Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

Mερικοί άνθρωποι φορούν μόνο μαύρα ...

Γιατί δεν δέχονται την είσοδο στην ευθεία και ποτέ δεν θα απαρνηθούν τη δύναμη που πηγάζει από τους κύκλους. Γιατί ονειρεύτηκαν λευκά πανιά να ανεμίζουν σε ταράτσες κόντρα στον άνεμο. Γιατί μάθανε να αγαπούν τα όχι και να μην εξαγοράζουν τα ναι. Γιατί όπου ξάπλωσαν, άφησαν εκτός από τον ιδρώτα του οργασμού τους, κάτι από το λίγο της ψυχή τους. Γιατί ζήσανε μέσα σε άδεια μεσημέρια, αχανή δωμάτια και αλήθειες που τσακίζουν. Γιατί ένας χειμώνας δεν τους φτάνει για όσα κάθε ξημέρωμα φοβούνται να θυμούνται. Γιατί καβαλήσανε μια καταιγίδα και έκαναν τσουλήθρα πάνω σε ουράνια τόξα. Γιατί πίστεψαν σε έναν άλλο θεό που δεν έχει ανάγκη από κεφαλαία γράμματα στο όνομά του. Γιατί κάθε φορά που είπαν σε χρειάζομαι, έχασαν. Γιατί η ηθική και η ανηθικότητά τους δεν έπαψαν ποτέ να αγκαλιάζονται σε μια ασταμάτητη ερωτική πάλη. Γιατί γεννήθηκαν λάθος ή γιατί ο κόσμος λάθεψε όταν βρέθηκαν ανάμεσά του. Γιατί η ζωή τους δεν πουλήθηκε στα καροτσάκια κι ο θάνατος τους δεν κρεμάστηκε στα περίπτερα. Γιατί δραπετεύουν σαν νερό, καμιά φορά και σαν σωπαίνω. Γιατί ποτέ δεν έπαψαν να ψάχνουν την μυστική ζούγκλα των αστεροειδών μέσα στο κεφάλι τους. Γιατί όταν γεμίζει το φεγγάρι, το δίνουν μπάλα ασημένια στα παιδιά της γειτονιάς να το κάνουν παιχνίδι στις αλάνες και αστράφτει η νύχτα.
xnoudi.blogspot.com

Η επιστολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Πληροφορούμαι μέσω του Τύπου ότι ο κ. Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης με αφορμή στοιχεία που είδαν πριν λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας σε ξένα και ελληνικά μέσα ενημέρωσης για ύποπτες συναλλαγές σχετιζόμενες με την ανάθεση το 2000 της κατασκευής υποβρυχίων τύπου 214 για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε (Σκαραμαγκάς) και τις τότε συνεργαζόμενες γερμανικές εταιρείες ΗDW και Ferrostaal.

    Σημειώνω κατ’ αρχάς ότι, όπως έχουν νόμιμη υποχρέωση, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι έτοιμες να βοηθήσουν το έργο της εισαγγελικής αρχής με την παροχή όλων των διαθέσιμων στοιχείων.

    Υπάρχει όμως και η επείγουσα ανάγκη να πληροφορηθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εγκαίρως και μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης τι πράγματι συνέβη ώστε να προβεί στις ενέργειες που είναι αναγκαίες για την προάσπιση των συμφερόντων του δημοσίου, καθώς η σύμβαση του 2000 για τα υποβρύχια τύπου 214 εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς τη συμμετοχή πλέον της εταιρείας Ferrostaal που, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ήταν το κέντρο των παράνομων συναλλαγών.

    Όπως θα έχετε ίσως πληροφορηθεί, στις 21.09.2009, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, η γερμανική πλευρά (ο όμιλος ThyssenKrupp Marine Systems που ελέγχει τόσο τα ΕΝΑΕ όσο και την HDW) κατήγγειλε τις συμβάσεις κατασκευής υποβρυχίων τύπου 214 και εκσυγχρονισμού υποβρυχίων τύπου 209 και έθεσε επιτακτικά ζήτημα διακοπής της λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και απόλυσης των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να διακυβεύονται μείζονα συμφέροντα του Δημοσίου που έχει καταβάλει, ως τώρα, 2 και πλέον δις ευρώ, χωρίς να έχει παραλάβει ούτε ένα καινούργιο ή εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο.

    Η γερμανική πλευρά προσέφυγε επίσης στη διεθνή διαιτησία κατά τους κανόνες του ΙCC.

    Προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα, να διασωθούν η ελληνική ναυπηγική υποδομή, οι θέσεις εργασίας, τα χρήματα που κατέβαλε από το υστέρημα του ελληνικού λαού το Δημόσιο και να παραληφθούν τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, καταλήξαμε (με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής και σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ και της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων) στις 18.03.2010 στην υπογραφή μίας συμφωνίας- πλαίσιο (framework agreement), με τις εταιρείες ThyssenKrupp Marine Systems, Abu Dhabi Mar, ΗDW και τα ΕΝΑΕ και τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης για την κατάρτιση της κύριας σύμβασης που θα υποβληθεί στη Βουλή προς κύρωση.

    Προκειμένου συνεπώς να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου, να εξασφαλιστεί ταυτοχρόνως η εφαρμογή των αναγκαίων εγγυήσεων διαφάνειας και να αποφευχθούν προβλήματα του παρελθόντος είναι αναγκαίο να έχουμε υπ’ όψιν μας τα στοιχεία που προκύπτουν από την διερεύνηση των πληροφοριών που αναφέρονται στις αρχικές σχετικές συμβάσεις.

    Περιττεύει να σημειώσω ότι το Δημόσιο, εφόσον ασκηθούν ποινικές διώξεις, θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ήδη όμως κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης ήθελα να σας παρακαλέσω να μεριμνήσετε ώστε να ζητηθεί το ταχύτερο η συνδρομή των γερμανικών δικαστικών αρχών και να διασφαλίσετε, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την εισαγγελική αρχή. »

O Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για το μηχανισμό στήριξης του Ευρωπαικού Συμβουλίου .

Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους της χώρας μας για την αλλαγή των όρων της πρόσφατης συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μηχανισμό στήριξης. Η συμφωνία είναι σημαντική τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, γιατί προσδιορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες μία χώρα, θα στηριχθεί υπό συγκεκριμένους όρους από τους εταίρους της. Όπως όμως έχουμε επανειλημμένα διευκρινίσει η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού.

    Η δημοσιονομική πορεία της χώρας μας εξαρτάται από την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, και η Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει την υλοποίηση του Προγράμματος χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση. Ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά και εντός του στόχου που έχει τεθεί ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, τον τρόπο κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού, το ασφαλιστικό, τη λειτουργία του κράτους, και την απελευθέρωση του αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας. Οι αλλαγές αυτές διασφαλίζουν την μείωση του δημοσίου ελλείμματος, τον έλεγχο της πορείας του δημόσιου χρέους, αλλά και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Μια αξιολόγηση υπουργών… 180 μέρες μετά (σχεδόν…)

Του Σωτήρη Κούκιου 
Θα θυμάστε ότι τον Δεκέμβρη του 2009 είχα ανεβάσει ένα πόστο αξιολογώντας υπουργούς με βάση το google. Σήμερα λοιπόν προσπαθώ να αξιολογήσω την παρουσία τους παίρνοντας υπ όψιν 3 παραμέτρους : την παρουσία στο Google, την συνολικότερη παρουσία στα social media και ειδικότερα τις αναφορές στο twitter ή στο Facebook. Σύμφωνα λοιπόν με την λίστα του Δεκέμβρη έχουμε αλλαγές και σημαντικές:
1. Γιώργος Παπανδρέου 1.600.000 αποτελέσματα τον Δεκέμβρη, 927.000 σήμερα (μάλλον λόγω αφαίρεσης και άσχετων ποστ από την ομάδα του;;; ) αλλά εντυπωσιακό ότι έχει παράξει 82.700 αποτελέσματα σε 24 ώρες …). Έχει φυσικά το δικό του blog και έχει ανοίξει twitter account και facebook account. Τεράστια η αύξηση των αποτελεσμάτων στην αγγλική γλώσσα!!! 724.000 αποτέλεσματα! Η γυναίκα που πέτυχε την μεγαλύτερη αύξηση στα social media.. Τίνα Μπιρμπίλη

2. Ευάγγελος Βενιζέλος 526.000 αποτελέσματα 12/09, 427.000 αποτελέσματα σήμερα και μόνο 297 τις τελευταίες 24 ώρες!!! Αυτό για το συγκριτικό μέγεθος του τι ενδιαφέρον προσελκύει καθημερινά ο Πρωθυπουργός. Έχει φυσικά το δικό του blog και facebook account, αλλά και twitter account! Ψάχνοντας τις αναφορές σε twitter και facebook είναι στη μεν πρώτη περίπτωση δημοσιογραφικού χαρακτήρα, στην δε δεύτερη η αναπαραγωγή 3 χιουμοριστικών βίντεο από τους ΑΜΑΝ, τον Λαζόπουλο και την Ελληνοφρένεια. Και όμως οι πολιτικοί προτιμούν το facebook από το twitter!

3. Γιώργος Παπακωνσταντίνου 399.000 αποτελέσματα τον 12/09, 979.000 αποτελέσματα σήμερα!!! Έκρηξη αναφορών λογική με τα νομοσχέδια και την οικονομική κρίση. Επίσης έχει twitter account (ανεβάζει κυρίως δελτία τύπου) και έχει facebook account. Οι αναφορές στο πρόσωπο του είναι χιλιάδες στο twitter με βάση ειδικά τα φορολογικά μέτρα και στην πλειοψηφία τους αρνητικές ενώ στο FB οι αναφορές δεν είναι άξιες λόγου. Δεν έχει επίσης blog.

4. Γιάννης Ραγκούσης 393.000 αποτελέσματα΄τον 12/09 και 682.000 σήμερα!!! Έκρηξη με νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον δημόσιο τομέα αλλά ειδικά τον Καλλικράτη. Δεν έχει blog, έχει FB αλλά δεν έχει και twitter.

Κατανομή 1920 Θέσεων απο τον τον ΑΣΕΠ

Πριν τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους ΟΤΑ πρέπει να προηγείται ερώτημα, λέει το ΣτΕ

Για την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του Κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτείται απεύθυνση σχετικού ερωτήματος προς τον ΟΤΑ, ενώ η μεταβίβαση πρέπει να συνδυάζεται και με την μεταφορά των σχετικών κρατικών πόρων, λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 506/2010 απόφασή του ακύρωσε ως παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα 93/2008 το οποίο προέβλεπε τη μεταφορά πολεοδομικών αρμοδιοτήτων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με τον εν λόγω ΠΔ μεταφέρθηκαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας οι αρμοδιότητες της σύνταξης εκθέσεων επικίνδυνων οικοδομών και επικινδύνως ετοιμόρροπων κατασκευών, της τακτοποίησης οικοπέδων κ.λπ. Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος και τις αρχές της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (α' και β' βαθμού) «για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του Κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για την κατανομή των τοπικών υποθέσεων στους επί μέρους βαθμούς απαιτείται πριν το αρμόδιο όργανο ασκήσει την κανονιστική του αρμοδιότητα να απευθύνει σχετικό ερώτημα προς τον ΟΤΑ στον οποίο πρόκειται να μεταβιβασθούν οι αρμοδιότητες προκειμένου να ζητηθεί η γνώμη του για τη σχεδιαζόμενη μεταβίβαση». Παράλληλα, όμως, με τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων πρέπει να μεταφέρονται και οι αντίστοιχοι πόροι, συμπληρώνει το Δικαστήριο. Στη δικαστική απόφαση αναφέρεται, τέλος, ότι αν δεν τηρηθούν οι δύο αυτές προϋποθέσεις η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων προς τους ΟΤΑ είναι παράνομη.

Live στο Διαχρονικό με τους Black Sheeps


Τετάρτη 7 Απριλίου 2010 και ώρα 10 : 00 το βράδυ στο Διαχρονικό 

Σαν σήμερα :

  • 1722: Στη Ρωσία, ο Μέγας Πέτρος βάζει τέλος στη φορολογία όσων έχουν μούσι.
  • 1868: Ιδρύεται στις ΗΠΑ η Κου Κλουξ Κλαν, μία οργάνωση των λευκών που αντιτίθεται στη φυλετική ισότητα.
  • 1909: Οι αμερικανοί εξερευνητές Ρόμπερτ Έντουαρντ Πίρι και Μάθιου Χένσον ανακαλύπτουν τον Βόρειο Πόλο.
  • 1941: Η ναζιστική Γερμανία επιτίθεται στην Ελλάδα.
  • 1957: Ιδρύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία, από τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος εξαγόρασε την κρατική ΤΑΕ.
  • 2003: Οι αμερικανικές δυνάμεις εισβάλουν στη Βαγδάτη.
  • 1483:Γεννιέται ο  Ραφαήλ (Ραφαέλο Σάντι), ιταλός αναγεννησιακός γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας.