Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Αναφορά για τη λήψη μέτρων για την στήριξη των κτηνοτρόφων του Δήμου Φερών Νομού Έβρου.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενο την λήψη μέτρων για την στήριξη των κτηνοτρόφων του Δήμου Φερών Νομού Έβρου.
Στην αναφορά της η κ. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον Νομό Έβρου κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, δημιούργησαν δύσκολες καταστάσεις επιβίωσης στον κτηνοτροφικό κόσμο του νομού και κυρίως στον Δήμο Φερών. Η κτηνοτροφία στη συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει χαρακτηριστικά καθαρά αγελαίας μορφής και για το λόγο αυτό η βιωσιμότητά της βασίζεται στους βοσκότοπους. Περισσότερα από 30.000 στρέμματα βοσκότοπων μέχρι και σήμερα παραμένουν πλημμυρισμένα οδηγώντας τους κτηνοτρόφους σε οικονομικό μαρασμό και αδιέξοδο, με τον προγραμματισμό αποθήκευσης ζωοτροφών να αδυνατεί να  καλύψει τις ανάγκες τους μέχρι και σήμερα.

Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων σε όλη τη χώρα

Την επέκταση σε όλη τη χώρα της Ανώνυμης Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Έργων Αθήνας προβλέπει ρύθμιση που εντάσσεται στο νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους χώρους. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΑΧΕ μετονομάζεται σε Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. και ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά στον Πειραιά.
«Αν πετύχαμε να κάνουμε την Αθήνα ομορφότερη, θα προσπαθήσουμε το ίδιο να συμβεί και στο σύνολο της χώρας. Η ανάπλαση των δημόσιων χώρων ωστόσο είναι μια σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία που αγγίζει τους πολίτες, τους εμπόρους, τους επισκέπτες» δήλωσε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» η πρόεδρος της ΕΑΧΑ, αρχιτέκτων- πολεοδόμος, Ντόρα Γαλάνη.

ΔΗΚΕΔΗ Σουφλίου : Το ματωμένο διαμάντι

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τη ΔΗΚΕΔΗ Σουφλίου . Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι οικονομικά . Είχαμε αναφερθεί σε απλήρωτους προμηθευτές και συνεργάτες από το 2005 . Και οι υπάλληλοι όμως της επιχείρησης έχουν να πληρωθούν τουλάχιστον 2 μήνες , συν το δώρο του Πάσχα .

Οι υπάλληλοι της ΔΕΣΥΜΕΣ , παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες όπως επίσης και το προσωπικό του Οικοτουριστικού Κέντρου  Δαδιάς .

Αυτοί οι άνθρωποι πώς ζουν άραγε , πως τα βγάζουν πέρα στα καθημερινά έξοδα που συνεχώς διογκώνονται στα Ελληνικά νοικοκυριά ;

Σε λίγες ημέρες η ΔΗΚΕΔΗΣ έχει να αντιμετωπίσει ακόμα μια δικαστική διαμάχη και από ότι μαθαίνουμε δεν νοιάστηκε κανείς απο τον Δήμο , δεν ζήτησαν συμβιβασμό , δεν προσπάθησαν να αποπληρώσουν τα χρέη , δεν βγαίνει καν κάποιος υπεύθυνος , ένα πολιτικό πρόσωπο στο τηλέφωνο να συνεννοηθεί με το δικηγόρο της άλλης πλευράς .

Αυτά τα διαμάντια , αυτά τα στολίδια  , με τις τόσες δυνατότητες και τις άλλες τόσες ευκαιρίες , που αν τα εκμεταλλευτούμε σωστά , αν τα προβάλουμε όπως πρέπει μπορούν να δώσουν άλλη δυναμική στα πράγματα και στον τόπο ,γιατί τα αφήνουμε να ματώνουν έτσι ;

souflievros

"Η άμεση επέκταση της ανακύκλωσης, στόχος του ΥΠΕΚΑ"

Σημαντική ώθηση στην εξάπλωση των προγραμμάτων ανακύκλωσης αναμένει το Υπουργείο ΠΕΚΑ, από την τροποποίηση στον σχετικό Ν.(2939/2001), η οποία συζητείται από σήμερα έως και μεθαύριο, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

    "Η διαχείριση απορριμμάτων δεν απαιτεί και άλλη νομοθετική ρύθμιση, αλλά δράση. Για την ανακύκλωση, όμως, έπρεπε να κάνουμε βήματα για να ρυθμίσουμε δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν στη μέχρι τώρα εφαρμογή της" δήλωσε η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, στην τοποθέτησή της στη Βουλή. Ακόμη, υπογράμμισε ότι καθοριστικό είναι το να δοθούν κίνητρα για την αύξηση της ανακύκλωσης, και να εφαρμοστεί η πρόβλεψη ότι "ο ρυπαίνων πληρώνει".

    Με την τροποποίηση ενεργοποιείται και η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ), ο οποίος υπό την εποπτεία και έλεγχο του ΥΠΕΚΑ, σχεδιάζει και εφαρμόζει την πολιτική της εναλλακτικής διαχείρισης.

Συνάντησεις στη Βουλγαρία για την άσκηση Έβρος 2010

Τη Δευτέρα, 12 Μαΐου 2010, στη Σόφια, Βουλγαρία συναντήθηκαν ο Αναπληρωτής Νομάρχη κ. Μιχάλης Κογιομτζής, με τον Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών Βουλγαρίας κ.Στέφκο Μπουρντζίεφ .
Στις εργασίες της σύσκεψης συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες αμφοτέρων των πλευρών.
Θέμα της συνάντησης ήταν η αλληλοενημέρωση επί θεμάτων πολιτικής προστασίας , συνεργασίας. Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα συμμετοχής της Βουλγαρίας στην διεθνή άσκηση "ΕΒΡΟΣ 2010". 
 Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, υπέγραψαν συμφωνία για την συμμετοχή της Βουλγαρίας στην άσκηση, με τέσσερις επιχειρησιακές ομάδες των 20 ατόμων.

Βραδιά Πιάνου

Σας προσκαλούμε στην "Βραδιά Πιάνου", που διοργανώνει η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή των
Special Olympics 
σε συνεργασία με το ΚΕΠΑΚΥ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την  
Δευτέρα, 19-4-2010 & ώρα 19:30, στο ΚΕΠΑΚΥ 
του Δήμου Αλεξ/πολης, καρτάλη 2.
Ο πιανίστας Φουλίδης Ηλίας, θα ερμηνεύσει τους συνθέτες Σκαρλάτη, Τσαϊκόφσκι & Σοπέν. Τα έσοδα θα διατεθούν για το πρόγραμμα "Πόλις - Αμφιτρύων Αλεξ/πολης" HOST TOWN των παγκόσμιων Αγώνων Αθήνα 2011. 
Ο Πρόεδρος Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής      

Νικόλαος Ζαμπουνίδης 


Τιμή Πρόσκλησης: 5€


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Έφυγε απο τη ζωή ο Μάνος Ξυδούς

 "Βράδιασε, τα ξαναλέμε" 


"Ε! Εσείς που είστε πουλιά του ουρανού
κοιτάχτε τώρα τι γίνεται εδώ κάτω
κάποιος φοράει τη μάσκα του Θεού
και μας τρομάζει με γκριμάτσες του θανάτου.

Ε! Εσείς που είστε πουλιά του ουρανού
και με τα πνεύματα κάνετε παρέα
βάλτε τα χέρια στα μαλλιά ενός παιδιού
πριν τα ζυγώσει η ανάσα μιας σφαίρας.

Έχει παράσιτα η οθόνη του ουρανού
και έτσι μας κάνει
στα βράχια των ωκεανών να βρίσκουμε λιμάνι...

Ε! Εσείς οι δικαστές του ουρανού
κρατήστε πάλι τη παλιά τη ζυγαριά σας
είναι βαρύτερη η ψυχή ενός παιδιού
ή τα εγκλήματα που γίναν στ' όνομά σας;

Έχει παράσιτα η οθόνη του ουρανού
και έτσι μας κάνει
στα βράχια των ωκεανών να βρίσκουμε λιμάνι" ...

(στίχοι: Μάνος Ξυδούς - "Η οθόνη του ουρανού")