Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Συνεργασία Νομαρχίας Έβρου και Νομαρχίας Χασκόβου για τα νερά των ποταμών

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των γειτονικών νομών Χασκόβου Βουλγαρίας και Έβρου Ελλάδας ο Νομάρχης Χασκόβου κ. Ρούμεν Δάνεβ ενημέρωσε τον Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη, καθώς και το Δίκτυο Νομαρχιών Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας, σχετικά με τις καιρικές συνθήκες και τη ροή των υδάτων στα φράγματα Ιβαΐλοβγκραντ, Στούντεν Κλάντενετς και Κίρτζαλι, και για τις στάθμες των νερών.
Στο έγγραφο επισημαίνονται οι έντονες καιρικές συνθήκες των ημερών (χιόνια 10-11 Φεβρουαρίου, στη συνέχεια βροχές), καθώς και οι αναμενόμενες ποσότητες νερού για το νομό Κίρτζαλι 40-50 lit/τμ και νομό Χασκόβου 30-40 lit/τμ.

Πάνω από τα όρια συναγερμού τα νερά του ποταμού Έβρου στα σταθμήμετρα των Κήπων και του Πετάλου

1. Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων και της αύξησης των νερών του ποταμού ΈΒΡΟΥ, πάνω από τα όρια συναγερμού στα σταθμήμετρα των Κήπων (όριο επιφυλακής: 3,60m - όριο συναγερμού: 4,00 m) και του Πετάλου (όριο επιφυλακής: 5,60m - όριο συναγερμού: 6,00 m) σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω μέτρα, τα οποία ισχύουν από 09 ΦΕΒ. 2009 σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό.
" Φύλαξη και επιτήρηση των Αναχωμάτων.
" Ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης για διάθεση προσωπικού και μέσων.
" Έλεγχος τηλεπικοινωνιών των υπευθύνων συνεργείων σας.
" Νέα ενημέρωση δημοτών: Γεωργών - Κτηνοτρόφων - Αλιέων - Κυνηγών κ.λ.π. να μη πλησιάζουν τα αναχώματα του ποταμού Έβρου (επικίνδυνες περιοχές).
" Οι πρόεδροι των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ να βρίσκονται σε συνεχή επαφή/συνεργασία με τις ΔΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ και να αναφέρουν την επικρατούσα κατάσταση.

2. Παρακαλούμε για τη πιστή εφαρμογή και τήρηση των προαναφερομένων από όλους του εμπλεκόμενους Φορείς.

3. Κατάσταση Συναγερμού για όλους τους εμπλεκόμενους.
4. Αναφορές/Αναγγελίες Περιστατικών/Συμβάντων στα τηλέφωνα 2551088080

Δυο Θεατρικές Παραστάσεις στις 21 Φεβρουαρίου 2010

Ο Σύλλογος Φίλων της Μετάξης  " Η Χρυσαλλίδα " σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων  " Η Μέριμνα " , καλούν στο Σουφλί το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας " Διόνυσος " για 2 Θεατρικές Παραστάσεις . 


Ως την άκρη του ονείρου της Κέλλης Σταμουλάκη ένα έργο για παιδιά 
και
Βγαλ΄τον υπουργό απ' την πρίζα κωμωδία του Eric Idle 
σε μετάφραση - διασκευή Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα .

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου .
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου . 
Αναλυτικά το πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα .


Καρναβάλι Τυχερού 2010

Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2010

Παράσταση Άγαμοι Θύται: «Αλλιώς δεν γίνεται» (Ξάνθη) 

 Πέμπτη 11/02/2010 - 15:30
 Τοποθεσία: Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
 Τιμή εισιτηρίου 15€ 

Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Κείμενα: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Κλήμενος, Χρήστος Τολιάδης, Ταξιάρχης Χάνος.
Χορογραφίες: Εβελίνα Παπούλια, Ελευθερία Κόμη
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Στεφανίδης, V. Gatz
Παραγωγή: Νίκος Στεφανίδης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Σαν Σήμερα :

  • 1776 γεννιέται στην Κέρκυρα ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας. 
  • 1847 γεννιέται ο εφευρέτης Τόμας Έντισον, στον οποίο οφείλονται πάνω από 300 εφευρέσεις μεταξύ των οποίων ο φωνόγραφος και η ηλεκτρική λάμπα. Τιμήθηκε με το Νόμπελ το 1915 και πέθανε το 1935.
  • 1964 οι Μπιτλς δίνουν την πρώτη τους συναυλία στις ΗΠΑ.
  • 2001 ο παίκτης του ΟΦΗ Αριάν Μπεκιάι σκοράρει στο 95ο λεπτό του αγώνα ΟΦΗ- Πανηλειακού (2-2) και γίνεται ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που σημειώνει τέρμα με κεφαλιά.

Παρουσίαση συνεργασίας της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΓΩΓΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ», με το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Επιτροπής Νομού Έβρου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Πρυτανικό Συμβούλιο και Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας), για την "ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ (στο περιβάλλον, κλπ) ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΑΓΩΓΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ" ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ Κ.Υ.Α.Δ16/Φ.7.3Α/12306/850/2009" και όπως προβλέπεται στο άρθρο 8 της από 10.12.2009 σχετικής σύμβασης, διοργανώνεται κοινή συνέντευξη τύπου για δημοσιοποίηση του περιεχομένου της ως άνω συνεργασίας.
Η συνέντευξη θα γίνει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 20:00, στα γραφεία της Νομαρχίας Έβρου (Καραολή και Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη) και θα παραστούν :

1. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ν. Έβρου για το έργο : "Αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη", κ. Ν. Ζαμπουνίδης (Νομάρχης Έβρου) και οι Αντιπρόεδροι της Επιτροπής, κ.κ. Γ. Αλεξανδρής (Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης) και ο Χ. Τοκαμάνης (Πρόεδρος της ΤΕΔΚ)

2. Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, κ. Κ. Σιμόπουλος

3. Ο επιστημονικά υπεύθυνος του προβλεπόμενου από την σύμβαση έργου, κ. Βασίλης Τουρασής (καθηγητής του ΔΠΘ)

4. Μέλη της Επιτροπής Ν. Έβρου για το έργο : "Αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη" και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για το προβλεπόμενο επιστημονικό έργο στην από 10.12.2009 σύμβαση.