Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

O Σταύρος Κελέτσης για τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές και για τον Καλλικράτη .

Μαζί με εσάς και τον υπόλοιπο κόσμο διαβάζω κι εγώ ότι θα είμαι υποψήφιος για την περιφέρεια : δηλώνει ο Σταύρος Κελέτσης σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό . Αν και θεωρώ συνεχίζει ,πολύ καλή την υπόθεση του Καλλικράτη και απο το 1996 μίλησα για αυτό , δεν έχω δηλώσει καμία πρόθεση για τέτοια θέση .
Επίσης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό , εξήγησε ότι με τον Καλλικράτη θα συμμαζευτεί το κράτος και διοικητικά αλλά και στα οικονομικά αφού οι αρμοδιότητες των Νομαρχιών θα περάσουν μαζί με τους πόρους στους νέους Δήμους . Δυστυχώς συνεχίζει , ότι αν και επέμεινε με πρόταση του στον Προκόπη Παυλόπουλο να προχωρήσουν επί κυβερνήσεως Καραμανλή , στον Καποδίστρια 2 , πήρε την απάντηση ότι δεν έχουν σκοπό να χάσουν όλους τους Δήμους , χαλώντας το χατίρι σε πολλούς . Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι : όταν μπαίνει η μικροπολιτική στις πολιτικές αποφάσεις σημαίνει ότι μια κυβέρνηση δεν έχει όραμα και τρανή απόδειξη αυτού ήταν ότι παραδώσαμε νωρίς την εξουσία .
Τελειώνοντας λέει ότι επέστρεψε στο επάγγελμά του που είναι νομικός και θεωρεί μεγαλύτερο του λάθος που είχε ανακατευτεί με τα νομαρχιακά , αλλά του ζητήθηκε από το κόμμα και δεν μπορούσε να αρνηθεί .όμως δηλώνει : ,αν και δεν έχω καμία φιλοδοξία  , δηλώνω ενεργός πολίτης και αφήνω ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα , προκειμένου να βοηθήσω τον τόπο μου αν αυτό μου ζητηθεί .

Μετά τις πλημμύρες τι ;

Αυτές είναι οι εικόνες που άφησαν οι πλημμύρες πίσω τους . Εκτός από τις καταστροφές σε γεωργικές εκτάσεις και σε σπίτια υπήρξαν και απώλειες σε ζώα .


tomadakis.blogspot.com

Πάμε θέατρο : "Ο Μπακαλόγατος" στο Ράδιο Σίτυ

Για όσους από εσάς βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη :
Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε για δυο συνεχόμενες χρονιές παρουσιάζεται μία από τις καλύτερες ελληνικές κωμωδίες βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο Ζήκος ο Μπακαλόγατος, αφελής αλλά ετοιμόλογος, δουλεύει στο μαγαζί του κυρ-Παντελή και είναι ερωτευμένος με την Φιφίκα, που για να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Το αφεντικό του, αν και προχωρημένης ηλικίας, είναι τσιμπημένο με την κατά πολύ νεότερή του Λίτσα, και μάλιστα βάζει προξενήτρα να την ζητήσει από τον πατέρα της. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά αυτός δεν πτοείται. Σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ιδίας, προχωρεί στους αρραβώνες. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως σχεδιάζουν υπάλληλος και αφεντικό, καθώς εμφανίζονται και άλλο υποψήφιοι γαμπροί...

Πρωταγωνιστούν οι: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Κωστής, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Λέφας, Γιάννης Δεγαΐτης, Σπύρος Πούλης, Θάλεια Ματίκα, Αλίνα Κοτσοβούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ειρήνη Τσιάρη, Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Υπογράφηκε η απόφαση κατανομής των ΚΑΠ


Υπογράφηκε η απόφαση κατανομής  των ΚΑΠ σύμφωνα με τα κριτήρια της ΚΕΔΚΕ και το ύψος των πιστώσεων που κατανέμεται είναι σύμφωνο με τα προβλεπόμενα στον κρατικό προϋπολογισμό και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
            Πράγματι τα δωδεκατημόρια των τριών πρώτων μηνών και ιδιαίτερα του Μαρτίου εμφανίζονται μειωμένα. Αυτό οφείλεται στο ότι η κατανομή, η οποία γίνεται τους τρεις πρώτους μήνες του χρόνου, έχει πάντα την μορφή των προκαταβολών.
             Για την ενημέρωση της ΚΕΔΚΕ, σας πληροφορούμε ότι θα υπάρξει συμπληρωματική κατανομή, η οποία θα αποκαθιστά την πληρότητα των δωδεκατημορίων, όπως αυτά προκύπτουν από το συνολικό ποσό των προβλεφθέντων στον προϋπολογισμό του 2010, μειωμένο κατά 10%. Τους επόμενους μήνες, τα δωδεκατημόρια θα αντιστοιχούν στο ύψος που προβλέπεται από την απόφαση κατανομής των ΚΑΠ που προαναφέρεται. Το αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να συνυπογραφεί και η σχετική ΚΥΑ.

Το γαλλικό παράδειγμα δημόσιας διαβούλευσης για το περιβάλλον μελετά το ΥΠΕΚΑ

Το επιτυχημένο παράδειγμα της Γαλλίας στη δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για το περιβάλλον (Grenelle environnement) μελετά το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να υιοθετήσει μια παρόμοια διαδικασία, εναρμονισμένη στην ελληνική πραγματικότητα. Για τον σκοπό αυτό έχει προσκαλέσει στην Αθήνα, στις 8 και 9 Απριλίου, την Αναπληρώτρια Γενική Επίτροπο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Commissariat general au development durable) της Γαλλίας, κα Μισέλ Ρουσό (Mich?le Rousseau). Η Επιτροπή, που υπάγεται στο Υπουργείο Οικολογίας, Ενέργειας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Θαλάσσης, είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την παρακολούθηση της εφαρμογής των προτεραιοτήτων που αποφασίστηκαν βάση της δημόσιας διαβούλευσης που προηγήθηκε.

Έβρος blogs .. ένα ελλιπές site

 EvrosBlogs .....

Τι είναι αυτό το site και σε τι μπορεί να είναι χρήσιμο;

Το site EvrosBlogs.gr είναι η απόλυτη συλλογή των blogs της περιοχής που δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθούν με εύκολο και εύχρηστο τρόπο όλα τα τοπικά blogs. Ο χρήστης, αντί να επισκέπτεται καθημερινά τα δεκάδες blogs, μπορεί να τα παρακολουθεί όλα από το EvrosBlogs.gr με μια ματιά και εφόσον τον ενδιαφέρει κάποιο άρθρο ή κάποιο site, να μεταβαίνει σε αυτό μέσω παραπομπής (link).
Επίσης το EvrosBlogs.gr μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα ΜΜΕ, τα οποία μπορούν με τη βοήθειά του να παρακολουθούν όλα τα τοπικά blogs ώστε να έχουν ανά πάσα στιγμή μια εικόνα της τοπικής μλογκόσφαιρας. 


Αυτά δηλώνει το evrosblogs στις πληροφορίες για την ιδιότητά του και τη χρησιμότητά του .
Εμείς παρατηρούμε  ότι μάλλον είναι ελαφρώς παρατημένο και στην τύχη του ή δεν τους βγήκε ο σκοπός που είχαν θέσει αρχικά . Το δικό μας blog έχει κάνει αρχικά αίτηση εδώ και τέσσερις μήνες και δεν βρήκε καμία ανταπόκριση . Επίσης στείλαμε αίτηση άλλες δυο φορές μήπως και χάθηκε στο δρόμο αλλά και πάλι τίποτα .Το μπανεράκι σας όμως το τοποθετήσαμε .  Σαφώς και γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να αποστέλλονται  πολλές αιτήσεις αλλά φανταζόμαστε ότι μετά από τόσο καιρό κάτι πήγε στραβά .
Κρίμα να μη λειτουργεί σωστά ! Θα προτείναμε να κατέβει , μιας και η ενημέρωση για τα blog του νομού που φιλοξενεί είναι ελλιπής ή απλά πλέον δεν το διαχειρίζεται κανείς .


Ο Υφ. Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος λίγες μέρες πρίν την ανακοίνωση του Καλλικράτη

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό maximum ο Υφ. Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος παραδέχεται ότι ήταν και δική του πρόταση η συνένωση των Δήμων Τυχερού και Φερών αλλά αυτό τονίζει δεν έχει καμία σημασία γιατί τα όρια των Δήμων θα αποφασιστούν από το Υπουργείο .  ( Ο κύριος Ντόλιος δεν είναι στο Υπουργείο ? ) 
Επίσης λέει χαρακτηριστικά ότι ούτε ο Δήμος Φερών ούτε κανένας άλλος Δήμος δεν θα καθορίζει τα όρια των νέων Δήμων αφού η πρόταση είναι ήδη έτοιμη και θα ανακοινωθεί μετά την Κυριακή του Θωμά και φυσικά θα πάει σε διαβούλευση .
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου , αν θα στηρίξει τον κύριο Ούστογλου στην πιθανή υποψηφιότητά του στον " πιθανό " νέο Δήμο με την Αλεξανδρούπολη ο κύριος Ντόλιος δήλωσε παρών και τόνισε ότι θα τον ενδιέφερε να δει μια τέτοια υποψηφιότητα την οποία όπως είπε χαρακτηριστικά  " σαφώς και θα στήριζα " . 


Θα είναι υποψήφιος ξανά ο Δήμαρχος Τυχερού κύριος Δημούτσης

Ασύγκριτο και πρωτοποριακό το έργο του Δήμου Τυχερού , δηλώνει ο κύριος Δημούτσης .Έχει εγκριθεί για το Δήμο Τυχερού η ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου και νέου κλειστού γυμναστηρίου .  Δεν θα τεθεί σε αργία λέει ο ίδιος και αυτές είναι κουβέντες του καφενείου . Δηλώνει επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό maximum ότι θα είναι υποψήφιος τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές .

Διεθνής ΈΚθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Η Στοά του Βιβλίου

Η Στοά του βιβλίου και ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας , καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση με τίτλο : 
Γιάννης Κόντος - Θανάσης Νιάρχος 
40 χρόνια βιβλία - 40 χρόνια φιλία

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 στις 19:30
στη Στοά του βιβλίου .

Επιστροφή 200 αλλοδαπών στις πατρίδες τους μέσα από το πρόγραμμα εθελούσιου επαναπατρισμού

Επιστροφή 200 αλλοδαπών στις πατρίδες τους μέσα από το πρόγραμμα εθελούσιου επαναπατρισμού

Διακόσιοι αλλοδαποί κατάφεραν να επιστρέψουν ομαλά στις πατρίδες τους μέσα στο Μάρτιο κάνοντας χρήση του προγράμματος εθελούσιου επαναπατρισμού με μέριμνα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Αναλυτικότερα, 97 από αυτούς που αποχώρησαν οικειοθελώς ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και 60 υπήκοοι Ιράκ, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν υπήκοοι Σουδάν, Πακιστάν, Μαρόκου, Νιγηρίας, Μπαγκλαντές και Ιράν που είχαν εκτοπιστεί ή είχαν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους.
Σημειώνεται ότι η αναχώρηση των 200 επαναπατρισθέντων έγινε εφικτή μέσω της χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών, όπως προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα για τον εθελούσιο επαναπατρισμό.
   Επιπλέον απελάθηκαν 88 μετανάστες που διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν υπήκοοι Ιράκ, Γεωργίας και Ιράν.
Επίσης την 1η Απριλίου αναχώρησαν, στο πλαίσιο του προγράμματος του εθελούσιου επαναπατρισμού, 13 υπήκοοι Πακιστάν.

Σαν σήμερα :

  • 529: Ο αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Ιουστινιανός εκδίδει ένα θεμελιώδες νομικό σύγγραμμα, τον «Ιουστινιάνειο Κώδικα» (Corpus Juris Civilis).
  • 1805: Πρεμιέρα της 3ης Συμφωνίας του Μπετόβεν, της επονομαζόμενης και «Ηρωικής», στο «Τεάτερ αν ντερ Βίνεν» της Βιέννης.
  • 1885: Εκλογές στην Ελλάδα με επικράτηση του Θεόδωρου Δηλιγιάννη.
  • 1923: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, ως μετεξέλιξη του Κόμματος Εργατών της Αμερικής.
  • 1943: Ο ερευνητής Άλμπερτ Χόφμαν κατασκευάζει στα εργαστήρια της φαρμακευτικής εταιρίας Sandoz στην Ελβετία το πρώτο συνθετικό ναρκωτικό LSD.
  • 1948: Ιδρύεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
  • 1939: Γεννιέται ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, Αμερικανός σκηνοθέτης. («Ο Νονός», «Αποκάλυψης Τώρα»)
  • 1614:Πεθαίνει ο  Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, γνωστότερος ως Ελ Γκρέκο, ζωγράφος.
  • 1824:Πεθαίνει ο  Λόρδος Βύρων, φιλέλληνας Άγγλος ποιητής.
  • 2005: Πεθαίνει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, λαϊκός τραγουδιστής και συνθέτης. 

                                             El Greco