Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Η "νίκη" των blogs

Μετά από πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Interview, φαίνεται ότι ο κόσμος πλέον προτιμά και εμπιστεύεται περισσότερο τα blogs από τις εφημερίδες για την ενημέρωσή του.Το δείγμα της έρευνας είναι 514 άτομα και πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2010, μέσω Web έρευνας με δομημένο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

Όπως προέκυψε, το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί την ενημέρωση που λαμβάνει από τα blogs πολύ έως αρκετά αξιόπιστη και το 22% λίγο έως καθόλου αξιόπιστη. Σε σχέση όμως με τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το 47% εκτιμά ότι τα blogs είναι το πιο αξιόπιστο μέσο, το 27% οι εφημερίδες και το 18% θεωρεί ότι κανένα μέσο δεν είναι αξιόπιστο.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μόλις το 5% απαντά υπέρ της αξιοπιστίας του ραδιοφώνου, ενώ ακόμη χειρότερη είναι η επίδοση της τηλεόρασης με μόνο 1%.
Το μέσο, στο οποίο τα blogs προκαλούν τη μεγαλύτερη "ζημιά" με την ύπαρξη και λειτουργία τους, είναι, σύμφωνα με την έρευνα, οι εφημερίδες, αφού το 50% θεωρεί πως υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες, το 25% η τηλεόραση, το 5% το ραδιόφωνο και το 19% λέει ότι σε κανέναν δεν προκαλούν ζημιά.
Στην ερώτηση ωστόσο, εάν τα blogs με ενημερωτικό περιεχόμενο θα πρέπει να υπόκεινται στους κώδικες δεοντολογίας της συμβατικής δημοσιογραφίας, όπως το να υπάρχει η υπογραφή του συντάκτη κάτω από τα ρεπορτάζ και τα κείμενα, το 55% τάσσεται υπέρ, ενώ τα blogs αναδεικνύονται "νικητές" και στο ζήτημα της αμεσότητας στην πληροφόρηση, καθώς το 74% των ερωτηθέντων τους δίνει "ψήφο εμπιστοσύνης" και το 77% τα επισκέπτεται καθημερινά.
Η σταδιακή ανάδειξη των blogs φαίνεται και από το γεγονός ότι το 69% δηλώνει πώς το τελευταίο χρονικό διάστημα κερδίζουν περισσότερο από το χρόνο τους για ενημερωτικούς λόγους, το 27% τον ίδιο χρόνο και μόνο το 4% λιγότερο.
Πάντως, σε συντριπτικό ποσοστό (79%) οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα blogs είναι ευκαιρία για τη συμβατική δημοσιογραφία και μόνο το 15% ότι είναι απειλή.

απε

Καλλικράτης : Δήμος Σουφλίου - Νομός Έβρου

Καλλικράτης : Δήμος Σουφλίου - Νομός Έβρου

Δήμος Σουφλίου , Δήμος Τυχερού , Δήμος Ορφέα θα είναι το νέο σχήμα του κεντρικού νέου Δήμου του Νομού Έβρου .

Ολόκληρος ο Δήμος Ορφέα καθώς επίσης και το Τυχερό .
Έτσι λοιπόν , νοτιότερα του νομού ο Δήμος Φερών και η Τραϊανούπολη θα συνενωθούν με την Αλεξανδρούπολη . Βορειότερα του νομού , είναι γνωστά , με μόνη δυσάρεστη είδηση για τον Δήμο Διδυμοτείχου και τον κύριο Τοκαμάνη , ότι δεν θα έχουν τον Ορφέα .
Έτσι λοιπόν και με αυτές τις χωροταξικές , νέες ρυθμίσεις και όρια έχουμε σίγουρα ένα υποψήφιο Δήμαρχο στο Σουφλί τον Κύριο Ευάγγελο Πουλιλιό . Ένας δεύτερος υποψήφιος είναι ο κύριος Δημούτσης απο το Τυχερό . Άλλα ονόματα προς το παρόν δεν θα αναφέρουμε όχι γιατί δεν έχουμε τις πληροφορίες αλλά είναι λίγο νωρίς . Από το Σουφλί τώρα , δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της Δημάρχου κυρίας Κακαλή , αλλά ούτε τις προθέσεις των δύο κυρίων , Αλατζιά και Χριστοδούλου , που ηγούνται των δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης . Θα μάθουμε φανταζόμαστε εν καιρώ .

Μένει πάντα ανοιχτό βέβαια ,οι πληροφορίες να ανατραπούν , αν δεν ανακοινωθούν και επίσημα από το Υπουργείο .

πρώτη καταχώρηση 11/04/2010 : souflievros.blogspot.com


Ετοιμόρροπα τα παλιά αρχοντικά στο Διδυμότειχο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο Διδυμότειχο, μετά την κατάρρευση του αρχοντικού «Γιαχανάς» (τοπική ονομασία του σησαμέλαιου), την περασμένη Δευτέρα. Πριν από αρκετές δεκαετίες, το αρχοντικό (πίσω από το Εργατικό Κέντρο) λειτουργούσε ως εργαστήριο επεξεργασίας σουσαμιού και ως σησαμελαιοτριβείο.

Το κτίριο, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, έπεσε λόγω της εγκατάλειψης. Πλέον εκφράζονται φόβοι και για τα υπόλοιπα διατηρητέα κτίρια – μνημεία του ένδοξου παρελθόντος της πόλης, αλλά και για τη γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει η αναξιοποίητη πολιτιστική μας κληρονομιά.


zougla.gr

“BRING THEM BACK!”
Reunite Them! “BRING THEM BACK!”
Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων. Η καμπάνια μας δε ζητάει την επιστροφή όλων αυτών. Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το Μνημείο.
Eμείς οι χρήστες του διαδικτύου έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο σκοπός μας μπορεί να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο.
Πιστεύεις ότι είναι δίκαιο; Αν ναι, βοήθησε να γίνει πραγματικότητα.
Πες το δικό σου “BRING THEM BACK!”
 

Ο Διόνυσος πάει Νέα Πέραμο Καβάλας


Ρύθμιση των δρομολογίων του Ο.Σ.Ε. στο β. Έβρο,

«Το θέμα της ρύθμισης των δρομολογίων του Ο. Σ. Ε. στο βόρειο Έβρο αποτελεί αίτημα το οποίο εξετάζεται στο πλαίσιο της καλύτερης λειτουργικότητας της σιδηροδρομικής μεταφοράς ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες αναθεωρήσεις προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό αλλά και να εξυγιανθεί οικονομικά ο Οργανισμός». Αυτό αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Όλγα Ρενταρή-Τέντε, με την οποία ζητούσε ενημέρωση για το σχεδιασμό ρύθμισης των δρομολογίων του Ο. Σ. Ε. στην περιοχή του βορείου Έβρου. Στην απάντηση σημειώνεται επίσης πως ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια εξορθολογισμού του συνολικού σιδηροδρομικού συστήματος της χώρας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην πρόσφατη επανέναρξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, μέσω Σβίλεγκραντ.

Εκδήλωση με θέμα τον «Καλλικράτη» διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη η Ν. Ε. Έβρου του Κ. Κ. Ε…

Τις θέσεις του Κ.Κ.Ε. για το σχέδιο «Καλλικράτης» θα αναλύσουν τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος, Χρήστος Τρέλλης και Σάββας Δευτεραίος, στη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Προγράμματα «πράσινης» ανάπτυξης από το ΥΠΟΙΑΝ, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ

Στην αναμόρφωση δύο προγραμμάτων «πράσινης» ανάπτυξης του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

    Πρόκειται, ειδικότερα, για τα προγράμματα «Πράσινη Επιχείρηση 2010» και «Πράσινες Υποδομές 2010», με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ έκαστο, τα οποία

    εντάσσονται στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013»:

    n Γενικός σκοπός του Προγράμματος «Πράσινη Επιχείρηση 2010» είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ενσωμάτωσης της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία των επιχειρήσεων, προκειμένου να κάνουν παρεμβάσεις στη διαδικασία της παραγωγικής αλυσίδας. Επιλέξιμες είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της μεταποίησης και των υπηρεσιών, ενώ οι επιλέξιμες ενέργειες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επενδύσεις σε διαχείριση/ανακύκλωση/διάθεση αποβλήτων, παρακολούθηση εκπομπών ρύπων, και ανάπτυξη «πράσινων» προϊόντων και διαδικασιών. Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης διαμορφώνεται από 35% έως 45%.

    n Γενικός σκοπός του Προγράμματος «Πράσινες Υποδομές 2010» είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε ο τομέας της προστασίας του περιβάλλοντος να αποτελέσει πεδίο άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επιλέξιμες είναι μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ κύριες επιλέξιμες ενέργειες, εκ των οποίων μία τουλάχιστον πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνεται στο επενδυτικό σχέδιο, αφορούν επενδύσεις σε διαχείριση ή/και εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων.

    Περισσότερες λεπτομέρειες για τα Προγράμματα περιλαμβάνονται στα κείμενα της προδημοσίευσης των δύο προγραμμάτων που έχουν δοθεί για ανάρτηση στους παρακάτω δικτυακούς τόπους:

Σημειώνεται, ότι η παρούσα προδημοσίευση των Προγραμμάτων καταργεί την προτέρα προδημοσίευση των προγραμμάτων «Πράσινη Επιχείρηση 2009» και «Πράσινες Υποδομές 2009» από τον Μάιο του 2009.

Πρόσκρουση του ΣΑΟΣ ΙΙ στο κρηπίδωμα του λιμανιού Αλεξανδρούπολης


    Στο κρηπίδωμα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, προσέκρουσε, σήμερα στις 10.10, κατά τον κατάπλου από Σαμοθράκη με 246 επιβάτες, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΣΑΟΣ II»Ν.Π. 10599.

    Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ ύστερα από έλεγχο που διενήργησε το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος μήκους επτά (07) εκατοστών και μέγιστου πλάτους δύο (02) εκατοστών, περίπου 1,5 μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή, στην πρωραία δεξιά πλευρά του πλοίου, λίγο κάτω από τον καταπέλτη.

    Η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε αρχικά τον απόπλου του πλοίου, ο οποίος επετράπη μετά την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, και το «ΣΑΟΣ ΙΙ» απέπλευσε στις 14.20 για το προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Σαμοθράκη, με 241 επιβάτες.

   

Έκθεση Γεύσεις & Ζωή

Η 1η Διαδραστική Έκθεση με τίτλο "Γεύσεις & Ζωή 2010", πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο από 8 έως 11 Απριλίου. Πρόκειται για μία μοναδική εκθεσιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά με στόχο την ανάδειξη της υψηλής γαστρονομίας, της ποιοτικής διατροφής αλλά και του υγιεινού τρόπου διαβίωσης.
Η έκθεση αυτή συγκέντρωσε πλήθος εκθετών από την αγορά ειδών ποιοτικής διατροφής, παρουσιάζοντάς τα τόσο στο ευρύ καταναλωτικό κοινό όσο και στους επαγγελματίες.

Η Νομαρχία Έβρου συμμετείχε στην έκθεση αυτή ως συνδιοργανωτής φορέας, με την συνδρομή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Την έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός κος Καχριμάκης ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Νομάρχης Αττικής κος Σγουρός και η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς κα Βλάχου.
Ο Νομός Έβρου εκπροσωπήθηκε δυναμικά με ένα εξαιρετικά καλαίσθητο περίπτερο με τη στήριξη και παρουσία των παραγωγών του Έβρου εντυπωσιάζοντας τους πολυάριθμους επισκέπτες της έκθεσης. 

Όσοι επισκέφθηκαν το Ζάππειο Μέγαρο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον Έβρο, να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσουν τις παραδοσιακές εβρίτικες γεύσεις.

Δηλώσεις για τα κουνούπια

Δηλώσεις αναφορικά με το θέμα της όχλησης από μεγάλα κουνούπια, όπως μεταδίδεται από έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, έκανε σήμερα ο Αναπληρωτής Νομάρχη, Γεωπόνος - Οικονομολόγος, κ. Μιχάλης Κογιομτζής.
"Τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για κουνούπια πολύ μεγάλου μεγέθους κι έχουν θορυβηθεί οι κάτοικοι κάποιων περιοχών είτε από δημοσιεύματα είτε από αναφορές που γίνονται στα κανάλια τα κεντρικά "περί επιδρομής αυτών των μεγάλων κουνουπιών". Είναι άδικο να επιβαρύνεται η ψυχολογία και οικονομία του νομού με ανακριβείς σχολιασμούς. Ήδη η οικονομία είναι επιβαρυμένη στο νομό εξαιτίας των πλημμυρών, όπως ίσως να είναι εντονότερη η όχληση από κουνούπια κατά τους θερινούς μήνες λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού. Σήμερα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πρόκειται για το γένος Toxorhynchites της οικογένειας Culicinae, που όχι μόνο δεν ενοχλεί, όχι μόνο δεν έχει υγειονομική σημασία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε σαν βιολογική καταπολέμηση. Το γένος αυτό τρέφεται με προνύμφες κουνουπιών και εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της προβοσκίδας δεν μπορεί να νύσσει. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία από το συγκεκριμένο, όπως το ονομάζουν "κουνούπι". Το κουνούπι το ξέρετε, δεν μπορεί να πάρει αυτές τις διαστάσεις. Δεν έχει καμιά σχέση με το κοινό κουνούπι που ενοχλεί τους Εβρίτες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες."

Σαν σήμερα :

  • 73: Το εβραϊκό οχυρό Μασάντα καταλαμβάνεται από τους Ρωμαίους, ύστερα από πολιορκία μηνών. Για να μην πέσουν στα χέρια των εισβολέων, οι υπερασπιστές του σκοτώνουν ο ένας τον άλλο, καθώς η αυτοκτονία απαγορεύεται από την Ιουδαϊκή θρησκεία. Μόνο δύο γυναίκες από τους 938 υπερασπιστές του φρουρίου διασώζονται.
  • 1810: Αγγλικές δυνάμεις, με τις οποίες συμπράττουν και 500 Έλληνες με αρχηγό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, καταλαμβάνουν τη Λευκάδα.
  • 1834: Αρχίζει η δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα στο Ναύπλιο, με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά του βασιλιά Όθωνα.
  • 1895: Εκλογές στην Ελλάδα με νικητή τον λαϊκιστή Θεόδωρο Δηλιγιάννη. Ο εκσυγχρονιστής Χαρίλαος Τρικούπης ηττάται κατά κράτος (δεν εκλέγεται ούτε βουλευτής) και αποχωρεί της πολιτικής.
  • 1947: Ο τραπεζίτης και οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ρούζεβελτ, Μπέρναρντ Μπαρούχ, αναφέρει για πρώτη φορά τον όρο «Ψυχρός Πόλεμος» για να περιγράψει τις σχέσεις Σοβιετικής Ένωσης και ΗΠΑ.
  • 1964: Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το παρθενικό τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους.
  • 1889: Γεννιέται ο Τσάρλι Τσάπλιν, Άγγλος ηθοποιός.
  • 1996: Πεθαίνει ο Σταύρος Νιάρχος, Έλληνας μεγιστάνας.