Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

ΚΚΕ για την πρόταση της Ν.Ε Έβρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον Καλλικράτη

Η πρόσφατη πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΠΑΣΟΚ για τον αριθμό των Δήμων που πρέπει να έχει ο νομός μας στα πλαίσια της νέας διοικητικής δομής είναι εκ του πονηρού, είναι παγίδα αποπροσανατολισμού . Στην πραγματικότητα θέλει να στρέψει τη συζήτηση στο χωροταξικό, για να κρύψει από τους εργαζόμενους το αντιδραστικό περιεχόμενο του «Καλλικράτη»
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους αλλά και τους αιρετούς, να μην εγκλωβιστούν σε μια συζήτηση για τον αριθμών των νέων Δήμων ,για το πώς τα νέα σχήματα θα είναι δήθεν πιο λειτουργικά, για τις τοπικές ιδιαιτερότητες, για τις έδρες των Δήμων και άλλα σχετικά, γιατί κάτι τέτοιο είναι επιζήμιο και συσκοτίζει τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση . Κανένας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του αποπροσανατολισμού.

Με το νέο σχέδιο «Καλλικράτης» η κυβέρνηση επιδιώκει

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Έβρου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή υλοποιώντας τις πολιτικές δεσμεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ για διαφάνεια και λογοδοσία, κατέληξε σε ένα πολιτικό συμπέρασμα - πρόταση για το σχέδιο «Καλλικράτης», το οποίο δημοσιοποίησε ως όφειλε.
Η πρόταση αυτή δεν είναι προϊόν «πεφωτισμένων» ούτε είναι «παπαγαλία» όπως αφελώς, αυθαίρετα και αλαζονικά κάποιοι έσπευσαν να «κρίνουν».
Αν λοιπόν διάβαζαν και καταλάβαιναν την πρόταση μας, θα έβρισκαν πάρα πολύ σημαντικές θέσεις και προτάσεις σχετικά με την αυτοδιοίκηση, για τη νέα αρχιτεκτονική, για το Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και τις αιρετές περιφέρειες, για την αποκέντρωση εξουσιών και πόρων, για το νέο μοντέλο της χώρας, για τους νέους μεγάλους πρωτοβάθμιους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, που πιθανόν σήμερα να αγνοούν.
Δεν θα έβρισκαν όμως τον τρόπο για το πώς θα κατοχυρώσουν τις «καρέκλες» τους, αφού στόχος μας δεν είναι το «ρηχό» κομματικό συμφέρον αλλά η επιτυχία της μεταρρύθμισης που είναι και η ελπίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη.
Δεν προτείνουμε χωροταξία που να βολεύει κάποιους, αλλά θέλουμε να είναι λειτουργική για την κοινωνία και να συνθέτει δυνάμεις κοινωνικές, πολιτικές και αναπτυξιακές σε ένα κοινό αγώνα για το καλύτερο αύριο του τόπου μας.

Από την 1η Απριλίου θα εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης οι πρατηριούχοι

Αποδείξεις λιανικής πώλησης υποχρεώνονται να εκδίδουν από την 1η Απριλίου οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων και οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.
Όπως ορίζεται στην απόφαση, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου και οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, εντάσσονται από την 1η Απριλίου στη Β' κατηγορία βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (από την Α') και θα πρέπει από την ίδια ημερομηνία να εκδίδουν αποδείξεις για τα προϊόντα που πωλούν.
Η απόφαση αυτή,  εντάσσεται στην αναγκαιότητα λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματος όλων των επιτηδευματιών, καθώς και στην εφαρμογή του μέτρου της θέσπισης αφορολογήτου ορίου με αποδείξεις και την αναγκαιότητα ίσης μεταχείρισης των πρατηριούχων με τις επιχειρήσεις εκείνες, που προαιρετικά ή υποχρεωτικά εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης.

Message in a Bottle

Ένα μήνυμα που είχε βάλει μέσα σε μπουκάλι ένας 11χρονος από την ανατολική Γερμανία το 1987, βρέθηκε 23 χρόνια αργότερα σε ποτάμι της δυτικής Γερμανίας, απ΄όπου το ψάρεψε ένα αγόρι, μετέδωσαν σήμερα τα γερμανικά ΜΜΕ.
Ο Γιούρι Μάιμπον, εννέα ετών, βρήκε το μπουκάλι και το ξεθωριασμένο μήνυμα, σε ποταμό της πόλης Γκέτινγκεν.
Το είχε γράψει ένα αγόρι που αναζητούσε φίλο δι΄αλληλογραφίας στην ανατολική Γερμανία.
Ο συγγραφέας του μηνύματος Μάρκο Μπόντε δήλωσε "πολύ έκπληκτος" από την ανακάλυψη.
Σήμερα είναι 34 ετών και εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός.
Ακόμη θυμάται την ημέρα που μαζί με τους φίλους του είχαν κλείσει σε μπουκάλια τα μηνύματά τους.

Live στο Centro

Α.Σ Έβρος Σουφλίου

Με νίκη για τον Έβρο Σουφλίου έληξε και ο χθεσινός αγώνας που πραγματοποιήθηκε χθες στο στάδιο του Σουφλίου . Ο Έβρος Σουφλίου επικράτησε με 3 -0 της Ένωσης Θράκης . Με 14 νίκες , 4 ισοπαλίες και 4 ήττες  , εως τώρα η ομάδα του Σουφλίου παραμένει δεύτερη στον όμιλο με 46 βαθμούς .

Σαν Σήμερα :

  • 1906 ιδρύεται η εταιρεία Rolls-Royce Ltd.
  • 1907 εκλέγονται στη Φινλανδία οι πρώτες βουλευτίνες. Είναι 19 και αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους στις 23 Μαΐου.
  • 1956 ανεβαίνει στο Μπρόντουγεϊ το μιούζικαλ "Ωραία μου Κυρία".
  • 1972 κάνει πρεμιέρα η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία ο "Νονός", του Φράνσις Φορντ Κόπολα, με πρωταγωνιστές το Μάρλον Μπράντο και τον Αλ Πατσίνο. 
  • 1975 πεθαίνει σε ηλικία 69 ετών στο Παρίσι ο μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης. Είχε γεννηθεί στη Σμύρνη στις 15 Ιανουαρίου 1906.
  • 1985 ο Γιάννης Κούρος διανύει 200χλμ σε 15:11.10 στο Montauban της Γαλλίας με ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες.