Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

Ο ΟΣΕ στο επίκεντρο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων

Το θέμα του ΟΣΕ, που ζημιώνει το Δημόσιο κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως, ανοίγει η κυβέρνηση αμέσως μετά το Πάσχα, θέτοντας στόχο την ιδιωτικοποίησή του και παράλληλα την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.
Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έχει ανακοινώσει ότι εξετάζει την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την εταιρεία που διαχειρίζεται τις μεταφορές, αλλά όχι και στο δίκτυο το οποίο θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, τα σενάρια που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν παραχώρηση έως 49% της εταιρείας σε στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει και το μάνατζμεντ.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προβεί και σε αξιοποίηση των ακινήτων του ΟΣΕ σε συνδυασμό με παραχωρήσεις σε ιδιώτες. Αυτό αφορά βασικά τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπου μπορεί να αναπτυχθεί πλήθος εμπορικών δραστηριοτήτων.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, στόχος, όμως, ο οποίος θεωρείται πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, τουλάχιστον σε αυτή τη συγκυρία.
Μετά το Πάσχα θα συνεδριάσει η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον του ΟΣΕ και γενικότερα για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, «το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα», ενώ «ως προς το χρονοδιάγραμμα, έχουμε προβλέψεις για έσοδα μέσα στην τριετία στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, έχουμε όμως και τις συνθήκες των αγορών τις οποίες λαμβάνουμε υπόψη ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

«Παροχή οδηγιών για την υλοποίηση εισοδηματικής πολιτικής έτους 2010».

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,6,7,8 και 9 του νόμου
3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α), «Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για
την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης», προκειμένου να ενημερωθείτε και να
προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή τους.
Για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των ρυθμίσεων του ανωτέρω νόμου,
κρίνεται σκόπιμο να τονισθούν τα εξής :
Επί του άρθρου 1
1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1, τα έξοδα παράστασης του
Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως καθορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 2 του ν.
565/1977 (Α΄ 85) καθώς και του Προέδρου της Κυβέρνησης, του Προέδρου
της Βουλής, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, των Υπουργών και των
Υφυπουργών, όπως καθορίζονται με την αριθ.70025/1929/5-6-1979
απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, που κυρώθηκε με το άρθρο 55 του
ν.1249/1982 (Α΄43), μειώνονται, από 1-1-2010, κατά ποσοστό δώδεκα τοις
εκατό (12%).
Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλες τις αλλαγές και τις μειώσεις των μισθών και επιδομάτων :
 

http://www.mof-glk.gr/mis/2010/2.pdf,

Από 6-15 Απριλίου τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ

Τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ) του Β΄ Διμήνου 2010, θα καταβληθούν σε 430.151 οικογένειες το χρονικό διάστημα από 6 έως 15 Απριλίου 2010, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 131. 837.458,81 ευρώ.
ΔΟΛ

"Φοροπράκτορες" στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών ρίχνει το σώμα μυστικών φοροπρακτόρων. Πρόκειται για ελεγκτές της εφορίας οι οποίοι υποδυόμενοι κατά περίπτωση το ρόλο που απαιτείται για την εξιχνίαση οικονομικού εγκλήματος και με νομική πλέον κάλυψη, θα μπορούν να πιάνουν επ΄ αυτοφώρω επιχειρηματίες και επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν αλλά και επίορκους συναδέλφους τους.

Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή 

Οι "μυστικοί" θα υποδύονται τους πελάτες, τους επιχειρηματίες, τους εισαγωγείς ή τους εξαγωγείς, τους συναλλασσόμενους που ζητούν εξυπηρετήσεις.

Στο στόχαστρο μπαίνουν:

 • Επιχειρηματίες και επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν είτε αποφεύγοντας να υποβάλλουν δηλώσεις είτε εκδίδοντας πλαστά ή εικονικά τιμολόγια και
 • Επίορκοι εφοριακοί, οι οποίοι δωροδοκούνται.

Το ρόλο των "μυστικών" αναλαμβάνουν εφεξής δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, αστυνομικοί και λιμενικοί. Μέχρι τώρα, τέτοια δυνατότητα δινόταν μόνο σε αστυνομικούς.  Για τη διαπίστωση παράνομων πράξεων θα επιστρατεύονται ακόμη και ιδιώτες, έναντι παχυλής αμοιβής. Ο ιδιώτης που θα συνεργαστεί θα εισπράξει το 10% επί των επιβληθέντων προστίμων. Επίσης θα δικαιούται το 25% των προστίμων που θα συλλέγει το κράτος από τη σύλληψη επίορκων εφοριακών. Για πρώτη φορά μάλιοστα, εκτός από τις ποινές φυλάκισης, ο δωροδοκούμενος εφοριακός θα πληρώνει και χρηματικό πρόστιμο (10.000 - 500.000 ευρώ).
Στην ειδική διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου προβλέπεται:
 • δημοσίευση ονομάτων όσων φοροδιαφεύγουν,
 • λουκέτα έως και έξι μήνες σε επιχειρήσεις,
 • κατάργηση αφορολογήτου για επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις, και
 • άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε επαγγελματίες-υπόπτους
Οι "μυστικοί πράκτορες" δεν θα κυνηγούν αποδείξεις, αλλά σοβαρές φορολογικές παραβάσεις. Για την κάθε επιχείρηση θα απαιτείται εσαγγέλική κάλυψη. Οι στόχοι θα επιλέγονται με εντολή από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου οικονομικών, του ΣΔΟΕ και του υπουργείου προστασίας του πολίτη.
ΝΕΤ

Α.Σ ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Α.Σ Έβρος Σουφλίου - Ορφέας Ξάνθης

Αγώνας Κυπέλλου

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010 και ώρα 4:30 μ.μ 

στο Δημοτικό Στάδιο "Δημήτριος Μπακιρτζής"

Σαν σήμερα :

 • 1614: Η ινδιάνα Ποκαχόντας, κόρη του αρχηγού Ποχατάν, παντρεύεται τον λευκό γαιοκτήμονα Τζον Ρολφ. Η ιστορία της απεικονίστηκε στη μεγάλη οθόνη από την εταιρία Disney στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Ποκαχόντας».
 • 1897: Κηρύσσεται ο καταστροφικός για την Ελλάδα πόλεμος με την Τουρκία.
 • 1944: Οι Γερμανοί εκτελούν 270 κατοίκους της Κλεισούρας της Καστοριάς ως αντίποινα για το φόνο δύο συμπατριωτών τους στρατιωτών.
 • 1951: Στις ΗΠΑ, η Έθελ και ο Τζούλιους Ρόζενμπεργκ καταδικάζονται σε θάνατο για κατασκοπία υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.
 • 1962: Ο καθαιρεθείς αρχηγός του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης ζητά να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δικαστεί. Η αίτησή του δεν γίνεται δεκτή.
 • 1970: Η εφημερίδα «Έθνος» αναστέλλει την έκδοσή της, κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας.
 • 1908: Γεννιέται ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, ελληνικής καταγωγής αυστριακός διευθυντής ορχήστρας.
 • 1916:Γεννιέται ο  Γκρέκορι Πεκ, Αμερικανός ηθοποιός.
 • 1994:Πεθαίνει ο Κερτ Κομπέιν, αμερικανός ρόκερ, δημιουργός του συγκροτήματος grunge «Nirvana». (αυτοκτόνησε)