Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Θάλεια Κουνούνη : Κράτα με η Κιβωτός Σαλπάρει - Νέα Κυκλοφορία

Συγγραφέας : Θάλεια Κουνούνη

Εκδόσεις : Λιβάνη

Το νέο μου βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη, κυκλοφορεί σύντομα για να σας ταξιδέψει εκεί που η αγάπη έχει τον πρώτο ρόλο, εκεί που όλα μοιάζουν να είναι ψεύτικά, μα πιστέψτε με, ποτέ δεν ήταν τόσο μα τόσο αληθινά... Θάλεια Κουνούνη

Περίληψη: Είσαι άνθρωπος και είναι φυσικό να πονάς... Για τους δικούς σου λόγους, για τη δική σου ζωή, γι’ αυτό που ζητάς και δεν έρχεται... Οχτώ διαφορετικοί άνθρωποι, οχτώ δαρμένες ψυχές, οχτώ διαφορετικά «ζητούμενα» παγιδεύονται σε μία σάλα από ένα μυστηριώδη άνθρωπο, μα ταυτόχρονα γι’ αυτούς σανίδα σωτηρίας... Είναι πρόθυμος να τους δώσει ό,τι επιθυμούν, σε κάποιον ένα παιδί, σε κάποιον άλλο ένα παχυλό μεροκάματο, σ’ άλλον ίσως τον ίδιο τον θάνατο... Παίζει με τις ζωές τους και μέσα από έντονες συζητήσεις που αναζωπυρώνουν την αιώνια πάλη του καλού με το κακό κινεί τα νήματα για να ξεδιπλώσει τα μυστικά της ψυχής τους... Ποιος είναι; Γιατί το κάνει αυτό; Ίσως, αν ήξεραν τι τους περιμένει, αυτό που θα έλεγαν να ήταν: «Κράτα με... η Κιβωτός σαλπάρει». Κι εσύ, σαν άνθρωπος που επίσης πονά, θα ταξιδέψεις τώρα μαζί τους.  
Μπορείς να το αντέξεις;
Απόσπασμα: «Έτσι ξεκινά το ταξίδι μας στην Κιβωτό. Δεν ξέρω πόσες φουρτούνες και πόσες καταιγίδες θα συναντήσουμε, αν θα υπάρξει μία σύγκρουση που θα αφήσει συντρίμμια πίσω της. Το σίγουρο όμως είναι ότι έχω αναλάβει να σας παραδώσω όλους σώους μόλις ολοκληρωθεί το ταξίδι, χωρίς καμία απώλεια. »Στο τέλος του ταξιδιού πρέπει όλοι να στέκεστε στα πόδια σας. »Αύριο εσείς θα πιάσετε το τιμόνι της Κιβωτού και θα κυλήσετε πάνω στα κύματα που δεν είναι τίποτ’ άλλο από τα αισθήματα που κουβαλούν οι ψυχές σας».

Αρμοδιότητες των νέων Δήμων όπως της παρουσίασε ο Υπ.Εσωτερικών στην ΚΕΔΚΕ

Στους νέους δήμους μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των νομαρχιών που αφορούν την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτό ανακοίνωσε και επίσημα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ.

- ΠΟΕΛΕΟΔΟΜΙΑ: Οι πολεοδομικές αρμοδιότητες που σήμερα ασκούνται στο Β’ Βαθμό, μεταφέρονται στον Α’. Έτσι, παραδείγματος χάριν, η έκδοση οικοδομικών αδειών, ο έλεγχος μελετών, αλλά και κάθε συναφούς χαρακτήρα αρμοδιότητες και πράξεις εφαρμογής μεταφέρονται στους δήμους.
Για το σκοπό αυτό ενισχύονται και από το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών δήμων και κοινοτήτων που καταργούνται και το προσωπικό τους μεταφέρεται στους δήμους.
- ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ: Πολιτικές για την πρόνοια, καθώς και οι προνοιακές υπηρεσίες που σήμερα ασκούνται στον Β’ Βαθμό, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνουν, παραδείγματος χάριν, την έκδοση πιστοποιητικών οικονομικής αδυναμίας, την χορήγηση κάρτας αναπηρίας, την καταβολή επιδομάτων, την χορήγηση άδειας, ίδρυσης και λειτουργίας ιδρυμάτων παιδικής πρόνοιας σε ιδιώτες καθώς και σε συλλόγους και σωματεία. Την χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών παιδικών ή βρεφονηπιακών σταθμών. Το ίδιο ισχύει στον τομέα της υγείας και της δημόσιας υγιεινής. Οι δήμοι αναλαμβάνουν τις σχετικές αρμοδιότητες, εποπτικές και άλλες, όπως την οργάνωση διενέργειας εμβολιασμών, την υλοποίηση προγραμμάτων δημόσιας υγιεινής, που οργανώνονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή από άλλους φορείς ή και χρηματοδοτούνται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόγραμμα διακοπών ηλεκροδότησης

Σε διακοπές 40 λεπτών στην ηλεκτροδότηση  σε αρκετές πόλεις της χώρας προχώρησε σήμερα ,
λόγω της 48ωρης απεργίας της  , η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Στον προγραμματισμό διακοπών ηλεκτροδότησης ορισμένων γραμμών μέσης τάσης , η ΔΕΗ για σήμερα Τρίτη άφησε τη Θράκη απ΄ έξω .

Η τοπική ΠΑΣΟΚ Διδ/χου απαντά στον Δήμαρχο Διδ/χου κ.Τοκαμάνη

 Εμείς οι εκλεγμένοι της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ του Δήμου Διδυμοτείχου που εκπροσωπούμε ένα «συγκυριακό » κατά τα λεγόμενα σας ποσοστό του
43,92% της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας απ' την παρουσία του κυρίου Τοκαμάνη στο κεντρικό δελτίο της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης στης 8-3-2010 με θέμα τον Καλλικράτη.
Με ιδιαίτερη έκπληξη ακούσαμε τα λεγόμενα « του πρώτου τη τάξη πολίτη της πόλης» να καταφέρεται εναντίον του τοπικού ΠΑΣΟΚ Διδυμοτείχου.
Είπατε πως «είναι λυπηρό να εκπροσωπείτε το τοπικό ΠΑΣΟΚ του Διδυμοτείχου από ανθρώπους με μικρό πολιτικό ανάστημα».
Λυπηρό είναι το γεγονός για κάποιον να φτάνει σε αυθαίρετα συμπεράσματα με εικασίες και υποθέσεις χωρίς να έχει γνώση των γεγονότων.
Σας υπενθυμίζουμε πως το πολιτικό ανάστημα του καθένα μας κρίνεται καθημερινά από το έργο του.
Είπατε πως « η τοπική λειτουργεί με βάση δικές, της μικροπολιτικές»
Μικροπολιτική είναι η στάση αυτού ο οποίος προσπαθεί να αποκομίσει προσωπικά οφέλη, ή να προκαλεί καταστάσεις μέσω υβριστικών χαρακτηρισμών.
Σας καλούμε λοιπόν αντί να ασχολείστε με μικροπολιτικές και μικροπρέπειες να προσπαθήσετε έστω και τώρα για την ανάπτυξη του Δήμου μας.
Oλοι οι δημότες μαζί και εμείς βιώνουμε εδώ και χρόνια μία πτωτική πορεία που οδηγεί σε κοινωνική ,οικονομική και πολιτιστική παρακμή την πόλη που αγαπάμε!!!

Για την Τοπική Οργάνωση Διδυμότειχου
& την Νομαρχιακή Επιτροπή
Ράσιος Θανάσης
Γραμματέας ΝΕ

Ο Απόστολος Φωτιάδης υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολής ;

Πιθανός υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Αλεξανδρούπολης ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών  Απόστολος Φωτιάδης σύμφωνα με δηλώσεις του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ..
Δεν το είπε ακριβώς ... αλλά το άφησε να εννοηθεί .. 

Τι να ευχηθούμε Λάκη ; Και εις ανώτερα ; .....

Νέα Εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ για τα ‘’τυφλά’’ οικόπεδα σε μικρούς οικισμούς

Νέα Εγκύκλιο, με την οποία ρυθμίζονται εκκρεμότητες σε θέματα οικοδόμησης σε οικόπεδα που αποκτούν πρόσβαση σε δρόμο με την παραχώρηση εδαφικών λωρίδων («τυφλά» οικόπεδα) και βρίσκονται εντός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους, υπέγραψε η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη.
Με την Εγκύκλιο αυτή (3/2010, αρ. πρ. 10237/12.3.2010) γνωστοποιείται η πρόθεση του ΥΠΕΚΑ για την άμεση επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα αντιμετωπίζει ζητήματα που ανέκυψαν στην εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ 181 Δ’), μετά την 1828/2008 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τη νέα Εγκύκλιο, οι οικοδομικές άδειες που έχουν ήδη εκδοθεί, έως τις 28 Ιανουαρίου 2010, είναι νόμιμες. Αναθεωρήσεις αυτών μπορούν να γίνουν εφόσον οι ενδιαφερόμενοι καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση του Ν1599/1986, ότι είναι σε γνώση τους πως οι διατάξεις στις οποίες στηρίζονται έχουν κριθεί ανίσχυρες, σύμφωνα με την 1828/2008 απόφαση του ΣτΕ.
Σχετικά με τους φακέλους των οικοδομικών αδειών που είχαν υποβληθεί έως τις 28 Ιανουαρίου 2010 και δεν είχε ολοκληρωθεί η έκδοση της άδειας, μπορούν να εκδίδονται, πάλι με την ίδια προϋπόθεση, ότι δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν μια υπεύθυνη δήλωση όπως παραπάνω.
Για όσους δεν καλύπτονται από τις παραπάνω περιπτώσεις, δίνονται οδηγίες για τις τμηματικές πολεοδομικές μελέτες που θα χρειαστούν, ώστε τα οικόπεδα αυτά να αποκτήσουν «πρόσωπο» σε εγκεκριμένους κοινόχρηστους χώρους και να μπορούν να εκδώσουν οικοδομική άδεια.

    Από το Γραφείο Τύπου

Δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομίας για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά

1)Στις επόμενες βδομάδες, μετά και την αναμενόμενη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
2)Στόχος μας είναι η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου για την παροχή συμβουλών και πληροφόρησης στους καταναλωτές σε θέματα διαχείρισης των χρεών.
3)Θα προστατευθούν οι υπερχρεωμένοι οφειλέτες από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις μέσω της ριζικής συμπλήρωσης των διατάξεών του υφιστάμενου νόμου (3758/2009).
4)Μέσα στις επόμενες βδομάδες θα ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία για την καταναλωτική πίστη, η οποία θα συνεισφέρει καίρια στην ενίσχυση της ενημέρωσης και πληροφόρησης των καταναλωτών σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της πίστωσης και τους κινδύνους.
5)Θα ακολουθήσει, τέλος, το σχέδιο νόμου  για τη διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές που θα ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των καταναλωτών.

Έκφραση

Με αυτή την τιμή στη βενζίνη  δεν συμφέρει και να αυτοπυρποληθείς...

text:protagon

Υπουργείο Οικονομικών : Ενεργός ο ρόλος των αιρετών περιφερειών στο ΕΣΠΑ

Μέσω επιχειρησιακών Συμφωνιών Υλοποίησης που θα υπογράφονται από την υπουργό Οικονομίας και τους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών στους οποίους υπάγονται οι ειδικές υπηρεσίες και ενδιάμεσες διαχειριστικές αρχές θα προχωρήσει ένα μεγάλο τμήμα του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΕΣΠΑ) 2007 – 2013 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», «με τις Επιχειρησιακές Συμφωνίες Υλοποίησης δεν υποκαθίσταται ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των διαχειριστικών αρχών, οι οποίες επιλέγουν τις προς συγχρηματοδότηση πράξεις σύμφωνα με τα εγκεκριμένα κριτήρια επιλογής, αλλά: (α) υλοποιείται με τρόπο συγκροτημένο και μεθοδικό, και όχι αποσπασματικά, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, ο συντονισμός των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, (β) επιτυγχάνεται η συνέργεια των δράσεων στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, (γ) καθίσταται εν συνεχεία δυνατή η στοχευμένη εκχώρηση πόρων του οικείου περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος στις ενδιάμεσες διαχειριστικές αρχές των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων, (δ) διασφαλίζεται η παρακολούθηση και αξιολόγηση της αποτελεσματικής υλοποίησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και (ε) λαμβάνεται μέριμνα για την εφαρμογή κριτηρίων που διασφαλίζουν τη δυνατότητα πρόσβασης για άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις οδηγίες παρακολούθησης που καθορίζονται από την Εθνική Αρχή Συντονισμού σε συνεργασία με την Ε.Σ.Α.μεΑ και τους συναρμόδιους φορείς. Έτσι επιτυγχάνεται η αποκέντρωση στη διαχείριση των πόρων, η απλούστευση των διαδικασιών και η ταχεία απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο νομοσχέδιο «η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα, ώστε να επιτευχθεί η αποκέντρωση στη διαχείριση των πόρων, η απλοποίηση των εφαρμοζόμενων διαδικασιών και η αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με στόχο την ταχεία απελευθέρωση των κοινοτικών κονδυλίων και τη διοχέτευσή τους σε έργα και δράσεις υψηλού αναπτυξιακού αποτελέσματος.»

Παράλληλα «οι νέες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις που θα προέλθουν από τη νέα αρχιτεκτονική της διοικητικής δομής της χώρας, θα έχουν ενεργό και καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό των πολιτικών και τη διαχείριση των πόρων της τρέχουσας και των μελλοντικών προγραμματικών περιόδων που αφορούν τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, δεδομένου ότι με τη θέση σε ισχύ του Προγράμματος Καλλικράτης την 01.01.2011, περιέρχεται στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις η αρμοδιότητα για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή των αναπτυξιακών παρεμβάσεων, όπως αυτή οριοθετείται για τα περιφερειακά όργανα (στις διατάξεις του Ν.3614/2007, όπως ισχύει).»

Σαν σήμερα :

  • 1926... γεννιέται ο Αμερικανός κωμικός Τζέρι Λιούις.
  • 1940... γεννιέται ο Ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάντο Μπερτολούτσι . 
  • 1940... η Ελλάδα αποκτά Αστικό Κώδικα.
  • 1992... ο πρώτος Homo Sapiens, ο σκεπτόμενος άνθρωπος, ξεκίνησε πριν από 700.000 χρόνια από τη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό, ο οποίος ανακάλυψε τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων, στη Χαλκιδική. 
  • 1996... με το βραβείο "Αργυρή Ταινία" βραβεύεται στην Ιταλία ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ως καλύτερος Ευρωπαίος σκηνοθέτης. 
  • 1998... πεθαίνει, σε ηλικία 77 ετών, ο μεγάλος ηθοποιός Δημήτρης Χορν.