Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Μουσική :Στίχοι: Σταμάτης Σπανουδάκης
Μουσική: Σταμάτης Σπανουδάκης
Πρώτη εκτέλεση: Ιροντίνα


Πρόσωπα θλιμμένα να κοιτάνε πίσω απ' τις σκιές
Όνειρα σβησμένα προδομένα απ' τους ληστές του χθες
Όσοι περπατάνε δεν κοιτάνε πίσω πια ποτέ
όλα κι αν τ' αφήσουν δε θα σβήσουν το μεγάλο ναι

Μη μου μιλάς, να ξερες τι μου ζητάς
Να ξερες ποιος είμαι εγώ τι προσπαθώ να σου πω
Αν αγαπάς κάθε σφυγμός της καρδιάς
Γίνεται κοινή φωνή που προσπαθεί ν' ακουστεί

Θέλω να σ' αγγίξω για να ζήσω άλλη μια στιγμή
Ο χρόνος κλέβει χρόνο και το τέλος ψάχνει την αρχή
Γίνεται το λίγο ακόμη λίγο ακόμη πιο πολύ
Λόγια κι άλλα λόγια αχ και να χε η ψυχή φωνή

Μη μου μιλάς, να ξερες τι μου ζητάς
Να ξερες ποιος είμαι εγώ τι προσπαθώ να σου πω
Αν αγαπάς κάθε σφυγμός της καρδιάς
Γίνεται κοινή φωνή που προσπαθεί ν' ακουστεί

Πρόσωπα θλιμμένα να κοιτάνε πίσω απ' τις σκιές
Όνειρα σβησμένα προδομένα απ' τους ληστές του χθες
Όσοι περπατάνε δεν κοιτάνε πίσω πια ποτέ
όλα κι αν τ' αφήσουν δε θα σβήσουν το μεγάλο ναι

Ποδοσφαιρικός αγώνας για πλημμυροπαθείς

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας κοινωνικού χαρακτήρα μεταξύ ομάδας επίλεκτων του Έβρου και του Πανθρακικού, που αγωνίζεται στην Super League, θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 10 Μαρτίου και ώρα 16.00.
Ο αγώνας πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των Νομαρχιών Έβρου και Ροδόπης και τα έσοδα θα διατεθούν για τους πλημμυροπαθείς του Έβρου.
Πριν την έναρξη του αγώνα (ώρα 15.30) οι Νομάρχες Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης καθώς και ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων θα δώσουν συνέντευξη τύπου.

Επιμελητήριο του Έβρου

Στο Επιμελητήριο του Έβρου, για το Φεβρουάριο του 2010, έγιναν 30 εγγραφές νέων επιχειρηματιών και 26 διαγραφές .

To σχέδιο του «νέου σχολείου».

Νέο εξεταστικό σύστημα θα εφαρμοστεί τη σχολική χρονιά 2013- 2014, με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε ρόλο πρωταγωνιστή. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας αντικαθίσταται από «τράπεζα θεμάτων», την οποία θα ανανεώνουν τακτικά εκπρόσωποι των πανεπιστημίων, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από αυτήν θα βγαίνουν κάθε χρόνο τα θέματα στα οποία θα διαγωνίζονται οι υποψήφιοι. Τα πανεπιστήμια θα έχουν ενεργή παρουσία και στον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων στα προγράμματά τους.

Παράλληλα, αναμορφώνεται πλήρως το πρόγραμμα των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου, καταργούνται τα πέντε επιστημονικά πεδία που ισχύουν σήμερα, ενώ τα μαθήματα μειώνονται και χωρίζονται σε μαθήματα «κορμού» και «επιλογής», χωρίς να αποκλείονται τα δεύτερα από την εξέταση σε εθνικό επίπεδο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Πάντως, η εξεταστική διαδικασία θα γίνεται μία φορά τον χρόνο, σε εθνικό επίπεδο. Οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν τους μαθητές οι οποίοι φοιτούν τώρα στην τελευταία τάξη του γυμνασίου.

Η αντιμετώπιση του «προβλήματος της λυματολάσπης»

Η από κοινού δράση για την αντιμετώπιση του «προβλήματος της λυματολάσπης», με την εκπόνηση μελετών αλλά και επισκέψεων στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης και το υπουργείο Περιβάλλοντος, αποφασίσθηκε σε πρόσφατη συνάντηση των προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης και των τεχνικών τους υπηρεσιών. Συζητήθηκε, επίσης, και το θέμα της δυνατότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπου αποφασίστηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ των στελεχών των επιχειρήσεων και να αναληφθούν κοινές δράσεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δ. Ε. Υ. Α από τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών.

Σχόλια

Η Κυβέρνηση ανακοίνωνε τα μέτρα κι εμείς ανοίγαμε σαμπάνιες !!

Πάρτυ Α΄ Τάξης Ενιαίου Λυκείου Σουφλίου

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010 10:30 μ.μ.

CLUB NOTORIOUS