Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Το Σουφλί απο ψηλά !

 

Ευχαριστούμε Θερμά τον φίλο , αναγνώστη που μας έστειλε αυτή τη φωτογραφία 
απο την Αερολέσχη Διδυμοτείχου  .

Φωτογραφία :Λουλουδάκης Δημήτριος

Μαθήματα αυνανισμού


της Λίνας Παπαδάκη

Ο καφές του Σαββάτου είναι μια ιερή διαδικασία. Ο τελευταίος τα είχε όλα. Αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Στη μία το μεσημέρι η Σκουφά έπηζε και κυκλοφορούσες με κοντομάνικο. Η Πίτσα, με το μαύρο της t-shirt, είχε εξαντληθεί από την ψυχοθεραπεία, την κηπουρική και τα σχέδια για ταξίδια που είχαν προηγηθεί και όταν συνάντησε τον Νονό της ( το Ν ψηλό, όπως του αρμόζει, με άμεση παραπομπή στην τριλογία) ένιωσε την ανάγκη για λίγη αποφόρτιση.

Ο Νονός, με το μαύρο γυαλί και τη μπλε φόρμα, είχε όρεξη για αστεία και η Πίτσα άρπαξε την ευκαιρία να τον παρασύρει, πού αλλού στις μεταμεσονύχτιες αναγνώσεις της. «Το ομολογώ δημόσια, ως πράξη εξαγνισμού: Ναι, έχω αυνανιστεί…και μάλιστα επανειλημμένα!», του είπε καρφώνοντάς τον στα μάτια. Εκείνος, ευτυχώς, την κατάλαβε. Απ’ το Εγκώμιο στον αυνανισμό είχε κλέψει την ατάκα για τον σοκάρει. Το βιβλίο του Γάλλου ψυχιάτρου Philippe Brenot (από τις εκδόσεις Ποταμός) με το πολύχρωμο σπερματοζωάριο για εξώφυλλο, κάνει μια ιστορική αναδρομή του «χαμερπούς εγκλήματος» από τη μεσαιωνική Ισπανία έως σήμερα που «επιφέρει ακόμα σοβαρό πλήγμα, σε εκείνους που από ανασφάλεια δεν ξέρουν τι να σκεφθούν».

Στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ για την ανεργία 1-2 / 2010

Στατιστικά στοιχεία : Ιανουάριος  2010


Με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας, εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι 615.286
και μακροχρόνια άνεργοι 161.165


 Στατιστικά στοιχεία Φεβρουάριος 2010


Με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας, εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι 620.329

 και μακροχρόνια άνεργοι 174.266
ΟΑΕΔ


«ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ»

Η Διοίκηση του Ο.Γ.Α. ανακοινώνει ότι:

     Το Δώρο Πάσχα μαζί με τη σύνταξη μηνός Απριλίου 2010 θα αρχίσει να καταβάλλεται σε 824.180 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. από τη Μ.Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή της σύνταξης Απριλίου και του Δώρου Πάσχα 2010 ανέρχεται σε 527.908.000 €.

    Από Γραφείο Διοίκησης Ο.Γ.Α.

H Λίστα του Σίντλερ

Το μοναδικό ιδιωτικό αντίτυπο της «Λίστας του Σίντλερ», του καταλόγου που είχε συντάξει ο βιομήχανος Όσκαρ Σίντλερ για να σώσει τους εβραίους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δίνεται προς πώληση έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων. 


Μεταβιβάσεις δικαιωμάτων κάτω των 200 ευρώ

ΣΧΕΤ: To υπ΄αριθμ. 252819/2/03/2010 έγγραφο του ΥΠΑΑΤ.
Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σας ενημερώνουμε ότι, από το 2010 δεν θα χορηγούνται άμεσες ενισχύσεις στις εκμεταλλεύσεις που το συνολικό ετήσιο ποσό (της αξίας των δικαιωμάτων και συνδεμένων ενισχύσεων )που τους αναλογούν δεν υπερβαίνει τα 200 €.
Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα μικρά νησιά του Αιγαίου.
Κατά συνέπεια, όσοι γεωργοί έχουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης χαμηλής συνολικής αξίας μπορούν ώστε να μην χάσουν τα δικαιώματα τους
1. Να τα μισθώσουν μαζί με την αντίστοιχη έκταση σε άλλο γεωργό που δικαιούται άμεσες ενισχύσεις άνω των 200 €.
2. Να τα μεταβιβάσουν με ή χωρίς γη σε άλλο γεωργό που εισπράττει άμεσες ενισχύσεις άνω των 200€.
Οι μεταβιβάσεις θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου 2010 ώστε να μην χαθούν οι ενισχύσεις για το 2010,στα Περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ενισχύσεις κάτω των 200€ που δεν μεταβιβαστούν το 2010 ή το 2011 θα χαθούν υπέρ του εθνικού αποθέματος.
Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των εμπλεκομένων γεωργών .

Ξυνίδης για τους … βιαστικούς των δημοτικών εκλογών

Εγκύκλιο προς όλες τις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, κοινοποίησε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Βουλευτής Σωκράτης Ξυνίδης, με την οποία καταδικάζει, «φαινόμενα δημιουργίας προκατασκευασμένων δήθεν «αυθόρμητων» αυτοδιοικητικών «πρωτοβουλιών» που σαν στόχο, παρά το περιτύλιγμα, έχουν τη δημιουργία προκριμάτων ή ακόμη και τετελεσμένων με φόντο τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, το ερχόμενο φθινόπωρο.»
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αφού επισημαίνει ότι «οι πρωταγωνιστές τέτοιων φαινομένων δεν αποκτούν πλεονεκτήματα» διατυπώνει με έντονο τρόπο την δυσαρέσκειά του αλλά και την άποψη, ότι
«ενδεχομένως θέτουν το ενδιαφέρον τους για την έκφραση υποστήριξής τους από το Κίνημα σε δυσμενέστερη θέση
Η παρέμβαση του Σ.Ξυνίδη -διατυπωμένη με αυστηρότητα και εναρμονισμένη στο πνεύμα των όσων προβλέπονται στο καταστατικό του κόμματος- καταλήγει με την ακόλουθη προτροπή:
«Για τους παραπάνω λόγους τα μέλη του Κινήματος και ιδίως τα μέλη των οργάνων του έχουν απόλυτη υποχρέωση όχι μόνο να απέχουν από τέτοιες κινήσεις αλλά και να τις αποτρέπουν. Οι σχετικές διαδικασίες με τις οποίες θα αποφασιστεί η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς και υποψηφίους δημάρχους θα ανακοινωθούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου και θα γίνει με συντεταγμένες και καταστατικές διαδικασίες»

Αυτοδιοίκηση 

Έκφραση

Eντάξει, λύθηκε και αυτό το πρόβλημα.
Αν απολυθείς η αποζημίωση μάλλον δεν θα φορολογηθεί.
Μιλάμε για ευαισθησίες τώρα, έτσι;

text:protagon

E.S.P - “CINEMA INSPIRATIONS”


Η E.S.P σας προσκαλεί στα εγκαίνια
της έκθεσης φωτογραφίαςCINEMA INSPIRATIONS”,
που θα πραγματοποιηθεί στο “PARTISAN(Βαλαωρίτου 29)
την Πέμπτη 8 Απριλίου 2010 στις 20:30.
Διάρκεια έκθεσης 8-14 Απριλίου.

Τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο του Ιερού των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης

Τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο του Ιερού των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης δίνει τη δυνατότητα εικονικής επίσκεψης χρηστών στο διαδίκτυο

Ένα τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο του Ιερού των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης, προσβάσιμο μέσω του διαδικτύου, δημιουργήθηκε πρόσφατα, παρουσιάζοντας την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής του μνημείου από τα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. μέχρι και τα τέλη του 1ου αιώνα μ.Χ. αλλά και πανοραμικές όψεις του χώρου, όπου βρίσκεται. Στους χρήστες δίνεται επίσης η δυνατότητα της ψηφιακής περιήγησης στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, όπως ήταν στα χρόνια της λειτουργίας του. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα που υλοποιεί η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα με αντικείμενο τη διάχυση πληροφοριών στο κοινό μέσω των νέων τεχνολογιών.

Η Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης του Αντώνη Βαμβακερού

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Κύριε Δήμαρχε
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες

Αισθάνομαι την ανάγκη να εξηγήσω στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου τους λόγους που με οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή μου, από το συνδυασμό ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ-ΠΟΛΗ.
Η απόφασή μου πηγάζει από την μεγάλη μου αγωνία για την πόλη και τους δημότες της. Η υφιστάμενη δημοτική αρχή χειρίζεται τα θέματα της πόλης με μία αδυναμία και μία κόπωση η οποία προέρχεται από τη μακρόχρονη θητεία της στο τιμόνι του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Μεγάλες οι υποσχέσεις,μικρό το αποτέλεσμα,δεινές οι συνέπειες για τους συμπολίτες μας.
Σύμμαχος της απραξίας είναι η αφωνία.Και όταν αυτή η αφωνία προέρχεται από την αντιπολίτευση γινόμαστε όλοι μέτοχοι του εμπαιγμού των ανθρώπων που μας επέλεξαν να τους εκπροσωπούμε μέσα σε αυτή την αίθουσα .Δεν μπορώ άλλο να γίνομαι θιασώτης της απραξίας και της αφωνίας.Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζομαι και παλεύω για το όφελος των πολιτών δε συνάδει με τον τρόπο με τον οποίο η συμπολίτευση αλλά και η μείζονος αντιπολίτευση χειρίζονται τα μεγάλα ζητήματα της πόλης.
Το μεγάλο μου ενδιαφέρον λοιπόν αλλά και η αγωνία των συμπολιτών μου , με τους οποίους καθημερινά συνομιλώ με οδήγησαν στην απόφαση που σήμερα σας κοινοποιώ.
Από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου θα μπορώ να εκφράζω τις θέσεις και τις απόψεις μου για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί η ήδη γηρασμένη πολιτικά δημοτική αρχή την πόλη , χωρίς τις αγκυλώσεις μιας παράταξης με την στάση της οποίας όπως γνωρίζετε όσοι βρίσκεστε στην αίθουσα αλλά και όπως είναι γραμμένα στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, πολλές φορές διαφώνησα.
Δεν έχω τίποτα προσωπικό ούτε με τον επικεφαλή ούτε με τους συναδέλφους του συνδυασμού ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ-ΠΟΛΗ, με τους οποίους δώσαμε πολλούς αγώνες κατά το παρελθόν και ελπίζω να δώσουμε και στο μέλλον.Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η απόφασή μου προέρχεται αποκλειστικά από το αίσθημα ευθύνης που με διακρίνει σαν πολιτικό αλλά και σαν φυσικό πρόσωπο.

Σας ευχαριστώ.

Σαν Σήμερα :

  • 1839: Καταγράφεται για πρώτη φορά η λέξη ΟΚ
  • 1903:Οι αδελφοί Ράιτ παρουσιάζουν το αεροπλάνο

  • 1904: Ιδρύεται το «Χημικόν Εργαστήριον του Υπουργείου Οικονομικών», το οποίο αργότερα θα μετονομαστεί σε «Γενικό Χημείον του Κράτους».
  • 1983: Ο αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν ανακοινώνει για πρώτη φορά την πρωτοβουλία στρατηγικής άμυνας για την αντιμετώπιση των εχθρικών διηπειρωτικών πυραύλων. Έμεινε στην ιστορία ως «Πόλεμος των Άστρων».
  • 1998: Η ταινία του Τζέιμς Κάμερον «Τιτανικός» αποσπά 11 βραβεία Όσκαρ και ισοφαρίζει το ρεκόρ που κατείχε η ταινία «Μπεν Χουρ».
  • 1910:Γεννιέται ο Ακίρα Κουρασάβα, ιάπωνας σκηνοθέτης. («Γιοζίμπο», «7 Σαμουράι», «Ραν») [θαν. 6/9/1998]
  • 1986: Πεθαίνει ο Αχιλλέας Απέργης, πρωτοπόρος γλύπτης. [γεν. 1909]