Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Χωρίς Τίτλο



Αν έχω κάνει λάθος , συγχώρα με  . Αν είμαι σωστός μη μου το πεις .

Δημούτσης για Καλλικράτη

Το συμφέρον του Δήμου Τυχερού είναι να γίνει ένας Δήμος μεγάλος με ( Φέρες - Τυχερό -Σουφλί ) γιατί έτσι αποκτούμε το γεωγραφικό πλεονέκτημα να έχουμε την έδρα του Δήμου : λέει ο Κύριος Δημούτσης καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή .
Στα σχήματα Σουφλί -Τυχερό ή Φέρες - Τυχερό , την πρωτοκαθεδρία έχουν οι άλλοι μεγαλύτεροι Δήμοι και αυτό δεν μας συμφέρει τόνισε ο Δήμαρχος Τυχερού .

Πέντε Δήμους προτείνει η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ στον Έβρο για τον "Καλλικράτη"

Την πολιτική της εισήγηση για το σχέδιο "Καλλικράτης" παρουσίασε μετά απο διαβούλευση η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση για την γεωγραφική κατανομή έχει ώς εξής:
1] Δήμος Αλεξανδρούπολης: Να περιλαμβάνει τους σημερινούς Καποδιστριακούς Δήμους Αλεξανδρούπολης, Τραϊνούπολης και του Δήμου Φερών.
2] Δήμος Σουφλίου: Να περιλαμβάνει τους σημερινούς Καποδιστριακούς Δήμους Σουφλίου, Τυχερού και Ορφέα.
3] Δήμος Διδυμοτείχου: Να περιλαμβάνει τους σημερινούς Καποδιστριακούς Δήμους Διδυμοτείχου και Μεταξάδων
4] Δήμος Ορεστιάδας: Να περιλαμβάνει τους σημερινούς Καποδιστριακούς Δήμους Νέας Ορεστιάδας, Κυπρίνου, Νέας Βύσσας και Τριγώνου.
5) Δήμος Σαμοθράκης: Όπως είναι η νήσος Σαμοθράκη.

Εναλλακτικά προτείνεται για την περίπτωση που κριθεί ότι οι οικισμοί του σημερινού Δήμου Ορφέα Λαβάρων, Κισσαρίου και Αμορίου, (που προτείνεται να πάει στον καινούργιο Δήμο Σουφλίου), πρέπει να πάνε στον καινούργιο Δήμο Διδυμοτείχου, (για λόγους αντικειμενικούς και κοινωνικούς, αλλά και γιατί το ζητούν οι ίδιοι οι κάτοικοι), να γίνει υπό την προϋπόθεση, (και μόνον τότε), ότι θα σπάσει και ο Δήμος Φερών, (που προτείνεται να πάει στον καινούργιο Δήμο Αλεξανδρούπολης), από νότια με  όλους τους οικισμούς - διαμερίσματα που είναι στην αριστερή ροή του ποταμού του Αρδανίου (Μεγάλο Ρέμα), δηλαδή Αρδάνιο, Βρυσούλα, Κήποι, Πέπλος, Γεμιστή.

Και αυτό γιατί αν φύγουν οι οικισμοί – διαμερίσματα από τον σημερινό Δήμο Ορφέα, αποδυναμώνεται ο καινούργιος κεντρικός Δήμος Σουφλίου, που θα έχει μεγάλη έκταση, αλλά αραιά κατοίκηση και μικρό πληθυσμό.

Αναβολή ποδοσφαιρικού αγώνα για τους πλημμυροπαθείς

Αναβάλλεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Έβρο και τη Ροδόπη, ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας κοινωνικού χαρακτήρα μεταξύ ομάδας επίλεκτων του Έβρου και του Πανθρακικού, που είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 10 Μαρτίου στο Εθνικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης
Ο ορισμός της νέας ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τους πλημμυροπαθείς του Έβρου, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Διαδικτυακές Συναντήσεις

Η Λιάνα Κανέλλη  την Τετάρτη 10 Μαρτίου από τις  5 έως 8 μμ θα είναι μαζί με τον κόσμο,  μέσω της επίσημης ομάδας στο facebook  .
"ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ-Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΜΑΔΑ-LIANA KANELLI-THE OFFICIAL GROUP"
Θα συζητήσει και θα απαντήσει σε όλους και σε όσες ερωτήσεις της τεθούν στον τοίχο της ομάδας .

Πρόταση : Βιβλίο

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ


ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ
Όλη η ζωή του Μιχάλη, ένα τελευταίο τσιγάρο. Ένα τελευταίο τσιγάρο χρειάστηκε πριν πάρει την απόφαση να παντρευτεί τη γυναίκα που αγάπησε κι ας ήταν τόσο νέος. Ένα τελευταίο τσιγάρο πριν προχωρήσει σ' ένα ριψοκίνδυνο επαγγελματικό βήμα που τον έφερε στην κορυφή, για να τον ρίξει σ' έναν γκρεμό χωρίς τέλος. Ένα τελευταίο τσιγάρο για να μην πηδήξει στο κενό όταν η ζωή του, η δουλειά του και η γυναίκα του έγιναν στάχτες και αποτσίγαρα… Ένα τελευταίο τσιγάρο χρειάστηκε, όταν η κόρη του πέφτει στην παγίδα μιας ύπουλης αρρώστιας. Η νευρική ανορεξία μπαίνει στη ζωή του Μιχάλη κι εκείνος είναι αποφασισμένος να μη γίνει και η κόρη του στάχτη στην πυρά της. Δίπλα του η Μαρκέλλα, φύλακας άγγελος της ζωής του και μια φιλία που μόνο στα βιβλία συναντάει κανείς… Ή μήπως όχι; Μια ιστορία για τη ζωή ενός ανθρώπου που συναντήθηκε με τη φωτιά. Μια ιστορία για… ένα τελευταίο τσιγάρο…

Με 2 δισ. ευρώ πρόκειται να ενισχυθούν περίπου 100.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Με 2 δισ. ευρώ πρόκειται να ενισχυθούν περίπου 100.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυήσεων Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους σε ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία, για την αποπληρωμή προμηθευτών και για κεφάλαια κίνησης. Το επιτόκιο θα είναι 5% ή 6%.

Χθες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη - με την παρουσία των προέδρων της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΕΣΕ κκ. Δ. Ασημακόπουλο υ και Β. Κορκίδη καθώς και του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κ. Χρ. Γκόρτσου - παρουσιάζοντας τα δύο προγράμματα τόνισε ότι «δίνουν μια μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προμηθευτές και ταυτόχρονα αποδίδουν σημαντικά ταμειακά οφέλη στο κράτος και στα ασφαλιστικά ταμεία». Και πρόσθεσε ότι οι όροι και οι διαδικασίες θα προσδιοριστούν στις 15 Μαρτίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΜΠΜΕ. Χαρακτηριστικό στοιχείο της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά είναι το γεγονός ότι στη διάρκεια του 2009 έκλεισαν 9.000 επιχειρήσεις, ενώ εφέτος αναμένεται μείωση της κατανάλωσης κατά 8,5 δισ. ευρώ, ή 5% της συνολικής καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών.

Ώρα της Γης 2010

Η Ώρα της Γης είναι ένα συμμετοχικό γεγονός, υποστηριζόμενο από την WWF, όπου ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ  της Αυστραλίας, όπου καλούσε όλους τους  πολίτες να σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα.
Η συγκεκριμένη ενέργεια μετατράπηκε σε παγκόσμια κλίμακας εκστρατεία, ευαισθητοποιώντας ολόκληρο τον πλανήτη.
Η εν λόγω εκστρατεία επεκτάθηκε τα επόμενα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεικτικά το 2009 υπήρξε εντυπωσιακή συμμετοχή 3,929 πόλεων σε όλο τον κόσμο.
Στη φετινή εκστρατεία, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πάρα πολλές πόλεις και κοινότητες και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται.

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. το Σάββατο 27 Μαρτίου

Λέσχη Μοτοσικλετιστών Σουφλίου

Η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Σουφλίου σας προσκαλεί στην καθιερωμένη κοπή πίτας που θα γίνει την Κυριακή 28 Μαρτίου 2010 και ώρα 13:00 στο χώρο της λέσχης, με άφθονο τοπικό τσίπουρο, κρασί, παραδοσιακά σουφλιώτικα λουκάνικα για όλους τους παρευρισκομένους!

Σαν σήμερα :

  • 1989 πεθαίνει σε ηλικία 43 ετών, ο Robert Mapplethorpe, Αμερικανός καλλιτέχνης και φωτογράφος.
Self Portrait, 1975