Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα επισκέφθηκε χτες το νομό Έβρου. Στο κλιμάκιο μετείχαν οι Υφυπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννης Μαγκριώτης, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Ντόλιος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φώφη Γεννηματά, και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Οικονομίδης.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Χειμερινή Περιοδεία ΚΘΒΕ

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου - Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου στις 8:00 το βράδυ . 

Δάφνες και Πικροδάφνες Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά
Η Υπόθεση του έργου

Τέσσερις τοπικοί στυλοβάτες υποψηφίων βουλευτών μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα για να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές. Ο καθένας κρατά κρυμμένα μυστικά που θ' αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή για να πλήξει τη σιγουριά των άλλων. Σ' αυτή την εκρηκτική συνάντηση, οι τέσσερις αυτοί ισχυροί άντρες θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία, προκειμένου να ενεργήσουν με στόχο το προσωπικό τους συμφέρον. Και βέβαια, μεγάλη πρωταγωνίστρια, μια γυναίκα, που αν και μονίμως απούσα, δρομολογεί τις εξελίξεις.


Απόσπασμα από το Σημείωμα του Σκηνοθέτη

Σουφλί

Οι δρόμοι στην πλειονότητά τους στον Δήμο Σουφλίου , έχουν την παρακάτω εικόνα ......
Φωτογραφιες :souflievros.blogspot.com

Σύλλογος Φίλων της Μετάξης " Η Χρυσαλλίδα "

Εκδήλωση για την ετήσια κοπή βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Σύλλογος " Χρυσαλλίδα " το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στην Ταβέρνα - Εστιατόριο  " Λαγοτροφείο " . Στην εκδήλωση παρέστησαν η Δήμαρχος Σουφλίου κυρία Κακαλή , ο πρόεδρος Δ.Σ Σουφλίου κύριος Πασχάλης Κακαλής , ο ταξίαρχος της 50 Μ/Κ κύριος Θωμάς Καρατζιούλας , η αντιδήμαρχος κυρία Μπόγλου και πολλοί φίλοι , μέλη του Συλλόγου .

 
Φωτογραφίες :Ταβέρνα - εστιατόριο " Λαγοτροφείο "

Έβρος - Πλημμύρες 2010 : Εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Σουφλίου

Φωτογραφίες : souflievros.blogspot.com

Η Αστυνομία στο Πολυτεχνείο: το τέλος του πάρτι.

της Κατερίνας Μπακογιάννη
Έγινε λοιπόν είδηση η εφαρμογή του νόμου: ο πρύτανης του Πολυτεχνείου της Αθήνας κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης κάλεσε τον εισαγγελέα και την αστυνομία να εισέλθουν στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης τα ξημερώματα της Κυριακής, επειδή, όπως ο ίδιος δήλωσε στα «ΝΕΑ», άγνωστοι απειλούσαν την ζωή του νυχτοφύλακα.

Ήταν νομίζω η πρώτη φορά που επετράπη η είσοδος της αστυνομίας σε χώρο που ανήκει στο Πολυτεχνείο. Συνελήφθησαν τριάντα άτομα εκ των οποίων, όπως πάλι διάβασα στα ΝΕΑ, μόνο οι πέντε ήταν φοιτητές. Οι εικοσιπέντε δεν ήταν. Όλοι αφέθησαν ελεύθεροι (καμία έκπληξη) καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους.

Τι έγινε όμως πραγματικά; Στην ουσία τίποτα. Η επέμβαση της αστυνομίας δεν όξυνε τα πνεύματα. Δεν έγινε, δηλαδή, τίποτα χειρότερο. Είχαν ήδη προηγηθεί διαρρήξεις σε γραφεία, βανδαλισμοί, και εμπρησμός ενός αυτοκινήτου. Το άσυλο είχε ήδη καταστρατηγηθεί στην πράξη. Απλώς, σε αυτή την περίπτωση, εφαρμόστηκε και ο νόμος.

Δεύτερον. Προκύπτει ένα ρητορικό ερώτημα (ή ερώτημα για τους μη υποψιασμένους): Γιατί φοιτητές αλλά και εξωπανεπιστημιακά στοιχεία αλώνιζαν στην Πολυτεχνειούπολη ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή και, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που είχε ο πρύτανης, έσπαγαν πόρτες και προκαλούσαν φθορές; Μα, επειδή έκαναν πάρτι.