Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

Μουσική :Μου φαίνεται σαν να 'ναι χθες
μα πάνε τόσα χρόνια
που σαν βιολί το σώμα σου
στα χέρια μου κρατούσα

Με το ραδιόφωνο σιγά
μες στ' απαλό σκοτάδι
θα τρόμαζες αν ήξερες
πόσο σε αγαπούσα

Τίποτα δεν έχει αλλάξει
και τίποτα δεν είναι όπως παλιά
μένει όμως ακόμα ένα πείσμα
που δεν είναι συνήθεια μοναχά

Γέλα, γέλα πουλί μου γέλα
γέλα, κι είν' η ζωή μια τρέλα

Στις 4 και 5 Μαρτίου η «άσκηση επί χάρτου» του “Έβρος 2010”, για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών Πολιτικής Προστασίας…

Την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο «Θράκη Παλλάς» η “άσκηση επί χάρτου” του “Έβρος 2010”, που αφορά στο σχεδιασμό και την καλύτερη οργάνωση σε έκτακτες καταστάσεις πλημμυρών και σε θέματα πολιτικής προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι η τελική φάση της άσκησης θα γίνει τον Μάιο και θα αναπτυχθεί σε όλο το νομό, ενώ σε αυτήν θα πάρουν μέρος περίπου 20 αποστολές από χώρες της Ευρώπης, εκπρόσωποι των οποίων θα παρακολουθήσουν και το στάδιο της προετοιμασίας που προγραμματίστηκε για τις 4 και 5 του μηνός.

Σύσκεψη ΤΟΕΒ Νοτίου Έβρου

Σήμερα Τρίτη, 02 Μαρτίου, στις 10.00, στο Τυχερό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό την προεδρία του Αντινομάρχη Αγροτικού Τομέα & Υποδομών, κ. Μιχάλη Κογιομτζή, των μελών των ΤΟΕΒ Νοτίου Έβρου (Σουφλίου, Κορνοφωλιάς, Λυκώφης, Λαγυνών, Πέπλου, Τυχερού, Φερών) και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Νομού Έβρου.
Θέμα της συνεδρίασης, η πορεία της καταγραφής των ζημιών εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών στις αντίστοιχες περιοχές. Η καταγραφή γίνεται, προκειμένου να υποβληθεί ο φάκελος στο Ταμείο Αλληλεγγύης και στο Ειδικό Πρόγραμμα.

Πρόταση : Βιβλίο

Δεκαέξι - Συγγραφέας : Αύγουστος Κορτώ  - Εκδόσεις : Καστανιώτη 

6 Μαρτίου 1953. Λίγες ώρες μετά την αναγγελία του θανάτου του Στάλιν, ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης Πιοτρ Ραμπίνοβιτς αυτοκτονεί, αφήνοντας ως κύκνειο άσμα του το Δεκαέξι: μια συμφωνία που θεωρείται ύποπτη για το –δίχως προηγούμενο– κύμα αποσκιρτήσεων που μεταδίδεται απ’ άκρη σ’ άκρη του ανατολικού μπλοκ, έπειτα από συναυλίες, παράνομες ηχογραφήσεις και αναμεταδόσεις.

Φοβούμενοι ότι η διαβρωτική, αντιδραστική επίδραση του Δεκαέξι μπορεί να αποβεί μοιραία για την ασθμαίνουσα Σοβιετική Ένωση, η Κα Γκε Μπε και το Πολίτμπιρο αναθέτουν στον Αλεξέι Σαμοϊλένκο –στενό συνεργάτη και προστατευόμενο του Ραμπίνοβιτς– την εξακρίβωση του μουσικού αυτού μυστηρίου, που φαίνεται ν’ απειλεί την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων. Έτσι ο Αλεξέι θα αποδυθεί σ’ ένα φρενιασμένο ταξίδι ανά την Ευρώπη, για να φωτίσει το σκοτεινό παρελθόν του μέντορά του και τα ανομολόγητα, τυραννικά του πάθη. Η οδύσσεια όμως αυτή δε θα του επιφυλάξει μόνο αναπάντεχους σταθμούς και απρόσμενες συναντήσεις στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα – θα τον οδηγήσει και σ’ έναν τελικό προορισμό πέρα από κάθε φαντασία.
Ένα μουσικό θρίλερ για διαβολικούς δημιουργούς και δαιμόνιους αγγέλους, για τη θυσία και την αυτοθυσία, μα πάνω απ’ όλα για το ανήμερο θηρίο που λέγεται αγάπη.

Live Στο διαχρονικό....

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου οι  " black sheeps " σε μια live , rock έντεχνη βραδιά στο Διαχρονικό ! Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 10 το βράδυ : Rock bar Διαχρονικό στο Σουφλί .

Ζητείται ελπίς για την πατρίς !!


Πωλείται  ελπίδα , για καλύτερη πατρίδα  : Για πληροφορίες καλέστε το Ελληνικό κράτος .
Κανονικά η απάντηση θα έπρεπε να είναι  κάπως έτσι : ..( Ελπίδα – Αξία ανεκτίμητη  ) αλλά δεν είναι έτσι !
Η Ελπίδα στην Ελλάδα έχει αξία . αξία εκτιμημένη και η ονομαστική της αξία ; 14ος μισθός ..
Ο Πρωθυπουργός  συναντάει τους πολίτες στο δρόμο  !! και είναι πεπεισμένος  από τις συζητήσεις τους, ότι ο λαός είναι έτοιμος να κάνει υπομονή για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και να γλιτώσουμε το ναυάγιο . Για τη χώρα αυτή που δέχεται τέτοια δυσφήμιση ( δηλώνει ο πρωθυπουργός ) … 
Οι επικοινωνιολόγοι, του συστήνουν φαίνεται , τη διαφήμιση (για να ανατρέψουν την άδικη δυσφήμιση ) να την πληρώσει ο Έλληνας συνταξιούχος , μισθωτός , μικρομεσαίος επιχειρηματίας , χαμηλόμισθος κτλ .  
 Οι επικοινωνιολόγοι και οι διαφημιστές , συνήθως βρίσκουν την αιτία που ένα προϊόν δεν προχωράει πια στην αγορά και αν την ευθύνη την έχει το ίδιο το προϊόν , αλλάζουν το ίδιο , το κάνουν καλύτερο και το ρίχνουν ξανά στην αγορά πιο δελεαστικό και πείθουν τους αγοραστές για την αλλαγή του .
Την διαφήμιση όμως δεν την πληρώνουν οι καταναλωτές αλλά η εταιρία που το παράγει . !
Στην εταιρία που λέγεται Ελλάδα και μέτοχοι ήταν βουλευτές και βουλευτές , που πήραν πολιτικές αποφάσεις , που σπατάλησαν το εθνικό χρήμα , που χάρισαν στη χώρα τη δυσφήμιση , σφυρίζουν αδιάφορα . 
Γιατί τώρα δεν πληρώνουν τη διαφήμιση ;  

Απο souflievros

Έκφραση

Για το ναυάγιο .......καλό κουράγιο !!!!

Κρατική αρωγή και όχι δάνεια με ευνοϊκούς όρους» ζητά για τους πλημμυροπαθείς των Λαβάρων ο δήμαρχος Ορφέα…

Τουλάχιστον δύο σπίτια στα Λάβαρα, εκτιμά ο δήμαρχος Ορφέα, Ευάγγελος Πουλιλιός ότι θα κριθούν κατεδαφιστέα, λόγω των ανεπανόρθωτων ζημιών που έχουν προκαλέσει στα συγκεκριμένα κτίσματα τα νερά των πλημμυρών. Η διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε οικίες των Λαβάρων, την οποία διενήργησε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδας (ΥΑΣΒΕ) ολοκληρώθηκε και το αίτημα της δημοτικής αρχής είναι τα χρήματα που θα δοθούν για επισκευές ή κατεδαφίσεις να έχουν τη μορφή κρατικής αρωγής και όχι τη μορφή δανείου με ευνοϊκούς όρους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και το κλιμάκιο της Πρόνοιας προκειμένου, στη συνέχεια, να καθοριστεί εξειδικευμένα το ύψος των επιδομάτων που θα χορηγηθούν στους δικαιούχους. Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Ορφέα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα συγκεκριμένα θέματα και να ζητήσει, επιπλέον, την επιδότηση και των επισκευών σε βοηθητικούς χώρους των σπιτιών, που προς το παρόν δεν προβλέπεται.

Μουσική :