Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Συμβουλευτική Γονέων για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

Νομαρχία Έβρου - Ν.Ε.Λ.Ε. Έβρου
Συμβουλευτική Γονέων για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Έβρου (Ν.Ε.Λ.Ε.) πρόκειται άμεσα να υλοποιήσει τμήματα επιμόρφωσης ενηλίκων με τίτλο: "Συμβουλευτική γονέων αναφορικά με την παιδική παχυσαρκία" (διάρκειας 25 ωρών) στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Φερών, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ν. Ορεστιάδας.

Στόχος της επιμόρφωσης είναι η ενημέρωση των γονέων σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας των παιδιών τους.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 25513 50545-3 & στο email: evrosnele@yahoo.gr.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας στο Ίδρυμα Μελίνα

Δευτέρα  12 Απριλίου και ώρα  20:00 το βράδυ 

ο Πασχάλης Τσαρούχας  Διαβάσε
 "ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ"
Λοράν Γκοντέ 

στο Ίδρυμα Μελίνα  στην Πλάκα . «Έκκληση» στους αγρότες να καλλιεργήσουν τεύτλα και να στηρίξουν το εργοστάσιο ζάχαρης…

Να πειστούν, ακόμη και σήμερα, οι αγρότες να καλλιεργήσουν τεύτλα, ώστε να στηριχτεί η λειτουργία του εργοστασίου Ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, ήταν ο στόχος της χθεσινής, διευρυμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, εκπρόσωποι της νομαρχίας, αγροτικών φορέων και συνεταιρισμών. Η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τον Έβρο αλλά και τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, καθώς, παρόλο που το εργοστάσιο είχε υπογράψει συμβόλαια με παραγωγούς για την καλλιέργεια των 50.000, συνολικά, στρεμμάτων, μόνο τα 14.000 στρέμματα ήταν εφικτό να σπαρθούν, αφού τα υπόλοιπα είτε παραμένουν πλημμυρισμένα είτε είναι αδύνατη η καλλιέργεια τους εξαιτίας της λάσπης. Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε από τους παράγοντες της βιομηχανίας πως εφόσον υπάρξει απώλεια εισοδήματος, λόγω της καθυστερημένης σποράς, τότε αυτή θα καλυφθεί από τον ΕΛΓΑ ενώ τονίστηκε και η απόφαση της διοίκησης της βιομηχανίας να πληρώνονται με ζαχαρικό τίτλο 12 και τα τεύτλα που έχουν μικρότερο pol, εφόσον η συγκεκριμένη τιμή οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες κατά την περίοδο συγκομιδής. Από την πλευρά τους, οι αγρότες, ζήτησαν εγγυήσεις από την Ε. Β. Ζ για το εισόδημα από την τευτλοκαλλιέργεια, τονίζοντας πως οι ίδιοι δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια ενώ επέρριψαν ευθύνες για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο να κλείσουν τα αναχώματα, με αποτέλεσμα να παραμένουν πλημμυρισμένες μεγάλες εκτάσεις. Τέλος, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του εργοστασίου, έκανε σκληρή κριτική τονίζοντας πως έχουν γίνει πολλά λάθη στο πρόσφατο παρελθόν, χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ως την πιο δύσκολη και ζήτησε τη στήριξη των αγροτών για τη συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου, προκειμένου να «χαλάσουν τα σχέδια κάποιων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επαναφέρουν το αίτημα οδικής- σιδηροδρομικής σύνδεσης Μακράς Γέφυρας- Διδυμοτείχου…

ο αίτημα της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης της Μακράς Γέφυρας με το Διδυμότειχο, μέσω Πυθίου, συμφώνησαν να επαναδιατυπώσουν στα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, οι δήμοι Οζούν Κιοπρού και Διδυμοτείχου, με στόχο το θέμα να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών. Σε αυτό κατέληξε η χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Διδυμότειχο οι αντιπροσωπείες των δύο δήμων, στην οποία επισημάνθηκε ότι για την υλοποίηση του σχεδιασμού δεν απαιτείται η εξασφάλιση κονδυλίου για τη δημιουργία νέας γέφυρας, καθώς η υπάρχουσα, από την οποία διέρχεται σιδηρόδρομος, μπορεί, εκ περιτροπής, να λειτουργεί και ως οδική. Μάλιστα, η λειτουργία τελωνειακού σταθμού και αστυνομικού τμήματος στο Πύθιο, καθιστά ακόμη ευκολότερη τη σύνδεση των δύο πλευρών, ενώ όπως σημείωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Χρήστος Τοκαμάνης, το σχέδιο είναι εφικτό και από τεχνικής πλευράς, χωρίς υψηλό κόστος. Ο ίδιος τόνισε ότι οι δύο δήμοι επιθυμούν να ενισχύσουν την περεταίρω ανάπτυξης της φιλίας αλλά και τις μεταξύ τους εμπορικές και πολιτιστικές συναλλαγές. «Είναι στην ευχέρεια των δύο κυβερνήσεων να αποφασίσουν τι θα πράξουν», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τοκαμάνης, τονίζοντας ότι η προτεινόμενη δίοδος αποτελεί αίτημα και των δύο λαών. Στη χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα της μετατροπής της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται στη Μακρά Γέφυρα, σε μουσείο. Το έργο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί και να αποτελέσει επισκέψιμο μνημείο, ενώ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου δήλωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από τους δύο δήμους να ανακαινιστούν οι χριστιανικοί και οθωμανικοί ναοί που βρίσκονται και στις δύο πλευρές, ώστε να αποτελούν σημείο αναφοράς και πόλο έλξης επισκεπτών. Οι εκπρόσωποι των δύο δήμων θα συναντηθούν εκ νέου το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, στο Οζούν Κιοπρού, προκειμένου να εξετάσουν τις νεότερες εξελίξεις που πιθανότατα θα υπάρξουν στο θέμα της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσής τους.

Χαράζοντας την «κόκκινη γραμμή» η ΚΕΔΚΕ για Καλλικράτη

Το σχέδιο «Καλλικράτης» μονοπώλησε τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, την Τετάρτη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Ν.Κακλαμάνης τόνισε πως στην επιστολή που θα στείλει στον υπουργό Εσωτερικών θα επισημαίνονται δύο ειδών κατηγορίες: οι αδιαπραγμάτευτες και οι συζητήσιμες
Χαράζοντας την «κόκκινη γραμμή» ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε:
* Η συνολική κοστολόγηση των αρμοδιοτήτων των δήμων που μέχρι στιγμής παραμένουν ακοστολόγητες.
* Τα κριτήρια για το χωροταξικό να είναι τέτοια ώστε να μην δημιουργούν δήμους-«τέρατα».
* Το επαγγελματικό ασυμβίβαστο δημάρχων πόλεων άνω των 10.000 κατοίκων.
* Η διαχείριση των απορριμμάτων που πρέπει να παραμείνει στους δήμους και όχι στην Περιφέρεια.
Ο Απόστολος Κοιμήσης, εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, είπε πως με τον «Καλλικράτη» ανοίγει ένας νέος κύκλος για ουσιαστική αναδιανομή της πολιτικής εξουσίας.
Ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, Χρήστος Τέγος, τόνισε τη ριζική διαφωνία της παράταξής του για τον «Καλλικράτη», δίνοντας έμφαση στο μέλλον των εργασιακών σχέσεων.
Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Αυτοδιοικητική πρωτοβουλία» (του ΣΥΝ) Θεόδωρος Γκορτσόπουλος, με επιστολή του, καθώς δεν μπόρεσε να παραστεί στη συνεδρίαση λόγω κωλύματος, επικεντρώθηκε στο θέμα των απολύσεων, μετατάξεων και μετακινήσεων του πλεονάζοντος προσωπικού που θα προκύψει από τις συνενώσεις δήμων.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος σήμερα στην Αλεξανδρούπολη

Ο καλλιτένχης που σημάδεψε με την παρουσία του και τη φωνή του την Ελληνική ροκ σκηνή, θα είναι κοντά μας για μία μόνο βραδιά! Ο Λάκης Παπαδόπουλος ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός σαν "Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ" συνεχίζει μέχρι και σήμερα να είναι πραγματικά ροκ και το ίδιο δυναμικός όπως πάντα! Μία σταθερή αξία στο χώρο της μουσικής σε πολλά επίπεδα!
Ο "Γερόλυκος" της Ελληνικής ροκ σε ένα μοναδικό live την σήμερα  Πέμπτη 15 Απριλίου στο Rock 4 μαζί με τους "ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ"... Ώρα έναρξης: 22:30...
Τιμή εισόδου με ποτό: 13 euro...

15 Απριλίου εθνική ημέρα Special Olympics

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
κ. ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑ ΤΗN ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ
Special Olympics
Αγαπητοί φίλοι,

Η 15η Απριλίου εθνική ημέρα των Special Olympics σηματοδοτεί μια ιδιαίτερη ημέρα, όχι μόνο για τα άτομα με διανοητική αναπηρία, αλλά και για όλους εμάς. Αποτελεί αξία για τον πολιτισμό και την ηθική μας. Αποτελεί το μέτρο του πολιτισμού μας, που έχει ως επίκεντρο την πιο μεγάλη αξία της κοινωνίας μας, τον άνθρωπο.
Όταν το 1968 η Γιούνις Κένεντι βοηθούσε την Αν. Μάκγκλον Μπέρκε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της, για διεθνείς αγώνες αθλητών με διανοητικά προβλήματα, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι το κίνημα των Special Olympics θα καθιερωνόταν σε 150 και πλέον χώρες, σαν ένα παγκόσμιο κίνημα.
Μια παγκόσμια εκστρατεία στήριξης της δυνατότητας ατόμων, που διαφέρουν από τα πρότυπα των αθλητών που συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις και έχουν ως αρχή το "συμμετέχουμε για να αριστεύουμε". Εκστρατεία στήριξης της δυνατότητας των ατόμων με διανοητική αναπηρία, ώστε να μοιραστούν τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός με τους φίλους, τους γονείς, τους εθελοντές και υποστηρικτές τους, σ' ένα περιβάλλον γεμάτο αισθήματα σεβασμού και αποδοχής.
Η συγκεκριμένη ημέρα προβάλλει πιο έντονα το νόημα της αξίας, για κοινωνική αλληλεγγύη, κοινωνική προσφορά, ένταξη, ενσωμάτωση, συμμετοχή, συντροφικότητα και αγάπη προς το συνάνθρωπο. Σηματοδοτεί την ευκαιρία ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, για τα δικαιώματα των ατόμων που διαφέρουν.

Σαν σήμερα :

  • 421 π.Χ: Η Σπάρτη και η Αθήνα διακόπτουν τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια του πελοποννησιακού πολέμου, υπογράφοντας τη «Νίκειο Ειρήνη»... Θα διαρκέσει μόνο έξι χρόνια.
  • 1850: Άρση του ναυτικού αποκλεισμού των ελληνικών λιμανιών υπό των Άγγλων, εξαιτίας της υπόθεσης Πατσίφικο (Παρκερικά).
  • 1912: Βυθίζεται ο «Τιτανικός», ύστερα από ένα φοβερό χτύπημα με παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό. Από τους 2.340 επιβαίνοντες, χάνονται στα παγωμένα νερά οι 1.595 .
  • 1920: Οι αναρχικοί Νίκολα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι κατηγορούνται ότι σκότωσαν δύο υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια ληστείας ενός καταστήματος υποδημάτων στη Μασαχουσέτη. Θα εκτελεσθούν 7 χρόνια αργότερα και θα περάσουν στη σφαίρα του μύθου.
  • 1955: Ο αμερικανός πλασιέ Ρέι Κροτς ανοίγει το πρώτο του εστιατόριο McDonald's, στο Ντε Πλέινς του Ιλινόι.
  • 1989: Η Τραγωδία του Χίλσμπορο. Λίγο πριν από την έναρξη του ημιτελικού για το Κύπελλο Αγγλίας, Λίβερπουλ - Νότιγχαμ, καταρρέει η εξέδρα του γηπέδου του Σέφιλντ, λόγω υπεράριθμων θεατών, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 96 οπαδοί τη Λίβερπουλ και να τραυματιστούν 250.
  •  
  • 1452: Γεννιέται ο  Λεονάρντο ντα Βίντσι, Iταλός ζωγράφος, γλύπτης, επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, η προσωποποίηση δηλαδή του αναγεννησιακού ανθρώπου. 
 
Λεονάρντο Ντα Βίντσι - Mona Liza