Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Παράταση για τις δηλώσεις

Οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εφετινή αποστολή των φορολογικών εντύπων σε περίπου 8.500.000 φορολογουμένους οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει προτού καλά καλά ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων παράταση 40 ημερών για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εισοδηματίες κ.ά. Το γεγονός αυτό αναμένεται να πάει πίσω την εκκαθάριση και κατ΄ επέκταση τα κρατικά έσοδα.

" 24 ώρες χωρίς εμάς ¨ Λένε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες

«Δεν ξοδεύουμε ούτε ένα ευρώ για 24 ώρες! Καμία αγορά την 1η Μαρτίου». Με αυτό το σύνθημα το ειρηνικό κίνημα «24 ώρες χωρίς εμάς» καλεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα να απόσχουν από κάθε οικονομική συναλλαγή για ένα ολόκληρο 24ωρο, ως μορφή αντίστασης «στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού, αλλά και αντίδρασης στον αποκλεισμό των μεταναστών που ειρηνικά ζουν και εργάζονται», όπως γράφουν οι δημιουργοί της κίνησης στη σελίδα των σχεδόν 6.000 μελών στο Facebook.

Μουσική :

Σουφλί 1930 - Χαρέτσι

Σήμερα :


  • Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με το έργο "Δάφνες και Πικροδάφνες " στο πολύκεντρο στην Ορεστιάδα . Τιμή εισόδου 10 ευρώ .

Προσοχή: τα λόγια μας σκοτώνουν!

της Λένας Διβάνη


Αυτό το κείμενο είναι στην πραγματικότητα μια έκκληση σε όσους μιλάνε δημόσια για δημόσια πράγματα. Προσοχή αγαπητοί συνάδελφοι, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, τα λόγια μας δεν είναι –όσο κι αν μοιάζουν απελπιστικά μερικές φορές- αέρας φρέσκος, τα είπα και ξέδωσα. Τα λόγια μας είναι βέλη και όσο μεγαλύτερο ταλέντο έχουμε τόσο και πιο εύκολα τρυπώνουν στα μυαλά και τις καρδιές των ανθρώπων που μας διαβάζουν. Μην παριστάνεται τους αφελείς. Δεν ισχύει το μια γνώμη είπα. Πάρτε τις ευθύνες σας. Διαμορφώνουμε τον προβληματισμό, τις αποφάσεις, τις σκέψεις, τα άγχη, τις αγωνίες ακόμα και τα αισθήματα του κόσμου, που πάει να πει αν παροτρύνουμε κάποιον να εξοντώσει τους εβραίους λ.χ. σε ένα ιδεατό δικαστήριο θα μας καταλογιζόταν ηθική αυτουργία και θα πηγαίναμε μέσα μετά τον πρώτο φόνο.