Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Μουσική :

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα έχουν οι επαγγελματίες του Έβρου .

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναμένεται να έχουν την επόμενη εβδομάδα οι επαγγελματίες του Έβρου στην Αθήνα. Αυτό που αποφάσισαν να θέσουν στον πρωθυπουργό σε συνάντηση που είχαν, είναι ρυθμίσεις όπως το 2007 που να περιλαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος επαγγελματιών.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Έβρου Χρήστος Τοκαμάνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Νίκος Δαστερίδης και εκπρόσωπος της ΕΑΣ Έβρου.

Τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα, που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Τα μέτρα περιλαμβανουν περικοπές ύψους 30% στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και στο επίδομα αδείας για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Οπως σημείωσε ο κ. Πεταλωτής το μέτρο δεν αφορά τα επιδόματα των συνταξιούχων.

Επίσης ανακοίνωσε περαιτέρω περικοπή στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων στο 12%, από 10% που είχε αποφασισθεί αρχικά.

Αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 21% και στα χαμηλά κλιμάκια από 4.5% στο 5% και από 9% στο 10%. Ακόμη, προβλέπεται 20% αύξηση των φόρων σε ποτά και τσιγάρα, ενώ όσον αφορά στα καύσιμα, η βενζίνη θα αυξηθεί κατά κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα παραμείνει στις ίδιες τιμές.

Συνολικά από τα μέτρα η κυβέρνηση αναμένει επιπλέον εξοικονόμηση 4,8 δισ.ευρώ.

ΑΠΕ

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος


Χειμερινή Περιοδεία ΚΘΒΕ


Δάφνες και Πικροδάφνες
Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά


3  /03  Τετάρτη  - ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ.   Δημοτικό  Θέατρο Διδυμοτείχου  -  20:00

4 /03   Πέμπτη - ΦΕΡΕΣ  . Δημοτικό Θέατρο  Φερών - 20:30

5/03    Παρασκευή  - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.  Δημοτικό  Θέατρο  Αλεξανδρούπολης  - 21:00

 Εκ μέρους του ΚΘΒΕ
Σοφία Χριστοφορίδου
Γραφείο Τύπου
Φωτογραφία : Ansel Adams

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας " Σύλλογος Η Μέριμνα "

Εκτινάχτηκε στη Μακεδονία και τη Θράκη, το 2009, η αύξηση της αξίας των ακάλυπτων επιταγών…

Εκτινάχθηκε στη Μακεδονία και τη Θράκη, το 2009, η αύξηση της αξίας των ακάλυπτων επιταγών, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, από την Τράπεζα της Ελλάδας, έφτασε τα 614,6 εκ. ευρώ, έναντι 239,9 εκ. ευρώ που ήταν το 2008. Η άνοδος αυτή αντιστοιχεί σε ποσοστό 156,2%, ενώ μικρή ύφεση καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2010, έναντι του ίδιου μήνα του 2009, καθώς οι ακάλυπτες επιταγές μειώθηκαν κατά 19,6%, αφού διαμορφώθηκαν σε 35,61εκ. ευρώ, έναντι 44,27εκ. ευρώ. Ωστόσο, η μικρότερη αύξηση ακάλυπτων επιταγών, συγκριτικά με τις άλλες δύο περιφέρειες της Μακεδονίας, παρατηρήθηκε στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου η άνοδος ανήλθε σε 53,6εκ. ευρώ. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και για τον Ιανουάριο του 2010, έναντι του ίδιου μήνα του 2009, καθώς οι ακάλυπτες μειώθηκαν κατά 50,7%, υποχωρώντας στα 3,75 εκ. ευρώ, έναντι 7,61 εκ. ευρώ.

Ακόμη εννέα άτομα απολύθηκαν από τα εργοστάσια YTONG και THRAKON, που λειτουργούν στο δήμο Ορεστιάδας…

Σε εννέα ακόμη απολύσεις προχώρησε το τελευταίο 20ήμερο η διοίκηση των εργοστασίων YTONG και THRAKON, που λειτουργούν στο Νεοχώρι του δήμου Ορεστιάδας. Από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα 6 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους από την YTONG και 3 από τη THRAKON, με το πρόσχημα, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, της εφαρμογής νέων αυτόματων συστημάτων παραγωγής. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου του 2009 η εταιρεία είχε απολύσει περισσότερα από 20 άτομα και είχε ανακοινώσει μειώσεις στο ωράριο εργασίας και στις απολαβές, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων της, που είχαν προχωρήσει και σε κινητοποιήσεις. Τα σωματεία των εργαζομένων των δύο μονάδων αναμένουν απάντηση από τη διοίκηση στο αίτημα που κατέθεσαν να υπάρξει σήμερα συνάντηση με την εργοδοσία, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις.