Σάββατο, 3 Απριλίου 2010

La vita è bella - Nicola Piovani

Ευχές :


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 
'' Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' 
ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

Ευχές :


Η ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Κ.Κ.Φ.ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!

Ευχές :


Πολιτιστικός Σύλλογος " Το Κάστρο " 
Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και οι χορευτές του Συλλόγου σας εύχονται ολόψυχα η Ανάσταση του Κυρίου να σας χαρίσει πνευματική και σωματική υγεία και επιτυχία στο έργο του καθενός! Καλό Πάσχα!

3ο Βραβείο Cedefop Photomuseum

Το Cedefop, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης προσκαλούν φωτογράφους να συμμετέχουν στο 3ο Βραβείο Cedefop Photomuseum, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο της PhotoBiennale 2010 / 21ης Διεθνούς Φωτογραφικής Συγκυρίας (εκθέσεις, portfolio reviews, προβολές, masterclasses, ημερίδες).

ΘΕΜΑΤΙΚΗ
Εκπαιδεύομαι, εργάζομαι, εξελίσσομαι
Η κεντρική ιδέα της φετινής θεματικής περιστρέφεται γύρω από τη σπουδαιότητα της δια βίου εκμάθησης, καθώς και γύρω από την εργασία και τη σημασία της ως μέσο προσωπικής εξέλιξης και όχι μόνο ως τρόπο διαβίωσης.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Όλοι οι φωτογράφοι ή οι καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και εθνικότητας μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να δηλώσει κανείς συμμετοχή θα πρέπει να αποστείλει στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης:
1. την αίτηση συμμετοχής, η οποία βρίσκεται στο www.photobiennale.gr στον τομέα ΒΡΑΒΕΙΑ·
2. ένα portfolio 10-15 φωτογραφιών·
3. ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα·
4. μια σύντομη περιγραφή του έργου/project.
Την αίτηση καθώς και τα έργα (με τη μορφή CD-ROM ή κατά προτίμηση εκτυπωμένα) μπορεί κανείς να τα στείλει είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση του Μουσείου (σημειώνοντας ως παραλήπτη το BΡΑΒΕΙΟ CEDEFOP PHOTOMUSEUM 2010) είτε μέσω e-mail στο cedefopaward@photobiennale.gr (το e-mail δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10ΜΒ).
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο Ansel Adams στο Νέο Μουσείο Μπενάκη

Ο Ανσελ Ανταμς εγκατέλειψε νωρίς το σχολείο για να ασχοληθεί με τη μουσική και το πιάνο.
Η αγάπη του όμως για τη φύση τον οδήγησε στη φωτογραφία τοπίου. Αν η μουσική έχασε ένα ταλέντο, η τέχνη της φωτογραφίας κέρδισε έναν από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους εκφραστές της. Πάνω από 70 αντιπροσωπευτικά του έργα με αμερικανικά τοπία, από την Αλάσκα μέχρι το Νέο Μεξικό, παρουσιάζονται στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς μέχρι τις 20 Απριλίου. Πρόκειται για πρωτότυπες εκτυπώσεις που επέλεξε ο ίδιος τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του (πέθανε το 1984) και τις παρέδωσε στην κόρη του Αν Ανταμς-Χελμς.
Ο Ανταμς θεωρείται πατέρας του «ζωνικού συστήματος», μιας τεχνικής που αποδίδει όλη την τονική κλίμακα από το λευκό μέχρι το μαύρο με πολλές ενδιάμεσες διαβαθμίσεις του γκρι, ώστε οι εικόνες να χαρακτηρίζονται από σαφήνεια. Ανθρωπος με έντονες οικολογικές ανησυχίες συμμετείχε από 17 ετών στην περιβαλλοντική οργάνωση Sierra Club, με σκοπό την προστασία και την εξερεύνηση της φύσης. Αγαπημένος του προορισμός ήταν το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι. Το 1952 υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του περιοδικού «Aperture», ενώ διακρίθηκε με πολλά βραβεία.

Περικοπές, συνολικού ύψους 1.858 εκατ. ευρώ

Μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν γίνει οι περικοπές, συνολικού ύψους 1.858 εκατ. ευρώ, σε αμοιβές και επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων. Σε αναλυτική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, ξεκαθαρίζεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν μέχρι και δύο μισθούς, ενώ σε όσους δεν πρόλαβαν να κόψουν το Δώρο του Πάσχα θα τους το παρακρατήσουν άμεσα και το κόψιμο των μισθών τους ξεκινάει από αυτό το μήνα.Τι προβλέπει η εγκύκλιος

 • Κόβονται 12% οι αμοιβές του Προέδρου της Δημοκρατίας και των μελών της κυβέρνησης.
 • Κόβονται 12% όλα τα επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές των εργαζόμενων στο Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και τα Σώματα Ασφαλείας.
 • Οι περικοπές σε αποδοχές και επιδόματα εορτών και αδείας ισχύουν και για όσους απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (αορίστου και ορισμένου χρόνου συμπεριλαμβανομένων και δικηγόρων με σύμβαση έμμισθης εντολής) του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Σωμάτων Ασφαλείας, με εξαίρεση όσους έχουν σύμβαση μίσθωσης έργου. Στις αποδοχές που μειώνονται δεν εντάσσονται οικογενειακά επιδόματα, χρονοεξέλιξης, ανθυγιεινό ή επικίνδυνο, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
 • Της περικοπής 12% των αποδοχών εξαιρείται η αποζημίωση από υπερωριακή εργασία.
 • Σε ποσοστό 30% κόβονται τα επιδόματα εορτών Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας.
 • Αν στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου δεν καταβάλλονται επιδόματα ή πρόσθετες αμοιβές αλλά μόνο ο ενιαίος μηνιαίος μισθός, τότε αυτός περικόπτεται 7%. Η περικοπή αφορά και αιρετά όργανα ΟΤΑ, διοικητές, υποδιοικητές, προέδρους και αντιπροέδρους ΝΠΔΔ, προέδρους, αντιπροέδρους και μέλη Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, καθώς και προέδρους, αντιπροέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και εκτελεστικά μέλη Δ.Σ. των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ η επιχορηγούμενα τουλάχιστον 50% από τον προϋπολογισμό ή Δημόσιες Επιχειρήσεις.
 • Οι μειώσεις αφορούν τις μεικτές ακαθάριστες αποδοχές και αν οι περικοπές δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα, θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά με την επόμενη μισθοδοσία, δηλαδή στα τέλη Απριλίου.
 • Οι περικοπές δεν αφορούν εταιρείες στις οποίες το Δημόσιο κατέχει μόνο του ή από κοινού με νομικά πρόσωπα κάτω του 50% του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τις Τράπεζες.
 • Επειδή οι μειωμένες αποδοχές γίνονται από τον Μάρτιο και μετά, η διαφορά που προκύπτει για το διάστημα από την αρχή του έτους θα κρατηθεί το πολύ μέχρι 8 μήνες και αναλόγως του ποσού αυτής (αφορά μεικτές αποδοχές μετά την αφαίρεση των κρατήσεων) και το αργότερο μέχρι 31.12.2010.

Πάνω από 8 χιλ. συμβασιούχοι σε δήμους, νομαρχίες

Τις θέσεις 8157 συμβασιούχων σε δήμους (7429) και νομαρχίες (728) ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το σχέδιο απόφασης που αφορά συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεις μίσθωσης έργου έχει ήδη προωθηθεί για υπογραφή από τα υπόλοιπα μέλη της Τετραμελούς Επιτροπής της ΠΥΣ 33/06. Αναλυτικά ανά Περιφέρεια ο αριθμός των εγκρίσεων που έχουν προωθηθεί για τις νομαρχίες είναι ο εξής:.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΤΑ Β' ΒΑΘΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 2010 ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ 2010

Σαν Σήμερα :

 • 1834: Ο Κολοκοτρώνης και ο Πλαπούτας δικάζονται στο Ναύπλιο για εσχάτη προδοσία, επί Βαυαροκρατίας.
 • 1896: Τελετή λήξης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
 • 1905: Ιδρύεται στο Μπουένος Άιρες η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς.
 • 1913: Η Έμελιν Πάνχερστ, η μαχητική βρετανίδα σουφραζέτα που ίδρυσε το 1903 την Κοινωνική και Πολιτική Ένωση Γυναικών, καταδικάζεται σε τριετή φυλάκιση για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό της οικίας του υπουργού Οικονομικών.
 • 1928: Δικάζονται ο Νίκος Καζαντζάκης (ερήμην) και ο Δημήτρης Γληνός. Κατηγορούνται για διάδοση ανατρεπτικών ιδεών, επειδή ήταν ομιλητές σε εκδήλωση για τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής επανάστασης στη Ρωσία. Θα αθωωθούν.
 • 1973: Ληξιαρχική πράξη γέννησης της κινητής τηλεφωνίας, με την πρώτη κλήση από κινητό από τον κατασκευαστή του Μάρτιν Κούπερ, που δούλευε για λογαριασμό της Motorola.
 • 1770: Γεννιέται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης.
 • 1912: Γεννιέται ο Γρηγόρης Λαμπράκης, βουλευτής και αγωνιστής της Δημοκρατίας.
 • 1924: Γεννιέται ο Μάρλον Μπράντο, Αμερικανός ηθοποιός. 
 • 1876: Πεθαίνει ο Σίμων Σίνας, βιεννέζος βαρόνος και μέγας ευεργέτης. Το πιο γνωστό ευεργέτημά του είναι τα χρήματα που έδωσε για την ανέγερση της Ακαδημίας των Αθηνών. Σημαντική είναι επίσης η συμβολή του στην ανέγερση του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
 • 1962: Πεθαίνει ο Μανώλης Καλομοίρης, Έλληνας μουσουργός.