Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Γυμνάσιο Σουφλίου

 Το ιστολόγιο του Γυμνασίου Σουφλίου .

Ένα πραγματικά αξιέπαινο ιστολόγιο με την προσπάθεια καθηγητών και μαθητών του Γυμνασίου Σουφλίου . 

http://gym-soufl.blogspot.com

Ψήφισμα Δ.Σ. Διδυμοτείχου, κομμάτων και φορέων για το σχέδιο "Καλλικράτης"

  Ψ   Η   Φ   Ι    Σ   Μ  Α
            Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου 2010 ημέρα Τρίτη, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι των φορέων της πόλης Διδυμοτείχου και εκπρόσωποι τοπικών κομμάτων αποφασίσθηκε ομόφωνα   η έκδοση ψηφίσματος για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ , στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα:
            Η Επαρχία Διδυμοτείχου δεν πρέπει να διασπαστεί αλλά πρέπει να αποτελέσει ένα ενιαίο Δήμο διότι το επιβάλλουν λόγοι κοινωνικοί , αναπτυξιακοί, ιστορικοί.
            Σε περίπτωση που αποσπαστεί ο Δήμος Ορφέα από την Επαρχία Διδυμοτείχου και προσαρτηθεί στο Δήμο Σουφλίου εκτός του ότι θα πληγεί η μέχρι σήμερα κοινωνική συνοχή και η εξυπηρέτηση των δημοτών από υπηρεσίες όπως Πολεοδομία, ΙΚΑ, Δασαρχείο κλπ , οι οποίες ανέκαθεν εξυπηρετούσαν όλη την Επαρχία Διδυμοτείχου , θα πληγεί ανεπανόρθωτα η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής , με δεδομένο ότι μεγάλο τμήμα του Δήμου Ορφέα αποτελεί συνέχεια της κοιλάδας Ερυθροποτάμου (περιοχή Δερείου) και η προσάρτηση της σε άλλο Δήμο θα μποϋκοτάριζε τόσο το όνειρο γενεών της περιοχής μας , για την κατασκευή του φράγματος Δερείου, όσο και θα ανέτρεπε την οικονομική συνοχή της ευρύτερης κοιλάδας Ερυθροποτάμου,
            Επίσης θα έθετε εν αμφιβόλω και την κατασκευή του φράγματος «Καζαντζή» με δεδομένο ότι η μισή λεκάνη του έργου (περιοχή Μαυροκκλησίου- Κορύμβου) θα ανήκουν σε άλλο Δήμο.
            Τέλος είναι αδιανόητο τα χωριά Λάβαρα, Κισσάριο, Αμόριο να αποσπαστούν από το Δήμο μας, με τον οποίο τόσο η εγγύτητα όσο και οι ιστορικές καταβολές τα έχουν συνδεδεμένα άρρηκτα με την πόλη μας.
            Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε αδιανόητο και χωρίς αιτιολόγηση την απομάκρυνση του Δήμου Ορφέα από το Δήμο Διδυμοτείχου και πιστεύουμε ακράδαντα ότι μία τέτοια ενδεχόμενη ενέργεια θα υπέκρυπτε άλλου είδους σκοπιμότητες , οι οποίες δεν έχουν καμία  σχέση ούτε με το κείμενο αρχών και τις διαβουλεύσεις που έδωσε η Κυβέρνηση , ούτε με την γενικότερη αναπτυξιακή προοπτική της μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση
To παρόν ψήφισμα υπογράφουν οι ακόλουθοι:
  •1-      Τοκαμάνης Χρήστος, Δήμαρχος Διδυμοτείχου
  •2-      Παπατσαρούχας Ευάγγελος , Επικεφαλής  Μείζονος Αντιπολίτευσης
  •3-      Μαργαριτίδης Μαργαρίτης, Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
  •4-      Τασιούδης Χρήστος , Πρόεδρος Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας
  •5-      Ασημακόπουλος Σπύρος, Εκπρόσωπος  Νομαρχιακής Επιτροπής  ΛΑΟΣ
  •6-      Μανουσιάδης Βασίλειος, Πρόεδρος Εργ/κού Κέντρου Διδ/χου & Περ/ρειας
  •7-      Βαφειάδης Κωνσταντίνος, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Ν.Δ.
  •8-      Τοπαλούδης Γιάννης , Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών
  •9-      Δανιηλάκης Χρήστος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Διδυμοτείχου
  •10-  Συριτούδης Πασχάλης ,Πρόεδρος Ένωσης Γονέων
  •11-  Τσινούδης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Σωματείου ΤΑΞΙ Διδ/χου

Γιορτή πελαργών στο Πραγγί Διδυμοτείχου

Δε φεύγω απ' το Πραγγί. Εσύ?
Αυτό είναι το σύνθημα της φετινής πρώτης Γιορτής των Πελαργών που διοργανώνει ο Δήμος Διδυμοτείχου στον οικισμό Πραγγίου την ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010 στις 5.00 το απόγευμα.
Όλα ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια όταν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Χρήστου Τοκαμάνη  και σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Δ.Ε.Η. Αλεξανδρούπολης αποφασίσθηκε δημιουργία ενός πάρκου για πελαργούς σε λιβάδι έκτασης 2,5  χιλ. στρεμμάτων στην περιοχή κάμπου -Πραγγίου.
Το χωριό Πραγγί, είναι από τους πιο δημοφιλής τόπους προορισμού των συμπαθητικών σε όλους μας πελαργών, κάτι που αποδεικνύεται από το αδιαχώρητο που παρατηρούνταν μέχρι τότε στις φωλιές τους οι οποίες δεν επαρκούσαν με αποτέλεσμα τα πτηνά να βρίσκονται σε αδιέξοδο και να αναγκάζονται να μεταναστεύουν αλλού.
Έτσι αποφασίσθηκε η δημιουργία του πάρκου πελαργών, όπου σήμερα έχουν  παραχωρηθεί και εγκατασταθεί δωρεάν από τους τεχνικούς της ΔΕΗ 30 μη ηλεκτροφόροι στύλοι με την ειδική φωλιά έτοιμη να υποδεχθεί την νέα οικογένεια πελαργών.
Σύμφωνα με τον κ. Τοκαμάνη, «με το πάρκο αυτό δίνεται διέξοδος στους πελαργούς κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ενώ παραμένουμε ακόμη στους στόχους μας που είναι η δημιουργία ενός παρατηρητηρίου της ζωής των πελαργών αλλά και η διεύρυνση του πάρκου με άλλα ζώα δίνοντας μια πιο πλούσια διάσταση στην προσπάθεια αυτή.»
Στην γιορτή των πελαργών εκτός των άλλων οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν με την συνεργασία της Ομάδας νέων Γυναικών Πραγγίου,  χειροτεχνήματα και ζωγραφιές που έχουν σχέση με τα αποδημητικά αυτά πουλιά.
Μια ξεχωριστή γιορτή για τον ερχομό της Άνοιξης, με πρωταγωνιστές τα ασπρόμαυρα πτηνά, που πέραν των σχετικών ομιλιών, περιλαμβάνει και την διοργάνωση ενός παραδοσιακού γλεντιού, με την προσφορά της πατροπαράδοτης φασολάδας.
Την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης έχουν η Νομαρχία Έβρου και το Δ.Π.Θ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
5 : 00 μ.μ. Χαιρετισμοί
5 : 30 μ.μ. Ευστάθιος Τσαχαλίδης
                 Καθηγητής Δ.Π.Θ. τμήμα Δασολογίας.
                 Ομιλία με θέμα: "Διαχρονική παρακολούθηση της μεταναστευτικής πορείας των πελαργών"
6 : 00 μ.μ. Νικόλαος Παραλυκίδης
                Διδάσκων Σχολής Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ.
                Ομιλία με θέμα: "Πελαργός: ένα υπέροχο πτηνό: παρελθόν, παρόν & μέλλον στον Έβρο"
6 : 30 μ.μ. Συζήτηση - τοποθετήσεις
7 : 00 μ.μ. Γλέντι στο Δημοτικό σχολείο Πραγγίου

Δωρεά ασθενοφόρου από τη Νομαρχία Έβρου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο παρέδωσε σήμερα ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης στον αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Κωνσταντίνο Βαφειάδη παρουσία της Υφυπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Φώφης Γεννηματά.
Προ 10 μηνών τέθηκε ως αίτημα στον Νομάρχη Έβρου από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου η προμήθεια ενός ασθενοφόρου. Η ανταπόκριση υπήρξε άμεση και ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου συναίνεσε στην αγορά του προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση παροχής υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του βορείου τμήματος του νομού. Οι πολίτες και οι αρχές του βορείου Έβρου δέχτηκαν με χαρά και ευγνωμοσύνη το καινούργιο ασθενοφόρο απευχόμενοι τη χρήση του. Ο Νομάρχης υποσχέθηκε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια ενός ακόμη ασθενοφόρου για το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου
Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, η βουλευτής Έβρου κ. Ελένη Τσιαούση, η Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης - Έβρου κ. Γιώργος Μηνόπουλος, ο Έπαρχος Βορείου Έβρου κ. Πολυχρόνης Αντωνιάδης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης και Τάνια Γραμματοπούλου, οι Δήμαρχοι Ορφέα κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, Βύσσας κ. Παναγιώτης Σιανκούρης και Τριγώνου κ. Μανώλης Χατζηπαναγιώτου, και οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της πόλης.

Η Ζωγραφική του Χάρρυ Κλύνν ταξιδεύει

Μουσική : «Άφραστον θαύμα» του Χρόνη Αηδονίδη"Άφραστον Θαύμα" - Χρόνης Αηδονίδης & Νεκταρία Καραντζή.
Συμμετέχει ο δάσκαλος της βυζαντινής μουσικής Δημήτρης Βερύκιος. Ο Χρόνης Αηδονίδης, ο κορυφαίος δάσκαλος της παράδοσης, και η ψάλτρια και μαθήτριά του στο παραδοσιακό τραγούδι Νεκταρία Καραντζή, αποδίδουν με κατάνυξη βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και έναν λαϊκό θρήνο της Μ. Εβδομάδας, στο νέο διπλό cd με τίτλο "Άφραστον Θαύμα" που κυκλοφορεί από την Legend (7/ΕΠΤΑ). Συμμετέχει φιλικά ο πρωτοψάλτης και δάσκαλος της βυζαντινής μουσικής Δημήτρης Βερύκιος.

Σημείωμα του Χρόνη Αηδονίδη στο ένθετο του cd:

Οι αλλαγές του νέου φορολογικού νομοσχεδίουΤΟ ΒΗΜΑ

Πάρτυ από τη Γ' Γυμνασίου Σουφλίου

Απο την κεντρική πολιτική σκηνή στην τοπική ;

Έχουμε και λέμε όσα ακούγονται :

Υποψήφιος Δήμαρχος για την Αλεξανδρούπολη ο Απόστολος Φωτιάδης .
Για τον Δήμο Ορεστιάδας ο νυν Νομάρχης , Νικόλαος Ζαμπουνίδης . Για την υποψηφιότητα του κυρίου Ζαμπουνίδη μάλιστα , μαθαίνουμε ότι οι κάτοικοι της Ορεστιάδας  την περιμένουν πως και πως . Απο δημοσιογραφικούς κύκλους ακούσαμε να λένε πως οι κάτοικοι εκφράζονται σαν να είναι σίγουρα
ο " αυριανός " Δήμαρχος .
Για το Δήμο Διδυμοτείχου o κύριος Γιάννης Νικολαϊδης .

Για το Σουφλί δεν έμεινε κανείς ;

Ο κόσμος πάντως , για κάποιους λόγους , σίγουρα σημαντικούς , επέλεξε κάποιοι άνθρωποι να μείνουν στα σπίτια τους . Γιατί να τους εμπιστευτεί ξανά από άλλο πόστο ; Στα τοπικά θα καταφέρουν να κάνουν , όσα δεν κατάφεραν στην κεντρική πολιτική σκηνή ; Τότε τους χρειαζόμασταν περισσότερο . Τότε έπρεπε να νοιαστούν για το νομό μας , για τους μικρούς δήμους . Τότε έπρεπε να έρθουν τα μεγάλα έργα , οι υποδομές , τα κονδύλια . Τότε και τώρα φυσικά . Δεν παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας ούτε παραβλέπουμε τις υποχρεώσεις της κάθε κυβέρνησης προς αυτό τον ξεχασμένο τόπο .
Να μη μιλήσουμε για το παρατημένο Σουφλί . Όχι σήμερα τουλάχιστον.

Τι καινούριο θα έχουν λοιπόν να μας πουν ;

H Κορνοφωλιά

Επισκεφτήκαμε την  ιστοσελίδα της Κορνοφωλιάς . Μας άρεσε πολύ η προσπάθεια και σας προτείνουμε να την επισκεφτείτε  και εσείς . Ότι νέο , ότι ενημερωτικό κι ότι γίνεται για τη προβολή του τόπου , για τις προσπάθειες που κάνουν οι πολίτες και οι σύλλογοι στα χωριά μας , αλλά κυρίως ότι γίνεται από αγάπη , ενδιαφέρον και με αυτοθυσία χρόνου εμείς πάντα θα το στηρίζουμε . Καλή επισκεψιμότητα !! 

Η Κορνοφωλιά είναι ένα χωριό του Έβρου η ιστορία του οποίου χάνεται στα βάθη του χρόνου. Η δημιουργία του site για την Κορνοφωλιά αποτελεί προσωπική προσπάθεια και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί και ούτε διεκδικεί τον τίτλο του "επίσημου site του χωριού".

Σκοπός του kornofolia.gr είναι όχι μόνο η προβολή του χωριού αλλά και μια προσπάθεια να θυμίσουμε στους παλιούς και να γνωρίσουμε στους νέους Κορνοφωλιώτες και όλους του Έλληνες για την ιστορία, το παρόν, τα ήθη, τα έθιμα, τα νέα, τις δραστηριότητες και οτιδήποτε άλλο αφορά το χωριό ή και την γύρω περιοχή.

Την ενημέρωση του site έχουν αναλάβει τα μέλη και κυρίως ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορνοφωλιάς "ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΣ" κ. Αγγελάκης Παναγιώτης.

www.kornofolia.gr

Κατατέθηκε χθές το απόγευμα στη βουλή : Σχέδιο νόμου για τον αγωγό Μπουργάς Αλεξανδούπολη .

Η κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη προβλέπεται στην τριμερή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας και έχει κυρωθεί, από πλευράς Ελλάδος, με το νόμο 3558/2007.
   Στόχος του νομοσχεδίου είναι να ολοκληρωθεί το εν λόγω έργο με ταχείς ρυθμούς και σύντομες διαδικασίες. Για το λόγο αυτό το έργο χαρακτηρίζεται βάσει του άρθρου 1 παρ.2 ως «έργο μείζονος εθνικής σημασίας, προφανούς δημόσιας ωφέλειας και γενικά δημόσιου συμφέροντος.»
   Ειδικότερα το νομοσχέδιο θεσπίζει τους όρους βάσει των οποίων θα επιβληθούν περιορισμοί στη χρήση γης και δόμησης σε ζώνες ορισμένου πλάτους από τον άξονα του αγωγού, σε εκείνες τις περιοχές που θα διέλθει. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη διενέργεια απαλλοτριώσεων υπέρ του ελληνικού δημοσίου με δαπάνες της κατασκευάστριας εταιρίας για τυχόν επιπλέον εκτάσεις, οι οποίες θα είναι απολύτως αναγκαίες για ορισμένες εγκαταστάσεις (π.χ. αντλιοστάσια κλπ) και οι οποίες θα παραχωρηθούν σε αυτήν κατά χρήση. Οι περιορισμοί επιβάλλονται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 18, παρ.5 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει, ότι μπορεί με νόμο να προβλεφθεί και κάθε άλλη στέρηση της ελεύθερης χρήσης και κάρπωσης της ιδιοκτησίας όταν προστρέχουν ιδιαίτερες περιστάσεις. Η διαδρομή του αγωγού θα οριστεί με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μετά από την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων.

Σαν σήμερα :

  • 1831: Η πρώτη ληστεία σε τράπεζα λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη. Οι ληστές φεύγουν από τη City Bank με 245.000 δολάρια.
  • 1917: Το αμερικανικό ανώτατο δικαστήριο αποφασίζει ότι οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο πρέπει να δουλεύουν 8 ώρες την ημέρα.
  • 1939: Καθιερώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «δεκαήμερο φτήνιας» στα καταστήματα της χώρας.
  • 1947: Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ επικρατεί στην Κωνσταντινούπολη της αντίστοιχης τουρκικής με 34-30, πετυχαίνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη της.
  • 1983: Η «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον εκδότη της «Βραδινής» Τζώρτζη Αθανασιάδη.