Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

ΔΕΑ Βύσσας : Ζητά απο τη Φανή Μπαχαρίδου 60.500 ευρώ .

Όταν η Φανή Μπαχαρίδου παρέδωσε τη ΔΕΑ Βύσσας στον επόμενο Πρόεδρο , δεν είχε φροντίσει να παραδώσει και το ταμείο , παρά μόνο την καρέκλα .

Ασφαλιστικό: Το τέρας βγήκε απ’ το κλουβί του.

 Του Δημήτρη Καμπουράκη

Δεν διέπρεψα ως οικονομολόγος, πέντε βασικά πράγματα όμως τα έμαθα στο οικονομικό πανεπιστήμιο. Για παράδειγμα: «Όταν κάνει τρεις ένα κιλό λάδι και τρεις ένα κιλό ξύδι, τότε δυο κιλά λαδόξυδο κάνουν έξι». Ας λένε θεωρίες οι πολιτικοί, οι φιλόσοφοι ή οι ποιητές. Αν δεν έχεις έξι στην τσέπη σου, λαδόξυδο στο μπουκαλάκι σου δεν θα δεις. Πάμε τώρα στο ασφαλιστικό, με βάση αυτή την βασική αρχή της ταπεινής αριθμητικής.

Σήμερα το ΙΚΑ (ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας) έχει περί τους 800.000 συνταξιούχους. Απ’ αυτούς, πάνω από το 70% παίρνει την κατώτερη σύνταξη. Η κατώτερη σύνταξη, μαζί με το ΕΚΑΣ ή την επικουρική, φθάνει περίπου τα 700 ευρώ τον μήνα. Αίσχος, θα αναφωνήσετε. Είναι δυνατόν το 70% των συνταξιούχων μας να ζει μ’ ένα τέτοιο γελοίο ποσό; Και μάλιστα να ετοιμάζονται να τους το μειώσουν; Αίσχος και πάλι αίσχος. Συμφωνώ. Αλλά για να δούμε τι λέει και το λαδόξυδο…

Για να πάρει κάποιος την κατώτερη σύνταξη, έχει πληρώσει μόλις 4500 ένσημα, έχει κάνει δηλαδή 4500 μεροκάματα που αντιστοιχούν σε 15 χρόνια δουλειάς. Η συντριπτική πλειοψηφία των ενσήμων αυτών είναι στην κατώτερη κλάση, δηλαδή πλήρωσαν εισφορά πάνω στον βασικό μισθό ή μεροκάματο. Ας κάνουμε τον υπολογισμό, με βάση το σημερινό κατώτερο μισθό και μεροκάματο που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις και που είναι κάτι παραπάνω από 700 ευρώ. Αφού οι εισφορές που πάνε στο ΙΚΑ είναι σήμερα 15% επί των μικτών από τον εργαζόμενο και άλλα 20% από τον εργοδότη, έχουμε και λέμε:

700 ευρώ μισθός (επί) 35%, μάς κάνει 250 ευρώ κατά εργαζόμενο τον μήνα στο ταμείο του ΙΚΑ.15 χρόνια δουλειάς (επί) 14 μισθούς τον χρόνο, μας κάνουν 210 μήνες ασφάλισης. 250 ευρώ τον μήνα (επί) 210 μήνες, μας κάνουν 52.500 ευρώ.

Αν και Κυριακή ..τα Σαββατιάτικα του Γιάννη Ξανθούλη

Ξανά στην... κορφή κανέλα

Η Πόλη, η Κωνσταντινούπολη, η Ιστανμπούλ... η Βασιλεύουσα, η αιχμή της εθνικής μας νοσταλγίας, το ιστορικό άλλοθι του θυμού μας, ο κοντινός προορισμός που μακραίνει απ' τα διεγερτικά κοκτέιλ βυζαντινών τροπαιοφόρων και μυθικών Οθωμανών, η σταθερή απορία μας για ένα αιμομικτικό συμβάν που ακόμη ΔΕΝ χωνεύτηκε και ούτε πρόκειται... ΟΛΑ αυτά κι άλλα περισσότερα είναι η Πόλη. Η δοξασμένη κι αιματοκυλισμένη από χριστιανική οργή κι από μουσουλμανική έπαρση. Στον 20ό αι. την «τιμώρησε» ο Κεμάλ Ατατούρκ για το συνονθύλευμα των μύθων της θέλοντας να την υποβιβάσει σε μια επαρχιακή Βαβυλώνα εσαεί. Την πάτησε. Οπως την πάτησαν και όσοι επένδυσαν στα ηπειρωτικά κλίματα του εσωτερικού της νέας Τουρκίας, αυτά που συνεχίζουν να μοσκοβολούν σάπιο σύκο με κατσικίσιες κακαράντζες. Σήμερα, εποικισμένη πάλι από λογής λογής φυλές των νεόκοπων μεταναστεύσεων, με λιγότερους Ρωμιούς, Εβραίους κι Αρμένιους, καταπλήσσει τον εαυτό της σαν μητρόπολη που διεκδικεί ευρωπαϊκούς τίτλους, ισοτιμία με τις μεγαλουπόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αποδοχή της συνεισφοράς της, ως κομβικής πόλης κάθε είδους καημού. Φέτος, λοιπόν, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ανοίγει τα χαρτιά της, προτείνει τα ελκυστικά γεφυρώματά της με την Ασία, λουστράρει τα μέταλλα και τα μαρμάρινα μνημεία της, απομεινάρια άλλων καιρών, και φυσικά θέτει στην κρίση των απανταχού απαιτητικών τα αληθινά πεντάστερα κι εφτάστερα ξενοδοχεία της. Κάποτε είχε μόνο το «Πέρα Παλάς» για να υποδέχεται τους ταξιδιώτες του Οριάν Εξπρές που έφταναν απ' την Ευρώπη στον σταθμό του Σίρκετζι. Το «Πέρα Παλάς», που ένα διάστημα πέρασε στην ιδιοκτησία του Μποδοσάκη, φιλοξένησε απ' την Αγκάθα Κρίστι ώς την Γκρέτα Γκάρμπο κι απ' τον Σόμερσετ Μομ (αυτή η ποντικομαμή τρελαινόταν για οριεντάλ τύπους) ώς τον Κεμάλ. Ο Ατατούρκ μπορεί συμβολικά να έκανε πρωτεύουσα την Αγκυρα και να έστησε στην περιοχή Τσάνκαγια το προεδρικό του σπίτι, ΑΛΛΑ η μοίρα και ο θάνατος τον περίμεναν στην Ιστανμπούλ. Πέθανε, χορτασμένος από ρακί, μέσα στο ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ. Το ανάκτορο αυτό, που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο, χτίστηκε επί σουλτάνου Αμπνούλ Μετζίτ, στα μέσα του 19ου αιώνα, απ' τους Αρμένηδες αρχιτέκτονες Μπαϊλιάν.

Ανακύκλωση : Δεν είναι παραμύθι


Η εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) στην Ελλάδα.

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. έχει ως πρωταρχική επιδίωξη την επίτευξη των Εθνικών Στόχων, έτσι όπως αυτοί καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία, καθώς και τον αποτελεσματικό έλεγχο του κόστους της Εναλλακτικής Διαχείρισης των Α.Η.Η.Ε.
Η συμμετοχή στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις που παράγουν, εισάγουν και μεταπωλούν ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, την απαλλαγή τους από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων σχετικά με την Εναλλακτική Διαχείριση των Α.Η.Η.Ε. που τους επιβάλλει ο Νόμος 2939/2001 και το Προεδρικό Διάταγμα 117/2004, εγκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008

 

http://www.deneinaiparamithi.gr

Δίκτυο Συλλογής Έβρου

Δήμος Σουφλίου 

Τηλ.: 25543-50120

Οχι στη συνένωση με Ορφέα

Αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν οι κάτοικοι του Τυχερού εάν ο δήμος τους συνενωθεί τελικά με τον Ορφέα. Το σενάριο που ακούστηκε για συνένωση Φερών με Τραϊανούπολη και Αλεξανδρούπολη και του δικού τους δήμου με το Σουφλί και τον Ορφέα, εξόργισε τους κατοίκους που είχαν ψηφίσει υπέρ της συνένωσης με το Σουφλί και τις Φέρες.

θρακηνετ

Διατήρηση των νομαρχιών ζητά ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ

Τη διατήρηση της νομαρχίας, ως διοικητικό κέντρο ζήτησε με συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Δημήτρης Δράκος, υποστηρίζοντας ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους θα οδηγήσει στη μείωση της αποτελεσματικότητάς τους.
 "Όλος ο αυτοδιοικητικός κόσμος έχει βαθιές αγωνίες -δεν τις λέω φοβίες- προβληματισμό και προσπαθεί με ιδιαίτερη συμμετοχή να εξαλείψει πολλές ασάφειες, ατέλειες, ελλείψεις, τολμώ να πω και κάποιες προχειρότητες που περιέχει το σχέδιο'', είπε.
Παράλληλα, ανέφερε ότι το κείμενο που έχει δοθεί προς διαβούλευση περιέχει ασάφειες για το ζήτημα των πόρων που θα διατίθενται στις περιφέρειες. Τόνισε, πάντως, ότι οι νομάρχες της χώρας εξακολουθούν να πιστεύουν στην αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης, ζητώντας όμως η διαβούλευση να γίνει σε "υψηλό επίπεδο" και οι απόψεις που έχουν κατατεθεί να γίνουν σεβαστές.

enet

Έφυγε απο τη ζωή η Άννα Καλουτά

Η Αννα Καλουτά άφησε το Σάββατο την τελευταία της πνοή, σημαίνοντας παράλληλα το τέλος μιας καλλιτεχνικής εποχής.
Γεννημένη στις 29 Σεπτεμβρίου του 1918 στην Αθήνα η Ειρήνη Αννα Καλουτά αποτέλεσε μαζί με την αδερφή της Μαρία τα περίφημα «Καλουτάκια», που είχαν μεγάλη επιτυχία την εποχή του μεσοπολέμου ως παιδιά θαύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών στο θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη.
Εμφανίστηκε σε πολλές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες και άφησε εποχή στην επιθεώρηση αλλά και στην οπερέτα, χάρη στο μπρίο και τη χαρακτηριστική φωνή της.
Τα «Καλουτάκια» χώρισαν στις 29 Οκτωβρίου 2006 με το θάνατο της αδελφής της, Μαρίας.

«Αδικαιολόγητη βιασύνη» για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη βλέπει η Νομαρχία Έβρου

Αντίθετο με την επίσπευση της κατάθεσης του σχεδίου νόμου για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, δήλωσε το Σάββατο ομόφωνα το νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου, που συνεδρίασε στην Αλεξανδρούπολη με μοναδικό θέμα τον αγωγό.
Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν οι θέσεις όλων των υπηρεσιών της Νομαρχίας και 140 φορέων και εκείνο που τονίστηκε απ' όσους τοποθετήθηκαν είναι πως η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί και να λάβει υπόψη της όλες τις προτάσεις της τοπικής επιτροπής διαβούλευσης του πετρελαιαγωγού, αφού ο νόμος που την κατοχυρώνει, προβλέπει να έχει συμμετοχή σε όλα τα στάδια σχεδιασμού υλοποίησης και λειτουργίας του έργου.

Το νομαρχιακό συμβούλιο έκρινε ότι το σχέδιο νόμου θα πρέπει να κατατεθεί μαζί με την συμφωνία διέλευσης του πετρελαιαγωγού, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε ότι το έργο πρέπει να χαρακτηριστεί εθνικής σημασίας.

«Ο μόνος που βιάζεται είναι η εταιρεία», σχολίασε ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη τη «βιασύνη], όπως είπε, της κυβέρνησης να περάσει το σχέδιο νόμου.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι βουλευτές του νομού Έβρου, Όλγα Ρενταρή - Τέντε και Ελένη Τσιαούση από το ΠΑΣΟΚ και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος από τη ΝΔ, οι οποίοι τόνισαν ότι θα σταθούν στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας στις όποιες αποφάσεις πάρει.

απε

Σαν σήμερα :

1506: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
1902: Η Δανία είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί τα δακτυλικά αποτυπώματα ως αποδεικτικό μέσο.
1906: Καταστρεπτικός σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πλήττει το Σαν Φρανσίσκο. Οι νεκροί υπολογίζονται από 3000 και οι άστεγοι σε 300.000.
1932: Η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.
1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και οι τρεις χώρες της BENELUX (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο) υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), που αποτέλεσε προπομπό της ΕΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1956: Η κερκυραία Μαρία Δεσύλλα είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται δήμαρχος.

1480: Γεννιέται η  Λουκρητία Βοργία, νόθα κόρη του πάπα Αλέξανδρου VI.
1917: Γεννιέται η Φρειδερίκη, βασίλισσα της Ελλάδας.
1927: Γεννιέται ο  Σάμουελ Χάντινγκτον, Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας. («Η σύγκρουση των πολιτισμών και ο ανασχηματισμός της παγκόσμιας τάξης»)

1941: Πεθαίνει ο  Αλέξανδρος Κορυζής, πρωθυπουργός. Αυτοκτόνησε υπό το βάρος της διαγραφόμενης γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα.
1955:  Πεθαίνει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, Γερμανός φυσικός, «πατέρας» της θεωρίας της σχετικότητας, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1921.