Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι - Δημήτρης ΜπάσηςΕυχαριστούμε πολύ Theo για τη δημιουργία του βίντεο.... Δεν ξεχνάμε !!!!

Live στο Centro

Ανέγερση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης .

H κ. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τις Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας  και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αντικείμενο την Ανέγερση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης .
Στην αναφορά της η κ. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Με την εφαρμογή και υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013 και ειδικότερα το σκέλος του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013», πρόκειται να προσδώσει ένα ξεχωριστό αναπτυξιακό προσανατολισμό και την απαραίτητη προστιθέμενη αξία στον Νομό Έβρου. Η φέρουσα ικανότητα  αξιοποίησης της συγχρηματοδότησης σύγχρονων επενδυτικών σχεδίων, που παρουσιάζεται στην περιοχή θα μπορούσε να θεωρηθεί ιδιαίτερης αξίας και μοναδικής  παρακαταθήκης για τις μελλοντικές γενιές της.
Οι τομείς ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013» για την περιοχή του Έβρου, επικεντρώνονται και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, όπου με έμμεσο ή άμεσο τρόπο θα είναι ο κύριος επωφελούμενος και παράλληλα ο βασικός κριτής, των τελικών αποτελεσμάτων της νέας αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας.

Διάφορα χαριτωμένα

Οι άνδρες κυνηγούν. Οι γυναίκες ψαρεύουν.
Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος Συγγραφέας

Ας αφήσουμε τις όμορφες γυναίκες για τους άντρες που δεν έχουν φαντασία.
Marcel Proust, 1871-1922, Γάλλος συγγραφέας

Το να κερδίσεις έναν άντρα είναι τέχνη. Το να τον κρατήσεις είναι επάγγελμα.
Simone De Beauvoir, 1908-1986, Γαλλίδα Συγγραφέας
 * Εμείς στηρίζουμε απλά την τέχνη !!! 

Οι γυναίκες μπορεί να υποκρίνονται οργασμούς, αλλά οι άντρες υποκρίνονται ολόκληρες σχέσεις.
Sharon Stone, γ. 1958, Αμερικανίδα ηθοποιός
*Να τους δώσουμε Όσκαρ !! 

Η οικονομική κρίση, ακόμα μεγαλύτερη μάστιγα για τους μικρούς παραγωγούς

  "Ορισμένοι παραγωγοί έχουν πληγεί σκληρότερα από άλλους" παραδέχθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε ερωτήσεις του ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ και μέλους της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σπύρου Δανέλλη, που ανέδειξαν ότι το εισόδημα και η βιωσιμότητα των μικρών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων όχι απλώς πλήττεται από την οικονομική κρίση, αλλά πλήττεται και αναλογικά περισσότερο από των μεγάλων, ανεξαρτήτως κλάδου παραγωγής, γεγονός που προξενεί αδικία και απειλεί την κοινωνική συνοχή.

    Η Επιτροπή, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων, παραπέμπει στη δυνατότητα εφαρμογής μιας πιο στοχευμένης πολιτικής για τη στήριξη εισοδήματος, που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και την εξαίρεση από τις άμεσες πληρωμές ατόμων των οποίων οι γεωργικές δραστηριότητες συνιστούν ασήμαντο μέρος του συνόλου των οικονομικών δραστηριοτήτων τους ή όσων ατόμων έχουν μόνο ως περιφερειακό επιχειρηματικό στόχο τις γεωργικές δραστηριότητες. Παραπέμπει επίσης στη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μέτρων ανάπτυξης της υπαίθρου.

    Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του θέματος από τη μελλοντική Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ), η Επιτροπή απάντησε ότι "ο τρόπος κατανομής των πληρωμών στον πρώτο και τον δεύτερο πυλώνα της ΚΓΠ θα επανεξετασθεί, ώστε να διασφαλισθεί ότι τα κονδύλια χρησιμοποιούνται κατά τον πλέον αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο", ενώ "εξετάζει εάν τα υφιστάμενα μέσα μπορούν να προσαρμοστούν περαιτέρω για να βοηθήσουν τους γεωργούς να διαχειριστούν καλύτερα τους κινδύνους όσον αφορά τις τιμές και την παραγωγή και εάν τυχόν νέα μέσα θα μπορούν να παρέχουν προστιθέμενη αξία κατά τρόπο αποτελεσματικό ως προς το κόστος".

Η ουσία του νοήματος

Κοιτάμε τις λέξεις και δεν βλέπουμε. Μας μιλούν με λέξεις που δεν ακούμε. Γράφουμε λέξεις και δεν διαβάζουμε. Μιλάμε χωρίς να νοιώθουμε. Νοιώθουμε και δεν μιλάμε. Καταλήγουν οι λέξεις, κενές νοήματος.

Πώς είναι να μην ακούς; Ρώτησα μια φίλη που οι γονείς της είναι κωφάλαλοι.«Δοκίμασε να φανταστείς τις λέξεις με εικόνες», μου απάντησε. Έμεινα άναυδη. Πώς περιγράφεται μια λέξη; Έχει εικόνα το νόημά της; Έχει νόημα η απεικόνισή της;

Η Διερμηνέας της Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας, Θεοδώρα Τσαποϊτη, ανέλαβε με τα χέρια της τη μετάφραση της γλώσσας μας στη δική της. Μέσω της νοηματικής, αναδείχτηκαν οι λέξεις, γυμνές, απλές, πολυσήμαντες.

Η Μαρία Μαράκη φωτογράφισε και κατάφερε να αποτυπώσει σε κάθε φωτογραφία την κίνηση στην εξέλιξή της, υλοποιώντας τη γέννηση της λέξης-εικόνας και τη ροή της δημιουργίας της. Οι λέξεις που υποτιτλίζουν τις φωτογραφίες δεν ερμηνεύουν: επαναπροσδιορίζουν και διευκολύνουν την πρόσληψη της ουσίας.

Στην ουσία, ξαναβρίσκουν το νόημά τους.

Δείτε εδώ τη νοηματική ιστορία μας. 

protagon

Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες σχετικά με την ρύπανση του Άρδα

Ανησυχία έχει προκαλέσει δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας “REAL NEWS” σύμφωνα με το οποίο έχουν εντοπιστεί στην κοιλάδα του Άρδα μεγάλες συγκεντρώσεις της επικίνδυνης ουσίας ατραζίνης. Το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο , βάση ερευνών που έγιναν, προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στη γέννηση βρεφών ενώ εμφανίζει και μεταλλαξιογόνες ιδιότητες , καθώς άλλαξε το φύλο σε βατράχους , μετατρέποντάς τους από αρσενικούς σε θηλυκούς. Η ατραζίνη επισήμως έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται από το 2004 οπότε και έρευνες είχαν δείξει ότι υπήρχε στο ποτάμι ποσότητα ατραζίνης 50 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο. Ο λέκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Ζήσης Βρύζας μιλώντας στον STATUS εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας πως νεότερες έρευνες που έγιναν το 2008 και το 2009 είχαν δείξει ότι τα ποσοστά ήταν σαφώς μειωμένα. Συμπλήρωσε πως οι ενδείξεις του 2004 αφορούσαν νερά του ποταμού Άρδα και όχι πόσιμο νερό.
Θορυβημένος από το ζήτημα που προέκυψε ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε σχετική ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς ζητώντας να επιληφθούν άμεσα επί του θέματος. Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε πως οι έρευνες που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ούτως ή άλλως είναι φυσικό να προκαλούν έντονη ανησυχία. Προκειμένου όπως συμπλήρωσε να επαλειφθεί και η παραμικρή αμφιβολία είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στον ποταμό Άρδα.
Status

Α.Σ Έβρος Σουφλίου

Ο Έβρος Σουφλίου έχασε τεράστια ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την Ηράκλεια καθώς έμεινε στο 1-1 με την Προσοτσάνη. Στο 31' ο Αρβανιτοζήσης έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους όμως η Προσοτσάνη ισοφάρισε στο 80' με τον Ουζούνη. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι εξαιτίας της αποβολής του Παλτζίδη στο 70' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Περιφερειακό 

Οι βασικές αλλαγές στη φορολογία

Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει στη φορολογία, σύμφωνα με κωδικοποίηση της εφημερίδας Τα Νέα, είναι οι εξής:
1. Ενιαία κλίμακα για όλους με συντελεστές από 18% έως 45% και αφορολόγητο 12.000 ευρώ
2. Σύνδεση αφορολόγητου με αποδείξεις
3. Τεκμήρια για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα, πισίνες, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οικιακές βοηθοί κ.ά.
4. Κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης και φοροαπαλλαγών
5. Κλίμακα στη φορολογία αποζημιώσεων απόλυσης με αφορολόγητο 60.000 ευρώ
6. Η έκπτωση φόρου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας στο 20% - καταργείται από 1-1-2010 η διάταξη για έκπτωση 40%
7. Βιβλία Εσόδων-Εξόδων για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες
8. Ταμειακές μηχανές παντού
9. ΦΠΑ για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, ιδιωτικά θεραπευτήρια, δικαστικούς επιμελητές, συγγραφείς, ερμηνευτές έργων τέχνης, πωλητές λαϊκών αγορών
10. Στην κλίμακα τα μερίσματα, φορολόγηση υπεραξίας μετοχών
11. Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων από το 2011
12. Κίνητρα επαναπατρισμού κεφαλαίων
13. Αντιακατάσταση ΕΤΑΚ από Φόρο Κατοχή ς- στα 400.000 ευρώ το ατομικό αφορολόγητο
14. Στα 200.000 ευρώ το αφορολόγητο πρώτης κατοικίας για τον άγαμο, στα 250.000 για τον έγγαμο
15. Φόρος 0,5% για δωρεές ακινήτων και μετρητών προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (μέχρι σήμερα απαλλασσόμενα)
16. Στο 15% ΑΠΟ 3% ο φόρος στα ακίνητα των off shore
17. 20% φόρος στα έσοδα ακινήτων της Εκκλησίας
18. Σταδιακή μείωση από το 25% στο 20% του φόρου για μη διανεμόμενα κέρδη επιχειρήσεων
19. Εισόδημα των στελεχών επιχειρήσεων, οι παροχές σε είδος
20. Κίνητρα αυτοελέγχου μικρών επιχειρήσεων

Σαν Σήμερα :

  • 1864: Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α'.

  • 1896: Ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στον μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Χρόνος: 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

  • 1971: Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Νίκος Γουλανδρής προσφέρει στους παίκτες του Παναθηναϊκού 225.000 δραχμές ως δώρο για την πρόκρισή τους επί της Έβερτον. Η προσφορά δεν θα γίνει δεκτή.

  • 1993: Αρχίζει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του Γιώργου Κοσκωτά και 26 ακόμα ατόμων. Η υπόθεση αφορά στην υπεξαίρεση 32 δισεκατομμυρίων δραχμών από την Τράπεζα Κρήτης και την εισροή 12,1 δισεκατομμυρίων δραχμών από αυτά στην εκδοτική εταιρία «Γραμμή».
  • 1870:Γεννιέται ο  Παύλος Μελάς, στρατιωτικός και από τους οργανωτές του Μακεδονικού Αγώνα. [θαν. 13/10/1904]
  • 1943:Γεννιέται ο  Βαγγέλης Παπαθανασίου, συνθέτης.
  • 2005:Πεθαίνει ο  Μίλτος Σαχτούρης, ποιητής.