Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Α.Σ Έβρος Σουφλίου : Πάει για τίτλο

Ο Έβρος Σουφλίου σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου αφού νίκησε 3-0 το Γεφυρούδι και εκμεταλλεύτηκε την εντός έδρας ήττα της Ηράκλειας.
Η επόμενη αναμέτρηση του Έβρου είναι στις 18 Απριλίου με την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου στην έδρα του δεύτερου . 

Δήμος Σουφλίου - Έργα

Συνεχίζεται η ανάπλαση του πάρκου ,δίπλα στο Δημοτικό κατάστημα Σουφλίου .

Πρόσκληση : Τρένο του Πολιτισμού


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Ο Αντινομάρχης Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Ατζανός και
η Δήμαρχος κ. Αθανασία Κακαλή
σ α ς    π ρ ο σ κ α λ ο ύ ν
 στη συνάντηση με θέμα:
«Πρόγραμμα 2010: Τρένο του Πολιτισμού»,
η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Απριλίου 2010, ώρα  10.00  π.μ.,
στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουφλίου.
Στη συνάντηση θα συζητηθούν συνεργασίες και εκδηλώσεις
που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Σουφλίου
στο πλαίσιο του προγράμματος
«Τρένο του Πολιτισμού»
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.Υπογραφή απόφασης κατανομής δικαιωμάτων φύτευσης αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών από το Εθνικό Αποθεματικό του έτους 2010"

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Υπουργού κ. Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, υπογράφηκε η υπ' αρ. 263215/31.3.2010 Υπουργική Απόφαση για την κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών από το Εθνικό Αποθεματικό του έτους 2010.
Με τη νέα απόφαση κατανέμονται επιπλέον περίπου 800 στρέμματα από το αποθεματικό, τα οποία δεν υλοποιήθηκαν από την πρώτη κατανομή και επέστρεψαν στο Εθνικό Αποθεματικό. Τα επιπλέον αυτά στρέμματα πρόκειται να καλύψουν αιτήματα ενδιαφερομένων του κριτηρίου Οινοποιοί/Αμπελουργοί της ΚΥΑ με αρ. 286839/2.4.2009.
Επισημαίνεται ότι με την πρώτη απόφαση το Υπουργείο εφήρμοσε την ισχύουσα Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία, κατανέμοντας δικαιώματα φύτευσης αμπελώνων κατά απόλυτη προτεραιότητα:

Α) στα μικρά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους
Β) στους Νέους Αγρότες και
Γ) στους κατά κύριο επάγγελμα Αγρότες-Αμπελουργούς

Τα διαθέσιμα στρέμματα προς κατανομή είναι της τάξεως των 5.200 στρεμμάτων και τα αιτήματα των ενδιαφερομένων είναι 13.550 στρέμματα. Έτσι ικανοποιήθηκαν οι παραπάνω τρεις κατηγορίες κριτηρίων. Μετά την επιστροφή των 800 περίπου στρεμμάτων, ακολουθεί η ανακατανομή τους με σκοπό την κάλυψη των αιτημάτων του επόμενου κριτηρίου Οινοποιοί/Αμπελουργοί, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

Βιβλιοπαρουσιάσεις : Ρέα Γαλανάκη - Φωτιές του Ιούδα, στάχτες του ΟιδίποδαΤα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και οι εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν
το νέο βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη


Φωτιές του Ιούδα, στάχτες του Οιδίποδα
                       την Παρασκευή 16 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ στον  χώρου του βιβλιοπωλείου


(Βενιζέλου 41, Αλεξανδρούπολη).


Προλογίζει η Σωτηρία Μαραγκοζάκη, δημοσιογράφος.

Η άφιξη μιας νεαρής Ελληνοεβραίας δασκάλας σε ορεινό χωριό της Κρήτης, το έτος 2000, όσο και το πασχαλινό έθιμο της καύσης του Ιούδα, δίνουν αφορμή για μια τομή στο "άβατον" των σύγχρονων ορεινών κοινωνιών της νήσου, αλλά και για το ξεδίπλωμα μιας παλιάς κρητικής παράδοσης, που αποδίδει στο πρόσωπο του βιβλικού Ιούδα τη μοίρα του μυθικού Οιδίποδα.
Νόμος και παρανομία, έρωτες και τελετουργίες, φονικά και αποσιωπήσεις, ρηξικέλευθες αλλά και απαρχαιωμένες αντιλήψεις, συνθέτουν ένα σκηνικό γεμάτο συγκρούσεις και αντιφάσεις, μέσα
στο οποίο η νεαρή γυναίκα αναζητεί τις ρίζες της ταραγμένης οικογενειακής της ιστορίας.
Ένα "διπλό" βιβλίο, που αποκαλύπτει ότι μύθος και σύγχρονη ζωή συμπλέκονται σε ενιαίο σώμα, όπως άλλωστε και η λογοτεχνία με την πραγματικότητα.

Καλλικράτης - Προσχέδιο

Στον παρακάτω σύνδεσμο , μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε το "  Μη οριστικοποιημένο προσχέδιο του Καλλικράτη " έτσι όπως στάλθηκε απο το Υπουργείο Εσωτερικών στην ΕΝΑΕ και στην ΚΕΔΚΕ .
Περιέχει της βασικές αρχές της μεταρρύθμισης 298 σελίδων , χωρίς το χωροταξικό . 

http://www.aftodioikisi.gr/Innet/UsersFiles/PDF/KALLIKRATHS_PROSXEDIO_MH_ORISTIKOPOIHMENO.pdf

Σαν σήμερα :

  • 1204: Η Κωνσταντινούπολη καταλαμβάνεται από τους Σταυροφόρους. (Α' Άλωση)
  • 1633: Η Ιερά Εξέταση αρχίζει την επίσημη ανάκριση κατά του Γαλιλαίου για τις επιστημονικές του απόψεις, με τις οποίες δεν συμφωνεί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
  • 1820: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης αναγορεύεται αρχηγός της «Φιλικής Εταιρίας».
  • 1877: Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα βήμα πριν από την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.
  • 1954: Ο Μπιλ Χάλεϊ και το συγκρότημά του Comets κυκλοφορούν τον δίσκο «Rock Around the Clock», που από πολλούς θεωρείται ως η ληξιαρχική πράξη θανάτου του Rock n Roll.
  • 1961: Ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Γη, με το διαστημόπλοιο «Βοστόκ 1».
  • 1871:Γεννιέται ο  Ιωάννης Μεταξάς, δικτάτορας.
  • 1945: Πεθαίνει ο Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ, ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που εξελέγη τέσσερις φορές στο αξίωμα αυτό.