Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Wonderful Life

Πάμε Θέατρο , Κυριακή 21 Φεβρουαρίου , Δ. Θέατρο Σουφλίου

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων για την οριοθέτηση των πληγέντων περιοχών του νομού Έβρου

Υπογράφθηκε σήμερα από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες στο Νομού Έβρου, όπως τις εισηγήθηκε ο Νομάρχης, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στα κτίρια.
Πρόκειται για τις περιοχές Τραϊανούπολης (παρέβρια ζώνη), Φερών, Τυχερού, Σουφλίου, Ορφέα, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Κυπρίνου, Βύσσας, Μεταξάδων και Τριγώνου.
Το έργο της αποκατάστασης των κτιρίων ανέλαβε η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ).

Συνάντηση του Νομάρχη Έβρου με κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας

Σεξ – η 4η πιο δημοφιλής λέξη για τους εφήβους online

Την επόμενη φορά που θα δείτε το παιδί σας να σερφάρει στο Internet, ίσως να είναι καλή ιδέα να παρακολουθήσετε αν ψάχνει για ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχομένου.

Μια παγκόσμια έρευνα, που διενεργήθηκε πρόσφατα και η οποία περιλαμβάνει τη Σιγκαπούρη, έδειξε ότι το "σεξ" είναι η τέταρτη κατά σειρά λέξη που αναζητούν οι έφηβοι στο διαδίκτυο.

Πιο ανησυχητικό είναι ότι η λέξη "πορνό" ήταν η τέταρτη κατά σειρά λέξη αναζήτησης για παιδιά ηλικίας 7 ετών και κάτω. Για παιδιά ηλικίας 8 -12 ετών, ήταν η 11η στη σειρά αναζήτησης λέξεων.

Ψυχίατροι και κοινωνικοί λειτουργοί έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν εκπλήσσονται από τα αποτελέσματα για τους εφήβους, αλλά προβληματίζονται από εκείνα για τα παιδιά ηλικίας 7 ετών και κάτω.

men24

Η καλύτερη φάβα και... με τη βούλα!

Η σαντορινιά έγινε προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης  
Ονομασία προέλευσης εκτός από... λάκκο απέκτησε η φάβα Σαντορίνης, μαζί με τη φέτα, τη γραβιέρα Κρήτης, το κατίκι Δομοκού και τα σύκα Κύμης. 
Το παραδοσιακό τοπικό προϊόν του αιγαιοπελαγίτικου νησιού απέκτησε προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και η αίτηση καταχώρησής του δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στο μητρώο για την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και των ονομασιών προέλευσης των γεωργικών προϊόντων της Ε.Ε. 
ΤΑ ΝΕΑ 

Α.Σ Έβρος Σουφλίου

Δεν ανέδειξε νικητή η εξ'αναβολής αναμέτρηση μεταξύ του Έβρου Σουφλίου και της Δόξας Πετρούσας που διεξήχθη την Τετάρτη και έληξε ισόπαλη με σκορ 1-1. Οι Χαλιμακούδης στο 45' έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με κεφαλιά και στο 80' ο Τσικάκτσι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1. Την εσχάτη των ποινών υπέδειξε ο διαιτητής σε τράβηγμα του Βουρατζέρη στον Μακρυγιάννη, όμως οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του Ρέφερι.


Ο επόμενος αγώνας είναι στις 21 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00 το μεσημέρι στην έδρα του Εχίνου .
                                             Εχινος Σπορ-Εβρος Σουφλίου

Δήλωση το αργότερο μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου για Πανελλαδικές Εξετάσεις 2010

Ηλεκτρονικές φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2010 και η προθεσμία εκπνέει σε λίγες μέρε. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑΣ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-
Δήλωση το αργότερο μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης Αίτησης - Δήλωσης είναι:Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)
Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ
Γ) οι απόφοιτοι - κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιου ΓΕΛ ή ημερήσιου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β') που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ
Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) - ομάδας Β'
Ε) οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β').

Η Αίτηση-Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Τα πέντε κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.ypepth.gr/exams.

Ο υποψήφιος είτε από το Διαδίκτυο είτε από το Λύκειό του μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση - Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, να συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στην Αίτηση - Δήλωση και να προσέρχεται στο Λύκειο για την υποβολή της ηλεκτρονικά.

Στην ανακοίνωση μάλιστα, επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία υποβολή ή τροποποίηση Αίτησης - Δήλωσης.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β') με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που επιθυμούν να εξεταστούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 22 Φεβρουαρίου να υποβάλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Φωτογραφίες απο τον πλημμυρισμένο Έβρο απο " t "

tomadakis.blogspot.com