Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010

Αποκριάτικο Πάρτυ από τη Γ΄ Λυκείου Σουφλίου

Σήμερα  Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα η Γ΄ Λυκείου Σουφλίου 
Διοργανώνει Αποκριάτικο Πάρτυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  ( Κ.Π.Ε ) Σουφλίου .

Χορός - Μουσική - Κέφι - Εκπλήξεις 
περιμένουν τους μικρούς  μας φίλους .

Γ΄ Τάξη Ενιαίου Λυκείου Σουφλίου .

Μουσική :Επαναπροσδιορισμός Ορίων Εθνικού Πάρκου Δαδιάς - Λευκίμης

Ο Βουλευτής Νομού Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε ερώτηση στην Υπουργό Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  για τον επαναπροσδιορισμό ορίων Εθνικού Πάρκου Δαδιάς -  Λευκίμης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

ΘΕΜΑ:  Επαναπροσδιορισμός ορίων Εθνικού Πάρκου Δαδιάς -Λευκίμης.

Κυρία Υπουργέ.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση τον Οκτώβριο του 2006 θεσπίστηκαν τα όρια του χαρακτηρισμού ως Εθνικού Πάρκου του δάσους Δαδιάς – Λευκίμης  του Δήμου Σουφλίου.
Αναγνωρίζοντας και αποδεχόμενοι πλήρως τη ζωτική σημασία του χαρακτηρισμού και της προστασίας βιοτόπων όπως είναι και το Δάσος της Δαδιάς, διατυπώνουμε τα εξής ζητήματα.
Οι προϋποθέσεις που θέτει η ΚΥΑ για τη δραστηριοποίηση μιας επιχείρησης στις οριοθετημένες περιοχές είναι αυστηρές, σε τέτοιο σημείο που καθίστανται απαγορευτικές. Τόσο για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων (που ρητά απαγορεύεται η ίδρυση τους), όσο και για τις ήδη ευρισκόμενες σε λειτουργία επιχειρήσεις, οι οποίες με το νέο καθεστώς δεν μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες λειτουργίας τους, βιώνοντας καθεστώς ανασφάλειας δικαίου, αλλά και στερούμενοι διαφόρων δυνατοτήτων εξέλιξης, όπως για παράδειγμα τη συμμετοχή σε διάφορα επενδυτικά προγράμματα. Με αποτέλεσμα να στερείται όλη η περιοχή δυνατότητας οιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής.
Η συγκεκριμένη κατάσταση επιτείνεται, όπως πάρα πολλές φορές έχει επισημάνει και ο Εμπορικός Σύλλογος του Δήμου Σουφλίου, από το γεγονός ότι το κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί «παραδοσιακό» με συνέπεια και εκεί να υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί για τη λειτουργία επιχειρήσεων. Επιπλέον, από την πλευρά της πόλης που βρίσκεται ο κάμπος έχουν τεθεί άλλες απαγορεύσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς είναι «αγροτική περιοχή».
Από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουφλίου έχει επανειλημμένα ζητηθεί η εξαίρεση μιας συγκεκριμένης περιοχής που βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς (συγκεκριμένα από το τέλος του οικισμού Κορνοφωλιάς μέχρι την τοποθεσία Γιρλίσιο του Δήμου Σουφλίου), όπου ήδη δραστηριοποιούνται αρκετές βιοτεχνίες του Δήμου και ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν φωλιές των αρπακτικών, ούτε ποτέ πρόκειται να γίνουν. Αξίζει να σημειωθεί  ότι με τη συγκεκριμένη πρόταση εξαίρεσης συμφωνεί και το παράρτημα του WWF Ελλάς, που δραστηριοποιείται δυναμικά στο Εθνικό Πάρκο.
Κύριο στόχο όλων μας αποτελεί η προστασία του Εθνικού Πάρκου του Δάσους της Δαδιάς, όμως παράλληλα θα πρέπει να δημιουργηθούν και οι ισόρροπες συνθήκες ανάπτυξης και προστασίας της περιοχής και του εμπορικού της κόσμου.
Κατόπιν τούτων
ερωτάστε Κυρία Υπουργέ
εάν το Υπουργείο έχει την πρόθεση να διερευνήσει εκ νέου την θέσπιση των ορίων του δάσους Δαδιάς – Λευκίμης και να επανεξεταστεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Οκτωβρίου του 2006 υπό το πρίσμα τόσο της προστασίας του Δάσους όσο και την πρόβλεψη ύπαρξης ενός υγιούς πλαισίου για την ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Σουφλίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
       Βουλευτής Έβρου

Διάλεξη με θέμα «Περιβάλλον και Ιστορία, Τόπος και Μνήμη»

Διάλεξη με θέμα «Περιβάλλον και Ιστορία, Τόπος και Μνήμη», από την κ. Νάντια Σερεμετάκη, διεθνώς αναγνωρισμένη ανθρωπολόγος και Επ. Καθηγήτρια Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου( Σχολή Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών), την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα θεάτρου του Δήμου Φερών, στο πλαίσιο των μαθημάτων του Α΄Κύκλου μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Φερών,  με τον γενικό τίτλο, «Περιβάλλον-Άνθρωπος-Πολιτισμός».
 
Πληροφορίες: κιν. 6978374100, κ. Βουγιούκαλου και www.alp-feres.gr.

Έκφαραση

Αν δεν καείς εσύ , αν δεν καώ εγώ , αν δεν καούμε εμείς, τότε πως θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη ;

Ναζίμ Χικμέτ