποφάσισε ομόφωνα:
1. Το προτεινόμενο σχήμα Τυχερού –Σουφλίου – Ορφέα είναι προφανώς και τεκμηριωμένα μη λειτουργικό, μη διαχειρίσιμο και αυτοαναιρείται από το ίδιο το πνεύμα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Η βασική του δυσλειτουργία προκύπτει από το γεγονός ότι ο δήμος αυτός θα έχει έκταση 1.300.000 στρεμμάτων που τον καθιστά ένα εκτατικό μόρφωμα.
2. Συμφωνεί, επαυξάνει και συνυπογράφει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Φερών, τόσο ως προς το πνεύμα όσο και ως τα επιχειρήματα και τα συμπεράσματα. Οι δύο δήμοι Τυχερού και Φερών έχουν καταφανή ομοιογένεια κοινωνική, οικονομική πληθυσμιακή, αναπτυξιακή, γεωγραφική και επιβάλλεται από το πνεύμα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» να αποτελέσουν ένα ενιαίο σχήμα.
3. Στο σχήμα που θα προκύψει από τη συνένωση των δύο δήμων Φερών και Τυχερού, μπορεί να προστεθεί και οποιοσδήποτε όμορος δήμος, ώστε το σχήμα να αποκτήσει το απαιτούμενο μέγεθος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

telegramm

Συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι καταγγέλει ο Χ.Τοκαμάνης

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει ο «Καλλικράτης» στον Έβρο, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές, σε σχέση με την πρόταση για δημιουργία πέντε δήμων στον Έβρο. Έτσι, στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης εντάσσονται Τραϊανούπολη και Φέρες, (κάτι το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων του δήμου Φερών), στο δήμο Σουφλίου εντάσσονται Τυχερό και Ορφέας, στο Δήμο Διδυμοτείχου οι Μεταξάδες, ενώ και στο Δήμο Ορεστιάδας ο Κυπρίνος, η Βύσσα και το Τρίγωνο. Η παραπάνω πρόταση προκαλεί έντονες αντιδράσεις σχεδόν στο σύνολο του νομού. Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χρήστος Τοκαμάνης καταγγέλλει «μικροκομματικά συμφέροντα και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», αφού όπως υποστηρίζει με τον τρόπο αυτό «μπαίνει ουσιαστικά ταφόπλακα στην περιοχή, αναστέλλεται η ανάπτυξη και δεν εξηγείται επαρκώς το γιατί ο δήμος Ορφέα δεν εντάσσεται στο Διδυμότειχο». Από την πλευρά του, δήμαρχος Ορφέα, κ. Πουλιλιός,δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, και ζητά ο δήμος Ορφέα να μην συνενωθεί με κανένα δήμο.
Ο δήμος Τυχερού, με ψήφισμά του τονίζει πως η πρόταση για συνένωση δεν βρίσκει σύμφωνους τους κατοίκους, και ζητά συνένωση με τις Φέρες, ενώ στις Φέρες οι αντιδράσεις για τη συνένωση με την Αλεξανδρούπολη είναι συνεχείς και έντονες.
Πολεμικό είναι το κλίμα και στο Βόρειο τμήμα του Έβρου καθώς ο δήμαρχος Τριγώνου με ανακοίνωσή του τονίζει πως θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις εάν τελικά το σχέδιο παραμείνει ως έχει.
Τι δηλώνουν οι δήμαρχοι
Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, κ. Τοκαμάνης, ο οποίος είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο, όσο και με τις δύο βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ, κυρίες Ελένη Τσιαούση και Όλγα Ρενταρή προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του για αλλαγή του σχεδίου, μιλώντας στη «Γνώμη» είπε: «Μακάρι να το πάρουν πίσω, και να γίνουν αλλαγές, θεωρώ όμως, πως έγιναν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και προσπαθούν να τις εφαρμόσουν. Θα κατανοήσουμε περισσότερα εάν αυτή θα είναι η τελική μορφή του «Καλλικράτη», τονίζει και προσθέτει: «Αποφασίσαμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο είναι ανοιχτό στους κατοίκους προκειμένου να εξετάσουμε το επόμενο βήμα μας. Εκείνο το οποίο ζητάμε εμείς είναι ο δήμος Ορφέα να έρθει στη φυσική του θέση. Εκεί δηλαδή που είναι τα όρια της επαρχίας γιατί έτσι εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι. Από τη στιγμή που αποφασίσανε να γίνουν πέντε δήμοι δεν έχει σημασία πού θα πάει ο δήμος Ορφέα. Εμείς προτείνουμε να έρθει στο Διδυμότειχο. Τα σχολεία και οι υπηρεσίες είναι γνωστό πως λειτουργούν και πως εξυπηρετούν τους κατοίκους.
Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα σημαίνει οριστική ταφόπλακα στα αναπτυξιακά μας σχέδια για φράγματα, αρδεύσεις, ενέργεια. Παράδειγμα σας φέρνω το φράγμα «Καζαντζή», που θα λύσει τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης μας. Τώρα τα δυο χωριά θα ανήκουν στον δήμο Σουφλίου και τα άλλα δύο χωριά στο δήμο Διδυμοτείχου, κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι τι σημαίνει. Επίσης, τα χωριά του Δερείου είναι ζωτικής σημασίας, γιατί είναι η συνέχεια της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου, η οποία ξεκινάει από το Διδυμότειχο και τελειώνει στο Δέρειο. Όλα αυτά τα ζητήματα έπρεπε να εξεταστούν με προσοχή κάτι το οποίο δεν έγινε», τονίζει ο κ. Τοκαμάνης.
«Σέβομαι τις απόψεις των συναδέλφων μου και πολύ περισσότερο του φίλου μου του κ. Τοκαμάνη», σημειώνει ο Δήμαρχος Ορφέα Βαγγέλης Πουλιλιός και συνεχίζει: «Επειδή ο κ. Τοκαμάνης μίλησε για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι προσωπικά θέλω να τονίσω πως δεν υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία για το θέμα και δεν με αφορά. Υπήρξα από την αρχή κάθετα αντίθετος με τον «Καλλικράτη» και αυτό το οποίο θα ήθελα να προτείνω είναι ο δήμος Ορφέα, που είναι ένας μικρός αλλά δυναμικός δήμος, να μείνει αυτόνομος χωρίς καμία συνένωση» καταλήγει.
Την έντονη αντίθεσή του στη συνένωση του δήμου του με το δήμο της Ορεστιάδας εκφράζει και ο δήμαρχος Τριγώνου κ.Μανώλης Χατζηπαναγιώτου. Με εκτενή δήλωσή του μεταξύ άλλων τονίζει: «Αποτελεί αμετακίνητη θέση μας να μην συνενωθούμε με αστικό δήμο, όπως αυτός της Ορεστιάδας. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά, υιοθετώντας κάθε μορφή κινητοποιήσεων, θεωρώντας, πως πρέπει να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τον αφανισμό του Δήμου μας», καταλήγει.

telegramm

Το Διδυμότειχο γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα χορού

Το τμήμα Διδυμοτείχου του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID - UNESCO διοργανώνει εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα χορού στις 29 Απριλίου 2010. Συμμετέχουν:

- Σύλλογος πολιτιστικής πρωτοβουλίας Αρίλλα νομού Κέρκυρας
- Τμήμα γυναικών πολιτιστικού γυμναστικού συλλόγου Πετρουσαίων νομού Δράμας
- Μορφωτικός σύλλογος Ποντίων νομού Έβρου «Αλέξιος Κομηνός»
- Μουσικοχορευτικός καλλιτεχνικός όμιλος «Ορφεύς» Διδυμοτείχου, και
- Η βραζιλιάνα χορεύτρια Vanessa Orsini (oriental).

Η Εκδήλωση θα αρχίσει από την πλατεία του Δήμου Διδυμοτείχου στις 7:00 το απόγευμα με παρέλαση όλων των συμμετεχόντων, συνοδευόμενων από την παραδοσιακή ορχήστρα του καθενός και με κατεύθυνση στο δημοτικό αμφιθέατρο του Δήμου Διδυμοτείχου.
Μετά την άφιξη των τμημάτων θα ακολουθήσει χαιρετισμός του προέδρου του τμήματος Διδυμοτείχου του διεθνούς συμβουλίου χορού CID-UNESCO Ζήση Καραϊσαλίδη και θα διαβαστεί το μήνυμα του προέδρου του διεθνούς συμβουλίου χορού CID-UNESCO Άλκη Ράφτη, σημαίνοντας και την έναρξη της εκδήλωσης.

χρόνος

«Ο ΟΑΕΔ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ενημερώνει τις γυναίκες και τις γυναικείες οργανώσεις για το νέο Πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 22-64» το οποίο αφορά στην επιχορήγηση ανέργων γυναικών που θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Το πρόγραμμα θα υποστηρίξει 4.000 γυναίκες ηλικίας 22-64 ετών. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ: http://www.oaed.gr/Pages/SN_929.pg

    Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, αρμόδιος κρατικός φορέας για το σχεδιασμό και την προώθηση της ισότητας των φύλων επικροτεί τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης που δίνουν ευκαιρίες στις άνεργες γυναίκες να συμμετάσχουν ενεργά στην αγορά εργασίας και να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία και επαγγελματική υπόσταση.

Με βάση τα κυβερνητικά σχέδια οι συντάξεις του μέλλοντος θα περικόπτονται με δύο τρόπους:

α) με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης (σύνταξης), οι οποίοι από 2% το χρόνο και 70% την 35ετία διαμορφώνονται πλέον από 0,9% για τα πρώτα 10 έτη και φτάνουν, το πολύ, έως 1,5% για ασφάλιση κατά την τελευταία τριετία, από το 38ο έως το 40ό έτος, και
β) τη νέα βάση υπολογισμού του συντάξιμου μισθού (υπολογισμός των εισφορών καθ'ολόκληρη την 35ετία έναντι της καλύτερης 5ετίας που είναι σήμερα).
Ετσι, για εργασία έως 35 ετών, διάστημα που σήμερα θεωρείται ικανός χρόνος ασφάλισης και το σύστημα σου παρέχει πλήρεις αποδοχές, η ανταποδοτική σύνταξη θα κυμαίνεται από 400 έως 830 ευρώ για καταληκτικό μισθό από 1.000 έως 2.200 ευρώ αντιστοίχως. Απλώς, κατά το 65ο έτος θα έρχεται το κράτος και θα παρέχει επιπλέον ένα ποσό γύρω στα 360 ευρώ (βασική σύνταξη), όχι σε σημερινές τιμές, αλλά ονομαστικά κατά τη χρονολογία συνταξιοδότησης. (Για παράδειγμα, κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του νέου συστήματος, το 2018, τα 360 ευρώ θα έχουν αγοραστική δύναμη όση τα 270 ευρώ σήμερα, καθώς ο πληθωρισμός κατά το μεσοδιάστημα υπολογίζεται ότι θα τρέχει άνω του 2,5% σε ετήσια βάση και 25% αθροιστικά την 8ετία.

e-net

Θέατρο : Ο Διόνυσος πάει Αθήνα

"Βγάλ' τον υπουργό απ' την πρίζα" του Eric Idle
στην ΑΘΗΝΑ, στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη"
για ΔΥΟ παραστάσεις,
τη ΔΕΥΤΕΡΑ 17 και την ΤΡΙΤΗ 18 Μαΐου 2010, στις 9 το βράδυ.Μετάφραση - διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου - Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά: Νίκος Πατούνας
Κοστούμια: Η Ομάδα

Παίζουν: Ιορδάνης Βροχίδης, Αργυρώ Καραβά, Κώστας Μερετάκης, Ιωάννα Μουτουσίδου, Άννα Πατούνα, Νίκος Πατούνας, Σαράντης Σαραντίδης, Αντώνης Στρατηγάκης, Τόλης Τσακιρίδης και ο Άκης Τσονίδης

Σε μία κρίσιμη πολιτική καμπή της Αγγλίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παθαίνει ένα… μικροατύχημα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική… Τόσο, που οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και η κυβέρνηση γίνεται έρμαιο δολοπλόκων γυναικών, φιλόδοξων πολιτικών και… αλλοπρόσαλλων ερωτικών δεσμών! Το έργο «Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα» τρυπώνει στα… απόκρυφα της πολιτικής και ξετρυπώνει αλήθειες που όλοι υποψιαζόμαστε αλλά κανείς δεν τολμά να τις πει…

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία

Οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, την Πέμπτη 22 Απριλίου, που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και αφορά όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτύρονται για τις μειώσεις και τις περικοπές των μισθών τους, καθώς και για τα νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό.

ape

Σαν σήμερα :

  • 1999: Πεθαίνει ο  Νίκος Ρίζος, ηθοποιός.
Από την ταινία " Της Κακομοίρας " με τον Κώστα Χατζηχρήστο