Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι των παρέβριων περιοχών

Στα Λάβαρα από χθές το βράδυ εκκενώθηκαν σπίτια ενώ μέχρι στιγμής έχουν πλημμυρίσει 20 σπίτια. Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται όλος ο οικισμός.

Διδυμότειχο σήμερα .

                                  Φωτογραφίες : G.Luis

Φωτοφραφία :


"Richard Avedon"    Italy, Palermo 1947

Εκκένωση περιοχής “ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ’’

Λόγω της κήρυξης του Νομού σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από τις 14-02-2010 και της επικίνδυνης αύξησης των νερών όλων των ποταμών του Ν. Έβρου πάνω από το όριο συναγερμού, όσοι δραστηριοποιούνται (Αλιείς - Γεωργοί - κυνηγοί - κτηνοτρόφοι - διάφοροι επισκέπτες ) μέσα στην ευρύτερη περιοχή του ''ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ'' να εγκαταλείψουν ΑΜΕΣΑ την περιοχή λόγω επικινδυνότητας.

Μουσική : Χαρταετοί - Μίκης Θεοδωράκης

Καρναβάλι Σουφλίου 2010

Καθαρή Δευτέρα , 15 Φεβρουαρίου 2010 

Κούλουμα στην τοποθεσία " ΓΙΡΛΙΣΙΟ " με λαγάνα , παραδοσιακή φασολάδα , τσίπουρο και κρασί , νηστίσιμα εδέσματα και πέταγμα χαρταετού .

2.500 σακκιά με άμμο στέλνει ο Στρατός στα Λαγυνά Σουφλίου

 Στα Λαγυνά στο Σουφλί, ο Στρατός στέλνει 2.500 σακκιά με άμμο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τεχνητό ανάχωμα που θα προστατέψει το χωριό, καθώς τα νερά πλησιάζουν απειλητικά στον οικισμό και σε κατοικημένες περιοχές. Η κατάσταση θα γίνει δυσκολότερη τις επόμενες ώρες, καθώς υπάρχει η ενημέρωση από τη Βουλγαρική πλευρά ότι μεγάλες ποσότητες νερού απελευθερώθηκαν και κατευθύνονται στον Έβρο και στους παραποτάμους του.

Newsblog

Εκκενώνονται τα Λάβαρα στον Έβρο

– Έσπασαν τα αναχώματα από τα νερά του ποταμού
Εκκενώνονται αυτή την ώρα τα Λάβαρα στον Έβρο, καθώς τα απειλητικά νερά από τον ποταμό έχουν σπάσει κάθε ανάχωμα που βρισκόταν στην περιοχή και πλέον απειλούνται οι κάτοικοι. Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Νομαρχίας, του Δήμου, αλλά και δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού για να βοηθήσουν στην εκκένωση.