Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Ότι μας σημαδεύει . . . Carpe Diem

Ή πιο απλά, άδραξε τη μέρα... Η αλήθεια είναι οτι έχει γίνει ιδιαίτερα κοινότυπη η έκφραση, αλλά ποτέ δεν ακολουθούμε αυτά τα λόγια όσο κι αν τα αποδεχόμαστε. Στο μυαλό μας "έχουμε πάντα χρόνο" και φερόμαστε σαν να πρόκειται να ζήσουμε για πάντα...

Θέλει δύναμη να κάνεις τη ζωή σου ξεχωριστή. Να μεταμορφώσεις την κάθε μέρα σου σε κάτι μοναδικό και χαρούμενο. Κάθε λεπτό που περνάει μπορεί να κρύβει όλα εκείνα που δεν τολμήσαμε να κάνουμε παρότι τα θέλαμε. Είναι ατελείωτες οι επιθυμίες μα η ζωή είναι μία. Κάποια στιγμή θα τελειώσει και τότε συνειδητοποιούμε οτι την χαραμίσαμε για πράγματα άσκοπα...Που δεν μας οδήγησαν πουθενά. Εγκλωβιζόμαστε σε μικροψυχίες και ασχολούμαστε με άνευ λόγου και άνευ σημασίας γεγονότα, άτομα, πείσματα...


Κάνουμε τα όνειρα μας στην άκρη και βάζουμε τα πάντα στον αυτόματο πιλότο. Μα γιατί; Σήμερα παίζεται το παιχνίδι... Οι ανάσες μας μοιάζουν μεταξύ τους αλλά ποτέ δεν είναι ίδιες! Δεν αξίζουν τα πάντα τελικά.Και αυτά όπως και αυτούς που δεν αξίζουν καλό θα είναι να τα αγνοούμε. Απλά...Δεν υπάρχουν.

Οι μεταπτώσεις, οι φάσεις που αφήνεσαι και απλά παρακολουθείς τον χρόνο να περνάει είναι αναγκαίες. Αν συνεχώς βρίσκεσαι σε μια κατάσταση κυνηγητού καταλήγεις μάλλον με υπερκόπωση. Το βασικό ωστόσο πιστεύω είναι να μην αδρανοποιούμαστε εντελώς. Βολεψάκιδες στην ιδέα των απραγματοποίητων. Τα πάντα είναι δυνατά. Αρκεί να το θέλεις....Γιατί δε το εκμεταλλεύεσαι λοιπόν....; Τα πάντα είναι στο μυαλό. Τα πρέπει, τα σωστά, τα ηθικά, τα λάθος, οι φόβοι...Και οι ευκαιρίες πίσω δε γυρνούν...ούτε ο χρόνος...

      Carpe Diem! Seize the day,
Do not let them finish without having grown a little,
without having been a little more happy,
Without having fed your dreams.

Do not forget overcome by encouragement.
Do not let anyone
You remove the right of
Express that it is almost a duty.

Do not leave your desire to make your life,
Something extraordinary....

Be sure that the words, laughter and poetry,
It can change the world...

We are beings, humans, full of passion,
Life is desert and is also oasis
It knocks down,we hurt, makes us
Protagonists of our own history ...

But do not let never dreaming,
Because only through their dreams
Can be free men.

Not caigas at worst mistake silence.
Most live in a dreadful silence.

Must see ...
Not betrayals your beliefs. Everyone needs
Acceptance, but we can not rowing in
Against ourselves.
That transforms life into hell.

Enjoy having caused panic
Life ahead ...
Live hard,
Without mediocrities.
Think that you are the future and
Tackle your task with pride, momentum
And without fear.


-Walt Witman
Ονειροπαγίδα  

Τα Σαββατιάτικα

Ο Θωμάς κι ο βιβλικός πονόκοιλος

Κι εγώ σαν τον Θωμά είμαι δύσπιστος, και άπιστος και χειρότερος όσον αφορά την ευπιστία, αν και πολύ θα γούσταρα να καταβροχθίζω πανευτυχής όλα αυτά τα λυτρωτικά φοντάν περί θρησκειών, μέλλουσας ζωής, μέλλουσας ευημερίας και ριζικής αλλαγής νοοτροπίας της ένδοξης νεοελληνικής ράτσας. Ως εκ τούτου, τιμώ τη μνήμη του εξ αγχιστείας συναδέλφου Θωμά, αν κι εκείνος στο τέλος δεν άντεξε κι έπεσε με τα μούτρα στα πιλάφια της συγγνώμης και στα «αχ, καλέ, δεν το ήθελα». Ετσι κέρδισε με τη λαμογιά του -δεν βαριέσαι μες στους τόσους- μια Κυριακή καταδική του να 'χουμε να θαυμάζουμε το μεγαλείο της «ειλικρινούς μεταμέλειας» στον κόσμο της βιβλικής υπερπαραγωγής. Οπότε μες στη σύγχυση πέρασε και το Πάσχα με μικρές απώλειες σχετικά. Ο φιλοπόλεμος ελληνικός λαός πάνω στη μάχη του βαρελότου είχε κάποια θύματα, κάποια δάχτυλα κόπηκαν, κάποια σπιτάκια έκλεισαν, αλλά τι να γίνει που το έθιμο απαιτεί αυτά τα ανεπανάληπτα εφέ της χαράς, ότι ΝΑΙ μάς πέτυχε η Ανάσταση...

Εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. για τον «Καλλικράτη»

«Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και θέσεις του Κ.Κ.Ε. για το σχέδιο Καλλικράτης» είναι το θέμα 
 
πολιτικής εκδήλωσης που διοργανώνει το Κ.Κ.Ε., στις 7 το απόγευμα της Τρίτης, 13 Απριλίου, σε 
 
αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΗΛΕΚΤΡΑ», στη Νέα Ορεστιάδα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι το στέλεχος
 
του κόμματος, Χρήστος Τρέλλης.

Ταξιδιωτική Φωτογραφία


Φωτογραφία : Ελίζα Καλέση

Πρόταση : Βιβλίο - Αν μια νύχτα του χειμώνα ένας ταξιδιώτης ....

Αν μια νύχτα του χειμώνα ένας ταξιδιώτης .... 

Μυθιστόρημα -  Ίταλο Καλβίνο

Εκδόσεις : Καστανιώτη

«Είναι ένα μυθιστόρημα με θέμα την ευχαρίστηση που νιώθουμε όταν διαβάζουμε μυθιστορήματα. Πρωταγωνιστής είναι ο Αναγνώστης που αρχίζει δέκα φορές να διαβάζει ένα βιβλίο και που λόγω κάποιων γεγονότων ανεξάρτητων από τη βούλησή του, δεν κατορθώνει να τελειώσει ποτέ. Χρειάστηκε επομένως να γράψω την αρχή δέκα μυθιστορημάτων γραμμένων υποτίθεται από δέκα συγγραφείς, που όλοι κατά κάποιον τρόπο ήταν διαφορετικοί από μένα και διαφορετικοί μεταξύ τους…»
Με τα λόγια αυτά ο Ίταλο Καλβίνο παρουσίασε στο Μπουένος Άιρες το μυθιστόρημά του αυτό που ξάφνιασε, συζητήθηκε και τελικώς αγαπήθηκε όσο κανένα από τα έργα του. Tο Aν μια νύχτα του χειμώνα ένας ταξιδιώτης, υπήρξε όχι μόνο μια αξεπέραστη σπονδή στο λογοτεχνικό είδος του μυθιστορήματος αλλά και το έργο που άνοιξε νέους δρόμους για τη λογοτεχνία του 21ου αιώνα.

Α.Σ Έβρος Σουφλίου

Την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 και ώρα 15 :00 το μεσημέρι η ομάδα της Α .Σ Έβρος Σουφλίου θα 

αντιμετωπίσει την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Γεφυρουδίου στο Δημοτικό Στάδιο Σουφλίου 

" Δημήτριος Μπακιρτζής " .


«Εγκατάστασης Νέων Αγροτών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ 155 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή και ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ρύθμισης για την ένταξη στο πρόγραμμα της «Εγκατάστασης Νέων Αγροτών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ) του συνόλου των 8.500 υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μέτρο, με την διάθεση πρόσθετων πιστώσεων ύψους 55 εκατ. ευρώ πέραν των αρχικά εγκεκριμένων 100 εκατ. ευρώ.

    Σε δηλώσεις της η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή τόνισε: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη βούληση μας να στηρίξουμε τους νέους αγρότες με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους περιορισμούς στα δημόσια οικονομικά της χώρας.

    Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους νέους αγρότες και σε καμία περίπτωση δεν ακολουθούμε πρακτικές όπως της προηγούμενης κυβέρνησης χωρίς να έχει διασφαλιστεί η δυνατότητα διάθεσης των απαιτούμενων πόρων».

    Το ύψος ενίσχυσης των δικαιούχων προσδιορίζεται με βάση τον παρακάτω πίνακα υπολογισμού:

    Α/Α ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Καλλικράτης : Κόβονται 1 στις 3 επιχειρήσεις

Μαχαίρι θα μπει με τον «Καλλικράτη» και στις δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά και στα νομικά πρόσωπα που διαθέτουν οι δήμοι, με δεδομένο πως έχει ανακοινωθεί από τον κ. Ραγκούση ότι από τα 6.000 που υπάρχουν θα μειωθούν σε 2.000.

Από τις σημερινές 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις κάθε νέος δήμος θα κληθεί να περιοριστεί σε μία κοινωφελή, μία ανώνυμη και μία ύδρευσης- αποχέτευσης, ενώ αποφασίστηκε να διατηρηθούν επιχειρήσεις ραδιοφωνίας- τηλεόρασης.

Ταυτόχρονα μεγάλες συγχωνεύσεις θα γίνουν στα νομικά πρόσωπα των δήμων. Συγκεκριμένα, δεν θα δικαιολογείται ύπαρξη περισσότερων του ενός νομικών προσώπων για ΚΑΠΗ ή παιδικούς σταθμούς, ένα για παροχή πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών σκοπών, ενώ σημαντική μείωση θα σημάνει και στις σχολικές επιτροπές.

Καλλικράτης :Παρελθόν οι συμβασιούχοι

«Αυλαία» θα πέσει από το 2011 σε όλους τους συμβασιούχους, που υπηρετούν σε δήμους και νομαρχίες. Η απόφαση είναι πως για κάθε εργαζόμενο που λήγει η σύμβασή του, να μην ανανεώνεται ή να μην υπογραφεί νέα σύμβαση.

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε μάλιστα πίστωση χρόνου ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των δήμων. Για τον λόγο αυτό εγκρίνει και φέτος συμβάσεις από δήμους, για υπαλλήλους όμως που θα προσληφθούν τώρα και θα ολοκληρωθεί το έργο τους το επόμενο έτος.

Στην πράξη αυτό συνεπάγεται πως 35.000 συμβασιούχοι θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στον δρόμο. Ενδεικτικό είναι πως μόνο στις δημοτικές επιχειρήσεις υπάρχουν 8.000 συμβασιούχοι.

Καλλικράτης : Τρεις όροι για συνενώσεις

Τρεις όροι για συνενώσεις

Απαρέγκλιτοι στους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών όροι είναι: αν η περιοχή είναι νησιωτική, ορεινή και η αναλογικότητα. Ο πρώτος όρος, που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση του κυβερνώντος κόμματος, είναι πως κάθε νησί θα είναι ένας δήμος.

Στο πλαίσιο αυτό, το νομοσχέδιο θα προβλέπει και ενισχυμένες αρμοδιότητες για τους νησιωτικούς δήμους. «Οι νέοι δήμαρχοι θα είναι μικροί κυβερνήτες» υποστήριζαν αιρετοί που δεν απέκλειαν η αρχή τού ενός δήμου ανά νησί να ισχύσει και σε μεγάλα νησιά, όπως η Λέσβος.

Αναφορικά με το αν η περιοχή είναι ορεινή διευκρινιζόταν πως περιπτώσεις απομονωμένων περιοχών ανεξάρτητα από τον πληθυσμό τους δεν θα συνενωθούν με άλλους δήμους που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα. Το κριτήριο της αναλογικότητας θα εφαρμοστεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε για παράδειγμα σε έναν νομό όπως η Φθιώτιδα να μη δημιουργηθούν 3 δήμοι την ώρα που σε έναν πολύ μικρότερης έκτασης- π.χ. Φωκίδα- να γίνουν 5 δήμοι.

Just Giving : Αγγλική καταχώρηση φιλανθρωπίας για την Ελλάδα .


Ένα Αγγλικό site με την ονομασία  " Just Giving " και σύνθημά της....

 " Helping ordinary people raise extraordinary amounts for charity is all we do, and we love it. " 

Έφτιαξε και δημιούργησε μια καταχώρηση φιλανθρωπίας για την Ελλάδα με το χαρακτηριστικό  " Save Greece " . Έχει δημιουργήσει παρόμοιες καταχωρήσεις για τους πληγέντες της Αϊτής κ.α . Με τη διαφορά ότι εκείνες είναι σοβαρές .
Χιουμοριστικό ,σατιρικό , ή πήραν χαμπάρι τα χάλια μας και την κατάσταση της χώρας και μας πήραν στο ψιλό . 
Εκεί ο κάθε χρήστης μπορεί να κάνει την προσφορά του για να βγει η Ελλάδα απο το οικονομικό αδιέξοδο . 
Η καταχώρηση συνοδεύεται απο το παρακάτω κείμενο , προτροπής του κόσμου για βοήθεια . 
Η καταχώρηση για τους φιλάνθρωπους θα μείνει ανοιχτή μέχρι το 2015 . 

Thanks for taking the time to visit my JustGiving page.

Greece is in a deep financial crisis. Donating here will go along way to helping these poor people who have lived beyond their means for the last 10 years and are now struggling to pay their bills. Please think of them as they avoid their taxes and then blame evil speculators rather than face up to the fact that lying about their national statistics was probably more of a factor.
Please donate in pounds as all Euro payments will soon be subject to a 50% haircut.
So please dig deep and donate now. Oxfam will be very grateful.
Jim.
P.S...I am 450 bid for $100mm 5yr.
Πρώτη καταχώρηση :www.souflievros.blogspot.com

Κατά 50% μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις το Πάσχα στη Θράκη

Μείωση που φθάνει στο  50% παρουσίασαν φέτος την περίοδο του Πάσχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2009» οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες στη Θράκη. Ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Θράκης, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, υποστήριξε ότι, «οι επισκέπτες μείωσαν τον χρόνο παραμονής τους σε σχέση με πέρυσι λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει. Μία κρίση που αναγκάζει όλους να περιορίσουν τα έξοδά τους» όπως είπε. «Θα ήταν παρακινδυνευμένο με όλη αυτήν την αβεβαιότητα που υπάρχει να κάνουμε εκτιμήσεις για το καλοκαίρι» τόνισε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι «παρά την δυσμενή συγκυρία, οι ξενοδόχοι θα επιχειρήσουν να διατηρήσουν τα περσινά νούμερα».

Σαν σήμερα :

  • 1516: Δημιουργείται το πρώτο γκέτο για Εβραίους, οι οποίοι μπορούν να ζουν μόνο σε μία συγκεκριμένη περιοχή στη Βενετία.
  • 1821: Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον πατριάρχη Γρηγόριο Ε', σε αντίποινα για την Ελληνική Επανάσταση.
  • 1826: Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου πραγματοποιούν την ηρωική έξοδο. Ο Χρήστος Καψάλης ανατινάζει την μπαρουταποθήκη στο Μεσολόγγι.
  • 1835: Το «Κεντρικόν Σχολείον», το πρώτο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του νεοελληνικού κράτους, μεταφέρεται από την Αίγινα στην Αθήνα.
  • 1941: Στη Γερμανοκρατούμενη Γιουγκοσλαβία εγκαθίσταται το Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας από τους φασίστες «Ουστάσι» του Άντε Πάβελιτς.
  • 1954: Ο θρυλικός πυγμάχος Τζέικ Λα Μότα εγκαταλείπει τα ρινγκ. Στην αυτοβιογραφία του βασίστηκε η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Οργισμένο είδωλο».
  • 1847: Γεννιέται ο Τζόζεφ Πούλιτζερ, ουγγροαμερικανός δημοσιογράφος και εκδότης που με τη διαθήκη του θεσμοθέτησε τα ομώνυμα δημοσιογραφικά βραβεία.
  • 1919:Πεθαίνει ο Εμιλιάνο Ζαπάτα, Μεξικανός επαναστάτης. (δολοφονήθηκε)