Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Κανονικά λειτουργεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Κανονικά λειτουργούν το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου 
και τα Κέντρα Υγείας του βορείου Έβρου, καθώς το ιατρικό προσωπικό 
τους δεν συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας που κήρυξε και 
συνεχίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, 
σε αντίθεση με μεγάλη μερίδα των γιατρών του ν
οσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που ακολουθεί 
τις κινητοποιήσεις του κλάδου. Μάλιστα, από τη Δευτέρα 
οι γιατροί του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης «σκληραίνουν» 
τη στάση τους, και προχωρούν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις, 
με αποκλεισμό της εισόδου του κτιρίου και τη διανομή ενημερωτικών 
φυλλαδίων στους πολίτες, καθώς, όπως καταγγέλλουν, 
δεν έχουν πάρει καμία διαβεβαίωση για την καταβολή 
των εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, που τους οφείλονται.
ert

Επιπλέον χρηματοδότηση της Θράκης από το ΕΣΠΑ, ζήτησε η Όλγα Ρενταρή-Τέντε…

Την ανάγκη επιτάχυνσης της απορρόφησης των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς και της σχεδίασης και υλοποίησης τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, που παραμένει ακόμα ζητούμενο αν και ο σχετικός διάλογος έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’80, τόνισε η βουλευτής Έβρου, Όλγα Ρενταρή- Τέντε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την «αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του ΕΣΠΑ 2007-2013». Βασικά σημεία της ομιλίας της αποτέλεσαν επίσης η αναγκαιότητα λειτουργίας αποκεντρωμένων δομών των διαχειριστικών φορέων αλλά και η ανάγκη ορθού προγραμματισμού, με βάση τη νέα αρχιτεκτονική του “Καλλικράτη”, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος από την ανασύνταξη των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, εφόσον αλλάξουν τα γεωγραφικά όρια των περιφερειών. Τέλος, υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη επαναφοράς της ιδιαιτερότητας της Θράκης, ζητώντας επιπλέον χρηματοδότηση της τάξης του 11%-12%, σε σχέση με τον πληθυσμό, που ίσχυε στα τρία προηγούμενα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης αλλά καταργήθηκε στην κατάρτιση του ΕΣΠΑ, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί πως με την πρόταση που αφορά τη Θράκη συμφώνησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, επισημαίνοντας και ο ίδιος την υποχρέωση του υπουργείου να ξαναδεί σοβαρά το θέμα και να αναλάβει δράση.

ΕΡΤ

Έργα αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής

Τα έργα αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου, στο τμήμα μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Διδυμοτείχου και Μαρασίων και στο τμήμα μεταξύ Σουφλίου και Διδυμοτείχου, θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2010, με 7,52 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τις εγκρίσεις που ανακοίνωσε για 40, συνολικά, έργα του Ο. Σ. Ε. το υπουργείο Υποδομών. Άλλα τρία έργα, ύψους 16,2 εκ. ευρώ, που επίσης εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από το ίδιο πρόγραμμα, αφορούν στην αναβάθμιση τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης. 

Πρόταση : Βιβλίο

Το τετράδιο

Ζοζέ Σαραμάγκου 

Εκδόσεις Καστανιώτη

«Περίεργο άτομο αυτός ο Σαραμάγκου. Είναι ογδόντα εφτά χρόνων, με κάποια (λέει ο ίδιος) σοβαρά προβλήματα υγείας, έχει κερδίσει το Νόμπελ, διάκριση που θα του επέτρεπε να μην παράγει πλέον τίποτα, αφού έτσι κι αλλιώς έχει εξασφαλισμένη την είσοδό του στο Πάνθεον (ο δύσκολος Χάρολντ Μπλουμ τον χαρακτήρισε ως τον “πιο ταλαντούχο μυθιστοριογράφο που βρίσκεται ακόμα εν ζωή, έναν από τους τελευταίους τιτάνες ενός λογοτεχνικού γένους υπό εξαφάνιση”), και να τος που αρχίζει να γράφει σε μια ιστοσελίδα επιτιθέμενος λίγο-πολύ στους πάντες, προκαλώντας πολεμικές και αναθέματα από πολλές πλευρές –συνήθως όχι επειδή λέει πράγματα που δεν θα έπρεπε να πει, αλλά επειδή δεν χάνει τον καιρό του για να μετρήσει τα λόγια του– κι ίσως αυτός ακριβώς να ήταν ο σκοπός του...»
(Από τον πρόλογο του Ουμπέρτο Έκο)

Live Λαϊκή Βραδιά

Κυριακή, 4 Απριλίου 2010
Live Λαϊκή Βραδιά στο καφέ " Γιαχανάς  "


Μετά την Ανάσταση κι αφού φάτε φυσικά τη μαγειρίτσα , σας περιμένουμε στο καφέ "Γιαχανάς" για μια αξέχαστη λαϊκή βραδιά γεμάτη χορό και τραγούδι!!! Με τη Μουσική Παρέα του Δημοσθένη Αρχοντούλη .

Έκφραση

Καλά τα νέα έτσι ; 
Θα έχουμε λεφτά !! 
Οπότε , φέτος θα έχει τελικά Διακοπές .....
Ρεύματος !!! 

Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων Σουφλίου

Ο Κώστας Τσόκλης... πυρπολεί την Πόλη

Εκθεση εμπνευσμένη από τις πυρκαϊές του καλοκαίριου του 2007, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης

Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης η Από 25 Μαρτίου ως 23 Μαΐου η Πληροφορίες: ΚΜΣΤ, www. greekstatemuseum.com

27 εκατ. ευρώ στις νομαρχίες για τον Μάρτιο

Ανακοινώθηκαν τα ποσά που διαθέτει για τον τρέχοντα μήνα το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της χώρας σε επίπεδο επενδυτικών δαπανών, συντήρησης του οδικού τους δικτύου και λειτουργικών εξόδων.

Αναλυτικότερα, κατανέμονται 9 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του 2010 στις νομαρχίες αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη των επενδυτικών τους δαπανών για το μήνα Μάρτιο.

Αντίστοιχα, για τη συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού τους δικτύου θα δοθούν 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ θα δοθεί προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών για τον ίδιο μήνα.

Το τελευταίο ποσό θα κατανεμηθεί ως εξής: 9,2 εκατ. θα αποδοθεί ως τακτική επιχορήγηση σε όλες τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και τα νομαρχιακά διαμερίσματα της χώρας, 186.936 ευρώ ως τακτική επιχορήγηση απευθείας στις νομαρχίες Αθηνών–Πειραιώς, Ροδόπης–Έβρου και Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης και τα υπόλοιπα 135.453 ευρώ θα αποδοθούν ως τακτική επιχορήγηση στην ΕΝΑΕ.

Αυτοδιοίκηση 

Σαν Σήμερα :

  • 1881: Η Θεσσαλία προσαρτάται στην Ελλάδα.
  • 1896: Ο Λεωνίδας Πύργος είναι ο πρώτος έλληνας ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Στον τελικό του ξίφους ασκήσεως διδασκάλων νικά τον γάλλο Περονέ και κατακτά το χρυσό μετάλλιο.
  • 1906: Πρώτη εμφάνιση στη Βουλή της εκσυγχρονιστικής «ομάδας των Ιαπώνων», που ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση Θεοτόκη.
  • 1937: Στο Τέξας, οι καλλιεργητές σπανακιού αναγείρουν το άγαλμα ενός μεγάλου ευεργέτη του κλάδου, του Ποπάι.
  • 1969: Στο Χίλτον του Άμστερνταμ, ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο κάνουν το πρώτο «μπέντ-ιν» για την ειρήνη, δηλαδή μία ξαπλωτή διαμαρτυρία, όπου το ζεύγος παραμένει στο κρεβάτι για μέρες, ζητώντας με αυτό τον τρόπο ειρήνη στο Βιετνάμ.
  • 1995: Τίθεται σε ισχύ η Συνθήκη Σένγκεν για την κατάργηση των ενδοσυνοριακών ελέγχων στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • 1881:Γεννιέται ο Γκούτσιο Γκούτσι, Ιταλός σχεδιαστής μόδας, ιδρυτής του ομώνυμου οίκου αξεσουάρ πολυτελείας. [θαν. 2/1/1953]
  • 1904:Γεννιέται ο  Ξενοφών Ζολώτας, οικονομολόγος και ακαδημαϊκός. Διετέλεσε πρωθυπουργός επί οικουμενικής κυβέρνησης την περίοδο 1989 - 1990 και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επί 19 χρόνια. [θαν. 11/6/2004]
  • 1827: Πεθαίνει ο Λούντβιχ φον Μπετόβεν, Γερμανός συνθέτης. [γεν. 16/12/1770]
  • 1940: Πεθαίνει ο  Σπύρος Λούης, Ολυμπιονίκης του μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. [γεν. 12/1/1873]