Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Σχόλια αναγνωστών ..

Ο/Η I-DIADROMI είπε...

ΤΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ!!!!
ΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ Ε;
ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ
07 Απριλίου 2010 10:53 μ.μ.
Διαγραφή
Blogger Ο/Η souflievros είπε...
Ναι είναι το Σουφλί .
ευπρόσδεκτοι !!!!!
08 Απριλίου 2010 1:04 π.μ.

Χρήστος Θηβαίος : Δε μας συγχωρώ

Έκφραση

"Προσωπικά, πάντως, το σκοτάδι που με τρομάζει περισσότερο είναι εκείνο που υπάρχει στο μυαλό πολλών ανθρώπων."  Γ. Μπαλάνος

Ion Maggos ideas 

ΚΚΕ Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου

Τρίτη 13 Απρίλη 2010 ώρα 7μμ Στο Ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ» στην Ορεστιάδα

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ

Με ομιλία - συζήτηση και θέμα

« ΟΙ πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις
Και οι θέσεις του ΚΚΕ
για το σχέδιο « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ »

Θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ...

Εναρξη υλοποίησης προγραμμάτων προώθησης της απασχόλησης και της γυναικείας επιχειρηματικότητας .

    Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης τριών (3) προγραμμάτων προώθησης της απασχόλησης.

    1) Τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 40.000 ανέργων χρηματοδοτούμενο από εθνικούς πόρους.

    2) Διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια της Τέταρτης Προγραμματικής περιόδου 2007-2013.

    3) Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών γυναικών ηλικίας 22 - 64 ετών συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια της Τέταρτης Προγραμματικής περιόδου 2007-2013.

    Οι όροι υλοποίησης περιλαμβάνονται στις σχετικές προκηρύξεις που θα αναρτηθούν στο site του ΟΑΕΔ την Παρασκευή 9 Απριλίου 2010.

    Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΟΑΕΔ
www.oaed.gr από 9/4/2010.

Αναστέλλονται οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου αναστέλλονται για το τρέχον έτος οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών της χώρας.

    Ενημερώνοντας σχετικά τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, η Υπουργός τονίζει σε επιστολή της πως «σήμερα, ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε σκληρές οικονομικές θυσίες» και η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει αποδεκτή «όχι μόνον ως αναγκαία, αλλά και ως συμβατή προς τους σκοπούς των Ιδρυμάτων σας, ενέργεια».

    Αποδέκτες της σχετικής επιστολής είναι το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, το Πνευματικό Ίδρυμα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, το Ίδρυμα ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.

Στις 20 Απριλίου η παρουσίαση του «Καλλικράτη»

Την μεθεπόμενη Τρίτη, 20 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί  η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τον «Καλλικράτη», όπου θα παρουσιαστεί και ο πολυ-αναμενόμενος χωροταξικός σχεδιασμός.

Δεδομένου ότι όλη σχεδόν η επόμενη εβδομάδα -Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη- αντικείμενο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής θα είναι αποκλειστικά και μόνο το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στην Κύπρο, οι ανακοινώσεις μεταφέρονται, όπως όλα δείχνουν για την τρίτη εβδομάδα του μήνα.

 αυτοδιοίκηση

Αποσύρθηκε η παρακράτηση 8% στις επιχειρήσεις

Στην απόσυρση της διάταξης την παρακράτηση 8% στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών άνω των 300 ευρώ προέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στον επιχειρηματικό κόσμο.

Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα ισχύσει η παλιά ρύθμιση που αφορά στην παρακράτηση για τις συναλλαγές με το δημόσιο.

Αναφορικά με τους συνταξιούχους που υπερβαίνουν τα 65 έτη, ο υπουργός είπε ότι θα ισχύσουν τα τεκμήρια κατά 30% μειωμένα στο σύνολό τους.

H φύση σε αριθμούς:

H φύση σε αριθμούς: μια ταινία μικρού μήκους εμπνευσμένη από τους αριθμούς, την γεωμετρία και την φύση

Α.Σ Έβρος Σουφλίου

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών συνεχίζει ο Έβρος Σουφλίου, που κέρδισε με 3-2 στην παράταση τον Ορφέα Ξάνθης. Μόλις στο 5’ ο Αρβανιτοζήσης άνοιξε το σκορ, όμως στο 23’ ο Βασιλειάδης και στο 42’ ο Χασάν αντέστρεψαν την κατάσταση. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα πήγαινε στην παράταση, ο Αραμπατζής ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Στον πρόσθετο χρόνο, ο Αραμπατζής σκόραρε ξανά στο 111’ και έδωσε την πρόκριση στον Έβρο.

περιφερειακό 

Dream Flow

Dream Flow

φωτογραφία :Γιώργος Χριστάκος

Διαγωνισμός διαφήμισης για την καταπολέμηση της φτώχειας από τον ΟΗΕ

Ανοιχτό διαγωνισμό έντυπης διαφήμισης «για όλους τους πολίτες», με θέμα την καταπολέμηση της φτώχειας, διοργανώνει ο ΟΗΕ με αφορμή τη Σύνοδο για τους αναπτυξιακούς στόχους της χιλιετίας, ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον οργανισμό - καθηγητής Δημήτρης Φατούρος.
Οι ηγέτες του κόσμου δεσμεύτηκαν το 2000 για τη μείωση της φτώχειας στο μισό έως το 2015.
Σύμφωνα με τον κ. Φατούρο, που μίλησε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για το 9ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Οργάνων των Ηνωμένων Εθνών ThessISMUN, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, "ο διαγωνισμός απευθύνεται σε Ευρωπαίους πολίτες, επαγγελματίες της διαφήμισης, μαθητές, φοιτητές και απλό κοινό, για να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους μία διαφήμιση που να υπενθυμίζει στους ηγέτες την υπόσχεση, που έδωσαν". 
Το 9ο ThessISMUN, που ξεκίνησε σήμερα με τη συμμετοχή 400 φοιτητών από όλο τον κόσμο, περιλαμβάνει επίκαιρα θέματα της διεθνούς πολιτικής, όπως η στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, η σύναψη διεθνών συμφωνιών για τον περιορισμό της χρήσης πυρηνικών όπλων και η παγκόσμια οικονομική κρίση.

*Μια δική μας πρόβλεψη : βλέπουμε να το κερδίζει Σουηδός ή Αμερικανός πολίτης . 

Παραδοσιακά επαγγέλματα δείχνουν να αντέχουν στο οικονομικό τσουνάμι που πλήττει τη χώρα

O ταν η κρίση κόβει «μαχαίρι» τις καταναλωτικές υπερβολές, παραδοσιακά επαγγέλματα και εναλλακτικές επιχειρήσεις επιβιώνουν ενάντια στα προγνωστικά.

«Ο Ελληνας ακόμη και σε περιόδους κρίσης θέλει να είναι καλοντυμένος!Και όταν τα χρήματα δεν φτάνουν για την αγορά καινούργιων ρούχων,αναλαμβάνουμε εμείς οι μοδίστρες» σχολιάζει η κυρία Αρτεμη Αρίφη, η οποία διατηρεί εδώ και δέκα χρόνια εργαστήριο επιδιόρθωσης ενδυμάτων στο Κουκάκι. Βέβαια είναι αυτονόητο ότι κανένα επάγγελμα δεν έχει μείνει αλώβητο από την κρίση και, όπως εξηγεί, η επιχείρησή της υπέστη, και αυτή, μείωση του τζίρου της, κυρίως σε ό,τι αφορά την επιδιόρθωση καινούργιων ρούχων.

Την απώλεια αυτής της πελατείας ωστόσο ήρθε να καλύψει μια νέα «τάση» που ξεπήδησε από τα σπάργανα της οικονομικής κρίσης: αντί να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων ρούχα που διατηρούνται σε καλή κατάσταση αλλά ανήκουν στη μόδα... άλλων εποχών, όλο και περισσότεροι επιλέγουν να τα «ανακαινίσουν» ώστε να συμβαδίζουν με τις επιταγές της εποχής! «Μου φέρνουν διαρκώς για στένεμα παντελόνια “καμπάνα” που έκαναν θραύση πριν από μία δεκαπενταετία, ενώ τα μακριά σακάκια που ήταν παλιά της μόδας, έρχονται για κόντεμα. Οι βάτες εξαφανίζονται ώστε ζακέτες και μπλούζες να μη δείχνουν αστείες και φυσικά τα δερμάτινα σακάκια είναι το ρούχο που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και πάντα επιστρέφει για μικρές επιδιορθώσεις» αναφέρει η κυρία Αρίφη.

O Σταύρος Κελέτσης για τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές και για τον Καλλικράτη .

Μαζί με εσάς και τον υπόλοιπο κόσμο διαβάζω κι εγώ ότι θα είμαι υποψήφιος για την περιφέρεια : δηλώνει ο Σταύρος Κελέτσης σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό . Αν και θεωρώ συνεχίζει ,πολύ καλή την υπόθεση του Καλλικράτη και απο το 1996 μίλησα για αυτό , δεν έχω δηλώσει καμία πρόθεση για τέτοια θέση .
Επίσης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό , εξήγησε ότι με τον Καλλικράτη θα συμμαζευτεί το κράτος και διοικητικά αλλά και στα οικονομικά αφού οι αρμοδιότητες των Νομαρχιών θα περάσουν μαζί με τους πόρους στους νέους Δήμους . Δυστυχώς συνεχίζει , ότι αν και επέμεινε με πρόταση του στον Προκόπη Παυλόπουλο να προχωρήσουν επί κυβερνήσεως Καραμανλή , στον Καποδίστρια 2 , πήρε την απάντηση ότι δεν έχουν σκοπό να χάσουν όλους τους Δήμους , χαλώντας το χατίρι σε πολλούς . Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι : όταν μπαίνει η μικροπολιτική στις πολιτικές αποφάσεις σημαίνει ότι μια κυβέρνηση δεν έχει όραμα και τρανή απόδειξη αυτού ήταν ότι παραδώσαμε νωρίς την εξουσία .
Τελειώνοντας λέει ότι επέστρεψε στο επάγγελμά του που είναι νομικός και θεωρεί μεγαλύτερο του λάθος που είχε ανακατευτεί με τα νομαρχιακά , αλλά του ζητήθηκε από το κόμμα και δεν μπορούσε να αρνηθεί .όμως δηλώνει : ,αν και δεν έχω καμία φιλοδοξία  , δηλώνω ενεργός πολίτης και αφήνω ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα , προκειμένου να βοηθήσω τον τόπο μου αν αυτό μου ζητηθεί .

Στο Π.Ε.Δ.Υ το φυτοπλαγκτόν που απειλεί με αφανισμό τον κλάδο των αλιειών…

Στο μικροσκόπιο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης «μπαίνει» για να εξετασθεί, το φυτοπλαγκτόν που εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες από την περιοχή του Στρυμώνα μέχρι την Σαμοθράκη και έχει φέρει σε απόγνωση τους αλιείς του Θρακικού Πελάγους. «Το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας , διερευνά ήδη την μικροβιακή χλωρίδα που αναπτύσσεται στη θάλασσα, δεδομένου ότι η εικόνα της λάσπης που παρατηρείται έχει να κάνει με συσσωρεύσεις οργανικών υλών που ευνοούν ευτροφισμό και ανάπτυξη βιολογικών παραγόντων», σχολίασε στην Ε.ΡΑ. ο διευθυντής του Π.Ε.Δ.Υ., Θεόδωρος Κωνσταντινίδης ,υπογραμμίζοντας ότι το εργαστήριο σε συνεργασία με την νομαρχία Έβρου και τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης –Έβρου, παρακολουθεί τις βιολογικές παραμέτρους στο θαλάσσιο νερό, υποστηρίζοντας ότι, μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά στην μικροβιολογική ποιότητα του θαλάσσιου νερού. Ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε επίσης ότι το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, καθώς και κατά το παρελθόν έχει παρατηρηθεί ότι συμβαίνει κάτι αντίστοιχο από φερτές ύλες που μεταφέρθηκαν κατά πάσα πιθανότητα από τις πλημμύρες ή από τον ποταμό Έβρο.
ερτ

Σε ισχύ η ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ…

Τέθηκε σε ισχύ  η ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών (ικα - οαεε).Όπως προβλέπεται από τον νόμο, παρέχεται η ευχέρεια  εξόφλησης σε 36 μηνιαίες δόσεις χωρίς προκαταβολή συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων, μετά από αίτηση του οφειλέτη, με την προϋπόθεση, της καταβολής από τον οφειλέτη των τρεχουσών εισφορών. Το ποσό της κάθε  δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο του ποσού των διακοσίων ευρώ. Η Ένωσεις Επαγγελματιών και βιοτεχνών  γνωστοποιούν στα μέλη πως για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ένωσης και στα κατά τόπους ασφαλιστικά ταμεία για την ρύθμιση των οφειλών τους.
Προς το παρόν βέβαια τα γραφεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ , δέχονται μόνο τις αιτήσεις γιατί η ρύθμιση του νόμου 3833 του 2010 δεν έχει περαστεί ακόμα στο μηχανογραφικό τους σύστημα . 

Αναφορά Τσιαούση στο υπουργείο Υγείας για δημιουργία Κέντρου Υγείας στο Δέρειο….

Αναφορά προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αντικείμενο την αναδιάρθρωση των Μονάδων Υγείας του Νομού Έβρου καθώς και τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στην περιοχή του Δερείου, κατέθεσε η βουλευτής Έβρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ελένη Τσιαούση. Στην αναφορά της η κ. Τσιαούση επισημαίνει ότι «Όλοι οι άνθρωποι σε μία ευνομούμενη κοινωνία έχουν δικαίωμα σε καλύτερους όρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας, πόσο μάλλον οι κάτοικοι των ακριτικών-παραμεθόριων περιοχών, όπου καθημερινά έρχονται να αντιμετωπίσουν αντιξοότητες και δυσκολίες στο πολλαπλάσιο λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας του Νομού Έβρου». «Οι φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης μας, για την επάνδρωση των μονάδων υγείας όλης της χώρας με νοσηλευτικό προσωπικό, με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη και εκφράζω την ικανοποίησή μου, διότι δίνεται λύση σε ένα χρόνιο βασικό πρόβλημα της Ελλάδας, όπου φρόντισε η προηγούμενη κυβέρνηση να γιγαντώσει» σημειώνει η κ. Τσιαούση, τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι γνωστές σε ολόκληρο τον νομό, οι υπόγειες διεργασίες, που προσπαθούσε απεγνωσμένα να επιβάλει η απελθούσα κυβέρνηση προς εξυπηρέτηση ημετέρων και κυρίως οι διαδικασίες, που οδήγησαν στην υποβάθμιση και στον παροπλισμό, από θέμα προσωπικού, των Κέντρων Υγείας του Βορείου τμήματος του Νομού Έβρου καθώς και το νησιού της Σαμοθράκης, με συνέπεια τη συσσώρευση ενεργού προσωπικού σε τμήματα άνευ ουσιαστικού αντικειμένου και σε θέσεις, που δεν είχαν άμεση σχέση με την πραγματική ειδικότητά του, σε Νοσοκομεία των αστικών κέντρων του νομού Έβρου». Επίσης ζητά από το υπουργείο να μεριμνήσει για την ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, τόσο στα Νοσοκομεία, όσο και στα Κέντρα Υγεία Νομού Έβρου, υλοποιώντας και τις ανάλογες ενέργειες, αποδεικνύοντας στην πράξη την αναδιάρθρωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όπως και για τη δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας στην περιοχή του Δερείου του Νομού Έβρου, παρέχοντας σωστές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προς όφελος του ορεσίβιου πληθυσμού.
ΕΡΤ

Σαν σήμερα :

  • 1820: Ένας αγρότης στη Μήλο, σκάβοντας στο κτήμα του, ανακαλύπτει ένα αρχαίο γυναικείο άγαλμα. Είναι η πασίγνωστη σήμερα Αφροδίτη της Μήλου.
  • 1904: Η Βρετανία και η Γαλλία υπογράφουν μία ιστορική συμφωνία, την οποία ονομάζουν «Εγκάρδια Συμφωνία» και διευθετούν όλες τις διαφορές τους.
  • 1950: Ξεκινά το πρώτο πρωτάθλημα του ΝΒΑ.
  • 1989: Το ΚΚΕ, η Ελληνική Αριστερά, η ΕΔΑ και ανεξάρτητοι αριστεροί συγκροτούν το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Πρόεδρος ορίζεται ο Χαρίλαος Φλωράκης και γραμματέας ο Λεωνίδας Κύρκος.
  • 1990: Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, με ποσοστό 46,8% και 150 έδρες, στις τρίτες βουλευτικές εκλογές που έγιναν μέσα σ' ένα χρόνο. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 38,6% και ο Συνασπισμός με 10,2%.
  • 1996: H κυβέρνηση της Νέας Γιουγκοσλαβίας (Σερβία και Μαυροβούνιο) αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με το όνομα Μακεδονία.
  • 1798:  Γεννιέται ο Διονύσιος Σολωμός, ποιητής.
  • 1941: Γεννιέται ο  Βιβιέν Γουέστγουντ, αγγλίδα σχεδιάστρια μόδας, που διαμόρφωσε τη μόδα του πανκ και του νιου-γουέιβ.
  • 1942: Πεθαίνει ο Κώστας Σκαρβέλης, συνθέτης του ρεμπέτικου.
  • 1973: Πεθαίνει ο Πάμπλο Πικάσο, Ισπανός ζωγράφος.

 Picasso Painting Guernica