Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Καρναβάλι Σουφλίου 2010

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε το φετινό καρναβάλι στη Δήμο Σουφλίου . Παρά τις δύσκολες συνθήκες επισκέπτες και καρναβαλιστές δεν χάσανε το κέφι τους και η  καρναβαλική παρέλαση διεξήχθει κανονικά .
Φωτογραφίες : Ελίζα Καλέση

Έκφραση

Ο έρωτας…
Όνομα ουσιαστικόν
πολύ ουσιαστικόν…
Ενικού αριθμού…
Γένους ούτε θηλυκού
ούτε αρσενικού
γένους ανυπεράσπιστου.
Πληθυντικός αριθμός…
Οι ανυπεράσπιστοι έρωτες.
Κική Δημουλά

Ο Νομάρχης Έβρου κατά την αποτίμηση του είπε:

Ο Νομάρχης Έβρου κατά την αποτίμηση του είπε: " εκτιμήσαμε ότι όλα είναι στο κόκκινο, παρά του ότι ο Άρδας βοηθάει και ότι δεν έρχονται νερά από την Βουλγαρία, έρχονται μόνο 360 κ.μ ανά δευτερόλεπτο. Έχουμε ξεπεράσει όλα τα όρια. Εννοώ ότι είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έχει πλημμυρίσει ήδη μία μεγάλη αποθήκη νερού, αυτή του Πυθίου. Το Πύθιο αυτή την στιγμή έχει πάνω από 6μ νερό. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αύριο θα έρθουν νερά από τον Άρδα γιατί και οι Βούλγαροι δεν μπορούν να κρατήσουν για πολλές ημέρες .Έχει πλημμυρίσει το αγρόκτημα Ψαθάδων, υπερχείλισε. ¨Όπως με ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ορφέα ήδη έχουμε νερό από την σιδηροδρομική γραμμή και στο αγρόκτημα Λαβάρων. Στην Κορνοφωλιά πλημμύρισαν 3500-4000στρέμματα,ένα από τα καλύτερα αγροκτήματα ,με σοβαρές υποδομές. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το προλάβουμε ,να κάνουμε ήπια κατάκλιση. Στο Τυχερό πλημμύρισαν 6500στρ,στο Πέταλο 8000στρ.Αυτή την στιγμή έχουμε 100.000στρ πλημμυρισμένα είτε από τοπικά νερά είτε από τον ¨Έβρο. .Εκτιμήσαμε ότι πρέπει να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αύριο,(σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου,)μαζί με τον Υπουργό κ. Ντόλιο και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα επισκεφτούμε τις πλημμυρισμένες περιοχές προκειμένου να έχουμε μία συνολική και επιτόπια αντίληψη. Στην συνέχεια ,στις 12.οο,στην Ορεστιάδα ,θα συνεδριάσει το ΣΝΟ .Ενδεχομένως θα έρθει και ο Νομάρχης Αδριανούπολης να μας μεταφέρει την δική τους εικόνα που από ότι γνωρίζουμε είναι εξίσου άσχημη"

Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε ο Νομός Έβρου

* Στις 04.23/14-02-2010 με απόφαση του Γ.Γ.Π.Π. του ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κηρύχθηκε ο Νομός Έβρου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Μουσική : Μέρα που είναι !!