Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Μουσική :

Επίκαιρος όσο ποτέ !!

«Οι Εβρίτες να διεκδικήσουν σύγχρονες υποδομές, σύγχρονο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, με υψηλές προδιαγραφές…»

«Να διεκδικήσουν για τον Έβρο σύγχρονες υποδομές, σύγχρονο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, με υψηλές προδιαγραφές και χωρίς χαράτσι διοδίων», καλεί, σε ανακοίνωσή της, τους κατοίκους του νομού η αχτιδική επιτροπή βορείου Έβρου του Κ. Κ. Ε. Η κομματική οργάνωση θεωρεί «απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των πολιτών της περιοχής, και ιδιαίτερα του βορείου Έβρου, που βλέπουν το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο σε απαράδεκτη κατάσταση, γεμάτο θανατηφόρες λακκούβες και παρακολουθούν εδώ και 15 χρόνια να κατασκευάζεται με ρυθμούς χελώνας ο κάθετος άξονας Ορμενίου-Ορεστιάδας-Αρδανίου». Η αχτιδική επιτροπή επιρρίπτει ευθύνες στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ. ΣΟ. Κ. και τα τοπικά στελέχη των δύο κομμάτων, για τις «τραγικές», όπως τις χαρακτηρίζει, επιλογές στο θέμα του κάθετου άξονα.

Σαν Σήμερα :

  • 1973 3.000 φοιτητές οχυρώνονται στη Νομική Σχολή της Αθήνας και διαδηλώνουν από την ταράτσα του κτηρίου με συνθήματα κατά της χούντας.
  • 1983 πεθαίνει ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, Τένεσι Γουίλιαμς. Από τα πιο γνωστά του έργα, "Λεωφορείον ο Πόθος", "Ξαφνικά, πέρυσι το καλοκαίρι", "Το γλυκό πουλί της νιότης", "Λυσσασμένη Γάτα".
  • 1993 έξι βραβεία Γκράμι αποσπά ο τραγουδιστής της ροκ, Έρικ Κλάπτον, μεταξύ των οποίων κι εκείνο του καλύτερου άλμπουμ και του καλύτερου τραγουδιού.

Εισαγωγή πυροσβεστών και λιμενικών μέσω πανελληνίων

Εισαγωγή πυροσβεστών και λιμενικών μέσω πανελληνίων στα αντίστοιχα σώματα, επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το υπουργείο επιχειρεί παράλληλα τομές στην εκπαίδευση των αστυνομικών, καταργώντας από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά τη «βασική στρατιωτική εκπαίδευση» σε στρατόπεδα της Θήβας και του Αυλώνα και αντικατάσταση από την «ειδική αστυνομική εκπαίδευση».

Το περιεχόμενό της εκπαίδευσης θα το καθορίσει ομάδα εργασίας, με την πρόθεση της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας, η «ειδική αστυνομική εκπαίδευση» να πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ και όχι των Ενόπλεων Δυνάμεων, οι οποίες σήμερα εισπράττουν για τη συνδρομή τους στην Αστυνομία 900.000 ευρώ ετησίως, συν τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευόμενων.

Παρουσίαση Βιβλίου Γιάννη Σερβετά

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης πραγματοποιεί εκδήλωση για την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Γιάννη Σερβετά, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-ΑΝΕΚΔΟΤΟΛΟΓΙΟ 2010.
Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 7 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης , 14ης Μαϊου 63 , Αλεξανδρούπολη .


Α.Σ Έβρος Σουφλίου

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο Α.Σ Έβρος Σουφλίου θα αντιμετωπίσει τον Κεραυνό Κρηνιδών
στο Δημοτικό Στάδιο Σουφλίου " Δημήτριος Μπακιρτζής " στις 3 το μεσημέρι .

Έκφραση

Ζωή on line και αισθήματα off line..

Γιούλα Ράπτη

Οι αλλαγές στην φορολογία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση καταλήγει στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα κλπ). Αυτό σημαίνει ότι αγαθά και υπηρεσίες θα φορολογούνται πλέον με συντελεστές 9% και 19%, αντί 6,5% και 13% που ισχύει κατά παρέκκλιση για αυτές τις περιοχές.

Ενδέχεται πάντως να τηρηθεί ένα πληθυσμιακό κριτήριο (πχ 2000 κάτοικοι και κάτω) για επιβολή χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ.

Το προσχέδιο νόμου που ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει, θα αναρτηθεί για μια τελική διαβούλευση στο διαδίκτυο και αναμένεται να κατατεθεί στην τελική του μορφή στις 8 Μαρτίου στη Βουλή –ενδεχομένως ταυτόχρονα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα πρόσθετα έκτακτα μέτρα μείωσης των ελλειμμάτων, όπως ή αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 ή 3 μονάδες κλπ.

Οι αλλαγές που η κυβέρνηση σχεδιάζει περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και:

νέα φορολογική κλίμακα, με ένα ενιαίο αφορολόγητο για όλους 12.000 ευρώ συνετεστές 18%-40%.

Σύνδεση αφορολόγητου με τις αποδείξεις.

Καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση. Εξαιρούνται μόνο οι τόκοι τραπεζικών καταθέσεων και των ελληνικών κρατικών ομολόγων, για τους οποίους διατηρούνται οι ισχύουσες διατάξεις.

Καταργούνται όλες οι φοροαπαλλαγές ή η φορολόγηση εισοδημάτων με ειδικούς συντελεστές. Εξαιρούνται μόνο άτομα με αναπηρία, πολύτεκνες, η αποζημίωση λόγω απόλυσης κλπ.

Λογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων βάσει βιβλίων εσόδων – εξόδων και αποδείξεων πώλησης ή παροχής υπηρεσιών για όλους .
Φόρος υπεραξίας μετοχών με συνυπολογισμό ενδεχομένων ζημιών, φορολόγηση των μερισμάτων στην κλίμακα του εισοδήματος.

Κίνητρα επαναπατρισμού κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Πρώτο ΘΕΜΑ

Πρόταση : Βιβλίο

Όλα σου τα ΄μαθα, μα ξέχασα μια λέξη

Εκδότης
:
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας : Μπουραντάς Δημήτριος Κ.


Ο καθηγητής Νίκος Αλεξίου προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει αν ζούσε έναν εφιάλτη στον ύπνο του ή την ωμή πραγματικότητα. Ξαφνικά ένιωσε πως κατέρρευσε ένα κομμάτι του εαυτού του: η υπερηφάνεια που ένιωθε κάθε φορά που σκεφτόταν ότι θ' άφηνε πίσω κληρονομιά του την Άννα μετατράπηκε σε αγωνία, ίσως και ενοχή. Το μυαλό του και η ψυχή του βασανιστικά αναζητούσαν αυτοκριτική και λύση. Έπρεπε τώρα να ψάξει από την αρχή, καρέ καρέ, τη ζωή της Άννας και τη δική του ευθύνη σ' αυτή. Μόνη σωτηρία της ψυχής του ήταν η μετάνοια. Να της ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε ή δεν έκανε και την έφτασαν ως εδώ, να βρει τι ξέχασε να της μάθει. Κι αν μπορούσε, να της το μάθει έστω και τώρα. Πριν να είναι αργά.

Υπό κατάργηση 1.800 επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Με το «λουκέτο» που θα μπει σε περίπου 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις και θα έχει άμεσο επακόλουθο να απολυθούν περίπου 35.000 υπάλληλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπηρετούν με συμβάσεις έργου, ξεκινά η μείωση του κράτους, για το οποίο, εκτός των άλλων, έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αναμένεται να συμπεριληφθεί στη νομοθετική ρύθμιση για τον «Καλλικράτη», την οποία καταρτίζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι.Ραγκούσης και θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το αργότερο ως τα μέσα Μαΐου 2010.

Το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων εντάσσεται στη δέσμευση που έχει αναλάβει ο κ. Ραγκούσης να μειωθούν από τις αρχές του νέου έτους τα περίπου 6.000 Νομικά Πρόσωπα που ελέγχονται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε 2.000, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν πόροι. Παράλληλα, συμπεριελήφθη και στις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εco/Fin για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων του δημόσιου τομέα.